Fua o le gaosiga

Auala e toto ai kāloti, ina ia aua le faʻaogaina: fesoasoani ma togafiti mo tagata nofo i le taumafanafana

Pe a fuafua e maua se faʻaleleia lelei o kāloti, e taua le popole i le totoina lelei o fatu, ina ia aua le faʻataunuʻu. O le au fai togalaau masani e iloa lelei lava o le totoina masani o fatugogogogo e le aumaia ai se seleselega lelei, o lea e te manaomia ai le faʻaaogaina o auala sili ona atamai. Mafaufau i auala e sili ona lauiloa e lulu ai kāloti, ina ia aua nei vevela pe a vele.

Aisea e mimiti ai kāloti

O mafuaʻaga autū o le vevelaina o aʻa:

  • o kāloti ua totōina e le faʻatagaina fua uma e ola ma tuputupu ae atoatoa;
  • faatasi ai ma le totoina vave i le faagasologa o le tuputupu aʻe, o aʻa e fesoʻotaʻi ma e le maua le tele o mea manaʻomia;
  • o le mamao i le va o laau toto e aafia ai le tele o le fua (o le tele, o le sulu ma lautele ai le aʻa);
  • e talafeagai le vavaeina o vaega o faʻamaʻi ma vaivai vaivai.
E te iloa? Kāreti - o se aʻafiaga aʻa e sili ona taua e ala i ona meatotino ma le aoga, e afua mai i Afghanistan. O augatuaa o le kāloti faʻaonapo nei ei ai le lanu viole, lanu samasama ma paʻepaʻe. O kapeti lauti na faʻaalia i Netherlands. Na fafagaina faapitoa o ia mo le aiga o Oransk o le aiga tautupu, aua o le moli o le lanu o le malo.

Auala e toto ai kāloti, ina ia aua nei toilalo

O aʻa e tuputupu ae e le faigofie, aua latou te manaʻomia le tausiga, ae ua iloa e le au fai togalaau le auala e ola ai kāloti i auala e mafai ai ona latou maua se seleselega lelei e aunoa ma ni faʻafitauli le talafeagai.

Faamasani oe lava i mea aoga o kāloti ma recipes mo le faʻaaogaina o fualaʻau aʻa i vailaʻau masani.

Soaking and germination of seeds

O se isi auala sili atu i le totoina o fatu mamago o le galo ma le faʻamaʻi:

  • salu fatu mo le tele o itula i vai i le vevela o le potu;
  • Fufulu fatu i luga o se mea susu;
  • ile susu susu e masani ona susu ina ia le mago;
  • I le oʻo mai o fua, e tatau ona faʻamalosi fatu: matou te tuua le fatu i totonu o le pusaaisa mo le 10-12 aso, mulimuli ane matou te totoina i moega.
E taua! O le metotia o le suamalie ma le germination e aoga pe afai o le palapala e masani ona susulu pea ina ia aua nei mago le totogo.

Laʻau ma le oneone

E mafai ona totō kātiti e faʻaaoga oneone. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le afa o pakete oneone ma se sipuni sipuni o fatu. Faʻasusu le paluga ma salalau i luga o faʻalau. Ona ufiufi lea i palapala ma vai. Seʻi oʻo i le autumn, e le tatau ona e popole i se mea gaosi, ona maua ai lea o se fua lelei ma tele.

O loʻo i ai foʻi laʻau violē, samasama ma le paʻepaʻe.

Faaaogaina o mea faapipii

O le faʻaaogaina o le taʻavale o se tasi auala faigofie e maua ai le seleselega o le karuti. Fusi o le Fanau I le taimi nei, o le lūlūina o fatu ma fatulaʻau 'oloʻo faapipiiina ia i latou ua faʻatau atu i nisi o faleoloa mo faifaatoaga. O le tekonolosi o le tulaueleele i lenei ala e faigofie lava: matou te faʻalautele le faʻamau i luga o le moega sauniuni, ona matou sosolo ai lea i se palapala eleʻele o palapala. A oʻo mai pine muamua, matou te popole i le fausua ma le veleina o moega.

Laʻau i totonu o le ato

Mai le taimi e amata ai ona faʻavaivaia le kiona, e tatau ona e maua se nofoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona e eli ai se paʻu papaʻu ma tuʻu se taga lino ma fatukeke i totonu. A maeʻa le afa o le masina, a amata ona momoe, matou te ave i fafo mai le ato, faʻafefiloi i sina vaega o oneone ma faʻasalalau lenei paluga i tafatafa. Ona tatou ufiufi lea o le fanua ma moega o ata tifaga. A maeʻa pe a ma se vaiaso, o le a foliga mai o le a mafai ona totō ile laufanua. O lenei metotia e mafai ai ona e maua vave se seleselega, ma aʻa ai fatuga e teu ai le tele o meaʻai.

E te iloa? O taʻalo aupito umi i le lalolagi na ola e le faifaatoaga Peretania Joe Atherton mai Nottinghamshire. O lona umi e 584 cm ma se siʻusiʻu faamama.

Faaaogaina o le faapipii

E mafai ona ausia le lalaga faʻatasi o kāloti e ala i le faʻafefiloi o le fatu i se paʻu faigofie. Mo lana tapenapenaga o le a e manaʻomia se atigipusa lea matou te sasaa atu ai le sipuni o le falaoamata ma sasaa i totonu o le tasi lita o le vai inu, ona faʻafefiloi lelei lea ina ia leai ni pulupulu. A maeʻa maeʻa le paluga, faʻaopopo le aofaiga tonu o fatu i ai ma toe faʻafefiloi. Ona o lenei mea, o le a tufatufa atu fatu i le pasene, o le a le pipii faatasi ma o le a vaaia pe a lulu.

Saili le taimi e sili ona lelei mo le totoina o kālati.

Lapalapa i totonu o le fagu, tapunia le tapuni i se tamai pu ma tataʻi le paluga i totonu o togalaau, sasaa i le palapala ma sasaa. I totonu o se alalaʻau paleni, e totogo tele vave fualaau ma e le o matua mafiafia.

VITIO: FAAPEFEA ONA SAUNIUNI SE GALOSI MO LE LAUNOAINA O TAGATA

Lauina o fatu i luga o pepa faletaele

O le auala e lūlūina ai aʻa i luga o le fale o le faleaoga e tutusa ma le auala e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi faʻapitoa, naʻo le tulaga lenei, e mafai ona faia mea uma i se tulaga tutoʻatasi.

Ae faapefea pe afai e le totogo karioti.

O le faʻaaogaina o tekonolosi e faapenei:

  1. O le pepa toileti ua tipiina i fasi pepa mafolafola ma se lautele o le 20-25 mm.
  2. Ina ia faʻapipiʻi fatu i luga o pepa, tatou te faʻaaogaina se paluga eletise ua saunia mai le vai ma le masini i le fua faatatau: 1 teaspoon o le maso ua ave mo le 1 ipu vai.
  3. Matou te salalau le paluga paluga i luga o pepa ma faapipii fatu i le mamao e tasi mai le tasi.
  4. A mimiti le pasta, matou te taʻavale le pepa i totonu o le lisi.
  5. I le taimi lava lea ao le i oso mai, matou te faia ni togalaau ma se loloto o le 25-30 mm ma taoto pepa taʻavale. Ona matou momoe ai lea ile palapala ma matou faʻafeinu.
E taua! I le faʻaaogaina o le metotia o le lūlūina i luga o le fale o le faleleʻele, e tatau ona e filifilia ma le totoʻa fatu o aʻa, ia faʻalogo i le aso o le gaosiga, tulaga faʻapipiʻi, aso e muta ai, ona o le maualalo o fatu o karakeke ei ai le tulaga lamatia o le tuua e aunoa ma se fua.

VITIO: TECHNOLOGY OF SEEDING SEEDS ON PURCHASE PAPER

Drazhirovanie

E tele atu ma sili atu tagata fiafia o loʻo faʻatoʻilaloina le auala o le lūlūina o fatu e aunoa ma le mimiti - faʻapipiʻi. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatauina ni fatu ua ufiufi. Ona o le gaosiga o le tekonolosi, o fatu taʻitasi e ufiufi i se atigi maʻa, lea e aofia ai le vai malulu ma le fuluʻi. O taʻavale taʻitasi e lanu enaena ina ia faigofie ai ona pulea le faagasologa o le lūlū.

O le totō o kāloti i le togalaau i lenei auala, o le 8-10 cm matou te faʻaogaina ai le 20-25 mm loloto ma togi le 1-2 timuga i totonu ia i latou. Ona matou faatumuina ai lea i le eleele, matou te fafaga. O faifaatoaga tomai ua latou mauaina se isi mea e ese mai i le ufiufi. Latou te fautuaina e saunia i le fale se paluga o le suamalie o fatu ma faʻamago, mullein mullein i le fua faatatau o le 1: 4. Carrot Seeds Granules

E te iloa? O le tamai taulaga o Holtvil i Kalefonia ua uma ona maua le mamalu o le laumua o le lalolagi i kāloti. O iinei i tausaga taʻitasi e faia ai le tausamiga o le vaiaso-vaiaso i lona mamalu, ma e amata i le filifilia o le "kariota" masiofo. O le polokalame o le tausamiga na faasilasilaina ai foi se faʻalauiloaina o fausaga o "carrot", faapea foi ma le tele o taumafa ma taaloga faatasi ai ma lenei fualaau aina.

Totoga o lona uiga

O le tele o fai togalaau ua latou aʻoaʻoina le totoina o pati Karoro ma auala eseese.

Faʻatoʻa fatu fatu

O le fatu mo fatulati pati na faia i le lima ma se fagu palasitika. Ina ia faia lenei mea, e tipiina se tamai pu i le tele o le fatu.

Faʻafetai i se fale e faia i le fale, e vave ona e lūlūina moega, ae e tatau ona e saunia mo le mea moni o le a mamafa le laʻau, aua e faigata ona pulea le aofaʻi o le pauu ese o fatu.

Ia faamasani i mea taua o le tuputupu aʻe o kāloti o le ituaiga "Canada F1", "Queen of Autumn", "Tushon", "Nantes", "Shantane 2461", "Samasoni".

Pusa o nifo pepe, masini masima, strainer

Ina ia faafaigofie le luluina, latou te faaaogaina foi atigipusa mo nifo pepe, masini masima, ma se sulu. O nei mea faigaluega faʻapitoa ua i ai ni pu e fesoasoani e tufatufaina atu fatu o aʻa. Ae, e pei o le tulaga o tagata e fai fale, e faigata ona pulea e le fai togalaau le numera o fatu e pauu atu i totonu o le togavao. I le oʻo mai o le vaʻa muamua, e tatau ona e vaʻai pe ua tele naua ma vaʻavaʻai i le taimi pe a manaʻomia.

Vailaʻau o le fua

O le faʻamuamua ma le faigofie o le auala eseese e faʻaaoga ai faʻaoga mo fuamoa. Mo le lūlū aʻa o le a manaʻomia ni sel se lua, e fuafua mo le tolusefulu fuamoa. Mo le malosi o le fausaga, matou te tuʻuina le tasi le potu i le isi ma faʻaaoga i le palapala vavalalata. Ua maua ni vaʻaiga talafeagai e tuʻu ai le fatu ma tuʻuina atu se isi tausiga.

Faaaogaina o fatu

Mo le totoina o fatu laau, faaaoga se masini faapitoa - o se fatu fatu. O se mamanu e lua-uili ma se gafatia mo fatu. E galue e tusa ai ma le algorithm nei:

  • i luga o le uili pito i luma o loʻo i ai ni uila e fai ai ni faanatinati;
  • mai le pu i totonu o le tane paʻu e pa'ū se fatu fatu;
  • o se isi uila lamolemole e fetaui lelei ma mamoe i le moega.
E faʻatatau i le faʻatinoga, e eseese tagata totō. O nisi ua fuafuaina e le mo se laina se tasi, ae mo le tele i le taimi e tasi. O isi o loʻo i ai le taʻitaʻitama ma le loloto o le faʻatonutonuga o le eletise poʻo ua faʻapipiʻiina foi i se mea faʻapitoa faʻapitoa. O le fatu e filifilia e tusa ai ma manaoga o le tamaoaiga.

O mea autu autu pe a luluina kāloti

E le gata i le amataga, ae o tagata fai togalaau foi e faia mea sese pe a luluina aʻa laau ma e le mafai ona maua se faʻamatalaga mo le le lelei o le seleselega. Mafaufau i mea sese autu pe a lūlū kāloti.

  1. O le totoina ma fatugogogogo o se auala faigofie ma leai se taumafaiga e aofia ai vaitau tuai, le mafiafia, mafiafia.
  2. Le lelei tele o meaʻai, lea e faʻamatalaina e le manaʻo e maua atili fua. Ona o lenei mea, o le a tele atu fualaʻau aʻa, ae o le tele o le a latou laiti.
  3. Filifiliga sese o laau mo fualaʻau fefiloi.
  4. I le faʻaaogaina o le metotia o le faapipii faʻamau, e le faʻatulagaina pe a tatau, ae na o le totoina. O se taunuuga, i le taimi o le matagi, o le lipine o loʻo i luga o le eleele, ma o fatu na amata ona faʻamago.

Laʻau faʻamalositino ma togafiti o togafitiga

Ina ia totoina se seleselega lelei, e tatau ona e mulimuli i fautuaga nei:

  • vai vai i taimi uma, a itiiti ifo ma le lua pe faatolu i le vaiaso;
  • e masani ona tatala le eleele ma sasaa ai kāloti ile eleele;
  • e pei ona tatau ai e gaosia ai le suasusu;
  • mataʻituina le tulaga o le kālati, i le taimi e tali atu ai i le faʻaalia o meaola faalafua.
E i ai le tele o auala e totō ai aʻafiaga o fualaau e aunoa ma se faʻalanu. O i latou taʻitoʻatasi uma e aoga i lona lava ala ma ei ai le tele o tulaga lelei nai lo isi. Lagona le saoloto e filifili le metotia e te fiafia i ai, faataitai, ina ia e le gata i le manaia ma e oo lava i moega, ae o se seleselega lelei o kāloti lelei ma maloloina.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Talu ai o loʻo i ai a matou faʻataʻitaʻiga tele togalaau, e le totoina i luga o kāloti ...

Pasia i le mea faapipii. I le taumalulu. Faatasi ai ma tamaiti ... galuega le aoga ... Ua ou lelava ma ua le toe i ai se manao e toe fai.

Na maua i luga o se mea faapipii. Ioe, latou te o mai ma "pu" ... seti le sisi ma ua pipii atu ia i latou)))

Latou te lūlūina, fefiloi ma le oneone, ma e oʻo lava i se fatu fatu faapitoa, lea na foliga mai na sasaa i fafo i atotoʻo ... uma, tutusa.

Na o le lulu i le oneone. Mafaufau 2 taimi. Leai se mea tele. O lea o le a ou lulu i lenei tausaga, e aunoa ma ni faafitauli.

Ia, o le lipine o loʻo i ai lava, moega, e le faʻaumatia e lelei

E manaia
//www.tomat-pomidor.com/forum/ogorod/kak-sejat-morkov/#p598

Ou te fia tautala e uiga i laʻu auala e toto ai kāloti. Ou te ola Karoti mo le tusa ma le 18 tausaga. Ma o tausaga uma o se seleselega tele. I le taimi muamua, a latou nonofo i le nuu, latou te totoina 4 lalaga taitasi. E leai se mea lilo faalilolilo. O tausaga uma ou te faʻatau ai fatu i fualaau. I totonu o se tasi afifi 300 poʻo le 500 pi. O loʻo i totonu o le puipuiga malu, ma totō saʻo. Ou te faia laina i se mamao o le 25-30 cm., O le loloto e tusa ma le 5 cm., Na ou tuʻuina pelleti i se mamao o le 15-20 cm. E le taua le le tatau ona faʻaaluina le fanua, ma e le tatau ona afaina ai moega. Ae na o le sasaa i luga o ou lima po o le tua o se rake. pe a uma ona totoina le tele o le vai. O tausaga uma lava ou te totō kākalo i le sili atu i le 3-5 Me. Kāreti i fualaau suamalie e totoina sina taimi umi, ae e aoga. Muamua, e le tatau ona faʻanatinati, lona lua, e le aʻafia i faʻamaʻi, i le ala, o luga o na kāloti e le mamafa ma e le maualuga. O ituaiga e sili ona ou fiafia i ai: Nantes, Moa, Vitamin, Queen of autumn, delicacy. O nei ituaiga eseese uma o loʻo tausia lelei, suamalie, suamalie. E i ai nisi taimi o Karoti Nantes e oʻo i le 35-40 cm. Ae peitai e leʻi galo ia te aʻu, o peleti e fiafia i eleele oneone. E manaʻomia tele le faʻatau, ma na o le taeao po po o le afiafi, ao leʻi tafa le goto. Nivkoem mataupu i le vevela e le o le vai, o le a malepe. Ma afai, mo nisi mafuaaga, latou te le toe inu vai mo se taimi umi: leai se vai pe latou te tuua i se mea, fai malie, o le malosi malosi o le vai e faaleagaina ai aʻa.
Lily
//www.tomat-pomidor.com/forum/ogorod/kak-sejat-morkov/#p1266