Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tupu ni tusi pese mai fatu

Soʻo se tasi na muamua vaʻavaʻai i foliga o Epikopo o le a mafai ona talitonu o loʻo i ai maʻa ola. O le mea moni, i le faaliliuina o le igoa o lenei laau Aferika i Saute o lona uiga "fafo e pei o se maa" ("tutusa ma maa"). O le mea moni, o nei laau toto e sili atu pei o laumei lamolemole, lea na tatou vaʻaia i luga o matafaga o le Black Sea. Ma o nei meaola matagofie o manu e mafai ona faʻaaogaina ma sina taumafaiga laitiiti, tulaʻi tonu i luga o latou windowsill ma oʻo lava i le avanoa. E faʻapefea ona tupu ni vaʻalele mai fatu, faitau i lalo.

Manaoga mo le luluina o mea

E sili ona lelei le faʻatau o fatu o fugalaau i faleoloa faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma se faanaunauga malosi e mafai ona e aoina le fatu (vagana ai, e moni, e te mafaufau i foliga o fatu o le Epikopo), pe fesili atu ia i latou ua uma ona tutupu nei oa laau totő.

E taua! E le mafai ona maua ni fatu mai se laau totō na o ia i luga o se faamalama. Ina ia mafai ona faʻalauteleina i lenei auala, e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le lua faʻataʻitaʻiga (ioe, o le ituaiga lava lea).

Le tala lelei: e le pei o le tele o isi laau totino, o le fatu laau mai "maa ola" o loo tumau pea ona talafeagai mo le totoina mo le tele o tausaga, o lea e le mafai ai ona e popole i le fou o fatu na e aumaia.

E te iloa? Ae ui i lea o le matua o fatu: e na o le seleseleina, latou te le lelei. Faʻaiuga atonu e faʻaititia pe a maeʻa le faʻamafanafanaina. E talitonuina o le fatu lelei e tatau ona tolu ona tausaga.

Afai e te aoina fatu, e sili ona lelei le teuina saʻo i le ogatotonu o le fua (capsule). I lenei tulaga, ao le i totoina, o le fua o le laau e matua lava lelei e momotu ma aveese ai fatu, pe tuu i lalo le fua i totonu o le vai - o le a vavae ese fatu ma sulu i le pito i lalo, o mea uma o totoe o le faʻafefe lea o le vai ma faʻagogo mea totō.

Le taimi sili ona lelei mo le lulu

O le luluina O Epikopo e mafai ona faia mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, ae ui i lea, na oo i le "faifaatoaga" le tautinoga na latou faatinoina lenei faagasologa i se tulaga manuia i le taimi malulu. E i ai lona lava uiga, aua afai o le ae alu i le sami i le taumafanafana, o laau talavou e leʻi malosi e mafai ona oti e aunoa ma le tausiga lelei. O masina muamua ina ua uma le totoina o Epikopo e manaʻomia le tausia ma le faʻaeteete ma le tausisia o tulaga talafeagai uma o le taofia, o lea e taua ai le mafaufau i au fuafuaga i le taimi nei aʻo leʻi amataina ona tupu nei mea matagofie.

E te iloa? E fiafia tele Epikopo i le malamalama, o le mea lea e fuafua ai le filifiliga o le taimi sili ona lelei mo le tulaueleele. - le aso e tatau ona i ai i le umi e mafai ai. Ae afai e mafai ona e tuʻuina ni pine i le faʻamalamalamaina, e mafai ona faia le lulu e tusa lava pe o le taumalulu.

Sa maitauina foi o fatu e totoina ma ola sili i mea uma ma le tele o aso masani o fesuiaiga o le vevela. I lalo o tulaga masani, e faigata le tuʻuina atu o nei fesuiaiga i le vevela vevela, o lea e sili atu ai le filifili mo le vaitau.

Manaoga Manaoga

O le loloto o le gafatia mo le germination o "ola ola" e le tatau ona filifilia. E sili atu le talafeagai o pusa lautele 5-10 cm le maualuga, o mea ia e faʻaaoga mo vao masani. E fautuaina le tuʻuina o se faʻafiafiaga o le alavai i le pito i lalo o se pusa, ma sasaa i le oneone i luga.

Filifilia se paluga eleele

Talu ai o loʻo matou feagai ma tagata soʻo, e mafai lava ona e faʻatau se mea mo le cacti i se faleoloa faapitoa. Ae e mafai ona e taufaaleaga.

E taua! O le oneone i le lalolagi e tatau ona iai! E lelei foi le faaopoopo i ai o maa laʻitiiti, iliili, piliki piliki po o le faalauteleina o le oneone i le paluga.

Isi vaega - turf poʻo le eleele eleʻele ma se mea faʻafefiloi o peat or humus.

E fiafia le Epikopo i le malamalama, eleele eleelea lea e le mafai ai e le vai ona paʻu.

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

Fatu o Epikopo, aʻo le i totoina, e tatau ona teuina i se vaifofo mo le tele o itula.

E taua! Aua le tuua fatu i totonu o se siosiomaga mafanafana mo se taimi umi, a leai o le a amata ona tupu, ma mulimuli ane e ono lamatia ai aʻa muamua. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻamago fatu pe a maeʻa.

Soʻo se sauniuniga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, aʻa pakiaka), masani masani o le palasia poʻo le sua o le aloe e fetaui lelei mo le galo.

Fatuina o togalaau

Tusi a Epikopo - o laau e sili ona mataga, ma o latou tulaueleele o se faiga masani.

I le taimi muamua e tatau ai ona vavala lelei le eleele lelei, ma faʻavafuina lelei i le vai vevela.

E taua! A o le lūlūina, e tatau ona lelei le palapala i le vevela o le potu!

Faʻaauau nei agai atu i le tau lava ia.

E te iloa? E le tanuina fatu o le Tusi apalai i le eleele, ae ua faataatia i luga o le eleele. - o lea o le a latou ola ai!

Ina ia aua neʻi faaleagaina fatu ua fufula, e mafai ona e faʻaogaina se nila poʻo se naifi: faʻapipiʻi le pito i totonu o le vai, faʻapipiʻi fatu taʻitasi i luga o le vai ma faʻasalalau i luga o le eleele ma se mamao pe a ma le afa senetimita.

O fua e faʻalauteleina: plumeria, blueberries, aniani aisa, lisianthus, faʻalauiloa, elemene, arugula, ash ash (chokeberry) Aronian, Erica, karyopteris, hellebore, fittonia, canna, fennel ma aglaonemoya.
A uma le lūlū, tuʻu le ipu i totonu o se pusa lapisi e tumu ile vai e faʻafefete ai le eleele, luga i se ata tifaga poʻo se ipu malamalama ma tuu i luga o se faʻamalama malamalama. A itiiti i le tasi i le aso, e tatau ona aveese le ata mo ni nai minute, i le taimi lava lea e sosoʻo lemu le eleele ina ia aloese mai le faʻamago.

E te iloa? Afai e te suia le ata tifaga ma se mea e vevela poʻo se moli, lanu moli eletise, o tuutuuga mo le faʻaleleia o le ea e le mafai ona matua faʻamaoni.

Afai e faia uma tuutuuga ma o le fatu laau e maualuga le lelei, o le "olaola" o le a "ola" pe a ma le vaiaso ma le afa.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

O le tulaʻi mai o laau toto e le o se mafuaaga e malolo ai, aua e tatau ona tausia le Lotu pe a uma ona toto ma le totoa. O le ata tifaga i luga o le koneteina e tatau ona tumau mo le itiiti ifo i le isi masina, ae ui i lea, o tupu talavou e manaʻomia tele le ea. Muamua, e tatau ona latou masani lelei i le olaga i fafo atu o le fale koli, ma lona lua, e aunoa ma le okesene, e mafai e le laau ona gaosia. O le mea lea, ao faagasolo le aso, ia le itiiti ifo ma le tolu taimi mo le 15-20 minute, e aveeseina le ata, o le eleele, pe a mū, felafolafoaʻi ma toe ufiufi.

E taua! A o faagasolo lenei vaitau, e matua le maaleale lava le ola o fualaau laiti, o lea e le tatau ai ona faʻafeinuina (na o le pulupuluina, ma le palapala, ae le o le laau) ma tuua e aunoa ma se ata tifaga mo se taimi umi (e mafai e le ea vevela o le potu ona faʻaumatia i latou). E le gata i lea, mo o latou natura malamalama-alofa uma, e taua le puipuia o siama mai le susulu o le la.

A maeʻa le vaiaso poʻo le lua pe a maeʻa le totogo, e mafai ona tuua na o le paluga i le po pe a pa'ū le vevela i totonu o le potu (e pei ona fai mai, o se eseʻesega tele i le ao ma le po e sili ona lelei mo le saoasaoa o le tuputupu aʻe o tamaʻi vaʻalele).

E te iloa? Afai e le totogo nisi fatu - aua le faʻavaivai: e mafai ona vaʻavaʻaeseina ma le faaeteete mai luga o le eleele, mago ma taumafai e faʻasao i le tausaga.

Tuutuuga ma le tausia o pepe

Pe a tupu totogo sina malosi, e mafai ona aveese atoatoa le ata tifaga. I lenei taimi, e tatau foi ona e aveese le fata ua tumu i le vai ma faaitiitia le malosi o le faasusuina, aua o aʻa o laau laiti e matua gafatia ona fesuiaʻi i totonu o se siosiomaga e sili ona susu (aua nei galo, o loo e feagai ma aiga sili ona vavalalata o le cacti). O le ea i totonu o le potu e tatau ona mafanafana - ia le itiiti ifo i le 20 ° C, ma sili atu - e sili atu le maualuga.

I le faaopoopo atu i le vevela ma le vevela, o le tuputupu ae o maa ola e matua aafia lava i le moli.

E te iloa? Afai e amata ona aapa i luga laau talavou - O se mafuaaga lenei e faʻaopoopo ai le malamalama ia i latou. O le malosi tele e mafai ona taʻu mai ai se suiga o le lanu i le mumu ma le paʻu.

O Epikopo ei ai se isi vaega e taua pe a tausia i latou i le fale: o le matuai faigata lava i tulaga i fafo, o latou foi matua le lelei le faʻafefeina o faʻagasologa masani mai lea nofoaga i lea nofoaga. O le mea lea, e matua manaʻomia lava le mafaufau i le vevela, le vevela ma le malamalama lelei i le taimi muamua, talu ai o le a le faatagaina oe e faʻataʻitaʻi "i le ala" ma nei fugalaau matagofie.

E mafai ona faʻamamaina ia Epikopo i le vai malulu (o le a lelei tele le kiona), ma e tatau ona e aloese mai soʻo se pusa ma pipi seia oʻo ina matua le laau.

E faʻamalosia le fufuluina o fugālaʻau e faʻaaogaina ma le faʻaeteete e faʻapipiʻi ai pepelu: faʻaopopo i le foliga matagofie, o le a lagolagoina le totoina o fualaau i totonu o le eletise (e le mafai ona paʻu le laau i luga o le palapala, lea, o le mea e leaga ai, e masani lava ona tupu) ma puipuia le palapala mai germination. E mafai foi ona faʻaaoga oneone oneone nai lo le kalave.

O totonu o laau e pei o cactus, lappeastrum, chrysanthemum, orchid, bougainvillea, freesia, pama o le taimi, alstroemeria, meaʻai, lemoni, mea manogi manogi ma le cynium o le a fausia ai se siosiomaga manaia ma le mafanafana i totonu.

Faʻaliliugaina o Small Epikopo: manaʻomia pe leai?

E le manaʻomia le toe faʻaleleia o nai faila. O le suavai suamalie o pepe laiti o se faiga faʻamalosia, pe a matua fufui fatu, ma na o le lafoina o isi mea e le mafai ona tupu. Ina ia aloese mai se faiga mamafa mo le laau, e sili atu le totoina o fatu i le taimi lava lena e le o vavalalata, ona oʻo ai lea, i nisi o vaeluaga, o le a mafai ona e faʻasaoina mea uma ua tupu.

Suʻe ma tausi mo Epikopo pei o tagata matutua mai le tausaga lona lua o le olaga.

Tusi a Epikopo - matagofie matagofie ma uluai laau toto, ma e ui lava o le faʻatupulaia o latou fatu e faʻalavelave ma o nisi taimi e le manuia i le taimi muamua, o lenei galuega o loʻo i totonu o le mana o tagata uma e mananao i ai, ma o le taunuuga e matua aoga lava taumafaiga!