Laʻau

Actinidia i Urals: ituaiga eseese ma fautuaga mo le galueaina

Actinidia o se laau lua-i-tasi. E matua lelei lava le tuufaatasiga o le maoaʻe ma le itu i fafo faatasi ai ma le i ai o fualaau lelei ma maloloina. O lenei laiana e le o le aganuu sili ona taatele i nofoaga o faletalimalo Rusia, ae e mautinoa o le mauaina o le lauiloa ona o ona foliga le masani ai, o le tulaga masani i le tuua ma le gafatia e fetuutuunai ai i taimi e le masani ai, ma e matua ese lava mai lona tootoo.

O le a le mea actinidia

O le Actinidia o se mea e le masani ai, e mafai ona avea ma se teuteuga lelei o se fuafuaga a le tagata lava ia. E iloa foi e le au faifaatoaga i lalo o igoa tauvalaau "vine i matu", "kiwi", "Amur gooseberry", "Fugalaau vine i sasae." O lenei mea totino e le gata e mataʻina ma teuteu, ae aoga foi. E masani ona aumaia se fua o vine o iai le tele o vitamini, macro- ma microelements taua mo le tino.

Actinidia i le togalaau foliga manaia

I le togalaau, o le actinidia e masani ona faʻaaogaina. O lenei fuefu ei ai se ogalaau malosi e pei o le laau, o paʻu o loʻo i ai nei i laʻau tetele o se foliga manaia. O arbors ma verandas na mimilo solo ia te ia e foliga manaia. Ma e mafai ona e ufiufi ni fausaga le lelei pe fausia se puipui. Actinidia e tosina i ai le gauai e oo lava i le taumalulu - o ona tootoo e fesoʻotaʻi vavalalata e talitutusa ma galuega a se tusiata taʻalo talenia.

Vitio: o le a le ituaiga o laau actinidia

Tufatufaina

I le natura, e tele ituaiga o gaioiga o actinidia. O le lauʻeleʻele o le tele oi latou o Asia faʻapitoa. Ae o loo i ai foi le actinidia colomictus, lea e taatele i le natura i Saina i matu. O le manuia e ola ai e le gata i le Europa o Rusia, ae faapea foi i itulagi ma se vevela o le tau, ua filifilia lelei o "nofoaga o faatoaga e ono lamatia ai" - i Siberia, Far East, ma Urals. O le Liana o le malulu, o le vevela e oʻo atu ile -45ºС e le afaina ai o ia. O le mea sili e lamatia ai, o le toe foi mai o vaitau o le tautotogo, lea i nei teritori e le o se mea e le masani ai. Pe a paʻu le vevela i le -2ºС, o le a mafatia laulaau, ae o le a vave ona toe faʻaleleia i le -4ºС ma o latou ma fugalaau o le a liu uliuli ma pau, -8ºС - o se mea sili ona taua lea e ono le ola ai pamu.

O le laau ua leva ona lelei ma faʻaaoga lelei i vailaau masani. O ona vaega uma e faʻaaoga - lau, aʻa, paʻu, fugalaau. O le kukaina o deco deco ma infusions e avea o se puipuiga lelei o le atherosclerosis, fesoasoani e tau ma isi faʻamaʻi pipisi, ma e faʻaaogaina i le tulaga o mea e gasegase ma manava. O se meafaigaluega faʻapitoa foi mo le togafitiga o le vaivaiga.

O le mea lautele, o actinidia o se tasi lea o laau aupito sili ona matutua na ola mai i lenei aso. Fai mai fomaʻi o lenei mea na i ai i luga o le paneta i le taimi e tasi e pei o tainasoa, ae, e le pei oi latou, sa mafai ona ola i le aisa. O le mea lea, o loʻo ia te ia le tomai e faʻafetaui ai i tulaga sili ona ogaoga.

Faamatalaga ma faʻamatalaga

O le Actinidia e aofia ai i le vaega o laau toto. Afai e te totoina e le gata mo teuteuga, ae faalagolago foi i le fuaina mai, e tatau ona i ai sau vao "alii," lea o le a avea o se palota. O le au faifaatoaga ua fafagaina ni ituaiga eseese o loʻo fefaʻatauaʻiga e pei o le tagata lava ia, ae o le faʻatinoga e faʻaalia ai e le mafai ona taʻua i latou o soʻo. Faʻeseesea laau mai le "tamaitai" i fugalaau. I le taimi muamua, e tele a latou sima, ae e leai se pestle.

Fugalaau i luga o le "tane" actinidia vao e leai se pestle

Mo le taumalulu, o le liana e pau ona lau. A o leʻi faia lena mea, latou te maua se paolo pupula-lanu samasama, ulaula ulaula, mumu toto. O le foliga o le apa laupepa e foliga mai o se fatu pula mafolafola. I le tele o ituaiga, e lanu uliuli, ae e eseese ma le pito i luga o le pepa, vali paʻepaʻe, piniki poʻo le kulimi.

Lanu lanu lanu mumu e na o le faaopoopoina o le actinidia teuteu

O le vaitau vavalalata e puupuu (2-2.5 vaiaso), ae e tele lava. O lanu lanumoli-paʻepaʻe poʻo fugalaau fugalaau e laiti, ae o le matalalalalalalalala na faʻalauteleina se manogi manogi, e tutusa ma le manogi o fuga lanumoli poʻo le lili o le vanu.

O le Blooming actinidia e salalau atu ai le manogi matagofie

O fualaau o le Actinidia e foliga mai o fuālaʻau tele po o fua laʻitiiti. O lo latou tofo e sili ona manaia, suamalie ma suamalie, faafouina. O le pulupulu e tele atu vitamin C nai lo lemoni ma currants currants. O lona fua faatatau i aso taitasi e na o le lua fua. E sili ona lelei le 'aina o fua fou, e faʻamaonia e le au fai togalaau faʻatagaina latou te tautau i luga o le vine seia oʻo i le muamua kiona - o le a faateleina le ola o le fale.

O fualaau o le Actinidia e talitutusa tutusa ma le kiwi

O meaʻai, e sili atu i mata, poloaʻiga o actinidia e le fiafia i ai. E na o le pau le mea e mafai ona latou fausia ai se faamoega i le avanoa i le va o aʻa. Ae i pusi, o le laau e tusa lava pe tutusa le aafiaga o le oona e pei o le valerian. Latou te le 'aina laʻau, ae o le inu i le sua, latou te sosolo atu i lalo o aʻa o aʻa ma aʻa.

Vitio: actinidia ma le pusi

O le Actinidia e faʻaalia i le saoasaoa vave ma le matua matua. I le gasologa o le tausaga, ua faʻalauteleina le vaimui ile 1.5-2 m. O fua muamua e mafai ona tofo i le 3-4 tausaga talu ona totoina le fatu i le eleele. O le fua faatatau masani o le 5-10 kilokalama o vine mai se laau matua.

Vitio: faatinoga o actinidia

Eseese talafeagai mo le Ural tau

Mo le tuputupu ae i Urals, Colinict actinidia e sili ona talafeagai. O loʻo iai le malosi o le kiona, e faʻafeiloaʻi ai soʻo se manaʻo ma suiga faʻafuaseʻi i le tau. Filifiliga faʻaonapo nei e ofoina atu le tele o ituaiga meaʻai e suamalie i Rusia ma fafo atu.

Dr. Shimanovsky

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le filifilia o Polish. E tusa ma le 2 mita le uumi o le siʻosiʻomaga. E faʻaalia i le malulu malulu (e oʻo i -40ºС). O tagata na faia mea eseese o loʻo faʻatulagaina e pei o le faʻaleleia, ae o faatinoga e faaalia ai e le saʻo lenei. O lanu lanu enaena, lanu enaena. O laulaau e fesuisuiaʻi, lanumeamata lanumeamata ma paʻepaʻe-kiona, kulimi, piniki, faʻavalea mea. I le tautoulu, latou te suia le lanu i le samasama, ulaula, lanu violē ma le mūmū. O le malosi o le lanu e faalagolago i le totoina o le vine - o le tele o le la, o le susulu atu. Ole vaʻaia o le faʻaalia o ia lava ina ua mavae le lua i le tolu tausaga o le i ai i le avanoa.

Fugalaau e mafai ona faamoemoeina mai laau toto e sili atu i le lima tausaga. O fugalaau e laʻititi, sinasina-paʻepaʻe, ma pale samasama samasama, salalau le manogi manogi o lemoni. Taimi e fuga ai - e oʻo atu i le tolu vaiaso. O le fua o le fua o le fua e 4-4.5 masina. E masani ona seleseleina i le amataga o Aukuso. O fua e laiti, e tusa ma le 2.5-3 g ma le umi e 2-2.5 cm. O le paʻu salati lanu meamata, o le aano o le tino, e tofo lelei, malie-suamalie. O le manogi e pei o se pineapple poo apu. E vave ona malepe le fualaau aina. O le fua faatatau masani o le 12-15 kilokalama i le laau matua.

Actinidia Dr. Shimanovsky - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o filifiliga mai fafo i Rusia

Tupu o le Faatoaga

O le tele o filifiliga Rusia na aofia i totonu o le Resitara Rusia o le Setete i le 1999. E aʻafia i le ituaiga o meaʻai. Vaʻaia ese le vine, o le umi o le fana e oʻo atu i le 7-9 mita. O le vevela o le tau i totonu -35ºС. O le gaosiga e le maualuga tele - 1-2 kilokalama mai se tagata matua. E seasea ona afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Lea o lanu e manaia, lanu lanu. O fua e fuaina i se maualuga maualuga o le vaitamini C (1700 mg i le 100 g o vine). Ripens i le aso muamua o aso Aokuso. O vine e masani lava ona fai i luga o le paʻu poʻo le paʻu e pei o se tipi tipi, e maua ai le mamafa o le 3.5-4.5 g ma le umi e tusa ma le 3.5 cm. O le paʻu e lanumeamata-olive, ma le lanu enaena. I luga o le itu o loʻo feagai ma le la, e ono foliga mai e mumu le lanu mumu-lanumumu. O le tofo o le faafouina, suamalie ma inu, manogi manogi, e talitutusa ma le manogi o apu. O tagata tomai faapitoa e fuaina le tofo maualuga - i le 4.8 points i le lima.

O fua o Actinidia Queen o le Faatoaga e matua lelei lava, ae, o le mea e leaga ai, e toalaiti

Faaulu

Ausia o tagatanuu o Moscow. O se ituaiga o fualaau-toto, o tagata atamamai ua manatu o se tasi o mea lelei. Faʻafetaia gutu e oʻo atu i -30ºС. O faʻamanuiaga le mautinoa e sili atu ona teteʻe i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e maualuga lava le gaosiga (e oo atu i le 7-8 kilokalama mai se vine matua) ma le tele o le pi (sili atu i le 8 g). O le fua e maua mai i luga o le fanua ma se laulau, pei o le vavae ese o le faavae. O le paʻu e leaga, lanumumu-enaena. Mai se mamao atonu e foliga mai eleelea. Faʻaiʻu i sina faʻavalea, o le pulupulu e matua maaleale, o le manogi manogi. O le au faigaluega o loʻo faʻatonuina i le 4.75 i le lima. Vavave vave vave ona fufulu vine. O le mea lea, e sili atu ona lelei le aveeseina o fualaau le lelei - latou te ola i totonu o le 2-3 aso. O le umi o le mama e 6-8 mita, o le mafiafia e 3-4 cm. I laau tuai, e oʻo atu i le 8-10 cm. O le maualuga maualuga e maua pe a totoina vine i le paolo malu. Fugalaau e tuua toatasi, ma o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Actinidia Wafelnaya - o se tasi o mea sili ona lelei na ausia e le au Faʻalapotopotoga Rusia

Foliga

Actinidia o le matua matua. E tupu lemu le tuputupu ae nai lo vine. O fua e laʻititi, e oʻo atu i le 4-4.5 g, i le foliga o se ellipse masani. O le tofo e suamalie ma manaia, o le aano o le aano o le apu o le apu (i nisi e sili atu lona fiafia i le strawberries). Paʻu paʻu. Fua o le tofo - 4.5 points. O pupuu e lanu, lamolemole, lanu enaena. O laulaau ile pito i luma e susulu lanumeamata, i le la e mafai ona latou maua se lanu samasama. O totonu e toetoe a paepae. O le pito e vaneina i ni tamai pulou. E seasea ona mafatia i faʻamaʻi, ae, pe a faʻatusatusa i isi actinidia, e fiafia i le faʻalauteleina o le gauai o meaola faalafua.

E le pei o le tele o actinidia, O le tuputupu ae o tagata e le eseese

Faamoemoe

Belorussian ituaiga eseese o le matua. Fautuaina mo le galueaina i itu uma o Rusia. O lona aoga autu e aofia ai le gaosia lelei (4-5 kg ​​i le vine matua), maualuga (1250 mg i le 100 g) vitamin C, ma le mea moni e le afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se mea taua o le toe foi o le lamala. O le umi o le mama e 5.5-6 m. O le fua muamua o le liana e aumaia 4-5 tausaga talu ona toto i le eleele. E eseese i le lapopoa o fugalaau, e oʻo atu i le 2.8-3 cm le lautele. O laulaau e lautele lava, i le foliga o se tina, ma se pito sili ona mataga. O le mamafa o le mamafa o le pi e 3 g pe laʻititi foi. I le pito i luga, e faasolo ina faasolosolo malie. E oʻo lava i fua lelei atoatoa e le malepelepe. O le lanu lanumeamata lanumoana e ufiufi i fasi uumi umi o le salati lanu. O le pulupulu e matua suamalie lava, o le ita e le mafaamatalaina. Fua o le tofo - 4.5 points.

Actinidia O le faʻamoemoe e matua nofouta lava ile suāsusu

Faʻailoa

O se tasi o uluaʻi fua, o fua na tupu i le sefulu tausaga muamua o Aukuso. O le faamaʻi e seasea afaina. O pupuu e felefele, e tusa ma le 3 m le umi. O laulaau e vaivai, o se vailaʻau olive vao e le masani ai. O fua o loʻo faʻaloloa, ellipsoid, faʻalelei ile laugatasi, ae laʻititi (mamafa - 2.2-2.5 g, uumi - 2.5-2.8 cm). O le paʻu e manifinifi, lime, lamolemole, susulu. O le pulupulu e matua suamalie, faatasi ma le manogi o le apu ma maualuga (2200 mg i le 100 g) o meaʻai o le vaitamini C. O le tofo na maua ai le maualuga maualuga e mafai ona maua mai i galuega faʻapitoa - 5 points. O le gaosiga, o le mea e leaga ai, e maualalo - 1-1.5 kilokalama i le vao.

O fua o Actinidia Magpie i Urals na tupu muamua nai lo soo se tasi

Vine

O loʻo taʻua o se tasi o mea e sili ona faʻaleleia, faʻatasi ai ma le malosi o le taumalulu ma le lelei o le puipuiga mai faʻamaʻi, o loʻo i ai foi le taua o le toe maua mai - maualalo o le gaosiga (e le silia le 1 kg mai le vao). O fua na aina i le amataga o Aukuso. O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o meaʻai. O fua e lapoa, e mamafa le 6-7 g ma le umi o le 2.2-2.5 cm, e faʻaloloa maualuga, e fai sina puʻe. O le aano o le aano acidic, o loʻo iai se manogi manogi fualaʻau, lea e foliga mai o le marmalade. O le paʻu o le olive uliuli i le lanu, tino manifinifi, toetoe lava manino. O moli uumi umi ma sina susulu lemu i luga o lea mea e fetaui ma le masani.

O le vinein actinidia o loʻo i ai fua lelei, ae e le eseese i le gaosiga

Aiga

O ituaiga eseese o le vave ona fuaina, o fua na amataina i le sefulu tausaga muamua o Aukuso. O le mamafa o le suamalie o le 4.5-5 g, o le umi e 3.5-4 cm. O le paʻu e lanu i lanu eseese o le olive. O le fomu o se alini ua leva ona faʻaaogaina. O le tofo e sili atu le manaia nai lo le suamalie, ae o tasters na maualuga le maualuga i le 4.7 points. Pulp faatasi ma se manogi manogi e manatua ai pineapa ma apu. O lanu e oʻo atu i le umi o le 3-4 cm, ma le malosi. E oʻo lava i tagata matutua, o loʻo taofiofia le paʻu lanumeamata. E seasea maua e le mutia ia togavao. Gaioiga - e oʻo atu i le 2 kilokalama i le vao.

O le tofo o Actinidia Homestead e le o se mea e sili ona suamalie, ae o mea faʻapitoa faʻapitoa e pei o lea

Gaumalie

O fua na tupu i le lua tausaga o Aokuso. O le alualu i luma o le liana e le eseese. O le lagolago, lea e manaia, e afaina saʻo i le taimi e le o saʻo. O lauʻau e matua manifinifi, ae o laulaau e lapopoa, ma vela lauiloa. O fugalaau e tasi, e foliga mai o lili o le vanu. O le fuga e toetoe lava o le masina. Faʻafefe o le aisa - i totonu -40ºС. Fua i le foliga o se paʻu pula mafolafola. O le paʻu e matua manifinifi lava, olive lanumeamata i le lanu, e mafai ona ufiufi i ni paʻu uumi umi. O vine e lapoa tele - 4.5-5.5 g. O le tofo e faapaleniina, suamalie ma suamalie. Le manava o le pulupulu o le pineapple. Le fua faatatau o le gaosiga o le 5-7 kilokalama mai se tagata matua e osooso.

Actinidia Gourmand e faʻaalia i le gaosia ma le lelei o le faʻasao

Moma

O le tele o le tuai o le taumafa, o le vaega o le meaai mama. E mafua ona o le malulu, e seasea ona mafatia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O sui laiti e suia lanu mai le lanumoana i le sukalaniki enaena i le vaitau. O lau e lamolemole i fafo, i le itu sese i luga o veins o loʻo i ai se tau. Fua i le foliga o se uʻamea tafatafa. O le umi o le umi e itiiti ifo i le 2 cm, o le mamafa e 2.5-3 g. O le pulupulu e matua suamalie, faatasi ai ma se manogi malosi o le pineapple. E le paʻu le sua suamalie. O le paʻu e lanu uliuli-lanumeamata ma manua uumi umi, faʻafiafia. O le taumafa e fua i le 4.5 points. O le gaosiga e maualalo - 0.5-1 kilokalama mai se fale matua.

Actinidia Moma e toetoe lava a le osofaia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Atamu

O le "tama," e le fua mai i le mataupu faavae. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se tagata palota e "lautele" mo soʻo se ituaiga o actinidia faʻamatalaina. O le maualuga le maualuga o le liana e 3.5-4 mita. O laʻau e teuteu tele - pe a oʻo ile 3-5 tausaga i le taimi o le vaitau, latou te faasolosolo malie ona suia le lanu lanumeamata lanumeamata e pei o le lanu paʻepaʻe sinasina, lea e avea ma ulaula-lanu piniki i le amataga o le tautoulu. O le matua o le liana, o le sili atu foi lea o le malosi o le laulau lau. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, e aoina i se tulaga e tolu. O le manogi e toetoe lava a le mafai ona iloa, tutusa ma le manogi o lemoni.

O Atamu o le tagata palota tatau mo soʻo se "fafine" faʻamalologa o meaola o actinidia

I le tulaga aoao, o le lanu susulu o se uiga uigaese o laau "man" actinidia. O laulaau e sili atu le lautele ma sili atu le pupula nai lo le "tamaitai". Fugalaau e tupu i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana

Vitio: pe faʻapefea ona iloa se vaʻai "male" mai le "tamaitai"

E faapefea ona toto se laau

Actinidia o se laau umi ua ola. O le a ia teuteuina le togalaau mo le itiiti ifo i le afa seneturi. I le taimi lava e tasi, o le liana e le fiafia i le gasegase tele, o lea e tatau ai ona e faʻalatalata i le faʻatoagaina o le faʻatinoga lelei.

Filifiliga nofoa

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi mo actinidia, muamua, e taua le mafaufau i le umi o le ola o le laau. E umi lava, o le mea lea e tupu malosi ai le liana ma lautele. E fautuaina e muamua faamasani oe lava i le faʻamatalaga o se ituaiga faapitoa ma taulaʻi i itu taua o se tagata matua.

Actinidia e le faʻatagaina manaoga faapitoa i luga o le lelei o le eleele, e ui lava e sili ona lelei i luga ole lapalai eleele e mauoa i humus ma meaʻai. O le paleni o le acid-base o le sooga e le faaituau poo le maualuga foi o le eleʻele. Alkaline e matua le talafeagai. Ae e mafai ona e "acidify" i le fesoasoani o le sawdust o conifers, citric or acetic acid, peat.

Pe a totoina nisi o actinidia i le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu laau taʻitasi ma se nofoaga talafeagai mo meaʻai

Talu mai le fanau mai o actinidia o vaomatua o loʻo i lalo, e fiafia o ia i le susu. Ae e le gafatia pe a paʻu le vai i aʻa. E le tatau ona latalata le vai i le eleele nai lo le mita. Afai e le o le tulaga lena, e tatau ona e sasaa mea e faʻaleleia ai le faʻavaivai i le pito i lalo ole lua tulaʻi poʻo le fausia o se maupuepue e sili atu ma le afa mita le maualuga.

O nei mea uma i le Urals e mafai ona mafai. O le mea pito sili ona faigata o le lava lea o le la ma le vevela. Colinict actinidia o le faapalepale faapalepale, ae le o le faʻamaoni. O le leai o se malamalama e afaina ai le tele ma le tofo o le fua. E foliga mai e manaia le liana, totoina i lalo o se laau i le ata o le "tatala". E mafai ona ia faʻaaogaina lana pusa o se fesoasoani masani. Ae o le laau e le tatau ona fua tele, a leai o lona gaosiga o le a faʻaitiitia. Masalo o le liana o le a avea foi ma "strangle" ia te ia.

O le a talia e Actinidia le penumbra, aua o vine laiti e lelei tele

Legumes lelei mo actinidia o ni laumei. Latou te faʻamamaina le palapala i le vailaʻau ma faʻamalosi, faʻaleleia le lelei o le ea i le palapala. I le taimi lava e tasi, latou te fausia ai se kapeta faifai pea, e puipuia ai le sui mai le mago. Currants ma hazel e fetaui foi - e le gata o ni tuaoi ae pei o aganuu anamua. Actinidia foliga matagofie na siomia e lanu lanu - petunias, asters, violes, gerberas, marigolds. Latou te le o "tauva" mo ia i le tauiviga mo meaʻai o loʻo i totonu o le eleele. O le "soa" pito sili ona le fiafia mo actinidia o le apu.

Sauniuniga mo le faʻaleleia

O le tau i totonu o Urals e mafua ai ona pau le taimi talafeagai mo le actinidia i le laueleele o le tautotogo. O le totoina o le Autumn o le filifiliga aupito sili lea mo eria e latalata i le vaega laiti. O le taumalulu i totonu o Urals e le o taimi uma e ogatusa ma le kalena, ma e manaʻomia le laau pe a ma le lua masina ao leʻi oʻo i fulufulu ina ia mafai ai ona fetuunai i tulaga fou ola ma saogalemu ai mai le malulu. O le liana na totoina i le faaiuga o Me ua mautinoa e malosi tele aʻo lei oʻo i le taumalulu. I le taimi lea, o le avanoa o le tautotogo o le tautotogo ma le faʻafuaseʻi o le vevela o le vevela e sili atu ona maualalo nai lo Aperila, ma o le palapala e pulea e mafanafana. O le Actinidia e totoina ao lei amataina le "pupula" i le vine.

Auala e filifili ai se fatu

Filifilia o se fatuga o se faʻatonuga sili lea. Amataina tagata fai togalaau e faʻatau faʻatau faʻatau i fale faʻapitoa poʻo fale tausi maʻi. E na o le pau lea o le ala e faʻamautinoa ai o le mea moni lava lea o le actinidia o le ituaiga manaʻoga. O le faʻatau i le lima poʻo le faifaatoaga i pisinisi o se lamatiaga sili. I le taimi lava lea e tasi, e manaʻomia le faʻaleleia o le vasega pepe i totonu o le Urals. O nei fualaau ua uma ona faʻaaogaina i uiga o le fesuiaiga o le itulagi.

Faʻatau mai tagata faʻamaonia faʻamaonia - o se faʻamaoniga o le lelei o mea totō

O le a se isi mea e tatau ona taʻitaʻia oe pe ae filifilia:

  1. O aʻa o le actinidia e leaga tele, o lea e lelei ai le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se laau faʻatasi ma se aʻa aʻa. O lea e mafai ona e mautinoa o le a latou le mafatia i le taimi o felauaiga ma o le a le malogo ao le i taunuu. E lima i le sefulu minute i luga o le ea e lava mo aʻa e pagatia ma le le mautonu.
  2. O laau taʻitasi e totō aʻa i se nofoaga fou. E le gata i lea, e seasea lava ona i ai se masini eletise. O se fatuga tele (tolu tausaga pe sili atu) e le o se filifiliga sili lea.
  3. Afai e faatauina le actinidia ma le faamoemoe o se seleselega i le lumanaʻi, o le auai o se tagata palota e faamalosia. Mo vaega taʻitasi "fafine" e tolu, e maua ai le "tane" o le ituaiga lava lea (o nisi taimi o le ratio 5: 2 e fautuaina). E le mafai ona faʻafefeteina faʻasinomaga mo lenei fale.
  4. O fualaau e ola mai fatu e le o taimi uma e maua ai uiga eseese o le "matua". E taua lenei mea mo le actinidia e maua mai i le oti. E mafai ona iloga i latou i le i ai o se ogalaau e pei o se "mea paʻu" ma le pito i tua, e tupu mai ai lala mumu. O se fatu fatu tausaga e na o le pau lea o le fuʻa lamolemole.
  5. I le gaioiga a actinidia, e le pei o isi ituaiga, ua valiina le ata i se lanu uliuli - lanumumu-lanu enaena, mumu-lanu, sukalati. Laititi laʻititi o le tuputupu ae o se malu malu e manino lava le iloa. O le tootoo o le actinidia o totoe e sili atu ona paʻu - oneone, beige, salamata lanu.

Faʻaleleia o sauniuniga

O le faʻaleleia o lua mo actinidia ua saunia i le tautoulu poʻo le le itiiti ifo i nai vaiaso ao le i faatulagaina le aso. E tele togavao e sili ona faatulagaina i se laina mai le itu i mātū i saute. Tuu le itiiti ifo i le tasi ma le afa mita i le va o vine vavalalata, ma le va o latou laina - ia tusa ma le 3.5-4 m. O le loloto o le loloto o le lua e tusa ma le afa mita, o le lautele e 50-60 cm.

I le pito i lalo o le lua, faatasi ai ma se laulau o le 10 cm le mafiafia, gaosi piliki, faʻalauteleina le oneone, pebbles, uʻamea sima e sasaa mai pea. O isi mea e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻavaivai.

O se alavai ole alavai e manaʻomia i le pito i lalo o le lua e tulaʻi ai mo actinidia

O le vaega pito i luga o le eleele na aumai mai le lua e fefiloi ma le humus (10-12 l), superphosphate faigofie (180-200 g), potassium sulfate (70-90 g) ma le urea (40-50 g). Faatasi ai ma le faʻafefiloi maeʻa e tatau ona faʻatumu e tusa ma le tasi vaetolu o le lua o le lua, faia se faaputuga.

Pe a totoina actinidia, e tatau ona e saunia se nofoaga e tuu ai le taʻavale. E manaʻomia le faʻalavelave. I lenei tulaga, e mafai ona aveeseina le vaovao ma le fale mo le taumalulu. I totonu o le Urals, e ono malulu ma malulu le kiona, o lea e lelei ai le taʻalo lelei. Afai ua fuafua e oso i luga o le puipui poʻo se pa, o le a tuʻuina mai ni fatu e tusa o le mita mai ia i latou. E leai ni aʻa o le ea, o le mea lea e matua saogalemu lava mo soʻo se fale. O le maualuga o le lagolago e tatau ona pei o le laau e faigofie ona tausia ma seleseleina. Lava 3-3.5 m.

O le Actinidia i luga o le solo e foliga sili atu le matagofie nai lo le lavea o moli, e le gata i lea, e faigofie tele ona tausia

Faʻamasinoga faʻaleleia

O le faagasologa o le totoina o le actinidia i le eleele e tele ni laasaga.

  1. O se fagu e iai se laau ua faatofuina i totonu o se pusa talafeagai ma vai mo le tusa o le afa itula. E mafai ona e faʻapipiʻi le palatini i le lanu piniki enaena (mo le faʻamaʻaloga) poʻo soʻo se meaola (e faʻamalosia le puipuiga o le laau).
  2. O le palapala i totonu o le lua e faʻalelei ai ua lelei ona faʻafeinu.
  3. Latou te faʻalauteleina, faʻatumu lona pito i lalo i se palapala o eleele mama mama, e aunoa ma le faʻamalosi. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia aʻa mai le mu.
  4. Ua aveesea le Actinidia mai le ulo, ma taumafai e faʻaleagaina se mea e ono mafai ona maua i luga o le eleele. E tuʻuina i se mea malolo i le pito i luga o le komi i totonu o le lua ma le eleele e faʻaopopoina i ni vaega laiti, faʻafeiloaʻi ma le filemu. Ia mautinoa ia mautinoa o le ua le o le loloto.

    Actinidia ua totoina, taumafai e faʻafefe aʻa i se mea itiiti e mafai ai

  5. O le totōina o le laau e tele le vai, e faʻaalu pe a ma le 25-30 lita o le vai. E te le manaʻomia ona eli lua mo le faʻavaivai, ina ia le faʻaputuina le timu ma le faʻafefe vai.
  6. Pe a faʻafefe le susu, o le poloka o le lio ma le lapoa o le 50-70 cm o loʻo mulimulitaʻi i le mutia fou, muti paʻu, humus (layer 10-12 cm faʻamafanafana). Afai oi ai ni pusi i totonu o oe poʻo tuaoi lata ane, e fautuaina e siosioina le laau i se uamea uʻamea pe fausia se isi pa puipui. O nei meaola e mafai ona liliina laʻau ma aʻa.

    E manaʻomia le siosiomia o laau gaosi laau faiva ina ua uma ona totōina i se fusi uʻamea, puipui i latou mai pusi

  7. I le tau mafanafana, o se mea e ufiufi paʻepaʻe poʻo se gau na gaugau i luga o ni faʻapuʻupuʻu ua tosoina le laina. O lenei mea o le a fesoasoani ia te ia e manuia ai le "popole" ma puipuia le eleele mai le faamamaina. E le talia e le laʻau mimiti le susulu o le la.

Vitio: auala e toto ai actinidia

Fautuaga mo le tausiga o laau toto

O le Actinidia colomicta e tatau ona manatu i ai o le tausiga lelei o togalaau. E i ai se "tulaga palota" faapitoa, lelei le fetuʻunaʻiina o fesuiaiga ma tau. O le mea lea, o lona totoina i totonu o le Urals e toetoe lava leai se ese mai le galueaiina i isi eria.

Faʻasa

O le tele ma / poʻo le masani ona faʻasusu o le a liua le palapala i totonu o le liʻo lata ane-i totonu o se laufusi, ma o lenei actinidia e le gafatia. Afai e malulu le taumafanafana, e mafai e le laau ona fai i timuga masani. I le vevela, o le faʻatinoga e faia i aso uma e 6-9, faʻaalu 50-70 lita o le vai i vine taʻitasi. Afai e leai se timu mo se taimi umi, e fautuaina e faaopoopo atu i ai le laʻau i le taeao po o le leva o le afiafi.

Ina ia taofiofi le susu i le eleele, e tatau ona mulimulitaʻi le lio poloka. O le a faʻaalu foi le taimi i le veleina. O taimi taʻitasi pe'ā uma le faʻamalosi, o le eleele e matala, ae faʻaeteete - o le aʻa o actinidia e maualuga, o aʻa e le loloto atu i le 10-15 cm.

Fesoasoani Mulch e taofi le susu i le palapala ma faʻaalu se taimi i le veleina

Fertilizer application

O tali a Actinidia e matua tali lelei i fomaʻi, minerale poʻo mea faʻasalalau. I le amataga o le vaitau o loʻo galue malosi, o loʻo manaʻomia ai fomaʻi o loʻo i totonu o le vailaʻau e fausia ai le lanu meamata. 15-20 g o urea, nitrate ammonium, ammonium sulfate i sikuea mita po o le 20-25 l o le humus, o paluga palapala ua tufatufaina i luga o le vaega o le poloka poloka i le taimi o le tatalaina.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, o loʻo faʻamalosia ai le vine e fausia ai le lanu meamata.

O le laei pito lua pito i luga o le fugalaau masani. O le ash ash o se punavai masani o le pulukalama ma le potassium. O lona fua (o le tolu-lita le 10 lita o le vai inu) e faʻafeinuina e se mea i le amataga o le taumafanafana. Afai o le setete o actinidia poʻo le tuputupu ae e le fetaui ma oe, i le gasologa o le vaitau e mafai ona faʻalalauina i le 3-4 taimi ma se vaifofo o soʻo se faʻalauteleina o mea faʻapitoa o minerale (Kemira-Lux, Agricola, Zdrazen poʻo isi e talafeagai).

I le amataga o le tautotogo, ua faʻafeinu ai le actinidia ma se vaifofo o le sulfate sulfate (10-15 g) ma le superphosphate (30-35 g) i le 10 l vai. Afai o timuga e timuga, e mafai ona e tufatufaina le pito i luga o le pusa tafatafa i totonu o se mea malogo. O le isi filifiliga o se faʻalavelave faʻalavelave lea e iai le phosphorus ma le potassium (ABA, Autumn). E le mafai ona faʻafeiloaʻi le Nitrogen i lenei taimi - e puipuia ai le laau mai sauniuniga lelei mo le taumalulu.

Faʻavasegaina e le talia le gaioiga o le actinidium chlorine ma le lime. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le malosi o le eleʻele, faʻaaoga le falaoamata o le dolomite, penisina mafiafia, moa. Ma le potassium chloride e pei o le faʻaaogaina o le faʻamalo.

Toto ma fusi le pale

Talu ai ona o se tasi o galuega autu a actinidia o le teuteuina, o le fausiaina o se pale mo ia o se faiga e matua taua lava. O ia ituaiga o foliga e foliga lelei-teuteuina, tuputupu aʻe ma sili atu ona matagofie, e vave ona faia vave ai ni taamilosaga lautele.

O le teuteu lelei e fesoasoani i le tuputupu aʻe o le tupu

O tulafono ma tuutuuga mo le teuina o faapenei:

  1. Afai o le tulaga o le laau ua faamalieina, ua faaopoopoina pine i le mita mo le vaitau muamua, o le teuteuina e mafai ona uma ona faia i le tausaga lona lua o le i ai i totonu o le eleele. A leai, ua tolopoina le taualumaga mo se isi vaitau. O le taimi talafeagai mo le saʻo pe a uma ona fuga pe ua i ai i le tautoulu, pe a pau lau lau (e le sili atu i le masina muamua aʻo muamua le kiona). I le tautotogo, o le teuteuina e le fautuaina ona o malosi tele le tafe.
  2. Mo le taimi muamua, o otaota uma e ave i le tulaga o le tuputupu ae, e tuua ai le 3-4 o le malosi ma sili ona atiaʻe. O loʻo fusifusia i latou i le taʻavale, ma tuʻuina atu i ai se tulaga saʻo. I le taimi o le tau mafanafana, o le liana o loʻo faia ma le faʻaalia ni taamilosaga. E lima pe ono o ia mea e faʻapipiʻi i luga o le lagolago, ae ua leva ona taamilo. O le faʻatulagaga e tatau ona foliga e pei o se tagata. E le gata i lea, o nei laʻau o le a tatau ona tosoina i vaitau uma o le autumn, e aveese ai 2-3 lauʻau lauulu.
  3. I le lona tolu po o le fa o tausaga o le ola, ua totoina ai lala, ma o le a latou selesele ai. E sili atu ona puupuu, e teu pe tusa ma le afa. Tuʻuina i latou, e pei ona faamatalaina i luga, e ese mai luga i luga ma le mamao.

    O le teuteuina e le aunoa o le actinidia o se foliga vaaia.

  4. Aua nei galo e uiga i le teuteu mama. O tausaga taʻitasi, i le tautotogo ma le autumn, o mea uma e malulu, faʻamago, aafia i faʻamaʻi ma meaola faʻamaʻi. E le gata i lea, o le liana e faasolosolo malie lava ona toe fausiaina, o le aveeseina o popo na sili atu i le 12-15 tausaga.

Vitio: toso omeinidia

Sauniga o le taumalulu

Eseese o le actinidia, e talafeagai mo le ola i totonu o Urals, o loʻo faʻaalia i le maualuga o le vevela. Ae sili atu le saogalemu ma ufiufi le laau.

  1. Faʻamama le poloka o poloka o meaʻai o loʻo i ai nei.
  2. A maeʻa lena, ona toe faʻafou lea o le mulch, ma faʻapipiʻi lona mafiafia i lalo o le ogalaau i le 20-25 cm.
  3. O le fuʻa o le actinidia e vavae ese ma le faʻaeteete mai le taʻalo ma tuʻu i luga o le eleele, pefu i lau, vaovao, paʻu laupapa, faʻamaʻi lala ma faʻamalosi ai le tele o mea e ufiufi ai mea e ufiufi.
  4. O le a lava le pa'ū o le kiona, latou te lafoina le fausaga o loʻo i ai, fausiaina se kiona. I le taimi o le taumalulu, e toe faafou 2-3 taimi, aʻo talepe le tino mafolafola na faia i luga.

Faʻamaʻi masani ma meaʻai

O le mea moni o le actinidia e seasea lava, ma le tausiga lelei, e toetoe lava a le afaina i le pathogenic fungi, bacteria, viruses, e le mafai ona fiafia i le faatoʻaga. E leai foʻi se alofa faʻapitoa i lenei meaʻai.

Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i le tulafono lautele:

  1. Phyllosticosis. O faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona faigofie ona iloa i ni lanu uliuli enaena ma le pito i luga o le laʻau. O le a faasolosolo lava, e mamago fusi i totonu o nei nofoaga. O le tele o taimi, o le phylostictosis e aafia ai le actinidia tuai poʻo laau totō o loʻo aʻafia ona aʻa.

    O le phylostictosis e afaina ai le gasegase actinidia

  2. Ramulariosis O le laupepa laulau i itu uma e lua o loʻo ufiufi i laʻau paʻepaʻe ma se lautele lanu moana.

    Ramulariosis o se faʻafitauli faʻaleagaina faʻaleagaina lea e mafai ona mafatia ai le actinidia pe a le tausia lelei

I le mauaina o uluai faailoga mataʻutia, e tatau ona faia ni fua e togafitia ai ma taofia ai le toe gasegase:

  • otaota maʻi e manaʻomia ona aveeseina ma susunuina;
  • faʻamalolo le laau i le tele o taimi ma se vaitaimi o le 7-12 aso ma se faʻafitauli 2% o le paʻu sulpasaʻo poʻo le Bordeaux fluid.

O auala nei e sili ona taatele, ae e mafai ona e faʻaaogaina isi, sili atu faʻaonaponei faʻasolosolo - Abiga Peak, Skor, Topaz, Horus ma isi.

O meaola faalafua, caterpillars, pupuʻu lau, ma le lacewing uaʻi totoʻa atu i actinidia. E mafai ona mafua ai le faaleagaina ogaoga o le laau e ala i le 'ai o laʻau ma fugalaau mai totonu. Ina ia mafai ai ona latou taulimaina, o le vine e faʻapipiiina i le 2-3 taimi ma sauniuni e tusa ai ma faʻamautuga faʻavae o soʻo se iniseti o iniseti - Inta-Vir, Mospilan, Iskra-Bio, Tanrek ma isi.

O le uʻamea laupepa o se pusa manaia tele, ae mafua ai le afaina tele o actinidia

Seleseleina ma teuina

O le Actinidia e aumaia ai fua muamua 3-4 tausaga talu ona totō ile eleele. I le tele o ituaiga, fualaau aina e amata ia Aokuso ma e le itiiti ifo i le 1.5 masina. E le mafai ona suamalie vine i le taimi e teuina ai, e mafai ona suamalie, ma suamalie.

O fualaau o le Actinidia na faasolosolo malie, e selesele i totonu o le 4-6 vaiaso

O fatu fou o le fruitinidia o loo teuina i se potu malulu (10-12ºOM) ma le manava lelei ma le suamalie i le maualuga o le 60-75%. Ia mautinoa e leai ni mea manogi po o ni mea e lata ane. O togalaau e faigofie ona 'alofia mea manogi.

I le taimi o le vevela o togafitiga, o le a leai se aoga o aoga o actinidia. O le mea lea, e mafai lava ona kuka kuka, faʻaaoga, faia isi sauniuniga fale. O fualaau vevela, mamago ma mamago o loʻo teuina le umi.

O togafitiga faʻamalolo e le faʻaitiitia ai aoga o fua o le actinidia

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le ituaiga o actinidia e lagolagoina Dr. Shimanovsky e matua lauiloa lava, o le tausiga e le ese mai isi ituaiga o lenei ituaiga. Ou te leʻi faʻamaonia laʻu fualaʻau, o loʻu tuputupu aʻe e matua lelei lava, i le tausaga o le totoina o le liana na tuliese pe a ma le 2 m. I le faʻamasinoga e ala i le faʻamatalaga, ua tuai ona fua mo lenei ituaiga, ua amata ona fua mai i le fa po o le lima tausaga.O le faigata o le taumalulu e maualuga. Ou te le iloa pe faapefea ona avea Szymanowski, ae o se isi ituaiga pollinated ituaiga o Issai faatasi ai ma le eletise e faateleina ai fua ma fua o fua. Ou te manaʻomia le puipuiga mai pusi, mo au, o le mea e faʻaaoga ai le telefoni uaea (sikuea), 1.5 mita le maualuga ma le 0.6 mita le lautele. E fiafia o ia i eleele e susu ae e le o le aau, e le fiafia i le vai, e fautuaina e faʻaleleia alavai. Latou te le eliina le eleele ile vine, latou te le fiafia i fugalaupapa-chlorine, o eleele palapala carbonate e le fetaui, latou te manaʻomia le lagolago, latou te ola lelei i se paolo malulu ma se nofoaga matagofie.

Andrii

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=360&start=45

Muamua ou te fautuaina actinidia Gourmand. E matua aoga lava, ituaiga tele-fruited, ma faamaonia. O le tausaga na teʻa, na ia aoina le 4 kilokalama, ma o lenei mea e foliga mai e le o le tapulaa mo vine ua faia i luga o se vaʻaiga tele. Lea lanu paʻepaʻe ma piniki. O le ituaiga Universitetskaya e manaia i lanu lanu (e fua mai i Novosibirsk). O ona laulaau e mai le lanu lanumeamata ma samasama lanu samasama ma se lanu paʻepaʻe matagofie, ae o lona fua, e le mausali (ou te lei tuuina atu lenei ituaiga i tafatafa o Lakomka, e ui lava ua matua lona vine). E ono le mafai ona e aveeseina soʻo se mea e faʻamaonia mai le taʻavale, ae o loʻo saogalemu pea. Ma ave foʻi Atamu.

Sorokin

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2182&start=930

O se seti o le "togalaau fai togalaau" mo le tautotogo: Adam, Gourmand ma Leningradskaya (pe afai e leai, ona o Waffle), lelei, mea e mafai e uo ona fai.

Musya

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2182&start=930

O loʻo ou tuputupu aʻe ia Setema Colomics ma Dr. Shimanovsky (faʻaopoopo atu i le "tagata" Adam i le va oi latou). O i latou uma mai le fale tausiusi a Polani, e leai ni faafitauli ia i latou, e ui lava ei ai loʻu laufanua malulu. O mea uma e lua o actinidia, i loʻu manatu, e talitutusa tutusa ma foliga vaaia ma le tofo o fua, ma foliga vaaia o fusi, ou te le iloa le eseesega. Diversity Shimanovsky ma Atamu, ma Setema - e le pei ("pei" - ona ua totōina faʻatasi ma aʻu, ma e le mafai i taimi uma ona iloa le mea o loʻo i ai le lālā). O nei gaioiga uma e fua ma matagofie. O fua na faʻamaʻaina i le afa lona lua o Aukuso. Ae o lenei tausaga sa i ai se mea uigaese: o le Setema tasi na matua toetoe a atoa le masina ae le i faia le fuafuaga - ia Iulai! E ui lava e le vevela le taumafanafana. Ma na sili atu ona ou fiafia i ai - matou te aai ai Actinidia i le masina: i Iulai - Setema, ia Aokuso - Shimanovsky.

Lucy2011

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2182&start=930

Sa ou taumafai i le suamalie ma Waffle, o le muamua e suamalie, ae leai se mea e aoga ai le viia, o le tofo o le manava pe a faatusatusa i isi fua.

Faʻasologa

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=3667&st=40

E lua au actinidia na tupu mo le fitu tausaga - Dr. Shimanovsky ma Atamu. O Szymanowski e foliga mai o se mea faʻaletausaga, ae ui i lea, ina ua ia faʻatau, na ia aveina Atamu mo le faʻamaoni. O le a la? E leʻi i ai ni fua! I le 2015, mo le taimi muamua na ou vaʻaia ai, ae leʻi amataina fua. I le tausaga ua tuanaʻi, e leai ni fugalaau. O se vao e pei o laʻau masani, matagofie mai Aokuso. Tuputupu i le avanoa. Toeitiiti atoa le la.

Liliya

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=360&start=225

O le tausaga lenei, mo le taimi muamua na ou taumafai ai i vine o actinidia e eseese Lakomka (aka Lasunka), o le uluai lagona e matua lelei lava. O lenei taumalulu na malulu, timu, ma fualaau Argut e le o se mea e sili ona suamalie i le tofo ma le manogi i totonu o ituaiga eseese. I le tele Gourmand e sili atu nai lo Setema.

Sergey Lazurchenko

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=396&page=211

E mafai ona tupu le actinidia (aemaise lava i le tele o ituaiga o moli) i totonu o le Urals, e ui i le mea moni o lenei eria e tatau ona aofia ai i le vaega o "nofoaga o faatoaga o loʻo aʻafia ai". Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o le Rusia ma le filifilia mai fafo, o le a maua e tagata taʻitasi uma se mea e fetaui ma ia. O le mea sili ona lelei o lenei aganuu o le teuteu, o le malulu, o le lelei o le gaosiga ma le leai o se mea taua. O i latou o loʻo fesoasoani i le mea moni o le actinidia o loʻo faʻateleina lautele i Rusia.