Lafumanu

Fale faʻatau (faʻapipi) mo povi

I faatoaga laiti ma faatoaga tetele o manu, e faʻaaogaina masini fufulu masini. Latou te faʻamautinoa le saogalemu o le susu susu, o lona mamā, faʻavaveina ma saogalemu saogalemu le milisi. O masini mūmū e eseese i le tulaga o le tuʻuina atu, meafaigaluega masini, laina o laʻau susu ma le maualuga o le masini i totonu o le tino. O lenei tusiga o le a talanoaina ai ituaiga e sili ona lauiloa o laumei militia, o latou faʻavasegaga ma mataupu faavae o le masini o lo o lūlūina manu.

O le a le masini milking (hall)

O se masini fufulu o se masini e fesoasoani e fufulu ese susu mai le uila i lalo o le gaioiga o se masini mimiti. O le faʻatulagaina e aofia ai se faʻalavelave o masini e nafa ma le fufuluina o le u, tuʻuina atu muamua susu susu, lo latou faʻaaogaina ma le suamalie atoa mo le 4-5 minute. O le masini suauu e maua ai foi le femalagaaiga o susu susu i laina eletise vaivai i le fale gaosi susu ma lona mafanafana. O le potu e gaosia ai le manogi o se mea telē tele mo le milking aunoa, lea e pulea e ala i se komepiuta.

E taua! Ina ia filifili le mea tonu e faʻatulagaina ai mo le faatoaga, e tatau ona e filifili i lona gaosiga: o le a fua mai ai le faatoaga, ma vaivai leai se taimi e tautua ai lafumanu.

Faʻavasegaga

O masini suauu e iloga i foliga vaaia.

E ala ile ituaiga o masini milumalama

E mafai ona mamanuina se masini suauu mo se numera ese o manu, o le mea lea, o masini o loʻo faamatalaina i lalo o loʻo faʻaaogaina i luga o faga tetele ma laiti.

Faʻasalalau

O loʻo i ai uma le tulaga faʻatautaia ma le telefoni. I ia tulaga, o masini o loʻo i laina taʻitasi e lua. O masini taʻitasi e iai a latou mea e tuʻuina atu ma meafaigaluega mo le manu. O le faapipiiina o suauu "Tandem" e patino i le tagata.

Sailiga pe lelei tele masini fuālaʻau mo povi, o le a le mea e lelei ai le togafitiga o le AIDS 2, ma le auala foi e faia ai se masini milumalo i ou lava lima.

Vaega

Latou te eseese i le numera o nofoaga i le masini e tasi. E mafai e le masini kulupu ona talia i le taimi lava lea lua lua sili atu povi. O le faʻatulagaina o faʻavae e aofia ai masini tutusa e faʻatulagaina i laina e lua. O lenei nofoaga e taua o le "Herringbone". O loʻo i ai foi se "Yolochka" i le mea lea e faia ai e masini se mama tapuni po o se sikuea.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na taumafai tagata e faʻaleleia le faagasologa o le milkingi i le amataga o le XIX seneturi. O le taimi lena, na faia ai ni fatu faapitoa ma faʻaofiina i totonu o fulufulu mamoe o povi, ma o le suāsusu na sasaa mai i lalo o le gaioiga o le malosi o le malosi. O ia ituaiga o fagu na faia i laupapa ma metala, o le mea lea o le faagasologa o le suamalie mo manu na aafia i le le mautonu ma faamaʻi matautia mulimuli ane.

I le nofoaga o le milking

E faʻalagolago i le faʻapipiʻiina pe leai foi o manu, o loʻo i lalo ia tulaga.

Faletupe

Faʻafoe atoatoa le faagasologa o le miliga. E mafai ona tuʻu i totonu o mafutaga vaʻaia ma tuusaʻo i falesa ina ia faʻaitiitia ai le atuatuvale o manu. O masini komepiuta i totonu o faletusi e faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi i luga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le susu e aoina i laulaau poʻo ni apa.

Mobile

I le taumalulu, latou te faia galuega o masini eletise, ma i le vaitau o le taumafanafana latou te fesiitai atu ai i le lafumanu. O telefoni feaveaʻi ua taʻua o nofoaga o milisi. Latou te aoina muamua muamua le susu i pusa ona faʻapena foi lea i totonu o tane taʻavale masani o loʻo faʻafeiloaʻi mea lapalai i le faleoloa mo le faʻamafanafanaina.

Tele masini masini i totonu o le tino

O le maualuga o le maualuga o le maualuga, o le saoasaoa lea o le pamuina mai le susu, ae o le susu e mafai ona avea ma se faʻafitauli faigata mo se povi.

Laititi maualalo

Faʻatasi i le maualalo o le mamafa i luga o nifo - e le sili atu ma le 40 kPa. O ipu tioata eletise e manino ma mama: o lenei mea e faʻaitiitia ai le taofi o le uʻamea ma fesoasoani e tali atu i le faʻamutaina o le susu i le taimi nei.

E faʻaititia le faʻaleagaina o le tino o le alveolar, aua e leai se mea e manaʻomia mo le gaugau. E mafai ona faʻaaogaina masini eletise maualalo mo paluga suamalie ma nonoa paʻu, e pei o solofanua ma 'oti.

E taua! O lapisi lapisi ipu suamalie e pipiʻi ai le limamatua i luga o povi. O le faagasologa o le gaosiga o le susu e tiga tele mo manu ma e maumau i le gaosiga.

Maualuga maualuga

Faʻavave vave le susu. Latou te galulue i se masini moli luga ifo i luga o le 60 kPa, lea, e faʻaaoga soo, e afaina ai i totonu o masini totonu o le u. E tele mea e faʻaaogaina i vaomatua, e le gata ina faʻamaua manu, ae e faʻaleagaina ai foi le suasusu, faʻafefeteina ma talepe ai le polotini.

I le tuʻuina o laina o le paipa paipa

O paipa o le paipa o le eletise e faʻatatau e tusa ma le maualuga o le uʻu o le povi e faʻaauau pea le mamafa i le tino.

Faʻatasi le pito i luga

Faʻatupulaia le mamafa o le mamafa i totonu o le ipu, ona e 1.5-2 mita le maualuga i luga o le laulau. E mafai ona latou faʻamafanafanaina se povi i le taimi o le milipolo, talu ai latou te faia le suiga i luga o laupepa eseese ma le le mautonu.

Mai le pito i lalo

O faʻaogaina o lenei ituaiga e faʻaitiitia ai le faʻavavega o masini moli i tioata, talu ai e toetoe lava i luga o se pa ma talone ma tioata tioata. O le gaosiga o le susu i le ofisa o le susu e ala i laina eleʻele susu e manaʻomia ai le tele o le malosi, ae o le manu e lagona le toʻa i le taimi o le milipolo.

E te iloa? Mo le taimi muamua na faʻaseseina ai le faʻaoga o le masini milkingi nei i le 1850. E toʻalua tagata Peretania na tuʻuina atu se masini i le lalolagi, lea e aofia ai ipu mafolafola ma se pamu e tatau ona faʻataʻavaleina lima. I le vaitau 60 o le XIX senituri, na aliali mai ai se isi masini-o se ipu e tasi-diaphragm ma ni pu mo nifo, lea sa tuu i luga o le talo atoa ma faasolosolo malie lava.

Tekonolosi e lūlūina povi i le faʻamalosiina o laʻau

O susu susu i luga o masini milisi e aofia ai le sauniuniga o le uʻu, susu ma le aveeseina o ipu.

  1. Sauniuniga Ua fufulu le uʻu i le vai mafanafana mai se pulupulu faʻapitoa ma se uʻamea ma faʻafefeteina masini ina ia faʻafefe ai le susu. Afai e le sola mai le uila mai le faʻapalaina, e sili atu ona faʻamalosi, ma faʻataʻitaʻiina le faagasologa o le suamalie.
  2. Lafoaia. O loʻo faia i totonu o se pusa eseese e iai se faamama e faʻaalia ai mastitis susu. Faʻamasala muamua vaitafe muamua o susu mai susu mai tamatamai lima taʻitasi, ua tuʻu ese le gafatia.
  3. Faʻaoʻo tioata. E tuʻuina i luga pe a uma ona faʻaaogaina le masini, muamua i tua, ona i luga o le pito i luma.
  4. Milu Lenei 4-5 minute. O le faʻamaeʻaina o le suasusu e mafai ona faʻatonuina e ala i le auala e ave muamua ai mata tioata, o nifo, ona toso ai lea o le uila.
  5. Faʻasili mata tioata. O le susu susu ua poloka, o le ea o le a pamu i totonu o tioata, ma ua aveeseina e aunoa ma se taumafaiga.

E taua! A maeʻa ona aveʻesea ipu, e tatau ona tatala le susu susu mo ni nai sekone ina ia toe foʻi mea totoe i le tanoa masani i luga o le susu, ma na o le auina atu o tioata mo le fufuluina.

Meli masini mo povi

O le eseesega autu i le va o mea faʻapipiʻi ua i ai i le numera o povi e mafai ona latou tautua i le taimi e tasi, ma le auala e tuʻu ai.

ADM-8

E talafeagai mo le faʻaleleia o faʻatoʻaga tetele ma le faitau aofai o le itiiti ifo ma le lua selau. O le masini masini ma masini vai ma laina susu. O le tuʻuina atu o le susu o le pneumatic, mita ua faʻapipiʻi i paipa. I laina susu taitasi, ua faʻapipiʻiina filiga mo le vavaeese muamua o vaega mai fafo.

E i ai se puʻu masani e ave ai faʻamaʻi o le ea. O le vaitaimi o le ADM-8 e 8 tausaga, o le gafatia mo 200 ulu e silia ma le 110 susu i le itula. E manaʻomia 1.5 kW / h i le milking, e fa masini e manaʻomia mo le tausiga. Faʻamatalaga:

  1. Malamalama ma agavaʻa. E le sili atu i le 2 tone le faʻafuinaina ma e mafai ai ona e alu ese mai le fafaga fua i le taimi o le milipolo.
  2. Disinfection. Ua faʻaaoioia le aunoa i le mimita ina ua maeʻa le taamilosaga o le milking.
  3. Faʻaaoga mea faʻapitoa. O le gafatia e ave ai, e oʻo lava i le taimi e tuʻuina atu ai.
  4. Matagaluega o susu. Faʻapipiʻi mea gaosia vave peʻa uma le maeʻa e aunoa ma le sasaa muamua i totonu o apa.

Cons:

  1. Maualuga masini suamalie faʻaosofia ai le atuatuvale i meaola ma faʻaleagaina le tino o le u.
  2. Short pati i le olaga. O feeseeseaiga i le aofaiga moni ma le tusi o le susu e amata pe tusa ma le 30,000 lita na pasia i totonu o le fata.
  3. Pamu fufulu vevela e manaʻomia le siakiina o siaki masani..

E te iloa? I le amataga o le 20 senituri, na fausia ai e se faifaatoaga Amerika e igoa ia Colvin se meafaigaluega na galue ai ma le eletise ma tuuina atu se masini vali i sela uamea ma pulu gutta-percha. O se pateni mo lenei mea fou faatoa faatauina atu mo le 5 afe tala - e tusa ma le 100,000 tālā i o tatou taimi.

UDM-200

O le masini ua mamanuina mo le faʻapipiʻiina i totonu o le laina o le susu - e faʻatulagaina, faʻatasi ai ma laina susu ma laina vaimama. Faʻamaumauga o meafaitino faʻasao e faʻatinoina e faʻaaoga ai se tufatufa. Ua mamanuina le pamu mo le totoina o le 60 kupita mita o mea e gaosia i le itula. I le taimi lava e tasi e mafai ona uʻu i luga le 200 susu. Faʻamatalaga:

  1. Le mamā o mea masani. O le taimi lava lea e amata mai i le nifo i totonu o tioata, o le susu e ulufale atu i totonu o se laina susu i totonu o le tane.
  2. Uiga mamafa. E i le maualuga o le 47 kPa, o lea e le afaina ai le povi pe a milimili.
  3. Fiafia E faʻatopetope ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o le vai mai le masini vai.

Cons:

  1. Le lava ni mea e fai. E iai se manaʻoga mo le faamamaina atili o meafaitino.
  2. Pulu I le taimi o le milking, o le fafagaina o meaʻai e taofia.

"Yolochka" UDA-16A

E faʻaaogaina i faatoaga ma povi vaʻavaʻai i masini kulupu. Faia le tufatufaga o meaʻai, mea faamama mea faʻamamaina, faʻapipiʻi vave le uʻu, aveese ipu inu ma le muaʻi gaosia o susu susu. O loʻo i ai le gafatia e 1.1 kW / h, 16 tufatufa mo le tufatufaina atu o fafaga, o le taimi e tasi e mai le 200 i le 350 ulu. O loʻo faʻaaogaina mo le 10,000 lita taʻitasi. O le masini e faʻatinoina e ni kamupani se lua i le taimi e tasi.

E taua! O le tele o taimi o le suʻi pepe e le tamaʻi povi o le povi o loʻo tausia i totonu o le 60 pulsations i le minute. O le pulsator o le milking milking e tatau ona faʻalogo i le taimi tutusa ina ia maua le povi e faʻalelei.

Faʻamatalaga:

  1. Sueina o le mastitis susu. Ole siakiina o le susu susu le siakiina o le susu, iloagofie ma faʻaaogaina le lelei o mea lelei.
  2. Fesuiaiga O loʻo faʻatinoina saʻo i laʻau o le susu, o mea taumafa mama e fafagaina i totonu o le tane taatele.
  3. Fiafia le faiga Faʻasolosolo le vaega o le susu.
  4. Massage system Faʻamalosia le tafe o le susu, faʻateleina le faagasologa o le milisi.
  5. Infanored sensors. E gafa ma le faʻatonutonuina o le malosi o le tuʻuina atu o le susu, fesoʻotaʻiga aunoa ma le momotuina o ipu.

Cons:

  1. Tau maualuga - O le tau mo le faʻatulagaina o le "Yolochka" e amata i le $ 30,000.
  2. Pulu - e le mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o le falesa.

Carousel UDA-100

O loʻo tauaveina ai le igoa "Carousel" ona o le mea moni o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o faleoloa faʻamaloilo. O loʻo i ai se faʻataʻavalega o luga o le faʻatauga o loʻo i ai povi. E faʻafesoʻotaʻi faʻatasi e le au faʻataʻitaʻi ia tioata i le uʻu o povi taʻitasi, ma i le pito o le milking ua aveeseina i latou. Lelei mo fale e leai ni fale. O le eletise taavale e i ai le malosiaga o le 4 kW, e maua ai le avanoa e tasi i le ono minute o le susu. E mafai ona galulue faʻatasi i le 75 ulu.

E te iloa? I totonu o Sikotilani mo le 30 tausaga, sa faʻaaogaina le masini, na fatuina i le faaiuga o le seneturi XVIII. Na faʻaleleia ma tuʻuina atu ni ata fou, ae i se tulaga lautele, o le mamanu o le masini e leʻi suia.

Faʻamatalaga:

  1. Toe maeʻa aunoa - pe a maeʻa le milking matua, o le mana o le masini miti ua faʻaitiitia ma faʻafefe o loʻo faia i le laina susu.
  2. Puleaina - O meaola uma lava o loʻo i luga o se gaioiga lamolemole, faʻaputu i masini taʻitasi.

Cons:

  1. Faʻatonu - mo le tausiga atoa o le faʻatulagaga e tatau ona lima.
  2. Pulu - faʻapipiʻi faʻapitoa i totonu o le potu atoa, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa ma e manaʻomia se suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa

"Tandem" UDA-8A

Fuafuaina mo le suamalie i masini kulupu. Faʻapipiʻi le meafaitino, faʻamafanafana ma fufuluina; e mafai ona tuʻuina atu i se mea e tufatufa ai meaʻai. A o tautua se lafu o 300 manu i le itula, e mafai ona sili atu ma le 100 susu. E faʻaaogaina le 2.2 kW o le malosiaga, e maua ai se masini mo le 52 Pa, e iai susu laulamu susu. Faʻamatalaga:

  1. Pneumatic gate - tuʻuina atu aunoa ma le faʻaleleia o lafumanu i le faʻatulagaga.
  2. Laina laina - fufulu sua susu i le taimi lava e maeʻa ai le taamilosaga o le suamalie, fufuluina le uila aʻo leʻi faʻamalosi.
  3. Faʻaavanoa o le Avanoa - faʻafeeseesea le eseesega o le mamafa i totonu o ipu suamalie e faʻafefe ai manu mai le faʻalavelave.
  4. Pulea komepiuta. Tausia le puleaina o susu - vave ona fuafua le mastitis susu pe a uma ona maua se faailo mai le auʻiliʻiliga, liliu ese tioata mai povi ua pasi mai.

Cons:

  1. Pulu - o loʻo nofoia le falemaʻi atoa, e le mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le fale.
  2. Mataʻutia - e mafai ona faʻaaoga i na o le malulu i totonu o le fale, e le fetaui mo le taimi o le tafaoga.

E taua! Pe a faʻafefete o ia, e tatau ona faʻatonu le mamafa i le 46-48 Pa, talu ai e lei atinaʻe le laʻau, ma e mafai ona manuʻa le paʻu i le mamafa o le mamafa.

"Tutusa"

O se faʻapipiʻiga faʻapipiʻi mo le tausia o faʻatoʻaga faʻatasi ai ma se lafumanu itiiti ifo o le afe o manu. O masini suauu e tu i le mamao o le 70 cm mai le tasi ma le isi ma i lalo i se mea itiiti ina ia faafaigofie ai le tuʻuina o tioata.

E manaʻomia ai le tolu tagata faigaluega mo le tausiga, ei ai le gafatia e 1.3 kW / h. Faʻaaogāina le mamafa i totonu o le 42 Pa - e faatatau i le faʻavaveina o masini. Faʻamatalaga:

  1. Fagu ipu vai. O le tioata o se mea faʻaaogaina lea e le suia ai le tuufaatasiga ma le fausaga o mea lafoaʻi.
  2. Faʻamasani aunoa. E faʻapipiʻi faʻapipiʻiina le tino ma tuʻuina atu faʻasologa faʻapitoa.
  3. Milk counters. O mea laiti e tuʻuina i totonu o le taimi faʻagata o le ipu oona, latou te teuina faʻamaumauga o susu i le tagata lava ia mo manu taitasi.
  4. Lafoaʻi o le fola. O le eletise eletise e siitia ai le tulaga faʻatasi ai ma le tagata faʻatautaia, faʻamalosia le faagasologa o le suamalie.

Faʻasologa

  1. Tau maualuga - O le tau o nei mea faʻaputu e amata mai le $ 40,000.
  2. Faʻafitauli faigata - faʻataunuʻuga o le faʻaleleia o lenei faʻatulagaga e na o tagata tomai faapitoa tomai faapitoa.

"Doyushka" 1P

Faʻatautaia mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻaogaina mo le fausiaina o povi i luga o laʻau fafaga susu. I le itula e mafai ona galue mai le 5 i le 8 povi. E i ai le malosi o le 0.5 kW, e faʻaaogaina ai se mamafa i le lautele o le 50 Pa, ma o le mea lea e faasino atu i mea faʻapipiʻi ma se avega masini.

"Doyushka" e tusa ma le 50 kilokalama, e maua ai le pulupation e tusa ma le 60 taimi i le minute. Faʻamatalaga:

  1. Faʻaitiitia le puleʻaga eletise. Faʻaaogaina o le malosi i le taimi o le milipolo e tutusa ma le faʻaaogaina o le microwave.
  2. Lagolago. O le ogatotonu o le mamafa o le faʻapipiʻi ua tuʻuina i se auala e oʻo lava i se manu ua afaina e le mafai ona toe faʻaaogaina.
  3. Asynchronous motor. O loʻo faʻapipiʻi i tua o le masini, o lea e le mafai ai ona faʻafefe ma e le afaina.
  4. Malamalama E mafai e le tasi tagata ona faʻaaogaina le "doyushka" - o lenei mea faʻapipiʻi e tu i luga o se solo ma uili.

Cons:

  1. Gaoioiga lemu. I le itula e tasi e mafai ona e susuina le maualuga o le 10 povi.
  2. Telefoni eletise E i ai se mea uumi, o lea e faaopoopo i ai, e tatau ona e faʻatau se laina faʻaopoopoga.
  3. Opaque tank. E le pei o paipa tioata ma cans ergoplastic, o le "Doyushka" e le mafai ai ona iloa le maualuga o le susu i le taimi o le milipolo.

E taua! O le uumi o le ipu o le ipu e tatau ona tutusa ma le umi o le pusi povi. O ipu tioata e eseese uma, ma e manaʻomia ona filifilia mo ituaiga taʻitasi.

Telefoni faʻapipiʻi le DeLaval MMU

Taulimaina masini milking mobile, o le malosiaga faʻaaoga o le 0.665 kW. O le mamafa i le taimi o milking e eseese i le va o le 42-45 Pa, o lona uiga, e vavalalata i le tamaʻi meaola masani. E le o iai le Pulsator, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻapipiʻi ese. Faʻamatalaga:

  1. Maneuverability O le faʻaogaina o uili ma le au, e faigofie ona feaveaia e se tasi tagata.
  2. Faigofie fausiaina. E itiiti ni faʻamatalaga i le faʻatulagaga o loʻo fesiligia, mo lona tausiga e le manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i tekinisia.
  3. Muffler. O le faʻaitiitia o le pisapisao e iai sona aʻafiaga aoga i povi - latou te le o faʻavaivai ma tuʻuina atu susu susu.

Cons:

  1. Laititi galuega maua. Mo le itula e mafai ona faʻaalu le faʻaleleia mai le 7 i le 10 susu.
  2. Malosiaga le faʻaaogaina. I faʻataʻitaʻiga na faia ao leʻi oʻo i le 2010, e masani lava ona toilalo afi. I faʻataʻitaʻiga mulimuli ane, ua foia lenei faafitauli.

E te iloa? Anna Baldwin o New Jersey o le uluai American inventor e pateni se masini milisi manuia i le 50s o le XIX seneturi. O lenei iunite na aofia ai se pakete, tioata ma se pamu faigofie e nafa ma le masini. O le masini vai e tumau, o le suasusu na solo i fafo e se vaitafe faifai pea, e le o mea e le masani ai, ma o le manatu atoa e le atoatoa, ae na faailogaina ai le amataga o se faasologa atoa o mea aoga na maua.

E faʻaaogaina masini mūmū i luga o lafumanu uma o lafumanu. Latou te faʻafaigofie galuega ma tuʻuina atu le laʻau maualuga maualuga. O masini mūmū e eseese mamanu ma eseese i la latou gaosiga.

Faatasi ai ma le tekinolosi e tasi o le militia, latou te maua ai ni taunuuga eseese. Ae e te lei faatauina se ituaiga masini i lau faatoaga, e tatau ona e faʻatusatusaina ma le faʻaeteete ona faʻamatalaga ma mea faʻatauvaga.