O le togalaau

Matou te faia ni lagolago mo le failautusi oe lava

Clematis - o se lalelei matagofie ma matagofie-liana fuga, mafai ona fatuina se siosiomaga manaia i soo se togalaau ma faatumuina i se malosiaga malosi.

Talu ai o le failautusi o se mea maualuga, e manaʻomia le lagolago talafeagai mo le tuputupu ae lelei ma le totoina vave.

O le mea muamua manaʻomia mo se lagolago o le malosi.

E televave vave le sao o Clematis ma maua ai le tele o mamafa, ma a uma le timu, e tele taimi e faateleina ai le tele o le fugalaau fugalaau.

O lau Cleisis ma lau petiles ei ai se vaega i se talavou e aofia ai le lagolago. O lau matutua e le maua lenei tomai. O lenei faʻaaliga e tatau ona amanaia pe a filifilia se lagolagosua: o na vaega o le laau o le a pipii i luga e le tatau ona sili atu i le 1-2 cm le lautele, e le mafai e le failautusi ona ufiufi ia i latou. E le gata i lea, Failautusi e sili atu i lagolago lagolago.

E manatu le au faifaatoaga i le failautusi e vavae le vaega e avea ma se faitioga taua pe a filifilia se lagolago. Laʻau o le vaega lona lua o loʻo fusifusia, ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e vavae ese ma le faaeteete mai le lagolago ma ufiufi. O le failautusi o le vaega lona tolu e teuteuina i le tautoulu e vavae ese ma aveese mai le lagolago.

E mafai ona e faʻatauina se lagolago e faia i se mea e fai ma se mea faʻapitoa, pe mafai foi ona e faia oe lava.

O le matagofie i luga o le gasebos e foliga mai o le failaititi laitiiti.

Saili iinei pe faapefea ona toto failautusi.

O se meaʻai na faia ma o latou lava lima o le a teuteu ai le togalaau ma tuli ese manufelelei: //rusfermer.net/postrojki/sadovye-postrojki/dekorativnye-sooruzheniya/delaem-ogorodnoe-chuchelo-svoimi-rukami.html

Mea manaʻomia mo le gaosia o lagolago

I le gaosia o lagolago mo clematis ma o latou lava lima e masani lava ona faʻaaogaina le uamea, laupapa poʻo auala faʻaleleia, e pei o pou ma lala.

Mo le gaosiga o lagolago uʻamea (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻailoga) o le a manaʻomia:

  • uamea uʻamea i le lautele o le 1 cm;
  • paipa faʻatasi ma le iva o le 3 cm;
  • ma le mausali.

Le faia lagolago laupapaaoga i:

  • laupapa laupapa 22-23 cm le umi;
  • pine laupapa 25 × 60 cm (i le aofaiga o vaega e 8) 25 × 180 cm (4 vaega), 25 × 15 cm (2 fasi pepa);
  • e pei o fao, hama, kelu ma le handsaw.

Le faia faʻafitauli lagolago manaʻomia e sauniuni:

  • pou maualuga (4 vaega);
  • fulufulu laʻau po o vine;
  • twine ma le toʻi.

E faʻapefea ona faia se faʻatau?

Lagolagoina laupapa

Mo le faia o se laupapa laupapa mo clematis, o faʻamau o tulaga o loʻo i luga o loʻo totoina i totonu o le eleele i le loloto o le 40-50 cm, ma vaʻai mamao i le va o le 60 cm.

O le mamao i le va o faʻamau e faʻasaga i luga o se mea faʻapipiʻi e faʻatatau i le vaʻaia ma manaoga o le tusitala: pe i totonu o se ata poʻo se potu faʻataʻitaʻi.

E lua pito laiti (25 × 15 cm) e faʻaaogaina e fausia ai le totonugalemu, o le isi 12 e faʻaaogaina e fai ai le gril.

Mo le lelei sili atu ma le mausali o le mamanu e faia ai le faʻamalosi i le va o pito, faʻapipiʻi foi ile pito i luga o le paepae. I le pito o le lagolago e ufiufi i varnish pe vali.

Maua se vaʻai lelei i totonu o le atunuʻu, pe a fai e tatau ona fai le vine.

Pe a faʻapipiʻi mailei mo pi, faitau i le kiliki i luga o le sootaga: //rusfermer.net/bee/info/newbie/kak-pojmat-pchelinyj-roj-vybor-vremeni-mesta-i-sredstv.html

Faʻapipiʻiina le lagolago

O le fausiaina o se lagolago mai auala faʻaleleia o le a le manaʻomia ai se tele o taimi poʻo tupe tau.

Laʻau faʻapipiʻi i le eleele ma pito faʻamau ma faʻapipiʻi saʻo i foliga o se liʻo.

O lala po o le vine o loʻo vavalalata faʻatasi i latou. E lua ituaiga o mama e faia, ma afai e tatau ona lagolagoina se vailaau, o mama e faia i le eseese o tuaoi.

Ona fuafua loa lea o le mama, ma ua faʻamautu i se manoa. Afai e talafeagai, ia faia le fetuutuunaiga o le maualuga o pou.

O le isi fesuiaiga o le lagolago faigofie o le fausiaina i le tulaga o se kesi. I luga o le eleele o loʻo i ai se sikuea, i ona tulimanu o loʻo pipii ai laau uumi umi.

I luga o le nofoaga o le sikuea faaopoopo i ai nisi o laau tutusa, o pito uma e fesootai ma fesootai. Faatasi ai ma le fesoasoani a nai laau laiti ua faia ai se laumei i luga o itu o le kiona. O lenei lagolagosua e faʻaaogaina mo le tele o ituaiga o clematis.

O le lagolagosua sili mo le failautusi e mafai ona faia mai se manua tele o se filifili.

Ina ia faia lenei mea, i le mamao manaomia mai le tasi ma le isi, e lua ni pou e eliina i le eleele, ma i le va oi latou o le upega o le fesoʻotaʻiga e fufusi ma malupuipuia i le uaea po o matau.

E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le gaosia poʻo le palasitini.

E le o toe umi ae faʻamalosi e le clematis le upega ma natia mai le vaaiga, faia o se puipui fugalaau ola.

E le mafai ona fausia soʻo se fausaga, ae na o le teuteuina i se clematis o se puipui o se arbor, se fale taele po o se taumafanafana taumafa, lea o le a avea o se lagolago mo le laau.

O le faia o lenei mea, o fao o loʻo tautau i le pito i luga o le puipui pe faʻapipiʻi foi matau, ma o le failautusi o loʻo ola i le pito i lalo o loʻo fusia faatasi ma se manoa ma faʻapipiʻi ia i latou.

O laau toto e tatau ona nonoa i le 20 cm mai le eleele, aua o lenei nofoaga e mafai ona latou gaui i lalo o tulaga leaga.

Ia maitauina foi e tatau ona totoina le clematis i le 50 cm mai fale, ina ia aua nei vevela laau ma puipuia i latou mai vai e tafe mai luga.

Faʻaoga mo failautusi ia faia oe lava ia

O le tele o lagolagosua lagolago mo clematis e manaia, ae o le igoa o le faitotoa sili ona lelei e tatau ona sili. E sili atu le matagofie o foliga na ufiufi ma le faitotoa i le amataga o le togalaau.

O se paʻu uʻamea e i ai le diamita 1 cm ma le fa o le paipa o le 3 cm le lautele e manaʻomia mo le gaosia o le faitotoa.

I le taimi muamua, o le lua paipa o loʻo fusi, lea, pe a maeʻa le fausiaina o le faitotoa, faʻapipiʻi faʻatasi.

O vaega ole vaega e alu e faʻatutu faʻamau lagolago e faʻapipiʻi i le eleele ma sasaa i le sima. O loʻo faʻapipiʻi faʻamau i luga o le ala i le mita le mamao mai le tasi.

Ina ia faia ni lagolago faaopoopo, o paʻu o loʻo i ai se 50-senitimita le mamao e faʻafefe i le va o fao. A maeʻa ona tuʻuina le faʻailoga e fautuaina e valivali i le lanumeamata.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le tulaʻi ma tausia Bruner.

Vaʻai i ata o le fugalaau matagofie - Badan: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/badan-znakomyj-neznakomets-na-priusadebnom-uchastke.html

E faʻapefea ona nonoa se clematis, ina ia sili ona matagofie i le lagolago?

O le filifiliga o mea eseese mo le faʻapipiʻiina o faila clematis e le gata. E masani lava, e tatau ona siaki le tulaga o le pa puipui: pe pala, pe o fufusi mama ma pe o iai.

O mea sili ona lauiloa mo le clemat clematis o le twine (maea).

O se isi suiga sili i twin-twine-twine lanu, lea e mafai ai ona e faʻamaʻo lelei lelei ia vaega faʻaopoopo o laau i le lagolago.

O le masaga ma le faʻamalosi e lelei tele mo le faʻamalosi o paʻu mama. Aua e sili atu le fetaui lelei o le paipa o le uaea.

O le maea ua ufiufi pepa ua lelei tele mo le faʻaaogaina o pusa. E faigofie ona e faigofie ona aveeseina pe a le toe manaʻomia.

O laina o le Clematis ua fusifusia e lagolago lelei ma i luga o le tasi vaega e faamalamagofie ai le malamalama ma uluola. O le failaina saʻo o le clematis e itiiti ifo i le faʻamaʻi ma e fiafia i ona tagata ona o le fugalaau matagofie.

A filifilia se lagolagosua, e tatau ona e manatua e tatau ona le gata i le faʻaleleia ma le umi, ae ia faʻalelei foi.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i uiga masani o ituaiga eseese o clematis.