Lafumanu

Brucellosis i se povi (povi)

E masani lava o loʻo iloa e faifaatoʻaga uma povi na aafia i faʻamaʻi matautia na mafua ai se faʻamaʻi i totonu o le lafu. E masani lava, o faʻamaʻi o nei faʻamaʻi e matautia mo tagata. E tusa ma le tasi ituaiga o microbiologic pathogenic - Brucella - o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le a lenei maʻi

Brucellosis o se faʻamaʻi matautia e mafua mai i povi (laʻititi le tele o 'oti ma taifau), o ona maʻi e aʻafia ai le tino o le tino, o le masukoskeletal system and the reproductive system of animals.

E taua! Brucella bacteria e taofiofia a latou gaioiga i aano oona mo le 5 masina, i le susu ma meaʻai susu - 2.5 masina, ma i le palapala - e oʻo atu i le ono masina. E mafai ona e faʻaumatia uma i latou i le kuka, faʻaaogaina o vailaʻau ma i lalo o le malosi o le susulu o le la.

E faapefea ona tupu le siama?

O le mea sili ona taatele o le siama o se povi gasegase, lea na taliaina i totonu o le lafu e aunoa ma le siaki muamua o vailaau. O le salalau o siama e tupu mai i le mimi, feces, fluid amniotic, toto, ma sperm animal.

Brucella e ulu i totonu o le tino e ala i manua, mucous membranes, faʻapea foi pe a maeʻa ona latou faʻaaogāina vai faʻaleagaina po o fafaga. E tatau ona maitauina afai o le povi e malosi malosi, ma o le fua o meaola faʻapitoa e laiti, ona faʻaumatia lea o le tino o le manu e aunoa ma ni aʻafiaga.

Aoao po o le a le uiga, togafitiga, metotia o le puipuia o faʻamaʻi o povi.
O meaola faʻapitoa e ono aʻafia ai le tino o manu vaefa - i le taimi lenei, o togafitiga faʻapitoa i le tele o mataupu e maua ai se taunuuga lelei. O le faʻasalaga e ulu atu i le toto ma amata ona faʻafefeteina totoga o le povi. O le tiga o le mumū o loo faia i fatugaʻo, ate, pancreas ma mama, lea e mafua ai le tele o faalavelave i le gaioiga o nei totoga.

A maeʻa le pito i lalo o le gasegase o le faamaʻi, o le manuala e faʻapipiʻi i le lymphodes (o le numera sili ona tele i totonu o le lipolic lymph nodes), o le matua, o le uila ma le pipili.

Tulaga ma faailoga

O lenei faʻamaʻi e masani ona i ai ni faʻamaoniga natia e faigata ona iloa i le amataga. E tatau ona faʻasalaina tagata taʻitoʻatasi e ala i le fausiaina o tamaʻi povi ma le fananau mai o tamai povi.

O le faʻaalia o ia faailoilo e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le faʻafesoʻotaʻiina o se vailaʻau vailaʻau faʻatasi ma se faʻatagaga faʻatagaina mo le suʻesuʻeina o le tosoina o le pepe, faʻataʻitaʻiina o le fatu o le tamaititi po o le laumei.

Ia masani lelei i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi i povi.
Faailoga mai fafo o le faamai e sili ona faalauiloaina i povi - pe a maeʻa se faaletonu na mafua ona o le malepelepe, o le a amataina le gaioiga o le tamaʻi povi, lea e aʻafia ai foi ona pepe, lea e mafua ai ona le fanau le manu, ae afai e le aveeseina le mu i se taimi talafeagai, o lenei faiga e le mafai ona suia.

I le taimi lava e tasi, o povi mamaʻi ua le lava le fiaʻai, vevela, malosi tele i le vevela o le tino, tiga i totonu o le tino ma le gaioiga o gaioiga i totonu o sooga - ua fausia ai le bursitis ma le gasegase.

A maeʻa sina taimi, o maʻi povi e maua i le tendonginitis ma le hygromas, ma i totonu o povi - fula o le testicular, le tele o faʻailoga mumusu i le goto ma le faʻaogaina, faʻapea foi ma soʻo sela o le nate.

E te iloa? O manu e sili ona taugata o le pepeti mamanu, lea e maua mai Vaviu. O aso uma lava, o sui taʻitasi o lenei ituaiga e fafagaina i laau filifilia, faʻafeinu i le vai mama ma le pia, ma le gata i lea, ao lei momoe, o le a maua e tamaitai taʻitoʻatasi uma se massage malolo.

Faasoa

O lenei vaitau e 30-60 aso. E faʻaalia i le faateleina o le vevela o le tino. O foliga mai o le brucellosis i lenei laasaga e faigata ona vaʻaia ma mata le lava, peitaʻi, pe a suʻesuʻeina totoga o le tino, e mafai e le fomai manu ona matauina le faateleina o le ate ma feleleaʻi.

I le faaiuga o le laasaga laititi, e mafai ona matala tele ia laupepa o le lymph, aemaise lava le pelvic, ma gaioiga o le inflammatory i totonu o genital. Afai ei ai se tino malosi o se meaola, ona mafai loa lea ona le iloa le manuʻa, ma o le a leʻo le taimi e aunoa ma se fua mai o latou toto.

Subacute

O le laʻasaga laʻasaga e umi atu le umi - 60-90 aso. O loʻo faʻaalia i faʻaaliga o le faʻamaʻi - o se faʻalavelave matuia i le soifua manuia o meaola e maua ai auala e faʻaleleia atili ai. Ae e ui lava i lenei, ua mafai ona iloa le foliga mai o le brucellosis - mumū o sooga, abscesses subcutanees ma le lafoaʻi mai totoga tino o lanu enaena.

Taimi

O lenei laasaga o le faamai o loo faamatalaina e ala i le faaalia o faailoga i fafo o le maʻi mo le tolu pe sili atu masina. O manu mamai e leai so latou tuinanau, avea ma mea e le mautonu, popole. O mata le lavalava e iloagofie ai faʻaalia o le maʻi - mumū o sooga, toto faʻasaina mai maʻi, gaʻo pipisi. O tiga matuitui i vae e mafua ai ona leai ni povi.

E taua! O faailoga o le brucellosis e tele auala e tutusa ma isi faʻamaʻi matautia, e pei o le tuberculosis, salmonellosis, ma leptospirosis, o le mea lea, pe a faatonuina le togafitiga, e tatau ona taulaʻi tasi i luga o taunuuga o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega.

Faʻailoga

O le faʻamaʻi o le brucellosis o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai suʻesuʻega faʻasolosolo ma siama, lea e faia i totonu o suʻesuʻega. O auala sili ona taatele o le mauaina o le brucella i le toto o manu o tali a Wright ma le Byrne allergy testing.

Wright Agglutination Reaction (RA)

O le tali a Wright o le auala aloaia lea e iloa ai le brucellosis i tagata ma manu, lea e faʻaaogaina i le lalolagi atoa. O le tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai lenei faʻamaʻi i le amataga lava, faʻapea foi ma ni nai tausaga talu ona faʻamaʻi, pe a oʻo ina faʻasolosolo le maʻi.

Aoao pe faapefea ona fua le vevela o se povi, pe faapefea ona ave ma pe o le a le suʻesuʻeina o le toto o povi.
O tali a Wright ua faia e pei ona taua i lalo:
  1. O se vaifofo o le sodium chloride ua faaopoopo i le toto vevela o se manu mamai (mo povi, faimalaga e fa o loo faaaogaina i le ratio 1:50).
  2. Ona faaopoopo atu ai lea i le 10 piliona o pagatia Brucella bacteria, ma o le mea lea ua matua luluina ai mea o loʻo i totonu o le fatu.
  3. I le isi itu, o le a tuʻuina i totonu o le thermostat ma tuʻuina i le vevela o +38 ° C mo le 5-10 itula, pe a uma ona teuina mo se aso i le vevela vevela.

O se taunuuga lelei o le faʻaleleia, o le faʻaalia o laumei ma mūmū i totonu o suʻega faʻataʻitaʻiga i le biomaterial, ma le malosi o le faʻamalologa e faʻatulagaina e tusa ai ma se fuataga faapitoa mo le iloiloina o le faʻasologa o le faʻasaina.

Suʻega Allergic

O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i mataupu e mafua ai ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamaoniga o suʻesuʻega lerotolo mo le i ai o fomaʻi faʻamaʻi i le tino o se povi. O le suʻeina o le Allergic o loʻo faia i lalo:

  1. 0.1 ml o le porotini mea e aumai mai le bacteria Brucella ua tui i le vaega o le scapula o le manu.
  2. I le aso lona lua talu ona maeʻa le suʻega, o le a mafai ona matauina le tali - o le mumu i le nofoaga o inisiua, o le fausia o le faʻamaonia ma le faʻamalolo o le faʻaaogaina o le tino e manatu lelei.

E te iloa? O povi ei ai a latou lava gagana latou te faʻaalia ai o latou lagona poʻo fesoʻotaʻi ma isi. Ua faailoa mai e saienitisi le sili atu ma le sefulu ituaiga o moa, lea sa faaaoga e manu i tulaga eseese.

Ona o le mea moni o lenei ituaiga o siama o le brucellosis e masani lava ona faaalia ai se taunuuga lelei o povi o tui, o le faʻamaʻi mulimuli e faia pe a maeʻa suʻesuʻega faʻaletalosolo.

E mafai ona togafitia

Afai e faʻamaonia e le fale suʻesuʻe le i ai o le manua i totonu o le toto o manu, ona tatau loa lea ona amata vave togafitiga o vailaau faʻamaʻi, o le tele o vailaau faʻamalosi e faatonuina ai vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau o loʻo iai chloramphenicol.

E manaʻomia foʻi le tele o faʻamalosiʻesega ma faʻamaonia. O le maliu o le faʻamaʻi e mafai pe a fai e vaivai le povi, o meaʻai e le lelei ma moa, ma o mea mama i totonu o le fale e malepelepe.

Saili mea e le auga ma le auala e taulimaina ai: EMKAR, allergies, walleye, BLUETONGUE, leptospirosis, acidosis, fiva catarrhal matuia, beriberi, anaplasmosis, atony proventriculus, babesiosis, thelaziasis, parainfluenza, herpes, vaginitis, actinomycosis i povi.
O le tele lava o povi e maua ai se faʻamaʻi e auina atu mo le fasiga, ma o le potu o loʻo ola ai manu pisia o loʻo faʻamaʻi lelei.

O ia auala faʻapitoa e mafua, i luga o mea uma, o le tau maualuga o fualaau faasaina, faapea foi ma le tele o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi atoa mai le tasi tagata maʻi.

O le ā le lamatiaga i tagata

E le gata o manu e mafai ona aʻafia i le manua. Pe a inuina susu o susu, aano o manu ma sisi, meaola faʻapomaʻi e ulu atu i le tino o le tagata ma afaina ai ona totoga i totonu.

O le faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi ma Brucella e sili atu le maualuga i le va o tagata faigaluega i faatoaga o lafumanu o loʻo fesoʻotaʻi ma manu mamai.

Faamasani oe lava i auala masani o le gaosi susu
O faʻaʻailoga ma laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i tagata e tutusa lava ma povi - fiva, fiva, faʻalavelave, faʻaogaina o le tino i totonu o totoga o le tino, tino o le tino ma le tiga i totonu o gaʻo ma maso.

A oʻo mai ia faʻaʻailoga, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻataʻitaʻi i se fomaʻi mo faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi mo le siakiina o au faʻaapoʻa i le brucellosis. O tiga paga e mafai ona avea ma faailoga o le manua

Puipuiga ma tui puipui i le faamai o manu

E mafai ona e puipuia lau faʻatoʻaga mai faʻamaʻi pipisi i le faʻatumu o mea nei:

  1. Lafoaʻi faifaipea o povi. Ole tui e le o se faamautinoaga maumaututu o le fausiaina o puipuiga puipuia e puipuia i le brucella, ae o lona fesoasoani o le a mafai ai ona e puipuia se faʻamaʻi i le lafu atoa.
  2. Faʻaaloalo i tulaga mama o meaola, e aofia ai le faʻamamaina faʻamalosi i fale ma le faʻaaogaina faifaipea o fale.
  3. Iloiloga masani o meaola e se fomai manu. E le gata i lea, o se povi maʻi e tatau ona vavalalata vave mai isi meaola seʻia maeʻa faʻamalolo atoa.
  4. I le faʻafesoʻotaʻi ma manu, e tatau i tagata faigaluega uma o le faatoʻaga ona faʻaaogaina lavalava faʻapipiʻi - totigilima faʻapipiʻi, ofuvae ma seevae seevae.
  5. A maeʻa le faapau pepe po o le faʻaipoipo, e tatau ona vave faʻapalaina le potu, ma faʻamalo le placenta ma le meaola faʻamaʻi faʻamaʻi pe lafoina i le fale suesue a le vailaʻau e faʻatautaia suʻesuʻega talafeagai.
  6. Le mauaina o manu laiti po o manu fou i totonu o le lafu - na o na tagata faʻamaonia faʻamaonia. A o leʻi feiloai ma le lafu, o le manu e tatau ona i ai ile puipuiga ile 7-14 aso.
O le mea lea, o Brucella e matautia e le gata mo manu o faatoaga, ae faapena foi mo tagata. O le tausia o tulaga mama ma le tumama i totonu o le potu e tausia ai povi, faapea foi ma se paleni taumafa o povi, o le a faaitiitia ai le ono mafai ona aafia i lenei siama.

Vitio: Brucellosis

Faʻamatalaga

O le fesili e le o le mataupu faavae, ae o le talitonuga i le aoga o foliga. O aʻu o se suotechnic e ala i aʻoaʻoga ma e le mafai ona pasia tusi faʻapitoa mo veterinarians lea o loʻo tusia ai i le uliuli ma le paepae e faapea o tuutuuga na faʻaaogaina mo le siakiina o le maʻi o le brucellosis e latalata, talu ai e tele a latou faʻamaoniga mo ni mea sese. Ae, ioe, e leai se fomai vailaau e faia suʻesuʻega faʻapitoa o le bacteria, e tusa ma le 56 aso. O le mea lea, ou te manaʻo ai, pe afai na o se faailoga, ae toe faia suʻesuʻega. O aʻu o se tagata aulelei ma pe a tiga laʻu manu - o le fasiga e aunoa ma le tautala. Ae ou te manaʻo ia mautinoa e tiga.
SELYANOCHKA
//fermer.ru/comment/1077719419#comment-1077719419

I nisi o nusipepa a Rusia, o tui a le palu e aʻafia ai le manua. Mo nisi mafuaʻaga, e le mafai ona faʻatau atu nei lafu manu i le faitau aofaʻi, ma tausia i fale tumaoti, talu ai ona latou faʻaalia se tali i le brucellosis. Ou te tuʻuina atu faʻamatalaga mo tagata e ona, ina ia latou le popole ia latou uarota, o loʻo i ai ni faʻaupuga.

O le Brucellosis ua manatu ua faatuina i le taimi o le tuufaatasia o se aganuu a Brucella mai le biomaterial, o se meaola lelei, po o ni taunuuga lelei mai suesuega o suesuega e uiga i manu e le i vavalalata: povi (pafalo, yak, zebu), kamela ma solofanua - i le taimi lava e tasi i le REED ma le RA ma se antibody o le 200 IU / ml ma luga; mamoe ma 'oti i le RA faʻatasi ai ma se antibody titer 100 IU / ml ma sili atu; deer (deer) ma taifau - i le RA ma se antibody titer 50 IU / ml poʻo le maualuga; manu o ituaiga uma - i le RSK i le faʻaititia o le serum 1: 5 ma luga.

Faatasi ai ma ni taunuuga lelei o suʻesuʻega faʻasalalau o meaola e leʻi vavalalata: povi (pafalo, yak, zebu), kamela, solofanua - naʻo le RA faʻatasi ai ma se antibody titer 50 ... 100 IU / ml; mamoe, 'oti, tia (deer) i le RA ma se antibody titer 25 ... 50 IU / ml - toe suʻesuʻeina pe a uma le 15 ... 30 aso. Faatasi ai ma le faateleina o le aufaasese, ua manatu le faamaʻi ua faavaeina;

Afai o le a tutusa pea ia aitalafu, ia toe faia suʻesuʻega faaopoopo (e tusa ai ma Tulafono Faatonutonu ua faamaonia).

O le faamai ua manatu e tatau ona faatuina pe afai o manu e le mafaamatalaina e tali lelei i le RA ma se antibody titer 100 IU / ml ma le luga ma le (ma) i le RSK (RDSK) i le faaitiitia o le 1: 5 ma luga, ua faailoaina i manuʻa le faamanuiaina i povi povi.

Chipka
//forum.vetkrs.ru/viewtopic.php?f=42&t=2120&sid=affc144d8cd7186efa1e1ed15d2337a3#p4921

E te vaʻai i le manatu ... O le mea moni o le povi e le mafatia i le tuʻimomomoʻo e le o lona uiga e leai se tataʻa i lona toto. O se meaola e le mafaufauina e maʻi sei vagana ua leai ni faʻamatalaga faʻapitoa, ae o le pathogen atonu o iai i totonu. Afai o le nofoaga e le lelei mo le faamanualia, o le brucellosis e mafai ona mafai, aemaise lava pe a fai o le siama na tupu ae lei ufiufi le povi. Ou te lei fetaiaʻi ma le faamanualia i lo matou nuu, e leai se mea leaga, ae e pei ona ou iloa e leai se faailo i le tulafono a le matagi e uiga i le fasiga fasia i le vaega tumaoti ... E mafai ona faasaina oe mai le fafagaina o le lafu tele ma le faatauina atu o oloa ma le fasi fale, e ui lava e tatau ona faamanino. E mafai ona e faʻamalosi i le toe suʻesuʻe, naʻo oe ma ou iloa pe faʻapefea ona tupu ... Afai e iai sau faʻalavelave iina, ona e le faia lea o se mea, e tatau ona e fatuina se vaega faʻavae, faʻafesoʻotaʻi le pulega, sailia le tomai tutoʻatasi ... Ae o se tulafono " E i ai nai tagata faʻaleaga moni ", e leai se isi na te faia. Ioe, ma atonu o se afā i totonu o se ipu vai, ae o le mea moni lava o tagata e faia ma le faʻaeteete a latou galuega. Pau lava le mea e mafai ona e siakiina o le i ai lea o le faʻatagaga mo le faʻaleagaina lelei o manu fasi manu i le fale fasimanu i luga. Afai e leai, ona mafai ai lea o se sikola, ma afai oi ai, ona mama ai lea o mea uma.
alevit
//www.forumfermer.ru/viewtopic.php?p=1319#p1319