Lafumanu

E faʻafefea ona togafitia le faʻamautu i le povi

O faʻalavelave pe'ā uma le fananau mai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e le gata i fafine, ae faapena foi i meaola. O le faafitauli ogaoga i le togafitiga o gaioiga e le afaina i totonu o le matua o le mulimuli o le faigata o le togafitia o le tulaga o le faamaʻi ma le filifilia o fualaau talafeagai, i le faasologa. I totonu o lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu ia oe mea e uiga i le atometritic cattle, mulimuli ane o faʻafitauli e mafua ai le ogaoga o le aʻafiaga i le gaosia o povi.

O le a le ituaiga faamaʻi - o le endometritis i povi

O lenei mea ua taʻua o le mumu i totonu o le membrin mucous totonu o le matua o le povi. O le lamatiaga autu o lenei maʻi o le faigata o le mauaina o le amataga o le endometritis, lea e vave lava ona atiae i se foliga masani ma e faigata ona toe togafitia togafitiga. E mafai ona faʻaosoosoina ai isi faʻamaʻi i le galuega o totoga o le faʻaleleia o le tino i povi, ma mafua ai foi lo latou le amanaiaina.

E taua! O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma nisi o fualaau oona i le togafitiga o le endometritis e le talafeagai ai le taumafa ma le susu o povi.

Mafuaaga

I le avea ai o se tulafono, e iloa e veterinar le endometritis i povi ona o:

  1. Le faʻaaloalo e le fomai vailaʻau mama ma le mama i le taimi o le paʻu. O se tasi lenei o mafuaʻaga sili ona taatele o le mumū i totonu o masini o le matua. O le le atoatoa o meafaigaluega ma le le amanaʻiaina o tagata vavalalata e fesoasoani i le saoasaoa vave o le siama i totonu o totoga o le povi;
  2. Faʻasoʻa i le uterine i le faagasologa o vaʻa (faʻataʻitaʻiga, lafoaʻi poʻo le paʻu ese), faʻatafunaga, faʻapea foʻi ma soliga i le taimi o le faʻasesega o le togiaso;
  3. O faʻamaʻi o povi, faʻaaogaina o faʻailoga i meaola manu, e aofia ai le fatu (brucellosis, salmonellosis, leptospirosis);
  4. Meaʻai taua ma le leai o ni vailaʻau vitamini-minerale e tatau ona i ai i meaʻai a manu;
  5. Le tumama lautele i totonu o le fale;

O le tuiina o povi o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻamaʻi tuga e pei o brucellosis, leptospirosis, vavao, vae ma gutu o le gutu.

Ituaiga ma faailoga o le endometritis

O veterinarians e iloagofie ituaiga ituaiga o mimiti i manu, o laasaga taʻitasi e iai ona uiga, o foliga vaaia e tatau ona faʻaalia ai faifaatoaga. Seʻi o tatou faʻamatala atu ia i latou i nisi auiliiliga.

Catarrhal

O lenei laasaga e taua foi o le endometritis o le tina failele. E tupu vave lava pe'ā uma le paʻu ma e faigata ona fuafua ona o suiga faapena i le tasi o le povi. Faailoga o loʻo i lalo:

  • lafoaia mai le povi ma le ufiufi;
  • le manogi manogi o le lohius;
  • faamutaina po o le toso malosi i lochia faalilolilo;
  • seasea, faaitiitia le fiaai ma le maualuga o le vevela o le tino i se meaola.

E te iloa? Ua faamaonia e saienitisi o povi o loo i ai se poto lelei tele - latou te mafai ona manatua o latou igoa, iloa o latou pule i totonu o le motu o tagata, ma faaaoga foi ituaiga eseese o le vaivai e fesootai ma isi meaola.

Purulent catarral

O le isi laasaga e sosoo ai o le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o vavae o le matua o le povi. O faʻamatalaga nei e faʻaopoopoina i faailo o le endometritis catarrhal:

  • o le lohy paʻu e sinasina, samasama po o le enaena uliuli;
  • faʻamaʻi faʻasalaga faʻatasi ma le faʻafefiloi o tulei;
  • maualuga fiva;
  • faaitiitia le fiaai;
  • faaitiitia o fua o susu;
  • se suʻesuʻega i totonu ole tino, o le a avea ma fulafula e iloa ai le fulafula ma le palasi o ona puipui;
  • o le meaola ua amata ona faʻaaogaina ma foliga maʻi.

Siaki ni faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i manu.

O le fibronous aano

Afai ei ai se tino malosi o se meaola, o le fomaʻi o le endometritis e tupu i se foliga malu - e le faatagaina e leucycytes povi microbes ona ulu atu i totonu o le matua, ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o fuamoa. I uluaʻi laʻasaga o le filogia o le endometritis, e lagona lelei le povi. E mafai ona faʻamoemoeina i le pito i lalo o le afaina o le eleele e ala i vaega nei:

  • i lochia, o fibrins e manino lava ona iloa, o loʻo i foliga o ni paʻu lelei po o ni fulufulu lanu mumu ma le lanu enaena;
  • maualuga fiva;
  • o le povi e foliga mataga ma sauaina;
  • faʻanoanoa masani;

Necrotic

I lenei laasaga o le endometritis, o le mumu o le matua o le povi amata. I totonu, o le maila ma le maʻila e amata ona fai - o se tino vaivai o le tino e taumafai e teena le nidus ma le maʻi. I le leai o ni togafitiga taimi, o le siama e ulu atu i le toto ma salalau solo i le tino atoa, ma mafua ai le soona inu. Faailoga o lenei laasaga e pei ona taua i lalo:

  • maualuga fiva;
  • le lava le fiaai;
  • leai se mea;
  • o le povi e tu i luga;
  • faʻanoanoa masani;
  • lanu mumu po o le lanu enaena ma le ufiufi o manu.
E taua! Massage o se tasi lea o auala autu e faʻaitiitia ai le fula o le tasi i taimi o gasegase. Ae ui i lea, e faʻasaina le faia i le tulaga o le suʻesuʻeina o tulaga faʻasolosolo ma vaʻaia-septic. O puipui o le ogalaau e mafai ona malepe ma tulei ma siama le siama i le tino atoa o le manu.

Fangenous septic

O le ituaiga ogaoga lea o le mimiti, lea e masani ona iu i le maliu o le manu. I lenei laasaga, e toetoe lava a le mafai ona gafatia le faagasologa o gaioiga - o le siama e mafua ai le toto, mafua ai le onosaʻi o le tino, ma ua faʻaumatia le fatu o le povi. O se povi gase e le 'ai pe gaosia susu. O lenei laasaga o le endometritis e mafai ona maua i vaega nei:

  • lafoaia o le toto;
  • maualuga le vevela (40-41 ° c);
  • o le poina ma le perineum e maua ai se manogi manogi;
  • o tino i fafo e faʻamaonia;
  • le manu e masani ona manava;
  • fatu palpitations;
  • susu le susu;
  • leai se manaʻo;
  • o le povi e taoto i se tulaga pepelo ma e masani lava e le tu i luga ona vae.

O le mafuaʻaga o le paʻu o le gaosiga o susu o povi e mafai foi ona avea o se faʻamaʻi o le u.

Faʻailoga

O le taimi e faʻamaonia ai soʻo se faʻamaʻi e faʻapupulaina ai avanoa o le manu e toe faʻaleleia ai. A maeʻa le faʻapipiʻi (aemaise lava i faʻalavelave), e taua le faia i taimi uma se suʻega i fafo o totoga o le povi, faʻapea foʻi ma le faʻamalologa o le matua. O faʻavaega o faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻavave ma vave iloa i suʻesuʻega o suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga na maua mai i le va o se povi.

E te iloa? I le tele o atunuu o le lalolagi, ao leʻi oʻo mai le tupe pepa, sa faʻaaogaina povi e avea ma tupe. O le tele o povi na talosagaina i le maketi mo soʻo se oloa, o le maualuga o lona tau.

Togafitiga o le endometritis i povi

I le tulaga o le siakiina o gaioiga le lelei i totonu o le matua, o meaola e vavae ese mai le lafu mamoe atoa ma auina atu i le faletine mo se isi suʻesuʻega. Afai ei ai ni povi mamaʻi - o le fomai manu e iloiloina le mamafa o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le povi taʻitasi.

E le faʻamalosia

E le o se faalilolilo mo soo se tasi o le malosi o le puipuiga o se meaola, o le saoasaoa o lona toe malosi, ma o le faamaʻi lava ia e sili atu ona faigofie ma aunoa ma ni faafitauli. Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o povi o loʻo mafatia i le endometritis, faʻapipiʻi vailaʻau eseese ole vailaʻau e faʻaopopo i a latou meaʻai. I le aotelega o togafitiga, o sauniuniga e faavae i luga o le suauu, potassium iodine, ma le chloride o le calcium o loʻo faʻaaogaina. I le afa lona lua o le maʻitaga, e faaopoopoina ai masini i povi i a latou meaai i aso uma - sima, apamemea, cobalt ma manganese.

Antibiotics

Ina ia faʻaleagaina microflora pathogen i totonu o fatuga o le tagata matua, e faʻaaogaina ai e veterinarian fualaau faʻasaina ma vailaʻau. I togafitiga o vailaʻau, e mafai ona e faʻatau se fuainumera tele o fualaau oona lea e lelei le fautuaina i le togafitiga o gaioiga o le inflammatory i totonu o masini o le mea matua.

  1. Rifapol. O lenei vailaʻau faʻasolo i rifampicin ma polymyxin o loʻo avanoa i le faʻamalolo. O le togafitiga o le rifapol e faapenei: 200-300 ml i le 48 itula uma. O le vailaau faʻasaina e tuusaʻo tuusao i totonu o le utera. O le togafitiga e aofia ai le 2-3 injections;
  2. Metrin. O le fualaau faasaina ua faʻafeiloaia i totonu o le utera vaine. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafua e pei ona taua i lalo - 30 cu. cm i le 100 kilokalama o le mamafa o meaola, o le vaeluaga i le va o le pulega e 48-72 itula. O le togafitiga e aofia ai le 2-3 injections;
  3. Streptomycin. O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i le intramuscularly. O le togafitiga o le 2 g i le 48 itula, o le numera o injections e 5 (i mataupu ogaoga e 7);
  4. Bicillin-5. O le vailaʻau o loʻo faʻatonuina i le intramuscularly, o se fuataga e tasi o le 3 miliona iunite. O le va o le injections e 48 itula, o le umi o le vasega e 5 inisiua;
  5. Lexoflon Faʻatinoina i totonu o le tino, o le fuainumera ua fuafuaina e faʻavae i le mamafa o le manu - 1 ml. i le 30 kilokalama. mamafa. O le va o le injections e 24 itula, o le togafitiga e 3-5 aso;
  6. Kanapen Bel. O le fualaau faasaina ua faʻafeiloaia i totonu o le utera vaine. Tasi fua - 10 ml. Injections e faia i le 48 itula, le numera o injections - 5.

Puipuiga

O le taʻitaʻia o auala puipuia e faʻaitiitia ai le ono mafai ona fausia le foresperal inflammatory foci i totonu o le vavae o le povi. Matou te valaʻau atu ia te oe e saili pe o le a le mea tonu e aofia ai lenei manatu:

  1. Faʻaauau le faʻatinoina o le faʻagasologa o le faʻatinoina O le faʻaaogāina o mea faʻaaogaina, mea totino faʻamalo ma le mama i totonu o le fale e faʻaumatia ai le leai o se mea e ono faaleagaina ai totoga o totonu o le meaola a le manu e ala i meaola faʻapitoa. E le o le matafaioi mulimuli i lenei mataupu taua o le agavaa ma le poto masani a le fomaʻi. O le lelei o le fausiaina o potu eseese mo le paʻu o le a tupu ai le fanau ma le faʻamatalaga atili a le au faifaatoʻaga;
  2. Taimi taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi. O lenei fua puipuia e le mafai ai e microbes ona uluola i totonu o masini o le matua pe a latou ulu i totonu o le tino. E le gata i lea, o le oxtocin ua faʻaofiina, lea e fesoasoani i maso konekarate, ma sauniuniga faʻasalalau e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le gaosia o povi;
  3. Paleni ma fua eseese i le taimi atoa o le maitaga ma pe a maeʻa. E tatau ona taulai totoa i le faʻaauau pea o manu e faʻamamā vai;
  4. Faʻaauau le faʻaaogaina o nofoaga ma fale, sui o mea e momoe ai, faamamaina o ipu vai ma isi masini i totonu o le fale.
E tatau ona maitauina o fualaau mo le togafitiga o le natura i le lafu povi e taugata. Ma o le faagasologa o le tausiga o manu mamai e umi ma e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. Mo le puipuia o povi mai lenei faʻamaʻi, ia faʻaeteete faapitoa i togafitiga puipuia, o le faʻatinoina o lea mea e masani lava ona faigofie ma taugofie nai lo togafitiga.

Faʻamatalaga

pe afai o le postnatal, o le aso muamua o le gasegase 2 ml ma le colitis o le oxytocin (60 IU 3-5 aso), apalai (e sili atu i le lautele le gaioiga o gaioiga e oo atu i le 7 aso), o le glucovit (10 ml / 100 kg le mamafa o le tino pe a uma le aso e tasi i / m seia toe faʻaleleia) . O le maso o le tino o le tino e ala mai i le 4-5 aso talu ona fananau ma se vaeluaga ile aso - lua. vitamini. Afai e tatala lelei le ua, ona mafai lea ona tuu 2-3 laupepa utera (ginobiotic) ile 1-2 papa.

pe a oʻo i le taimi o le endometritis, o le intrauterine e mafai ona avea ma gentaminicin sulfate 4% 10 -15 ml e ala i se pipette polystyrene. (e pei o le povi e inisetiina e le auala o le aʻoga.) naʻo le ua ua tatalaina ma gentole le gentomicin ae le o le fatu, ma i se isi tulimatai mulimuli ane pe a leai se lafoaia o le pullenti, e faʻaumatia.

Viktor 87
//fermer.ru/comment/770297#comment-770297