Laʻau

E faʻapefea ona totoina se kulimi: faʻataʻitaʻiga ma togafiti

O le tolo o se laau e le lelei lona taua, o ona fua e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, gaioiga o le faiʻai, ma le tino. O le laau ola e tusa ma le 300 tausaga, na muamua auina mai mai Eleni, ma o lea na maua ai lenei igoa.

Ina ia maua se fualaau aina tele, e tatau ona e iloa nisi o tulafono mo le totoina ma le tausiga o lenei meaai.

Filifiliga o nofoa ma sauniuniga

O le tolo o se laau tele. O lona aofaʻi atoa e 20 mita, maualuga le 25, ma o le umi o aʻa o le 3.5. O le mea lea, ao le i totoina, e tatau ona e fuafuaina le nofoaga mo le tuputupu ae. E tatau ona mamao ese mai le fale, a leai o aʻa o le a faaleagaina le faavae. I le va o fualaau po o fatu e tatau ona tuu pe a ma le lima mita.

E taua tele le fuafuaina o le ituaiga o totoina - faʻaaogaina o fatu poo fualaau. O le auala muamua e sili ona taatele. E sili lava le sailia o se ituaiga e mafai ona tatalia ai le tau i le lotoifale.

Fatuina sauniuniga

E mafai ona e totoina i le tautotogo po o le tautotogo. I le taimi o le totoina o le tautotogo, mo le 4 masina, o fatu ua fusi. E tatau mo le fetus ona paʻu. E tatau ona tuu le fatu i totonu o se atigi pusa ile vai susu poo le eleele ile pito i lalo, ia tumu i se tasi papa, ma ave i se potu ma le vevela o le 0 i le 5 tikeri. Ave ese ma faʻamalo le nati i totonu o le tolu vaiaso, ma faʻamago le sisi. Faia lenei faiga mo le 4 masina. A maeʻa lena, auina atu fatu e faʻamago i le la mo le 4 aso.

O le isi auala o le totoina o le tautotogo: tuu fatu i totonu o le vai, alu i le vevela o +10 tikeri mo le 5 aso, ona toso ese lea o i latou na pau i le pito i lalo, ma lafoai le tafe i luga. O totoe uma lava, aemaise lava i latou ua totogo, e tatau ona tuʻuina atu i le oneone matutu mo le faʻagogo mo le 4 aso.

Faʻatasi ai ma le totoina o le autumn, faʻamafanafanaina ma le faʻamagoina e le o manaʻomia.

Nuances o le totoina o fatu ma fatu

O le faʻaleleia o eleele e masani ona faia i le tautotogo, ia Aperila. O fua o loʻo taatia i le eleele i le loloto o le 11 simita. E taua le faʻapipiʻi sao, faatasi ai ma le sima, a leai o fua muamua o le a aliaʻe 3-4 tausaga mulimuli ane nai lo le masani. Aʻo leʻi faʻatuina saʻo, o le eleele e lelei, faʻafefiloi ma le humus.

O le totōina o fatu toto e sili ona lelei e faia ia Aperila o loʻo faʻaaogaina le 2-tausaga le matua. O laau e matua leaga lava, o le eli ma le felauaiga e tatau ona faia ma le faaeteete. O le aʻa e tipiina i le 40 centimita, ma o le tipi ua faʻafefiloi ma le omea. O le loloto o le lua o le 1 m., O le maualuga e 0.5 m. O le ū o le ua tatau ona tusa ma le 4 cm i luga aʻe o le eleele.

O le teuteuina muamua o lala e fai i le lua tausaga. E mafai ona e fausiaina se pale laau mo le 4 tausaga, mulimuli ane e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e teu ai lala vaivai.

E faʻapefea ona toto se kulimi i totonu o se fagu?

Ina ia totoina se laau i totonu o se ulo, e tatau ona e saunia le eleele faʻaleleia, pe faʻatauina i totonu o se faleoloa faapitoa. I le tulaga muamua, e tatau ona e faaopoopo le 30 sene i le tolu o le ipu i le alavai, ona sosoo ai lea ma le palapala.

Faʻaopopo le fua o le fua i le pu e loloto le 8 inisi le loloto, faʻatumu i palapala, ona taofi lea i le vevela o +28 tikeri mo le 5 aso. A maeʻa ona tuʻu le fagu i totonu o le potu ma faʻaleleia pea. I le tasi taimi i le 4 tausaga, ua totoina le laau i totonu o se isi atigipusa, o le tolu o le aʻa o le pakiaka ua teuteuina.

E faʻapefea ona tausia se kulimi?

Laʻau togafitiga, muamua lava, o le faʻamautu lelei. O fatu taitasi e fafagaina faalua i le masina, i le vevela - 3 taimi. O le tasi laau e tusa ma le 3 pakete vai. O laau e sili atu nai lo le 4 mita e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vai ma itiiti ifo le tele. Mai le sefulu tausaga, e tatau ona e taofi le suāvai.

E manaʻomia lou faʻamafanafanaina o le kiona 2 taimi i le tausaga - ia Aperila ma Oketopa. I le tautotogo, o vailaʻau o loʻo aofia ai le vailaʻau e faʻaaoga.

E tatau ona manatuaina o faʻalavelave o nei taumafa faʻapitoa e taʻitaʻia ai foliga o siama faʻamaʻi, pe afai e te faʻaaogaina. E manaomia e le autumn le mumu ma le potassium. E sili atu ona lelei le faʻatau o fale maʻalaʻau, talu ai e vave lava ona avea ma se mea e foliga tutusa, e ese mai i le manogi faʻamalosi. A uma ona amata ona fua mai le laau, i le aluga o le lua tausaga muamua, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le kulimi e pei o le faʻapala.

E taua tele le aveeseina o lala e le talafeagai i le taimi. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o le taumafanafana, e tuua ai le 5 inisi senitimita, ma o le tausaga e sosoo ai e oʻo i le pito i luga, faʻamaʻiina i latou i fafie. O laau e fa tausaga le matua e manaʻomia ona aveese na o lala vaivai ma paʻu.

Faataamilo i le ogalaau e te manaʻomia e sasaa atu ai soʻo se mea faʻapena poʻo se faapalaga. I le taimi muamua o le olaga o le seedling, e taua tele lenei mea mo le puipuia o le susu i le taumafanafana, ma i le taumalulu, o le mulching puipuia le eleele mai le maalili. E tatau ona faia lenei mea i na o nai tausaga muamua, ona mafai ai lea e le laau ona faʻamalosi.

E le i ai ni fili natura i le kiona, talu ai ona o lona manogi e aʻafia ai meaʻai, e le manaʻomia ona gaosia.

Mr. Summer resident: tui ma toe gaosia i le atunuu

Talu ai e le aʻa aʻa, e mafai ona maua le ituaiga o mea e manaʻomia i le faapipiiina lea i se isi laau. E sili atu pe a ma le 2 tausaga le laau. O loʻo tuiina pe afai ei ai se ituaiga lelei tele, mo se faataitaiga, Manchurian, poʻo ua uma ona totoina e le o ola e tusa ai ma faʻamoemoega ma e sili atu le malosi o le aʻa.

E masani lava ona faʻaaoga le metotia o le tui puipui o le "tilotilo mata" - o le paʻu ma le fatugaʻo ua aveeseina i foliga o se semi-tube, e tutusa lava le oti i luga o le faʻatau (cuttings) ma fesoʻotaʻi i le laau. O le nofoaga o le tui e tatau ona faʻamautu i se ata tifaga poʻo se lipine seia maeʻa faʻamalolo.

O le gaosia i le atunuu e masani ona tupu mai fatu e totoina e aunoa ma togafitiga i le tautoulu. Pe a ma le lua tausaga, e avatu e le laau fua muamua, ma pe a mavae le isi valu tausaga - ua i ai se seleselega taua.

Mo le faigofie, o loʻo i lalo le laulau mo le tausiga o le paina:

Tausiga o togalaauTausaga i le ola o laau
12345678910
Faʻamauina o se laau2-3 taimi i le masinaFaaitiitia le faʻamalosia e oʻo i le 2 taimi i le masinaTaofi le fafaga
Lauina o lalaFaʻamau se pale ma paʻu lala tuaiNa o le faamamaina o le lalaina o lala
FertilizersFaʻasaʻo faʻasotasi o le potassiumPalu vaʻaia-paluga ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le laʻau o se laau e faigofie ona toto, e faʻaleleia i tulaga leaga, e le manaʻomia ai le tele o le suāvai, ae e maua ai fua aoga. E mafai ona toto laau totō i nofoaga e lata ane.

Folafolaga aoga: o le mea lea e le tatau ai ona faʻaalu le taimi e faʻatali ai fua muamua o se kulimi, laau toto, faʻataʻitaʻiga, fugalaau. I le taimi o le a tupu ma tuputupu ae ai, o le a fua mai fualaau aina mo le 10 tausaga.

O nisi faʻamatalaga manaia e uiga i paʻu:

  • Ona o le foliga tutusa i foliga vaaia ma le faiʻai, ua talitonu ai o se isi ituaiga olaga, i lalo o le atigi o se "aiga malosi". O le mea lea o le manatu o le 'aiina o le kino o le fasioti tagata.
  • I Eleni anamua, sa fiafia o ia i le taua faapitoa ona o le tele o meaʻai, ae o tagata masani e faasaina ona 'aina, ona e le mananao taitai e sili atu le atamai.
  • I le saienisi, e le o se mea ola maloloina, ae e faasino i le ituaiga "drupes."
  • "E alofa o ia i le uʻamea." E pei ona i ai, o se fao na sosolo i totonu o le ogalaau faʻaleleia le lelei o fualaau aina, ma e fesoasoani foi i le vave o le fua o le fua.
  • Na o le 400 kalama i le aso e mafai ona suia ai se taumafa atoatoa. I le taimi lava e tasi, o le a aofia uma ai elemene talafeagai mo le atoatoaga o galuega a le tino.
  • Fuainumera Faamauina: 100 kalama o lenutnut e mafai ona suia 300 gr. falaoa atoa o le falaoa po o le 700 gr. pateta.