Fualaau aina

Paluga faʻamalolo ma le vevela "Crimean rose": faʻamatalaga o ituaiga, uiga, ata

Crimean Rose - pateta, e faapitoa ona gaosia mo le ola ae i nofoaga ma vevela vevela.

I le tausisia o tulaga masani o mea tau eletise o le seleselega e tatau.

O le aoga sili o le ituaiga o le lelei tele lea o fatu o fatu, lea e iloa lelei ai le ese mai o le Crimean Rose mai isi ituaiga totoga.

O le ae mauaina se faʻamatalaga o lenei ituaiga, ona uiga ma uiga i totonu o le tusitusiga.

Crimean Rose Potatoes: faamatalaga eseese

Igoa tulagaCrimean Rose
Tulaga lauteleO le laulau Amateur o le faʻaleleia o Rusia, faʻasao i le lamala, e mafai ona maua ni seleselega se lua i le vaitau
Gestation period60-65 aso (o le muamua eli e mafai ona fai i le 40 aso ina ua maeʻa le taamilo)
Manatua Pule14-17%
Masima o fai pisinisi75-120 kalama
Le numera o fatu i totonu o le togavao10-15 fasi vaega (o le tele o fatu e le mafai ona faailogaina)
Tuuina atuleai se faʻamatalaga
Quality Consumerlelei lelei, lelei mo le kuka, falai ma tao tao
Faanatinatileai se faʻamatalaga
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanupapaʻe poʻo le kulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se fanua ma se mafanafana ma le vevela
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻasaʻo i le kanesa o le pateta, vae uliuli, siama, paʻu
Vaega o le tuputupu aee maua mai le maualuga o le gaosiga i eleele oneone, faapalepale le lamala ma le leai o le susu, o le faasasaina o le suavai o le a faateleina ai le gaosiga
Faʻatonufafagaina e le au amateurs ma e leʻi pasi ai suʻega a le setete

Eseese uiga

O le patato ituaiga Crimean Rose o loʻo faatatau i le laulau muamua. Mai le tulaʻi mai o fatu laau i le matua atoa o fatu, 70 -80 aso le pasi.

O fua muamua o fualaʻau e mafai ona faʻapalaina pe a mavae le 40 aso, ae aupito sili ona maua o le ituaiga e oo atu i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae.

O le seleselega lelei na teuina, e aunoa ma le leiloa o meatotino mo le tele o masina. Felauaiga e mafai. O fualaau aina e le mafai ona afaina, o fatu mo le totoina mulimuli ane e mafai ona aoina saʻo mai lea tausaga i lea tausaga.

Se vao o le lapopoa, laulaufaiva, saʻo, ma le faʻalauteleina o lala. O le maualuga o le faʻavaeina o le kiona. O laʻau e laʻititi, lanu meamata, o se ituaiga ogatotonu, ma vevela manino ma vevela pito i lalo.

O le siakiina o loʻo faia i fugalaau lanu papaʻe lapopoa. E vave ona paʻu'ū, e seasea ona fusia. Ua lelei le atinaʻeina o le aʻa, 10-15 o fatu e faia i lalo o laau taʻitasi.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le numera o fatu i totonu o vao ma o latou mamafa mamafa i isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaLe numera o fatu i totonu o vao (pcs)La latou oloa mamafa (g)
Tamaitai maninoe oo i le 1585-110
Faʻafouina6-11120-150
Labellae oʻo i le 1480-100
Bellarosa8-9120-200
Riviera8-12100-180
Karatop16-2560-100
Veneta10-1270-100
Kalae oo i le 25100-140

O le tuputupu ae o pateta o le pateta o le Crimean rose e le o se mea faʻapitoa faʻapitoa. E fiafia o ia i eleele lamolemole, faʻafefe filemu le vevela pe leai foi le susu. O le suāuʻu taimi e fesoasoani ai e faʻateleina le mamafa o fatu ma faʻaateleina ai fua.

E masani ona fautuaina le tumutumu o mauga, e pei foi o le faʻamaʻiina o vailaau faʻasaina pe faʻasaina.

E tusa o le a le taimi ma le taimi e faʻamafanafana ai, faʻapea foi ma le auala e fafagaina ai laau pe a totoina, faitau ia tusiga taʻitasi a le saite.

A totoina i le amataga o le tautotogo, e mafai ona seleseleina le seleselega ia Iuni. O le tele o fai togalaau e maua le taimi e maua ai 2 faatoaga i le vaitau.

Potatoes faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi matautia: kanesa o le patipati, vailaʻau eseese, vae uliuli, paʻu masani. E le afaina ona o le tuai o faʻamaʻi poʻo siama siama. E leai se mea e gaosia ai le meaʻai, taofi uma meatotino a tina.

O le lapisi o Crimean Rose o loʻo i ai se tofo lelei: faʻalelei, paleni, susulu. E leai ni vai e mamago ma e le mago, e talafeagai mo le sauniaina o ipu eseese.

O le tulaga lelei o le malolo e le faatagaina ai aʻa e kuka suamalie, latou te faatumauina se foliga lelei. A tipi ma kukaina e le faʻapogisaina fatu. E mafai ona faʻavelaina le kuka, falai, teuteu pe tao, e faia ai se paʻepaʻe paʻepaʻe sinasina.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le manava o isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaManatua Pule
Zhukovsky vave10-12%
Lorch15-20%
Lemongrass8-14%
Melody11-17%
Margarita14-17%
Alladine oo atu i le 21%
Lototele13-20%
Matagofie15-19%
Grenada10-17%
Mozart14-17%

Amataga

O le pati vine o le Crimean Rose na fafaga e faifaatoaga i le lotoifale. E leʻi tuʻuina atu i le Setete o le Setete o le Rusia, o suʻesuʻega i fanua tau alamanuia e leʻi faia. Ae o le ituaiga o loʻo tufatufa atu i totonu o faatoaga a le tagata lava ia, ma le au faifaatoaga e naunau e ola.

E tupu malosi le Crimean Rose i le vevela vevela. Faʻateleina le faʻaleleia o fua o le gaʻo. Potatoes e le o tausia, ae e le aoga le feaveaʻi i mamao mamao.

Faitau tala aoga e uiga i le teuina o pateta: i pusa, i le taumalulu, i aso, i totonu o le pusaaisa, faʻamalo.

O le ituaiga e taatele i le Crimea, i isi eria e le toe tupu. E mafai ona totoina i soo se itulagi i le vevela o le tau. I timuga malulu timuga, e ono faʻaitiitia ai fua, ma o le a leiloa e le fatu o latou gaʻo maumaututu.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai le pateni potato Crimean rose

Malosiaga ma vaivaiga

I le autu le taua o le ituaiga aofia ai:

  • maualuga uiga lelei o fua o aʻa;
  • fua lelei;
  • vave vave ona lelei;
  • afaina o le lamala;
  • puipuigamalu e vevela ai;
  • tetee atu i faamaʻi tetele;
  • lelei le tausia lelei;
  • maualuga mea o le polotini, vitamini, amino amino taua.

I mea le lelei e mafai ona mafua i le mea e le mafaamatalaina. E le gata i lapopoa, o le pateta ua pipiʻiina i lalo o se togavao, ae e taua foi le teenaina.

Mo aʻa o fualaau aina o loʻo faʻaalia i le vevesi, faʻaitiitia le tulaga tau pisinisi. Toto e le lelei tele mo le faʻatau, ae e manaʻomia i nofoaga faʻatoʻaga.

Vaega o le tuputupu ae

I tulaga o le Crimea ma afa tutusa, o le a totoina pateta i le amataga o le sefulu tausaga o Mati. I le ogatotonu o laina, o aso e suia i le afa lona lua o Me.

E tatau ona mafanafana le eleele, ae leai se taimi e faʻamago ai. Atonu o le toe totoina, ae aemaise lava i le vevela o masina, atonu o le a mafai ona avea le fatu ma papaʻu.

Mo le tuputupu aʻe ua filifilia e tusa lava i fualaʻau-tele, e le o faʻamaʻiina e faʻamaʻi. E le tatau ona totō ni faʻatau mea totino, o le a faʻaitiitia le seleselega.

Filifili tubers e veleina ma faʻafefete i totonu o se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia ai. Ona aʻafia ai lea o aʻa i le mutia susu. O le faagasologa e tatau ona fai i le 3-4 vaiaso, e masani ona suʻeina le vao i le vai poʻo le faʻaleleia o fofo.

Aʻo lei totoina, ua faʻamamaina le palapala mai mea totino ma faʻamalosolo lelei. Mo le aoga o mea taumafa, ua faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele ia humus ma fafie. E faʻatulagaina fatu e vavaeina i ni pulu teuteu faatasi ai ma le sawdust.

O ogalaau e tu i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi, e manaʻomia le lautele o le vavae. O le totoina o pateta e fautuaina e ufiufi i le afifi palasitika, o le a puipuia ai fatu mai le malulu. Aua le faalavelave i le mulching.

I le taimi o le totoina o le togalaau 2-3 taimi latou te faaputu ai, e fautuaina le suavai i le palapala ile suamalie ile 50 cm.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i auala sili ona lelei o le totoina o pateta: tekonolosi a Dutch, i lalo o vaomago, i totonu o ato poʻo paleni.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga e lava le puipuia i le kanesa o le pateta, paʻu masani, vae uliuli. O le vave o le vevela e puipuia ai le tumutumu ma le fatu mai le paʻu.

Mo le puipuia, e fautuaina e suia vaega mo le totoina i ni nai tausaga ma ia mautinoa e piki le tubers ae leʻi tuʻuina i le eleele.

Faitau faʻamatalaga uma e uiga i Alternaria, Fusarium ma Verticillis - faʻamaʻi e masani ona masani ai Solanaceae.

I le vevela vevela, o le pateta e taufaʻatau mai e aphids, moli vaʻaia, cicadas, beet beetles. Insecticides or bio-preparations toxicity, lea e matua salalau totoina o le a fesoasoani i le faʻamalo ese o faʻamaʻi.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faamatalaga aoga e uiga i le totoina o pateta mo le puipuia o meaola faalafua.

Faʻapipiʻi foi tala e uiga i togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasolo i le Colorado potato beetle.

O le Crimean Rose o se mea manaia i le lotoifale e mafai ona tupu i fafo atu o le itulagi. O le ituaiga o loʻo faʻaalia mai lelei lelei i le vevela vevela maualuga, o uiga lelei o le fatu e fiafia lava i meaʻai maoaʻe.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera