Mo le talimalo

E mafai ona ou faʻamagoina apu mo le taumalulu i le kisaisa ma pe faapefea?

"E tusa ai ma le apu o se aso - ma e le manaʻomia e le fomai" - fai mai se tasi o faʻamatalaga. Ma e saʻo lenei mea. Apple - se faleteuoloa o vitamini ma se fua e sili ona fiafia i ai le toatele o tagata. Leitioa a amata le uluai fafagaina o pepe i se lanumeamata lanumeamata.

O le a se mea e te manao i ai i nisi taimi i le taumalulu e faʻataʻitaʻi ai le meaʻai fou a le apple pe treat yourself to apple pie. E mafai ona tafe le aisa i le kisaisa? Ma ei ai se aoga mai fualaau faʻamaʻa? Ma oa mealilo e tatau ona e iloa pe a aʻau mamago?

E mafai ona ou faʻamagoina apu mo le taumalulu? E masani ona tupu o le autumn na mauʻoa i le seleselega, ma o loʻo i ai se manaʻoga faia ni fasi fualaau aina mo le tausaga oi luma. Ae o loʻo i ai se tulaga lamatia afai e le lelei togafitiga ma le malulu, o le fua e faigofie lava faoa mea.

Faia apu ma pears goto? Fugalaau ni nai apu ese mai i le suaisao le mea lea, i le noatia ma fai fuafua i tekonolosi uma, o fualaau o le autumn o le a teuina i totonu o le pusaaisa mo le tausaga.

Tulafono faavae

O le mea sili ona taua o le teleisaisa teleI lenei tulaga, o fua o le a taofi uma vitamini ma meaʻai i le atoaga.

E mafai ona tafe le aisa i le kisaisa? Ma vaivai vaivai le mafai o le a le mafai ona faia sauniuniga talafeagai mo se taimi umi.

O pi aisa e tatau ona matua, faʻatasi.

Pe a maalili le meaʻai, fualaau pala, e foliga mai pe a uma ona faʻamatalaina, latou liliu i totonu o le palu pateta. E tatau ona tuʻuina atu i ai apu na vave seleseleina, ona o le itiiti ifo o le taimi ua pasi mai le taimi o le seleselega i le gaioiga, sili atu.

E uiga i aoga

E mafai ona tafe le apu mo le taumalulu? O le fea manuia mai ia i latou? Charlotte, pati apu, strudel, compote, mea taumafa eseese ma sili atu - o nei mea uma o le a avanoa mo le kuka i soo se taimi o le tausaga. O mea uma mama, faʻaleleia le vaʻalele ma ua uma ona tapenaina.

Ae o le autu faaopoopo o le umia meatotino umaapple fou. I le uma, o le aisaisa lea e teuina le tele o vitamini i meaʻai, e tusa ma le 90%.

E mafai ona ou faʻamaʻalo apu ma pears mo le taumalulu ma aiseā? I le faaiuga o le taumalulu, o le tele o fualaau suamalie e toetoe lava a uma uma vitamini, o fua ua malulu e mafai ai i le tautotogo tausia le puipuiga.

Auala e tipi ai

O le a se mea e sili ona lelei e faʻafefe ai fasi pepa, apu atoa po o se isi auala? E mafai ona e faʻamaisa e pei fualaau atoafaʻapea ma fasi pepa. E mafai lava ona faʻamago apu apu. Pe a faʻasalani i fasi pepa, e tipiina apu.

I lenei tulaga, o le foliga e mafai ona i ai: fasi, fasi, fasi, liʻo. Aveesea o le uʻamea, fatu ma fatu o se mea o le tofo mo faletua uma. E faʻalagolago lava i le mafuaʻaga na faia ai le sauniuniga.

Afai mo pies ma compotes - tele O le i ai o le pisa e talia, ona maua lea o saulala suamalie, pusa ma isi mea faapena, e lelei tele, e tatau ona fai e aunoa ma se solo.

E iloa e tagata uma lenei meatotino o apu, e pei o le pogisa pe a uma ona oti, ae mafai ona aloese mai lenei mea.

E tatau ona saunia muamua le fofo (1 lita o le vai + 5 g o le citric acid).

A maeʻa le kuka, faʻafefiloi fasi pepa mo le sili atu ma le 20 minute i lenei tuufaatasiga, lea faasaoina i latou mai le pogisa. E mafai ona e togi i le vave vave o apu, ma faʻafefiloi i vine eseese ma fua.

Laʻasaga manaʻomia

E faʻafefea ona togiina ni apu i le fale? I le a vevela E mafai ona ou faʻamagoina apu mo le taumalulu? E tele auala e faʻafeololo ai: faʻagogo ma e pei o le teʻi.

Ava - Fua e salalau i luga o fata ma lafo i le pusaaisa. E le itiiti ifo le maualuga o le la -23 ° C. 2-3 itula pe a uma ona faʻamalo, o le a taʻalo apples i totonu o se fagu. A maeʻa lena, e mafai ona teuina ni fasi pepa malo i totonu o se vaisaisaisa masani i le vevela o le itiiti ifo -18 ° C.

Tetele le maalili - O se faʻamaʻi tele lea o apu i taga. Ina ia faia lenei mea, i le faiga o le faʻaaisaisa, e tatau ona e faʻavave le "vave alu".

O le ola o ola o aisa aisa

O le a le umi e mafai ona e teuina ai apu i totonu o le pusaaisa? I le tausia lelei o tulafono uma, e mafai ona teuina ni aisa tipi i le pusaaisa e oo i le 12 masina, tausia uma au meatotino.

E tatau ona manatua o le toe faʻamaʻi ua faʻasaina.

Auala faʻafefe

O a auala e faʻaalu ai aisa mo le tau malulu i le fale? E i ai le tele o metotia o le aisa.

Lisi

Tulimanu e tipi i fasi pepa, aveese fatu ma le aʻa (ae mafai ona mago i fatu).

Faʻasalaina aʻau i luga o laupapa mago ma laupapa.

O fasi pepa e le tatau ona paʻi le tasi i le isi ma taoto i luga o le tasi papa. Ma vave tuʻuina uma i totonu o le'isaisa.

A maeʻa le 2-3 itula, e mafai ona e amata faʻasolo. Aveese ma le faaeteete fasi pepa ua faataatia i totonu taga palasitika po o koneteina i ni vaega laiti.

A e teu i totonu o se ato, ia mautinoa e itiiti le ea o totonu. Afai e fai le afifiina i pusa palasitika, ona saʻo lea. latalata telee aloese ai mai le afaina o le ea ma le susu i totonu.

I le siva suka

Cook sipuni (750 g o vai na faʻafefiloi ma le 450 g o suka ma le 1500 mg o le acid ascorbic). Tulimanu e tipi i fasi pepa, togi i le vevela malulu mo se aso. A maeʻa lena, ona fasi lea fasi fasi pepa (taofi i luga o le vai inu), tuu i luga pusa ma lelei i totonu o le pusaaisa.

A maeʻa ona faʻavae i totonu o afifi, ma aupito maualalo o le ea. O afifi ua saunia ua i ai le tofo o le apu apu ma o se suamalie lelei.

Ma o le ola papa o ia apu ua faateleina e ala i le faaaogaina citric acidlea e galue o se mea e puipuia.

Sauniuni o pateta masini

Umu apolo, tipi, suka, e le mafai ona e faaopoopo, kuka mo le 15 - 20 minute ile vevela vevela. Lafo, tipi le suamalie, sasaa i totonu o pusa paʻu po o ni apa. O le mea lea, o le faʻatoʻaga maeʻaeʻa o loʻo i ai i totonu o le pusaaisa.

Atoatoa malo

Ina ia faia lenei mea, fufulu ma faamamago le apu. O le naifi faapitoa e masani lava autu aveese.

Umiu le fua i se vaifofo ua saunia faapitoa ascorbic acid (50 g vai + 1500 g o le suka) mo ni nai minute.

A maea lena, tuu se apu i se mea faapitoa pusa tioatae ala i le tuʻuina atu o le ea mai iina.

O se apu e pei o le aisa i lenei auala e mafai ona taoto i totonu o le pusaaisa mo le afa tausaga, faasaoina uma ona uiga aoga. O ia fualaau aina e faaaoga i le kukaina o ipu e pei o apu i paluga poo apu atoa e tunu ma le suka.

O le mea moni, o fualaau malulu e faʻapolopolo le tele o le taimi mo soʻo se aiga, o lea e tatau ai ona e faʻaaluina sina taimi i le tautoulu e fiafia ai toetoe o apu fou ao le i toe seleseleina.

Afai e te manaʻo e aʻoaʻo e uiga i isi auala e teuina ai apu mo le taumalulu, e mafai ona e faitauina a matou tusiga i le masimamaina, faʻagogo ma le auala e teu ai le fatu i le fale poʻo totonu o le potu, ma o le ae fiafia foi e iloa mea e teu ai apu mamago.