Laʻau

Murai poʻo Murray: tausiga ile

Murraya (Murraya, Saina po o le Iapani myrtle) o se laʻau faʻamalosi. Homeland - Iapani, Southeast Asia, Initia, Atumotu o le Pasefika. O le vao na maua lona igoa mai le igoa o le leoleo vine o D. Murray. Murai o se igoa sese, ae ui i lea, e masani ona maua i faʻamatalaga le aloaia.

Faʻamatalaga o Murraya ma ona tulaga faʻamalolo tulaga ese

O se laau mai le aiga o Rutov e sili atu ona pei o se laau e pei o se laau, e talitutusa lava ma se laau laau, ae o lona eseesega o le televave o le fugalaau ma le i ai o fua. I le natura, o le maualuga o le vao e oo i le 1.5 mita, ma le tausiga lelei i le fale, e mafai ona ola e oʻo i le 0.7 m.

O laʻititi laʻititi e fesootaʻi ma le leai o se malamalama, susu ma le vevela tumau. O le paʻe sinasina-paʻepaʻe o le laau e tumu i lau matagofie o laumera.

O auala e sili ona latalata i le lelei i fualaau suamalie, o lona uiga o le natura ua ofoina atu le laau toto ma se manogi tutusa o laulaau. Faafetai i lenei mea, pe a tausia i tulaga o fale, Murlas e faʻaleleia lelei le potu ma faʻaaogaina i le kuka.

I le taimi o le fugalaau, o le togavao e lilo i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e mulimuli ane suia e fuamalie mūmū mūmū. I le taimi lea, o le manogi o le Jasmine o loʻo i totonu o le potu. O fua e mafai ona 'ai, latou te maua le suamalie manaia.

O le mea autu o le faʻamalologa o le gaioiga lea o le murraya i le faʻafanoga o sela o le kanesa. E tusa ai ma fomaʻi faʻapitoa, o le faia o lālā e faʻataga ai oe e aloese pe faʻaitiitia le faʻaitiitia o le atinaʻe o le oncology. Ae ui i lea, i togafitiga faʻapitoa, o togafitiga faapena e le o faʻatinoina.

O le fugalaau Murraya e faʻaleagaina ai le manogi o le migraine, faʻamalolo mo le togafitia o le faalagolago i le tau. I totonu o le medieval Iapani, na totoina le laau i le togalaau a le emeperoa; o le faasalaga oti na tuuina atu mo le taumafai e fanauina i fafo atu o le fale.

E silia ma le 10 ituaiga o laau e lauiloa. Chokeberry muray ma sina paʻu i le lapopoa ua filifilia.

O a tulaga e faia i totonu o le fale mo murraya

I lalo o tulaga masani, e tupu ai Murraya i le vevela ma le alpine areas. O tulaga mo le galueaina o totonu o fale e latalata i mea masani. O se laau maaleale o le a fiafia ia te oe i le saoasaoa, ae i le taimi lava e tasi o le fugalaau matagofie.

Nofoaga ma moli

O Murraya e fiafia i le savili o le ea, vevela masani le vevela. I le taumafanafana, e faʻapipiʻiina i totonu o se pusa teuteu teuteu i le auala. E tāua le faʻamautinoa le malulu o le paʻu ina ia puipuia le pale mai le la vevela.

I totonu o le potu, ua faʻapipiʻi le laau i luga o se tasi o faʻamalama malamalama lelei, e sili ona feagai ma sasaʻe poʻo sasaʻe sasaʻe.

I totonu o potu paolo, o le a manaʻomia e le fale lenei se moli, aemaise lava i le taumalulu ma sina pupuʻu. Mo nei faamoemoega, e faʻaaogaina moli mo 4000-5000 kelvin.

Tulaga o le vevela

O le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le +17 ° C. Faatasi ai ma se faaitiitia o lenei faailoilo, ua amata ona afaina ai le laau toto ma ua faamutaina ai le amataina o le pulupulu ma fua mai mulimuli ane. O le vevela sili ona lelei o le anotusi o le +18 ... +25 ° C.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O Murray e alofa tele, ae le o le faʻafefe. Vai le vai i le taimi lava e faia ai e le palapala se mea malogo. O le laau e mafai ona sosolo lemu pe seti i autafa o se punavai po o se pusa tioata.

I aso o le mafanafana, e faʻatagaina ai le faʻaleleia o le toto. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga vai inu lelei i le vevela o le potu. Afai e le lelei tele le tulaga o le suavai, e sili atu le faʻapipiʻi.

Laʻau ma le faʻamaʻi

O le ki i le vave vave o le fugalaau e masani lava o laʻei pito i luga. E faalua ona faia i le masina. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina ai se fualaau faʻapitoa mo fualaau suamalie. E fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau i le tautotogo e faʻaaoga atili ai laau i fugalaisa.

Pe a suia ma toe faʻaleleia le palapala, latou te faʻatauina se meaʻai mo fualaʻau suamalie ma faʻapipiʻi le paʻu paʻu poʻo le vao i le mea tutusa i le tutusa ma le 20% o le aofaiga atoa.

Toto ma fusi le pale

O le faʻafefeina o lālā pito i luga e faʻapipiʻi ai le paʻu e mafai na o mea teuteu. E moni lava lenei mea mo le au pele.

O le laau e atoatoa ona faia se pale matagofie i lona lava.

O laau talavou e mafai ona faʻamalosia ma tipi ina ia tuʻuina atu le foliga manaʻomia. O le faia o lenei mea, pulupulu matala ma tipi ese i totonu totonu o le ogalaau lea e sili atu ona ufitia le lau.

Fuga ma fua mai

O le tausiga masani mo Murraya o le ki lea i lona tuputupu aʻe i le tausaga atoa. Mo le faʻaleleia o le ovary o fualaʻau, o mea e matalaina e faʻafefiloi ma se pulumu. E fugalaau fugalaau fou mo le tusa ma le 1-2 aso, ma fualaau aina e amata i le 4 masina.

E faʻapefea ona suia le murraya i le fale?

O le faiga aupito sili ona faigata i le gaosiga o le fale, lea e matua faigata ai Murraya, o se gaioiga. E sili atu ona lelei i le faia i lea taʻitasi ile 2-3 tausaga. O le laau e faʻafeiloaia e ala i le fesuiaiga, o le eleele e siʻosiʻomia, o le aʻa o le laau o loʻo totoe i luga o le eleele. Lavea le saʻo o le a mafua ai le mutaaga o le fuga.

A maeʻa ona tuʻuina atu le laau i se potu pogisa. Sili pe afai o le potu i matu. Latou te toe foi atu i lo latou nofoaga masani pe a aliaʻe pine fou.

Murray faalauiloa

E le pei o isi sui o le flora, i Murraya, o le faalauiloaina e le cuttings e le uma ona iu i le lelei. O faʻatau togafiti faʻapitoa mo lenei faʻamoemoe e faʻaaoga le mea na faatauina mai, aemaise lava talu ai e tele lona gafatia. I le natura, o se laau e lelei atoatoa ona toe gaosia fatu fatu.

Cherenkovka taualumaga (faia i le tautoulu po o le afa lona lua o le taumafanafana):

  • Oti ese le fasi mai se ua malo.
  • 'Otiʻoti laʻau o le mama i le afa.
  • O laʻau o le falala ua tuʻuina i totonu o le vai, ufiufi le atigipusa ma se ata tifaga, e manaʻomia le faʻamafanafanaina o le falesa mai le pito i lalo ma se fagu vai vevela lea e faʻaaogaina e pei o se paʻu afi.
  • A aʻa le aʻa, ona totoina lea i totonu o se fualaau suamalie mo fualaau suamalie. E mafai ona saunia le palapala mai le peat ma le oneone i tutusa tutusa.
  • O loʻo faʻamalu le palapala, ma le vevela o + 26 ... +30 ° C.
  • E foliga mai e manuia le taʻavale pe'ā uma ona aliali muamua lau.

O aʻa e lelei ona aʻa i totonu o fualaau. O Perlite foi e faʻaaoga mo nei faʻamoemoega. E manaʻomia e Murraya le gauai, tausia le vaʻaia tutusa ma le tulaga o se tagata matua, ae sili atu ona mataala.

Faigata i le tupuina o Murray: faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o soʻo se faʻamaʻi (fomaʻi, parasitic) o jasmine Iapani e na o se tausiga le talafeagai. I lenei tulaga, ua atili ai le tulaga, ma ua afaina ai le puipuiga, lea e mafua ai ona maua i siama ma foliga vaaia o pala.

Faʻaalia o faʻamaʻi o le Murray:

  • le mafiafia le eleele palapala, o le matelaina o le mineral e iloa ai o ia lava i foliga o se lanu samasama;
  • lanu atonu e lanu samasama mai le maualuga o le pH o le palapala;
  • pe a mafai ona vevela i le la, e faʻaalia i le tulaga o le faʻamagoina o vaega i tafatafa o le pito ma le ogatotonu;
  • malogogo i totonu o le potu e afaina ai le pale;
  • alalaʻau ma le au uliuli i tua o le laulaau;
  • pogisa pouliuli ma le laulauina o lau laulaau ma se ufiufi paʻu;
  • togitogi papae ma le ogatotonu i laulaau.

Mo le puipuia ma le togafitiga o siama ma se moli vaʻaia, e le afaina ai le faia o se fugalaau se sau mafanafana taimi. O le a aoga foi le mulumulu i vai paʻu ma felafoaʻi ma se vaifofo o le Actara. E masani lava lenei e aloese ai mai faʻamaʻi. O togafitiga o togafitiga e faia i le vaiaso e tasi seia oʻo ina leai se paluga.

Mr. Summer Resident: Faʻamatalaga Moni e uiga i Murray

Muraiya i totonu o le fale o se lagona masani ma se punavai o mea manogi masani. I le avea ai o se mea e gaosia ai meaʻai, e faʻaaogaina i Initia, e masani lava o se meaʻai vela vela. O laulaau e muaʻi fried ma faʻafela i le suauu, o lenei vaitau e fetaui ma meaʻai uma ma fualaʻau.

O faʻamalosi-malulu meatotino o muraya ua lauiloa talu mai le taimi o Alesana le Sili. O le afaina o lālā e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ma mo nei faamoemoega e te manaʻomia e teu ai laʻau fou. E fesoasoani faʻamaʻi faʻamaʻi ese mai maʻi ma stomatitis i le vavagana o le tautala.

I Aikupito, na faia ai togalaau e fai ai se vaiinu faapitoa, o le taua lea o loo teuina i tusitusiga. Mo lenei, o lau, fugalaau ma vine na faʻaaogaina. Na taʻua e fomai Aikupito o ia o se elixir ola. O vaega o sauniuniga e le oʻo mai i lo tatou taimi.

O lenei laau e fautuaina mo tagata e mafatia i faamaʻi cardiovascular ma pulmonary. O le manogi o fugalaau e faʻamautuina ai auala faʻaleleia ma faʻaleleia ai le moe lelei.

O le faʻamalolo o Murray, o aogā ma faʻamaʻaloga o loʻo suʻesuʻeina nei e le tele o nofoaga suʻesuʻe. O lenei fugalaau ese mai fafo e mafai ona tupu mo togafitiga faafomaʻi, ae e tatau ona e gauai atu i faitioga mo tagata mamaʻi.