Lafumanu

Faʻafeiloaʻi i totonu o le povi: faʻamaoniga ma togafitiga

O fua, e pei o manu matutua, e mafai ona maʻi, lea e aʻafia ai le gaosia o le lafumanu. O faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi faʻatasi e aofia ai faʻamaʻi pipisi o maʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le vavalaʻau faʻapitoa o se tasi o nei mea. E ui i le mea moni e faʻapea o faʻamaʻi e le o se mea lamatia mo isi, e taua le iloa po o le a le faiga e tatau ona faia.

O le a lenei mea faʻaleagaina

O le palanaina o se faʻasalaga o le paʻu e ala i le mama mama, e mafai ona faʻaalia pe mauaina. Faʻaauau ona tulaʻi mai ona o le le lelei o le atinaʻe o le tamaititi i le taimi o le prenatal. O faʻataʻitaʻiga e matautia ona o le faʻamalosi o le tino e mafai ona taʻitaʻia ai lo latou malepelepe, faʻalavelave faʻaogaina ma le faʻaogaina. Ata o vaoia (A) ma le totoga o le okeni (B): 1 - vaʻalele; 2; 3 - mataupu o le gagana; 4 - membrane i fafo fafo; 5 - le kiona o le palanaia; 6; 7 - le pito i lalo ole taga o le aiga; 8-fibrous tissue.

Aisea e tupu ai i tamai povi

O faaletonu o le tino o le paʻu poʻo le faʻalauteleina o le mama mama e tau atu i le tino. O le mauaina e mafai ona tupu ona o se taunuuga o le gasegase o le tino, mo se faataitaiga, o se taunuuga o le paʻu ma le taia o le tino.

E taua! O le tamai povi ma lenei faʻamaʻi e i ai ni faʻafitauli i le toilalo, o lea e sili atu ona leaga ma e sili atu ona leaga le mamafa. E mafai ona maliu le pepe fou ona o le mumū.

O le a le mea e foliga mai o le palanaia e pei (faʻaalia) i se tamai povi

O se vaega taua o le faamai o se fusi i luga o le manava i le ituaiga o se taga.

Ae afai e leai se afaina, ma o le meaola e faaalia ai le atuatuvale, e le lelei ona lelei, lagona tiga i le pito i lalo, ei ai faafitauli i le gaogao o le ogaumu, ona mafai lea e nei faailoga ona faailoa mai le i ai o se meaʻai.

Le mea e fai, pe faapefea ona togafitia

Hernia e mafai ona faʻaitiitia ma e le mafai ona toe faʻafitia. I se pepe e oʻo atu i le 1 le tausaga, e mafai ona faʻamavae na o ia lava, o le mea lea e le manaʻomia ai i fafo atu le mea e fai.

E te iloa? O le tuagane o povi a le aiga o se taamilosaga - o se povi tele e leai se mea. O malaga na nonofo i Europa uma ma Asia.

Faʻatau togafitiga

I le taimi o togafitiga, e togafitia ai e le fomai vailaau le pusa e faʻafilemu ai maso agavaʻa. Ona, faigofie lea i luga o le meaʻai, tuʻu i totonu o le lua, pe a uma ona faamau le pute i se mea faapipii ma tuʻu se fusi. Ina ia maua ai le nofoaga saʻo o okeni, e tatau i le tamai povi ona tuʻuina atu se tulaga o le malologa ma sina vaega o meaai.

E taua! Aua e te taumafai e faʻasusu oe lava! E le mafai ona e iloa mautinoa pe faʻaitiitia.

Faʻatonuga faʻapitoa

Vaʻaia togafitiga o le maʻi i le mea e tupu mai i le mama mama e afua mai i se vaega tele o le inumaga pe na siaki foi. Ina ia puipuia le necrosis, e faia se taotoga e faasaʻo ai le faaletonu. O le gaioiga e tipiina i lalo o le faʻaleagaina o le tino, ua aveeseina le taga o le aiga, ma ua toe faʻafoʻi tino o le tino. Ona faʻapipiʻiina lea o le faʻavae.

Faitau e uiga i le auala e filifili ai le tamai povi pe a faʻatau, faʻapefea ona fafaga le manu ma mea e fai pe afai e le aoga ma e le lelei le 'ai.

Talosaga faʻapitoa

O le taimi o le faʻasologa o aso e 10 aso. I le taimi lea, e manaʻomia e le manu ona mautinoa le filemu. E tatau ona faʻamamago ma mama, inu meaʻai, ma mea taumafa - o le mea e faigofie ona faʻaogaina. O le taimi mulimuli ane e mafai ona o mai faatasi ma le mumū ma le fiva. Ina ia le misia lenei taimi ma togafitia le mumū i le taimi, o le tamai povi e fuaina i aso taitasi e ala i le vevela. Tulaga masani o le vevela o le tino - 38-40 tikeri. Afai e iloa se togafiti leaga, o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga. E le lamatiaina e Hernia le ola maloloina o le tamaʻi povi, ae mafai ona oʻo atu i ni mea le lelei, o lea afai e te vaʻaia faailoga o maʻi, e tatau ona e valaʻauina se fomaʻi.