Faatoaga faatoaga

Meataʻi pi

O aso uma matou te feagai ma le filifiliga o mea matou te fia 'ai. Ma o lenei mea e tatau ona le gata ina lelei, ae aoga foi mo o tatou tino, aumai faatasi ai ma minerale taua ma vitamini aoga. Afai o le aoga o fualaau aina ma fualaʻau e lauiloa e tagata uma, ona avea lea o meaʻai aano i nisi o taimi e pasi ai le pati, faia o se taumafataga, aua e talitonuina o le aano o manu o le puna o le cholesterol. Ae aua nei galo, e faaopoopo atu i aano o manu lava ia, ei ai foi oloa e mafua mai i manu. I totonu o lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i le aoga, mea o le kalori, faʻasologa o vailaʻau ma le faʻaaogaina o moa moa i le kuka, faʻapea foʻi ma le auala e filifili ai se oloa lelei pe a faʻatau mai ona tausia lea i le fale mo se taimi umi e aunoa ma le leai o se aoga ma elemene taua.

O a mea o loʻo aofia ai i le moa moa

Faatasi ai ma vaega e sili ona faʻaaloalo i moa moa, lea e masani ona faʻaaogaina i meaai, aofia ai: ate, manava ma le fatu. O nei oloa ua faʻaaogaina lautele i le sauniuni o ni ipu eseese, ma o loʻo nofo ai foi i se tasi o nofoaga taʻitaʻia i tulaga aoga ma saturation o vaega o mea taumafa i meaola uma o manu.

Calorie ma vailaʻau

O faʻataʻitaʻiga kalori o moa moa ua avea ma fuainumera, e tusa ma le 130 kcal i le 100 g o oloa. E taua le taua o le maualuga maualuga o kalori o le manava o le moa, pe a maeʻa ona sau le ate, ma mulimuli ane - o le fatu.

E te iloa? O le ate, o le manava ma le fatu e sili ona maualuga le kalori i isi oloa faapena mai isi ituaiga meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻi o caloric o mea e gaosi ai paluga e 115 kcal, ma o fagu eletise e aofia ai 120 kcal mo le 100 g.

I le faaopoopo atu i le taua maualuga o le tau, o lenei oloa e aofia ai le tele o vitamini ma minerale tuufaatasia, e aofia ai le tele o ia mea e taua tele mo le atoatoa o galuega a le tino o le tagata.

O le mea lea, o le moa moa e aofia ai le maualuga o le choline, retinol, thiamine, riboflavin, pantothenic, ascorbic ma le nicotinicids, pyridoxine, cobalamin, ma le tocopherol.

I le faaopoopo atu i vitamini, o le moa moa e aofia ai foi le tele o minerale tuufaatasia e tatau mo le tino o le tagata, e aofia ai le potassium, calcium, magnesium, zinc, seleni, copper, manganese, iron, sulfur, phosphorus ma le sodium.

O le a le aoga

E faigofie ona tusia faʻamaoniaga talafeagai e taua tele i totonu o le tagata ia gaʻo susu, i le silasila i le tele ma le tamao'āiga o meaʻai ma meaʻai gaosi, faapea foʻi ma vitamini.

E tatau foi ona tatou taulai atu i le mea moni e faapea, o gaosiga o moa ei ai sona aoga aoga i faailo o le toto ma faaitiitia le aafiaga o osofaiga angina (e masani lava ona o faatasi ma le tiga o le fata).

Mo le faʻamautuina o le toto, o le kāpeti Savoy, Caucasian hellebore herb, beetroot, actinidia, pepa Bulgarian, lanu moli, haina Saina, celandine, ma le fatu.

E le gata i lea, o meaʻai moa e fesoasoani e faʻaititia ai le toto toto i totonu o toto toto uma, ma puipuia ai le ono tulaʻi mai ma le atinaʻe o faʻamaʻi matautia.

O le mea lea, mo tagata uma e mafatia i ituaiga eseese o gasegase i le ogatotonu o le fatu ma le faʻamalositino, taumafa o le manava o le moa, ate ma le loto ua avea ma tulafono.

E taua! E ese lava, e taua le taua o le aʻafiaga o le magnesium o loʻo i ai i luga o le suka. O lenei mea e mafai ona fesoasoani i le fofoina ma le faʻamautuina o lenei fuaitau, lea e taua foi o uiga taua o mea taulima. Ona o nei foliga vaaia, o lenei oloa e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae faapea foi mo tina maitaga.

O le potassium, lea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o mea e gaosi, e fesoasoani i le faʻaosofiaina o mafaufauga mafaufauga, talu ai ona o le saofaga i le faateleina o le okesene i le faiʻai.

E fesoasoani foʻi le faʻamalosi o le siama e faʻafaigofieina le galuega ma gaoioiga o le faʻalavelave ma le faʻaogaina o meaʻai, lagolagoina le fetaui lelei ma paleni metabolism ma faʻamautinoa le satu o sulu o le tino atoa ma le okesene.

Ma faʻaauau pea ona maua mai le micro-and macronutrients talafeagai lea e faʻamalosia ai le tino puipuia.

Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, latou te faʻaaogaina foi le jujube, kelele, gola siʻi, seleni, faʻamafaʻi, mumu, rimoni, pepa lanumeamata lanumeamata.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

O le faʻaaogaina o masini moa i le kukaina, ua leva ona maualuga le manuia ma lauiloa i le tele o atunuu o le lalolagi. O le mea moni e mafai ona faʻavelaina nei meaʻai, e faʻapea foi le umi e kuka ai se kuka seia maeʻa - mulimuli ane i la tatou tusiga.

O a mea e mafai ona latou kuka

Mo aso nei, masalo, e leai se tagata na totoe o ia o le a le mafai lava ona taumafai se ipu lea o le a faʻaaogaina ai moa e avea o mea autu poʻo ausilali.

O le mea lea, e le faigata ona faʻamaʻuina na latou aʻoaʻoina mai i meaʻai moa e kuka ai le tele o mea faigofie ma matagofie.

Loto Tui E mafai ona e faʻaopopoina le kuka i le falaoa, salu i le kulimi kulimi, ma i se faʻaopoopoga, e mafai ona e kukaina le tele o fesuiaiga o pate ma mea eseese faaopoopo, o ia mea uma o le a aumaia ai lona lava tofo i le ipu ua uma ona iloa i le tofo ma le manogi.

Osolaʻi kulini e faʻaaogaina i le sauniuni o vailaʻau eseese, uʻamea umu umu ma pusa. E faʻaaogaina foi e avea o se mea sili ona lelei e faʻatumu mo le fefete.

Loto kuka i totonu o le ogaumu po o le kuka ma se falaoa tafatafa. Mai nei mea uma-oloa, e mafai foi ona e faia ni paluga suamalie, susu, po o masini susu. Ma o vailaʻau i totonu o le faʻaaogaina lelei o fomu e faʻapipiʻi i greens ma fualaau faisua fou, maua ai salamalie suamalie ma nutimomoia poʻo meaai mama.

E le gata i lea, o suʻega e faia mai le galu, fuʻu, falai i totonu o se pani poʻo se meaʻai, faʻapea foʻi ma vavao pei o ni kalu. Faʻatoʻa tuʻu ese ma faʻapipiʻi le tofo o le falala, taoina pe taoina fualaau faisua, kuka poʻo palu pateta, faʻapea foʻi ma pasta ma pasta.

E faʻafefea ona kuka

E le gata o le amio saʻo o le laasaga sauniuni i le sauniuniga o le faʻamalosi e taua. E tatau foi ona tatou taulai atu i tulafono ma le umi o le kukaina o moa.

E taua! O se tasi o tulaga autu mo le saunia lelei o meaʻai moa, o le maeʻaeʻa ma le tausiga i le gaosiga o nei oloa i luma o le amataga o le kuka. O le fufuluina, gaʻo gaʻo ma le faʻamalosia o le manava mai faʻamalosi ma samasama lanumeamata-o ata vevela o le a vevela i totonu o le meaʻai ua maeʻa e tatau ona aofia i sauniuniga aʻo leʻi kuka.

E vave ona kuka vave le ate. E tatau ona tuʻuina i totonu o le vai kuka ma faʻafefiloi ia sili atu i le 10-15 minute. O le manava o le pi e sili atu ona mautu ma faigata ona vevela. O le mea lea, i le vai inu, e tatau ona latou vaivai mo le itiiti ifo ma le itula ma le afa.

Ae o le fatu moa ua kuka i le vai inu suamalie mo le tusa o le 1 le itula i luga o le vevela vevela.

Auala e filifili ai se oloa lelei pe a faʻatau

O le filifiliga o le lelei o le oloa o se mea taua i le taulimaina o moa. O lau galuega o le faʻamaonia lelei lea o le fou ma le lelei o nei mea-oloa.

E te iloa? O le mea e sili ona fautuaina mo le faʻatauga o ni mea na faʻaaogaina naʻo le amataga o le faʻamafanafanaina, ae le o le maalili. Faatasi ai ma lenei ituaiga o gaioiga (faamafanafanaina), o mea e gaosia ai o le freshest, aua o le latou ola i lenei pepa e le sili atu i le 24 itula, o lona uiga e leʻi leva ona tuuina atu i le faleoloa po o le maketi. I le tulaga o le faatauina mai o ni meaʻai tioata, faʻalogo lelei i le aso na tusia i luga o le pusa, ma le tele o aisa i totonu, lea e tatau ona i ai se tau maualalo. A le o lena, o se aofaiga tele o le aisa o le a taʻu mai ai ua toe faʻaaisa.

Se filifiliga o loto:

  1. Lanu. I le tulaga pe ai ai i le loto se paʻepaʻe e paʻepaʻe pe veʻe-paolo, e mafai ona faʻamaonia na latou faʻaumatia muamua, ma o le mea lea, o le mea lea, o loʻo fautua mai ai na latou tosoina uma le le mautonu ma na leiloloa ai elemene taua. Latou te le afaina, ae o le a leai foi se aoga ia i latou. E le gata i lea, o ia loto o le a leai se tofo ma le fiaai, o le a faigata ma faigata. O fatu lanu moana e sili ona matautia, aua o lenei lanu lea e taʻu mai ai o le putrefactive faagasologa ua amataina i totonu ma le gaosia o mea oona. Pink po o lanu paʻu o le a sili ona lelei. O lenei lanu e talanoa mai i le fou, o le lalelei ma le lelei.
  2. Aroma. O le manogi foi e taua tele i le filifilia o ni uiga maualuga, e pei foi o le tele o isi oloa. I le tulaga o se manogi le fiafia ma le manogi, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu o loto ua pala ma vete. I le tulaga o le le lava o le sogisogi, ia e iloa o ia loto e faʻaaogaina le faʻamalo (e leai se aoga ia i latou). O fatu fou ei ai sina manogi manogi e fefiloi ma le manogi o aano o manu fou ma se uʻamea o le uʻamea o loʻo iai i le tele o toto.
  3. Vaʻaia. Muamua, faʻaipoipo le oloa. E le fautuaina le faʻatau o fatu pe a latou lagona le pipii, mago, susu i le paʻi. O fatu lelei ma le maualuga e fai sina susu ma e tatau ona fai si sina taimi.
  4. Fat. O le mea moni o fatu ei ai se uiga "pulou" o gaʻo e maua ai le soifua maloloina ma le lelei o le moa. O se faailoga o le le lelei o le loto o le a gaʻo lanu samasama. I loto fou, o le gaʻo e tatau ona paʻepaʻe sinasina.

Filifiliga faʻavae:

  1. Vaʻaia. I le palpation o le ventricles, e pei o le tulaga o loto, e le tatau ona latou vaivai. O le uiga o lenei mea o le a tumau le toʻa ma maso uma mai le oloa. O se lelei, maualuga-lelei, manava fou e masani lava ona tumau pea e faʻaaogaina, faʻafeololo ma tautotogo. A e lagona oe e le tatau ona e lagona le pipii, o le tele o siaki poʻo, i se isi itu, o le matutu. Afai o le ventricle i se tulaga atoatoa, o le a lagona le susu susu i le paʻi.
  2. Aroma. O le ventricle ua matua faaleagaina ma le lelei le lelei, lea o le a matua aʻafia ai i se manogi leaga pe manogi. I lenei tulaga, e le mafai ona 'ai, ioe. E le gata i lea, e masani lava ona tupu le tele o filifili meaʻai e ufiufi ai oloa faʻataʻavalevale ma le fesoasoani o ituaiga uma o togafiti, lea o mea manogi, mea manogi ma le kalaka e masani ona masani ai. Afai e te lagona le itiiti o le faʻailoga o se manogi, aua nei faʻatau faʻasalaga. Manatua o vaalele fou ma le maualuga e tatau ona sosogi e pei o le manogi manogi o aano o manu fou, ma o le i ai o ni mea le mama o le a talanoa e uiga i mea leaga.
  3. Ata tifaga. Afai o le ventricle e ufiufi i se ata vevela, vevela, pala eleelea po o palapala eleelea - aua le faʻatau. I le fou ma le maualuga o ventricles, o se ata faapea e tumau pea le manino ma le mama.

Filifili fualaʻau:

  1. Lanu. E mafai ona faigofie ona iloa i le lanu le ate i luga. Pale, faʻatasi ma se manoa samasama pe ufiufi i fasi lanu meamata lanu meamata, o le ate, ioe, e tatau ona amanaia e le lelei ma lelei. E mafai foi ona maua mai lenei ate mai se manulele maʻi, i lenei tulaga, e faigata tele ona faʻatau ma faʻaumatia, ona o le moa na ono aʻafia i le salmonella. O se ate fou, maualuga ma lelei lona ate e masani lava ona i ai sona foliga sili-lanu enaena.
  2. Aroma. O se manogi manogi po o le manogi e iloa ai le le lelei o le tino ma le ate. O le mea fou e tupu mai ai se manogi suamalie.

Auala e teu ai i le fale

Faʻasaoina le faʻasalaga o le moa i le faʻaaogaina o le moa e le mafai ona sili atu nai lo le 12 itula. I le taimi lea e tatau ona latou saunia. I totonu o le pusaaisa, o le ola ola o le moa moa e oʻo ile 24 itula.

A maeʻa lenei vaitau, o le a le toe aoga i latou mo le faʻaaoga atili.

O le ae fiafia foi e aoao i le kukaina o le moa moa suamalie i le fale.

Afai e te le faʻamoemoe e kuka le faʻamalosi i le aso lava e tasi na e faatauina mai ai, e tatau ona e suʻeina oloa e ala i le tuʻuina i totonu o le pusaaisa. O lea la o le latou ola ola o le a tumau i le 7-10 aso.

O le a le mea e ono afaina

E le mafai ona faʻaleagaina le afaina o pi. Afai e te mulimuli i tulafono uma o filifiliga, teuina ma sauniuniga, o le ae saunia se oloa e aoga i soo se itu mo lou tino.

E leai foi ni faʻafitauli, e leai foʻi ni tapulaa i le faʻaaogaina o le faʻamalosi. O le mea moni, e le tatau ona e suia uma aano o manu ma meaola uma faatasi ma moa moa na o oe. I mea uma lava e te manaʻomia le fua ma le mafaufau, ma e na ona e le lava i le ventricles, ate ma loto i aso uma.

E mafai ona afaina le tino ile tino pe afai ua solia tulafono o le teuina ma sauniuniga.

Afai e te le amanaiaina le fale o le ola poʻo le teuina o oloa e le saʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, e te tuʻuina i totonu o se fale malulu ma tuua ai iina mo le umi atu i le 24 itula), ona avea lea ma mea e afaina ai o tatou tino ma mafai ai mea oona.

E tusa lava po o le a le tamaoaiga ma le tamaoaiga o elemene taua ma vitamini e ono avea ma au meaai mai fualaau aina, e tatau lava ona e aofia i meaʻai ma manu.

O le filifiliga pito sili ona lelei ma le aoga o le a avea ma gaosiga o moa, lea o le a avea o se faaopoopoga sili atu i le tele o ipu suamalie.

Faʻafetai i fautuaga i lenei tusiga e uiga i le filifilia ma le teuina o le offal i le fale, o oe o loʻo faʻauupegaina ma faʻamatalaga talafeagai uma ma e mafai ona maua lelei le oloa e sili ona lelei e faʻamalieina ai oe i se tofo lelei, ma lou tino - faʻaaogaina vitamini ma minerale. Filifili, kuka, faataitai ma fiafia!