Faʻasologa o Vaʻa

7 ituaiga sili ona lelei o pheasants

I le tele o tausaga talu ai, na amata ai e tagata o nuʻu lata ane i le Phasis River i Eleni anamua ona tuʻuina atu manulele matagofie, o aano o manu e maua ai le tofo lelei.

E talitonuina o pheasants ei ai o latou igoa mai le igoa o le vaitafe o Fasis, e latalata i ai na muamua ai i latou i le fale.

Pheasants o sui pito sili ona tele o le Toʻesea o Tui.

O nei manulele e sili ona lauiloa mo lo latou tuinanau faʻaonaponei mo tagata - o le sailiga sulu.

Ae ei ai foʻi ni aʻafiaga e mafai ona fafagaina ai manulele i totonu o aiga. Afai e te filifili e foia lenei manulele i lau lava fanua, o le a avea lenei tusiga mo oe o se tamaoaiga o faamatalaga e uiga i ituaiga e sili ona lelei o pheasants.

Uma masani

O nei manulele e foliga tutusa i foliga vaaia o le hens, ae o le siʻusiʻu e sili atu le umi.

O manu felelei e oʻo i le mamafa 0.7 - 1.7 kilokalama. Laʻau o lanu enaena - i luga o le tasi manulele e mafai ona e vaʻai i fulufulu o moli, ma viole, ma lanu uliuli, ma lanu auro. Ae o le siʻusiʻu o le pheasants sili ona taatele e tutusa lava - samasama-lanu enaena ma se paʻu paʻu-paʻepaʻe.

E leai ni pheasants e maua mai i le mamafa, e sili atu ona leaga fulufulu i totonu oi latou. O le umi o le tane o le 85 cm ma le siʻu. O tamaitai e laiti.

I le vao, o pheasants e latalata i le vai i luga o le eleele, lea e tele ai vao.

O le tele lava o taimi, e mafai ona maua ai nei manulele pe o fea e ola ai vao, ma lata ane o fanua e ala i araisa, cotton, sana poʻo melons.

O nei manulele e matua mataala, latou faigofie ona fefe. Latou te tamoe vave lava, e oʻo lava i vaomatua tetele.

Pheasants e seasea ona aʻe i luga o laau, o le tele o le taimi latou te nonofo ai i luga o le eleele.

O a latou meaai e aofia ai fatu vao, iniseti. O le mea lea, o pheasants e maua ai le tele o aogā i faatoaga.

O mea uma o ituaiga pheasants e tutusa.

Aviary mo i latou e tatau ona lautele ma ufiufi, aua o nei manulele e fefefe i taga, ae latou te le fefe i le maualalo o le vevela.

O fanua i totonu o le aviary e tatau ona ufiufi i meafaitino, e pei o le oneone, vaovao po o le vao. E mafai ona e faʻasaʻo pheasants mo se savaliga i fafo o le pa puipui, o le a le mamao ese manu felelei. Tausia i latou taitoalua.

O le taimi e faʻapipiʻi ai e amata i aso mulimuli o Fepuari - aso muamua o Mati. O le umi o lenei vaitau e fa masina.

Tina fafine i luga o le eleele, fausia se faamoega o lala ma fatu laau. I se tasi faʻamaumauga e mafai ona mai i le 7 i le 18 fuamoa o le lanu enaena-lanu moana ma se paolo lanumeamata lanumeamata.

Pheasants o lenei ituaiga e matua tina lelei, o le a latou togiina fuamoa seia oʻo i le mea mulimuli, ma totoe na o le 'ai.

Afai e ave fuamoa i le taimi lava e tuʻuina ai, o le a tolopo e le fafine le tele. O le mea lea, mo le taimi atoa o le nesting e mafai ona e maua pe a ma le 50 fuamoa.

Faʻasaʻe vaʻalele

O pheasants faʻasalalau o se tasi lea o manulele sili ona toatele o lenei ituaiga.

E tolu pasene o lenei ituaiga - lanu moana, lanumoana ma paʻepaʻe. O le tino o nei manulele e lautele, o vae e pupuu, ae malosi, ma vaʻa.

Pheasants of blue and brown i tafatafa o taliga ua i ai ni fulufulu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e maualuga aʻe i luga. O le mea lea o le igoa o le ituaiga, talu ai o nei fulu e fai ma ituaiga o "taliga".

O fulufulu i luga o le ulu e lanu enaena uliuli, ma o liʻo faataamilo i mata ma alafau e lanu mumu sesega. O fulufulu o le tane ma le fafine e tutusa lava le lanu tutusa o laumei.

E mafai ona maua pheasants i le vaomatua i atumauga i Asia i Sasae, ae o manu felelei eseese eseese latou te le vavalalata. Pheasants o lenei ituaiga faia ni lafu tetele i le gasologa o le taimi, sei vagana ai le vaitau o le faʻatoʻaga. Ae oʻo lava i lenei, o le tamaʻitaʻi ma le tama e taumafai e faʻatasi.

Meaʻai o nei pheasants e maua mai le eleele ma o latou moto ma gutu, ma o a latou meaʻai e aofia ai laau lanumeamata ma iniseti.

O le pheasant Brown e lauiloa ona o le lanu o lona fulufulu - e lanu enaena. I le pito i tua, o fulufulu e leai se lanu lanumoana lanumeamata, ma o le fusi e mafai ona lafo i fulufulu lauulu. O le gutu e samasama ma se mumu mumu.

E i ai ni tamaʻi laiti i luga oo latou vae. O vae lava latou e mumu. O le umi o tama e mafai ona oʻo ile 100 cm, ae o le siʻusiʻu e sili atu ma le afa o lenei umi (54 cm). O tamaitai o lenei vaega laiti e laiti nai lo alii.

O le manulele lanu lanumoana ei ai se lanu lanumoana ma se fulufulu lafu-gutu. E valivali le ulu, ma e papaʻe le auvae ma le ua. O fulufula i luga o apaau e lanu enaena, ae i luga o fulu faʻataʻavale e ono iai ni lanu eseese. O le pi o le enaena enaena, vae - lanu mumu.

O le umi o tagata e oʻo atu i le 96 cm, e tusa ma le 53 cm le siʻusiʻu. O le fafine e laʻititi nai lo le tama.

O le paʻu paʻepaʻe e toetoe lava a valiina paʻepaʻe, ae o le pito i luga o le ulu e uliuli ma o le vaega o loʻo i luga o mata e mumu. O pito o apaau e enaena, ma i luga o le siʻusiʻu mumu ma le lanu enaena.

Taofi le pheasants i le auala tutusa e pei ona masani ai.

O pheasants faʻamalosi e leai se atinaʻeina o le tinā, o le mea lea, mo le vevela o le uila, o fuamoa e tatau ona tuʻuina i totonu o se mea faʻavevela, poo lalo o se pipi poʻo se moa.

I le faʻaogaina o le auala e faʻaofi ai pheasants ea laiti, o le maualuga o le manogi i totonu o le incubator e tatau ona maualalo ifo nai lo le gaosiga o pheasants talavou o le masani masani.

Faiga faʻamafana manu

O lenei manulele o se uʻamea. Na fafagaina e ala i le sopoia o le tele o vaevaega o le falesa.

O i latou na tulituliloa pheasants e nonofo i Europa na maua e ala i le sopoia o laasaga Saina ma Transcaucasian.

O le fanaina o pulufana e oʻo atu i le 85 cm le umi, ma maua 1.7 - 2 kilokalama i le mamafa. E i ai i tagata se foliga matagofie.O latou siʻusiʻu e umi ma tusi i le pito.

O vae e malosi tele, ma vaʻa. I le uiga o le lanu, o le fausua o le susuega e le masani ona ese mai le masani, ae le o ni manu felelei, o ona manulele atoa, e paʻu. O tamaʻitaʻi o se lanu-lanu enaena, ma i le lapopoa latou te laʻititi nai lo alii.

I tulaga o le fausiaina o aiga, o le tulituliina o pheasants e nonofo male-tasi, o lona uiga, e 3 i le 4 femalesi i le tane. O nisi taimi e tau ai tama mo se tamaitai.

Taofi nei manulele i le aviaryma "aiga" e faaitiitia le ono tulai mai o feeseeseaiga i le va o manulele. O le taumafa o le pheasants e tatau ona tele fualaau aina.

Afai e te tuʻuina manulele e savali i fafo atu o le fale puipui, o le a latou maua lava meaai i foliga o iniseti. Greens e sili atu ona lelei le tautau i le itu o le aviary.

O le aano o le tulimanu pheasants ei ai lona taua taua ona o lona sili ona lelei ma ona uiga lelei.

I le tofo, o le taaloga e faʻaalia i le tikeri ogatotonu. Cholesterol i meaʻai O le tulimanu tulimanu e lava maualalo.

O le gaosia o fuamoa o lenei ituaiga o pheasants e maualuga tele. A o faagasolo le vaitaimi faatulagaina, pe a ma le 3 masina, e mafai e se tasi o fulufulua ona ave i luga o le 60 fuamoa, ma 85% oi latou o le a faʻasaina.

Pheasant breed is better in incubators.

E malie foi le faitau e uiga i le susunuina o fuamoa o salu.

Faʻailoga samasama

O le pheasant samasama sa fafaga i le afa muamua o le 19 seneturi. O le falesa o Amame Amherst ma le taimai samane o le manulele lava e tasi.

Lenei faʻatoʻa pheasants matagofie tele. O le tua, goiter ma le ua o tane e paʻu lanu meamata, o le manulele ei ai se lanu mumu sesega, o se paʻepaʻei paʻu paepae, o le siʻusiʻu uliuli, o laulaau e lanumeamata, ma o le manava e papaʻe.

I le fafine, o le siʻusiʻu e puupuu atu nai lo le tane, o le lanu o le fulufulu e itiiti foi le malamalama, ae o le lavelave ma le lanu e sili atu ona manino le vaaia.

I tafatafa o mata o tamaitai o le manulele taimane o loʻo i ai ni lio-lanumoana lanu. O le tane e ola i le umi o le 150 cm ma le umi o le siʻusiʻu 100 cm.

O le fafine ei ai le umi o le 67 cm, ma o le siʻusiʻu e puupuu - 35 cm.

O le mamafa o se tagata matua pheasant i le va o le 900 ma le 1300 g. Tamaitai e laiti, ae le tele. O le fuamoa o le fuamoa amata amata i le ono tausaga; afai tatou te ave se pulufana mo le vaitau, e mafai ona maua i le 30 fuamoa.

O nei pheasants e matua toʻafilemu, toʻa, alu i lima o se tagata. Lagona lagona lelei i totonu o le pa puipui.

Toeitiiti lava o mea uma e 'aiina - amataina i cereals (kalu ma le millet), e faaiʻu i aʻa ma fualaau.

I le tausia o fale, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le fafagaina o le suauu ma le phosphorus i le pheasants, ina ia mafai ai e le manulele ona gaosi meaai lelei ma maua le mamafa vave.

Fulufaʻi auro

O manulele o lenei ituaiga e matua matagofie tele, o lea e lauiloa ai tagata tomai faapitoa i lafumanu e le gata o se puna o aano o manu, ae faʻaaoga foi mo mea teuteu. O se pheasant auro sa fafagaina i luga o mauga o Saina. O le tane e le sili atu i le 1.4 kilokalama, ma o fafine e sili atu i le 1.2 kilokalama.

O tane i luga oo latou ulu ei ai ni fulufulu lanu auro, o loʻo i ai se lanu moli ma se lanu uliuli. O le tua ma le nadhvoste - auro, ma le manava - e lanu mumu. O le siʻusiʻu e umi lava, uliuli. O tamaitai e leai se mea vaivai, o latou fulufulu e fulufulu-enaena.

I le gasologa o le vaitau, o le fua o le fuamoa o le fuamoa e 40 - 45 fuamoa mo le matua matua, e le sili atu ma le 20 fuamoa e maua mai e pheasants. Afai e ave fuamoa mai lea taimi i lea taimi, o le fua o le fuamoa o fuamoa e faateleina i le 35%.

O le aano o pheasants auro o meaai, o loʻo i ai se tofo lelei, o lea e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega gastronomic.

O pheasants auro e le fefe i le malulu ma le vevela e oo i le -35 i le C, o lona uiga, latou te lagona le toʻa i le taumalulu, nofo i totonu o se potu e le vevela.

Ia tausia lelei i latou e pei foi o le tuʻuina atu o sulu. O le taumafataga e aofia ai laulaau, greens ma fatuga lelei.

Ona o le maualalo o le puipuiga, o pheasants auro o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi eseese.

O le mea lea, o taimi nei o nei manulele E manaʻomia le tuʻuina atu o vailaʻau telefoni feaveaʻi.

Pheasant pheasant

Pheasant pheasant o se faʻavae o le falesa. O nisi taimi o nei manulele e taua foi o Emerald poʻo Green.

Pheasant pheasant o se satauro i le va o pheasants pheasants Iapani ma o le Europa na fanaina lenei manulele. O nei manulele na maua o latou igoa ona o le uiga taua o le paolo o fulu. Ae latou te le o le tino o le emerald - i luga o fulufulumanu e mafai ona e vaʻaia le uila o samasama, lanumoana ma isi lanu.

Pheasants Roma fafaga ma le faamoemoe mo aano o manufasi, e pei o nei manu felelei e mafai ona aʻafia 2.4 - 2.8 kilokalama. I luga o faatoaga o manu felelei, o nei manulele e fasia i le taimi e oʻo atu ai i le ono tausaga, o lona mamafa e sili atu i le faailoga o le 900-1000.

O le gaosiga o le gaosiga i le taimi o le nesting e tusa ma le 18 - 60 fuamoa, e faʻalagolago lava i le matua o le falesa.

O le aano o le pheasants Roma e matua talisapaia ona o lona tofo ma uiga lelei.

I le mataupu o ona anotusi, o lenei ituaiga o pheasants e ese mai pheasants masani.

Fagalaʻau siliva

O le pheasant siliva o se tasi lea o sui lauiloa o pheasants lautele. O nei manulele e le o se meaʻai, talu ai e toetoe lava a le o latou lima.

O nei manulele e fafagaina e le gata mo faamoemoega teuteu, ae faapea foi mo le mauaina o aano o manu ma mea maualalo.

O le tane e ola i le umi e oʻo atu i le 80 cm e aunoa ma se siʻu, ma le siʻusiʻu e oo i le 120 cm. O le mamafa o le mamafa o se pulufana e mafai ona oʻo atu i le 4 kilokalama. O fafine e laʻititi nai lo alii, i le umi ma i le mamafa e toetoe lava 2 taimi e itiiti ifo nai lo alii.

O tane e ese la latou lanu - o lona pupuʻu e uliuli, o lona auvae ma lona ua uliuli. O le tino atoa o le sinasina pe sinasina, faatasi ma lanu uliuli. O fulufulu pito i totonu e papaʻe.

I luga o le ulu o loʻo i ai se "masi" mumu. E le fetaui tamaitai i le igoa. O latou lanu sili o le olive-lanu enaena. E i ai ni fasi mea i luga o le manava, ma e eseese uma pheasant. O le gutu o manulele o lenei ituaiga ua sinasina, ma o vae ua mumu.

Gaosiga o fua silver pheasant lelei tele - Mo le vaitau e mafai ona e oʻo i luga i le 40 fuamoa. O nei manulele e sili atu le puipuiga mai faʻamaʻi eseese.

Latou te le fefe foi i le maualalo o le vevela ma le matagi, talu ai o latou laumei e matua mafiafia.

O le tausiga faapitoa o nei pheasants e le manaomia. Fafaga mo le pito i lalo o le a avea ma fafaga mo moa ma geese. E le gata i lea, latou te le manaʻomia se vaituloto latalata i le aviary.

E sili atu le faigata ona tosoina ma faʻamautu pheasants pe afai e te le iloa mea taua o lenei fesili.

Ae afai e te suʻesuʻeina ma le totoʻa lenei mataupu, o le a leai se faʻafitauli e tulai mai, ma pe a mavae sina taimi o le a e tilotilo atu i le alofilima laitiiti ma paʻi atu i ai. Le manuia.