Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le uila, suʻesuʻeina ala

O le Fir o le aiga pine. O loʻo maua i le vateatea, vaʻaia ma le vevela o le Northern Hemisphere. E sili atu ona masani i vao vao, ae mafai ona tupu i le fefiloi ma le pala. E tusa ma le 50 ituaiga o ituaiga o ituaiga. O pine tuai e faʻaaogaina mo le totoina o togalaau tumaoti, paka, sikuea.

Auala e luluina ai le pa, fatuina o fatu o le pa

O le suauu e faatatau i na laau toto, o le toe gaosia e mafai ona maua e fatu, toso ma le taoto. Muamua mafaufau i le metotia muamua.

O afea ma i le a le palapala e lulu ai le paʻu

E le pei o laau totō, lea e mafai ona totō i le amataga o le tautoulu, e lelei tele le luluina o le pa i le ogatotonu o le tautotogo. Filifili le oneone, eleele lafoaʻi, pito i luga ma le anufe o se 'apa o le 2 cm, tuʻu fatu ma fufulu i se laulau o le'isi 1-1.5 cm le mafiafia. Faasalalauina. E mafai ona e totoina ma na o oneone oneone-oneone i le loloto o le 2 simita. E le manaomia le vai, ina ia aua le faia se mea e pipiʻi.

O le Coniferous laau e pei o le vine juniper, cedar cedar, conik spruce, myriac foxtail, cypress, cryptomeria, larch, cedar, thuja i sisifo o le "Brabant", o le vao ma le hermes e tamaoaiga i le phytoncides - o mea e taofia ai le siama e mafua ai faamaʻi.

E taua! A uma ona lūlūina fatu o fatu, ona ufiufi lea o le greenhouse with foil, lea e tatau ona ave i le ogatotonu o Aukuso. E oʻo i le amataga o le taumalulu, faʻapipiʻi mea uma i laʻau matutu.

Fua o fatu, auala e saunia ai mea totō e toto ai le toto

O fatu, lea e tatau ona teuina i se nofoaga malulu, amata ona sauni mo le totoina ile 2-3 masina. Ina ia faateleina le germination, faamaluluina le atigi, tuu fatu i luga o le sulu. Faʻapipiʻi fatu i le 5% o le kulimi pati, faʻafefiloi i le vai ma solomuli mo le 24 itula. Ma le isi, o loʻo tuʻuina i totonu o taga o nailo ua tumu i le oneone susu. Ma ae leʻi totoina fatu o le pa, tuʻu mea uma i totonu o le pusaaisa po o le kiona.

E te iloa? O le fuga e tupu aʻe mai le fatu o le a tupu tele lemu i le taimi muamua. Mo le fa tausaga, o le a faaopoopo i ai na o le 30-40 cm le maualuga. O lenei faʻamatalaga e ala i le mea moni e faapea, o le vaitaimi lenei, e atiina ae ai le aʻa. I le aluga o taimi, o le a faatelevaveina le tuputupu ae.

Fir Seed Scheme

O laina e ono-laina 2- poʻo le 3-faʻaogaina o fatu fatugaʻau ma le lautele o le 1.5-3 cm le lautele e faʻaaogaina nei lautele. O le mamao i le va o nofoaga autu o laina e mafai ona avea ma mea nei: 10/10/40/10/10/70 cm poʻo le 10 / 25 (30) / 10/25 (30) / 10/70 (60) cm. Afai e mafai, ia faʻaaoga fatu.

Fir: auala e tausia ai totogo

O totogo e totogo i le 3-4 vaiaso. I le taimi lea, e mafai ona e amata inu vai ma faʻamalo le palapala. Tausia lelei le palapala. I aso vevela, o le televave ma le maualuga o le faʻasasaina o le faʻaleleia. Greenhouse e tatau ona faʻasolosolo malie. I le vaitau o le taumafanafana, e tolu taumafa e faia i le faaaogaina o le mullein (faʻaitiitia i le vai i le ratio 1: 5) poʻo le 1% hydroponic fofo. Faʻatasi le pito i luga i le fafaga.

I le taimi lava e mafai ai ona e totoina fatu o le paina ma pe a uma 2-3 tausaga, pe a tutupu laau, o le a manaomia ona toe totoina. O le gaioiga e faia i le tautotogo, faʻapipiʻi laau i se mamao o le 30-50 cm. I le taimi o le faʻatonuga, vavae ese umi ma faʻaumatia vaega o aʻa ma faʻagasolo i se failauga, e aofia ai vaega e lua o laufanua faʻatoʻaga ma le tasi vaega o humus. O le taimi nei o le suavai ma mulimuli ane faʻamalosi e faia i le vaiaso. O le tausaga na sosoo ai pe a uma le faʻavasegaina, i le tautotogo, e mafai ona e faia ni mea faʻalenila poo le minerale.

Totoina o fatu i totonu o le togalaau

O le laasaga muamua i le galueaina o le pa mai fatu o le totoina o laau toto e 5-7-tausaga i le nofoaga atofaina.

A tulaʻi i luga o se nofoaga tumau, ia manatua o sili atu e sili atu loma, mauoa, suavai palapala. O vaega malulu ma lanu o le togafiti o le a faia. Afai e tafe le vai, o le tuputupu ae o laau toto o le a faʻagesegese, ma e mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi. E ui lava o nofoaga matutu o se filifiliga leaga foi.

Fanua i le tautotogo po o le amataga o le tau. Fufulu le lua toto i totonu o le 50-80 cm, tatala le pito i lalo ma taoto pe a tatau ai se alavai, alavai paʻu, maa piliki. Faaopopo 300 g minerale ma faʻasusu i le palapala mai vaega e tolu o laʻau humus, vaega o le oneone ma vaega o le paʻu. Taʻu mea uma i le pito i lalo o le lua ma faʻapipiʻi aʻa o le laau i luga. Faʻaaogaina le eleele faʻatoʻaga ina ia mafai ai e le aʻa ona i luga o le eleele.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tupu aʻe le pa mai fatu, e manaʻomia ona e faia se taumafaiga. O se faagasologa umi lenei. Ae o loʻo i ai isi auala.

E te iloa? O le upu "fir" e sau mai le upu Siamani "Fichte", o lona uiga o le fir. O se mea e sili ona taua o le uila vavae o ni meaʻai mafolafola ma le mea moni o loʻo ola aʻe ona lau ma paʻu i luga o le laau, o le masani lea o arasi, ae le o isi pine paina pine.

Faʻafouina o le faʻaupu

Ma le isi, tatou te mafaufau i le auala e tupu ai se paʻu uila.

Faʻatauga o le vaʻaia

Mo lenei auala o le toe gaosia, e na o le taʻi tausaga taʻitasi e tasi le pulusal ma le mulivae e talafeagai, e sili mai le pito i luga o le pale o se talavou 4-8 tausaga le matua. O le umi e tatau ona 5-8 cm. O tagata poto masani e fautuaina e aua nei tipiina, ae ia vavae ese le mafiafia. E mafai ona faʻatinoina le tele o taimi i le tausaga: ia Aperila, Iuni (i le taimi o le tuputupu ae matuia), ia Aokuso (pe a amata le faʻamalogaina) ma Setema - Oketopa (pe a faʻauʻuina le vaʻaia).

E taua! O seleni na faia i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana e vave totoina, ma e tatau ona teuina ia lignified seia oo i le vevela o le + 1-5 ° C ma le maualuga o le timuga. Pusa palasi talafeagai i totonu o le pusaaisa.
O le toe faʻaleleia o faʻamaʻi pipisi e aofia ai le aveeseina o paʻu mai le mulivae aʻo lei totoina. Ole laʻau e le tatau ona solo mai le fafie. I le lumanaʻi, e le o aʻafia ia laau toto, e tatau ona teuina i le 2% o vaifofo o le captan, foundationol poʻo le potassium malosi e masani ai.

O aʻafiaga o aʻafiaga o laʻau

Faʻafefiloi tutusa vaega o le oneone, humus ma lau lau lau. Laʻau o togalaau e tusa ma le 10 cm le vavae i lenei mea ma faʻapipiʻi ile tioata poʻo le polyethylene. Faasalalauina. Afai e mafai, faatulaga le faʻamafanafanaga (2-3 ° C i luga aʻe o le vevela o le potu). Tuu le tipi i se mea susulu e aunoa ma le susulu o le la. O le ea i aso uma. I le tautotogo, o le vai mai se vaiinu laitiiti i aso uma, i le taumafanafana - e oʻo i le fa taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le faʻafefe i le aso.

Faʻafouina o le faʻaupu - E leʻo se 100% auala. E masani lava e tusa ma le 60-70% e le aʻafia. Afai na amata ona e aʻafia laau i le tautotogo, aua neʻi faalavelave ia i latou seia oʻo i le isi tausaga. Faʻaitaitagofie i latou, tatala le fale koli mo se vaitaimi uumi. Aua e te soona fai, ae aua le soona fai i luga o le masini. I le tautotogo o le tautotogo, ua mafai ona toto laau i ni koneteina eseese. A uma le amataga o le aʻa, e aoga tele le fufuluina o meaʻai ma paluga o minerale.

Siaki i meaola sili ona lauiloa ma ituaiga o palani.

Totoina o tipi i luga o le eleele

O le mea aupito sili ona lelei, o le a faʻaaogaina pine mai faʻamaʻi pe afai e toto i luga o le laufanua i le vevela o le tau, i le timu. O le seleseleina o togalaau e faia i le auala lava e tasi e pei o tipu.

E taua! Afai ua totoina fir mo ala, ona tuu lea i le va oi latou se mamao o le 4-5 mita. Afai mo pa puipui - e tusa ma le 2.5 mita. Afai ole tulaʻi o le a avea ma se vaega, ona - 3-3.5 mita.
Aua nei galo e uiga i le masani ai ona inu pe a uma ona toto.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi faʻamaʻi le lalaga

Mo le faasaoina o ituaiga eseese o laʻau, e seasea lava, ae o loʻo faʻaaogaina mo le toe gaosia, e le gata o vavaega, ae faʻapea foi ona vavae. O lenei metotia e le faʻamautinoa ai o le a tumau pea foliga o le pale. Ole tele o laau e tafe pe piʻopiʻo e masani ona tupu. Ae e leai lava ni popolega i lenei metotia.

I le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, e tatau ona e punou le paranesi i le eleele ma le pulupat, sii le pito i luga. Faʻamau le paʻu i le uaea po o le mamafa. Vavaeina ma le faaeteete i le faavae o lala uma e paʻu i totonu o le eleele. I lalo o lala tetele, ia tipi i laupapa poʻo le uaea uaea. Aua e te faanatinati e vavae ese le paranesi mai le matua matua, faʻaalu i laʻasaga, ia faasolosolo malie le vaeluaina. O le taʻavale e tumau i le 1-2 tausaga, i le taimi lea, ia tausia se masini palapala eleele.

O le tusiga e uiga i le fir, o foliga o lona toe gaosia. O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli. A maeʻa ona toe iloilo le faʻamatalaga ua tuʻuina atu, e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai mo oe lava ma faigofie ona faʻaaogaina.