Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona faia le tincture o rhodiola rosea (aʻa auro), ma pe faapefea ona aoga

O Rhodiola rosea, ua taʻua o le au o Altai o le "tuafafine o le ginseng," ua avea o se laau tulagaese e faamaloloina mai le tele o faamai eseese. O se vaega o nisi o vailaau faʻasaina, ma e faʻaaogaina foi na o ia i le tulaga o le tincture. O la matou tala o le a faʻatatau i le mea e maua ai le aʻa aʻa, ma pe faapefea ona faʻaaogaina mo togafitiga.

Rhodiola rosea

O Rhodiola Rosea o se aiga vavalalata o le pagavale. O loʻo ola i ni vaʻalele lelei: i mauga mauga (Alps, Pyrenees, Carpathians), i luga o mauga o Altai Mountains, e le mamao mai le Vaituloto o Baikal, i le itu i sasae, i le teritori o Tyva, Urals, Siberia, i Peretania ma Irish Islands, ma le konetineta o Amerika i Matu. .

E te iloa? O tupu o Saina anamua na faʻaaogaina ma le faʻaleagaina ia meatotino faʻamalolo o Rhodiola e faʻateleina ai o latou ola, ma na tuʻuina atu le laau i le Malo Tutotonu e ala i le faʻatau faʻatau.

Faamatalaga faʻatau

Rhodiola o le aiga o Crassulaceae. E taua foi o le aʻa auro (po o le piniki) ona o lona lanu e le masani ai (ma le manogi o se rosa). O le laau toto e ola i le 0.5-0.7 mita le maualuga ma atiina ae se aʻa malosi. O aʻa lanumoana auro, lea e mafai ona faigata, i luga o le fogaeleele, e iloga i se tofo oona ma le manogi manogi.

Faamasani oe lava i mea faamalolo o levzei, pakini pakiaka, euphorbia Pallas, aʻa mumu, mata o le la, seleri, faafao.
O le laau e fiafia i le susu ma e le manaʻomia ai le tele o vevela ma malamalama. O lona aʻa e mafai ona atiae e oo lava i eleele papa. O le vaega pito i luga o Rhodiola e aofia ai ni seti laiti o laʻau eseese eseese (10-70 cm). E tasi le laau e mafai ona maua mai i le 1 i le 10 togi lea na tupu ai fua lanu fua. O le faʻavaeina o faʻafitauli e amata ia Iuni. O talipupuni nei mai fugalaau fugalaau e aoina i vaega. A maeʻa le 2 masina (ia Aokuso), o fua e aliali mai i lo latou nofoaga: cocoons e aofia ai lau lanu meamata, i totonu ole fatu o loʻo iai fatu mo le toe gaosia.

Mea aoga

O lenei mea o se mea e sili ona lelei ma maualalo le oniseti lea ei ai le tele o aafiaga i luga o le tino o le tagata, e aunoa ma le faia o mea ua fai ma vaisu.

O pi pi, vine suamalie, kumini ma le penisini ua faʻaauau le gaioiga o gaioiga.
E mafai ona faaleleia:

  • gaioiga galue;
  • le kosi o faiga faʻamaʻi faʻamalosi i le tino;
  • le maualuga o malosiaga o le mafaufau;
  • le galuega a le suetusi suʻega;
  • gasegase gaioiolosi, o le gaioiga o le lauroid, gland slander, gland;
  • aʻafiaga o le tino i aʻafiaga o aʻafiaga i fafo.

E le gata i lea, o le Rhodiola e faʻasaina le toto, faʻamalolo manuʻa, maʻi o le tino, faʻaitiitia ai le mumū, dermatitis ma isi gase. O le faʻaleleia o le aafiaga o le rhodiola e talitutusa lava ma le ginseng.

Faiga faʻamalosi o vailaʻau faʻamaʻi

E mafai ona faʻatauina le faʻataunuʻuina o le Rhodiola Rosea i le fale talavai i le tulaga o se faʻamaʻi vai. O loʻo faʻatau atu i totonu o fagu tioata o le 30, 50 ma le 100ml.

E faʻapefea ona saunia le tincture lava ia: uiga o le aoina ma le sauniuniga o vailaʻau faʻasaina

Rhodiola rosea mo le gaosiga poʻo le faʻaaoga patino e mafai ona aoina i ni vaega laiti. E tupu lenei mea i le vaitau o le fua o le fatu, pe a oʻo i le tele o taimi e tupu ai aʻa.

A o selesele se laau

E seleseleina Rhodiola i le faaiuga o Aokuso i le taimi e toto ai fatu (fualaau) i luga o 'au, ae le sili atu nai lo Setema. E mafai ona e mauaina i totonu o le natura masani.

E taua! O le mea faigaluega e talafeagai lelei mo le vaega eleele lalo o vao tetele, e sili atu i le 3 'upega.
Mo le seleseleina o laau ma faʻaoga atili mo togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le rhizomes o Rhodiola 4 tausaga.

Tulafono mo le seleseleina ma le faʻamago

Mo le seleselega eli i luga luga le uʻamea ma faamama mai le eleele. Faʻavave vave i se pulu ua uma ona susu i le vai. A uma ona toe foi i le fale, ia vave ona sauniuni le aʻa mo le toe teuina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vaevaeina vaega tetele ma aveese mai le kulupa. Faʻamatala le aʻa i ni vaega laiti ma alu e malogo mo se aso. E tatau ona faia le fagogo i lalo o le fausaga. Faʻapipiʻi se fasi mumu o le rhizome paʻu i luga o nusipepa, ina ia sili atu le lelei o le susu mai le susu. Ma le isi, e tatau ona e faʻapalapala meaʻai i luga o se pepa tao ma tuʻu i le ogaumu mo ni nai itula, o le vevela i totonu e tatau ona maualalo, e tusa ma le 50 tikeri. O le mea moni na amata ona liu le aʻa i le piniki o se faailo i le iuga o le faʻamamago. Ioe, e mafai ona e faʻaaoga se masini eletise faapitoa. E sili atu le teuina o mea mamago mama i taga pepa i se mea pogisa mo le silia ma le tolu tausaga.

E faʻapefea ona fai se faʻasolosolo: laʻasaga i lea laasaga fua

E mafai ona e saunia le tincture o Rhodiola Rosea i le fale e aunoa ma se taimi faapitoa ma tau.

Manaoga Manaomia

Ina ia saunia oe o le ae manaʻomia:

  • aʻa aʻa o Rhodiola Rosea - 50 g;
  • ava malosi (70 °) - 0.5 l.
E taua! E mafai foi ona faʻaaogaina le kulimi e avea o se mea inu ava malosi, ae ia faia lenei mea, faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai fualaʻau i le 10 kalama.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

  1. Liligi le masini, masini rhizome o le laau ma le ava malosi ma fefiloi.
  2. Tuu le fagu i se nofoaga mafanafana. Taimi e faʻasoa ai - 14 aso. Aua nei galo e oso i nisi taimi.
  3. A maeʻa le 2 vaiaso, faʻamama le tincture.
Afai na e filifili e faʻaleleia lau taumafataga i se vaiinu, e tatau ona faʻaititia lou malosi e ala ile faaopoopo ole 350 ml o vai. Auā o mea suamalie e le sili atu le lelei 2 sipuni tele o le meli.

Vitio: fua faʻatatau i luga o le aʻa auro

Tulafono ma tulafono faatonutonu

O tagata ua faʻalauteleina le malosi o le mafaufau ma le tino, faʻapea foʻi ma le puipuia o le malulu, ma le IRR, faʻasalalauga, faʻatulagaga faalua pe faatolu i le aso 15-30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga fautuaina o le 20-30 pa'ū i le kuata vai vai.

E taua! E le fautuaina e faʻaaoga le tincture i le aoauli.
O le togafitiga e tumau, e pei o se tulafono, e le sili atu ma le 20 aso, sei vagana ai mataupu o le psychiatric, pe afai o le umi o le togafitiga ua faateleina i le 2 masina, ma o le aofaiga o le tinite ua aumaia i le 30-40 pa'ū mo le mauaina.
Faia se solo o solofanua, moa vao, feijoa, lilac, pine pine, strawberries, sabelnik, currant currant and aconite.

Faatonuga faapitoa

Faʻaaogā le faʻasolosolo e tatau ona matua faʻaeteete lelei lava e tusa ai ma le metotia. Aua nei galo o lenei mea, e ui lava i le natura uma, o se fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • hyperexcitability;
  • moe moe (le mautonu);
  • taofiofia o le toto;
  • tiga o le ulu;
  • afaina i le fualaau faasaina.
O le taimi lava e te matauina ai se tasi o nei faʻaʻailoga, ia vave ona e alu e ave le taoto ma talanoa i se fomaʻi.

Faʻasalaga

E le o faamauina ni mataupu o le togafitiga o fualaau faasaina. O aʻafiaga e mafai ona tupu mai i lenei mea o le ita, le mautonu o le tino. Faʻatasi ai ma le tele o le gaʻo ua fautuaina o le fufuluina lea o le manava ma faia se togafitiga faʻatasi ai ma inisorbents.

Contraindications

E faʻasaina le faʻataʻitaʻiina o tagata o loʻo faʻasaina i le fualaau faasaina. I le faaopoopo atu, e le fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i luma o:

  • toto maualuga;
  • fiva;
  • faamai o le cardiovascular system;
  • maʻitaga;
  • lactation.
Aua le tuʻuina atu le vailaʻau i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua ma faʻaaogaina ma le faaeteete le vailaʻau i tagata e maua i le maʻisuka.
E te iloa? E faʻamaunuʻuina e le au leoleo manu Mongolian aʻa o Rhodiola i totonu o le susu po o le vai ma faʻafefe lenei susu o manu vaivai.
O Rhodiola rosea o se vao vavalalata, o aʻa o ia mea e ofoofogia ai mea faʻamalolo. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ENT, faʻafitauli i fatugaʻo, gaʻo o loʻo i ai, lauroid ma isi totoga. Aʻo leʻi faʻaaogāina ni mea mai lenei laau aua nei galo e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Faʻamatalaga:

Ou te inu nei i le rhodiola, o lona aafiaga ma ou fiafia i ai. E matua fiafia lava :) I le taeao, afai e te tago i ai, e te manao e fai se mea i le aso atoa, alu. O ananafi na ou lagonaina ai se lagona ua faagaloina mo se taimi umi (pe a ma le 15-20 tausaga talu ai) - Ou te alu, ou te alu, ma na faafuasei ona ou manao e tamoe pei o lena - e le mafai ona ou taofia, semanu semanu ou te paʻu i ni nai laasaga ... biggrin.gif ese.
Vzor
//www.miopatia.ru/forum/index.php?act=findpost&pid=90293

Le fautuaina mo soʻo se tasi o loʻo i ai le mamafa. Sa masani ona ou faia se taimi, ona ou lafoaia lea. Talu ai nei sa ou inu ai ma se lauti i le ono i le afiafi, e leai se mea, i le 8 i le afiafi na osofaia ai se tagata malosi, ma le tele o le malosi, o lea na le mafai ai ona ou moe seia oʻo i le tolu i le po.
SAUNIA E CAT
//forum.pickup.ru/index.php?/topic/47086-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%80 % D0% BE% D0% B7% D0% BE% D0% B2% D0% B0% D1% 8F-% D0% BD% D0% B0% D1% 81% D1% 82% D0% BE% D0% B9% D0% BA% D0% B0 /