Viticulture

Vine vine "Libya"

O le vine e matua aoga tele ma lelei.

E le gata i lea, i totonu o ona ituaiga e mafai ona e maua ai se ituaiga lautele e le gata o tofo, ae tele foi, foliga ma lanu.

Ae mo le tele o vine vine, o le mea sili ona taua o le taimi matua lea o vine.

O lenei vaega e sili ona taua mo eria ma le malulu o le tau, lea o le a le maua ai e le tele o ituaiga taimi e matutua ai.

I lenei tulaga, o ituaiga e sili ona lelei e talafeagai i luga, o le vine vine "Libya".

I le uma, o lenei ituaiga laau toto e le gata o se avanoa i le vave amata o le matua, ae faapena foi i lona malosi malosi e tetee ai i faamaʻi.

O le mea lea, o le totoina o vine faapena e faigofie. Auiliiliga e uiga ia te ia i lalo.

Auiliiliga o uiga uma o ituaiga eseese o vine "Libya"

O lenei ituaiga e matua laiti lava. I le tusi resitala o vine vine o Ukraine vine vine "Libya" na faatoa amata mai lava i le amataga o le 2011. Na maua mai o se taunuuga o le sopoia o ituaiga vine e pei o le "Flamingo" ma le "Arcadia" na faia e le tagata suesue V.V. Zagorulko. E maua ai lona lauiloa ona o le telē tele o vine ma vine.

Eseese uiga o fuifui vine "Libya"

O fuifui vine "Libya" e tele lava ina lautele ma e uumi le uumi. Faatasi ai ma latou mamafa mai le 600 kalama i le 1 kilokalama, o le umi o le 'au e tasi atonu e latalata 25 sene ma sili atu. I foliga vaaia, o fuifui vine nei o vine, e ui o le tele o taimi latou te matua le atoatoa ma paʻu. E le o le faʻaogaina o ni vine i luga o le faʻauʻu e faʻaogaina-e faʻafefe. Peitai, o nei uiga uma e le faaitiitia ai le matagofie o fafo o fuifui vine vine "Libya".

O le fatu o lenei vine e tele foi sona telē. Faʻatasi ai ma lona faʻalelei poʻo le ovoid foliga, o le maualuga o le berry e tusa ma le 2.8 centimita, ma o le lautele lautele e 1.8-2 senitimita. O le mamafa o le vine vine o "Libya" e 11-13 fualea e matua tele naua mo lenei laau toto. E tusa ai ma le lanu o le paʻu, o lenei vine vine e eseese le lanu. O se mea iloga o le paʻu e le masani ai ona mama i lenei vine ma pe a 'ai naʻo lona lagona alofa e lagona.

Ae o le paluga o le fatu, o vine "Lib" ei ai lona tino. O le pulupulu o loʻo i ai se aofaiga tele o le sua, lea e taua ai lenei vine. O uiga lelei o fualaau vine e sili ona lelei: latou te tuʻufaʻatasia le suamalie matagofie o le vine ma le manogi o musika.

'Aʻai ma le tofo e teuina i vine e le suia i le masina o le teuina.

Ae o le vailaʻau o le pulupulu, o loʻo i ai se maualuga maualuga o suga - e tusa ma le 17-18%. I le taimi lava e tasi, o le elemene o le tasi lita o le vine vine o le ituaiga ua faamatalaina e na o le 5 i le 9 kalama. O fatu i totonu o le toga e naʻo le 1-3, ona o le faigofie mafai ona vavaeese mai le pipi, latou te le faʻaosofia le faagasologa o le 'aina vine.

O le autu autu o lenei vine o le laulau lelei lea. E masani ona faʻaaoga i le laulau, talu ai e le mafai ona feaveaia le ituaiga. I le taimi lava e tasi, ua oʻo lava i totonu o togavao faʻatoʻaga ma ua faʻaaogaina mo le gaosia o vine. Mo le faatauina atu o se ituaiga, e matagofie foi ona o ona foliga vaaia matagofie, ae ui i lea, ona o le olaga puupuu, o lenei itu mo le ituaiga e le o se mea e matua manuia.

O nai upu e uiga i uiga o le matua ma le maualuga o le seleselega o vine vine "Libya"

O le taua o le ituaiga vine vine ua faamatalaina, o loo i ai foi i lona maualuga ma le fua o fua. I le taimi lava e tasi, o vine muamua o vine na aliali i luga o le togavao "Libya" i le lona tolu o tausaga talu ona taunuu i se nofoaga tumau. O le fua o le vine e matua saogalemu lava talu mai le taimi nei 105-110 aso pe a uma le ulu o le vao i le taimi o le vavao. O le seleselega o le seleselega ua faailogaina ma se uta atoa i luga o le vine. Afai ua mamafa le vao - e na o le 70-80 pasene o le aofaʻiga o fualaau aina e mafai ona ola.

O lea maualuga maualuga o lenei ituaiga e ono mafai ona o le tetele ma le malosi o vao, lea e mafai ona mitamita ai. Aemaise lava, e mafai ona tosoina maualuga i le pito i luga pe afai e le o oti. Tuputupu ae i se fafie. E tatau ona maitauina o se avanoa sili ona lelei o le ituaiga, o le mafai gafatia e le tagata lava ia. O le mea lea, o vine "Libya" e fetaui lelei mo le totoina tasi.

Le aoga o vine "Libya" - lea e viia ai le ituaiga

E le masalomia, o le autu autu o lenei ituaiga e filifilia e le toatele mo le totoina i luga o latou lava fanua o fualaau e le mafaamatalaina ma fua lelei i le tofo. Ae o loʻo i ai le tele o isi faʻamanuiaga:

  • O le vailaʻau o le malulu malosi. O le fafie o le vine e le faʻaleagaina e tusa lava pe pa'ū le vevela i le -21ºС, ae i le sili atu o le tau, e tatau ona ufiufi le vine mo le taumalulu.
  • O vine vine "Libya" e maualuga lona tetee atu i ituaiga faamaʻi o togavine e pei o le pala.
  • Tali lelei i le tausiga lelei ma le fafagaina, fiafia i fua tele.
  • Tausiga vave o vine.

Faʻasologa ma faʻasologa o mea e faʻaaogaina "Libya"

E ui lava i le mea moni, i le tulaga lautele, o lenei ituaiga e matagofie ona foliga ona o lona lanu piniki e le masani ai, e le maua i taimi uma le lanu ua taʻua e le vaitaimi o le matua. E le gata i lea vine faasaina "Livia" ao le i maua le manava o le falaoamatae manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa i sauniuniga faʻapitoa.

Totoina o fualaau vine "Libya" - pe faapefea ona totoina se laau lelei ma fualaau aina?

I mataupu o le totoina, o lenei ituaiga vine e leai ni eseesega ma ni manaoga faapitoa, lea e eseese lava mai le taliaina lautele. Ae ui i lea, ina ia mafai ona fua lelei vine, e tele naua mea e mafaufau i ai.

E faʻapefea ona toto vine "Libya" - fualaʻau poʻo le faapipiiina?

O le mea moni, o le ituaiga landing e le afaina tele. E ui lava, i tulaga taitasi ei ai tulaga lelei:

  • Faʻafetai totoina vine vine io latou lava aʻa E mafai ona e taunuʻu lelei i le tuputupu aʻe o le vine vine. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o le totoina o laau e sili atu le tofo o vine.
  • Ma faapipiina o le vine vine "Libya" i luga o le fanua o se vine matua e mafai ona e ausia le saoasaoa vave o le vine i le fuaina. E le gata i lea, o tausaga muamua o le fuaina o laau o le a iloga e fua maualuga, pe a faatusatusa i fualaau na totoina i le tausaga lava e tasi.

I soʻo se tulaga, o se manaʻoga e sili ona taua le manaʻomia e faʻalatalata i le tuʻuina atu o mea mo le totoina. A leai, o le tipi atonu e le mauaa uma ma o le a tuua oe e aunoa ma ni vine. Aemaise lava, e pei o se tipiina mo le totoina i luga o aʻa, ma mo le tui, e tatau ona i ai le 2-3 pipi. Mo le totoina o vine i tafatafa o le laau, o le tipi e tatau ona i ai ni aʻa lelei i le taimi o le totoina.

E faʻapitoa le faʻaeteete i aʻa e tatau ona i ai pe a maua sau fatu. E tatau ona paʻepaʻe, e aunoa ma le malulu, faʻaleagaina ae le faʻamago. E le gata i lea, o le tipiina o le seedling e tatau ona lanumeamata, lea o le a faailoa ai foi lona malosi gafatia i aʻafiaga i le nofoaga e tulaueleele ai. A o lei totoina, e tatau ona lelei le suasusu i le vai.

O ona aʻa e mafai ona togafitia i se meafaigaluega faapitoa e mafai ona faʻaleleia ai aʻa. A o leʻi tulaʻi saʻo o fautuaga o aʻa o le vine vine ua fautuaina e tipi sina mea laitiitifaʻaaogaina se naifi malosi (pruner).

O le tapenaga o le fusi mo le faapipiiina o se mea e tele taimi e alu ai. O le mea e sili ona taua o le tipi lelei ma lelei. E na o lona vaega pito i lalo e tipi, i lalo ifo ole pito i lalo. E tatau ona tipiina i se tina i itu uma e lua. Mai i isi itu e le peritomeina, e tatau ona tumau pea le mea e taʻua o le "ie tautau. O le pito i luga, e le o teuteuina le vaega ua fautuaina e faasolosolo.

Ua faia lenei mea ina ia mafai ai e le tipi vine ona sili atu le lelei o le susu ma ia sili atu ona faʻasao i mea e le fiafia ai. O lenei faagasologa e vave ona faia, ae na o le faaitiitia vave lava o le tipi i le paraffin ua paʻu i le vai. A maeʻa lena mea, e vave ona manaʻomia le manava i le vai.

O le vaega pito i lalo o le tipi, e faaosofia ai aʻa, e fautuaina e tuu i luma o le faapipii i totonu o le vai. E le gata i lea, e mafai ona togafitia i se vaifofo e faaosofia ai le tuputupu ae o aʻa o le fualaau faasaina, e pei foi ona faia i se fatu.

Le filifiliga o le nofoaga, palapala ma le taimi talafeagai o le tausaga mo le totoina o vine

  • Nofoaga mo le totoina o vine e tatau ona malamalama i le la. O le mea lea, ona o le manaomia o le lalagaina o vine vine "Libya" agai i luga, e sili atu le totoina i le itu i saute o fale fale. I le faaopoopo atu i tua, o le a avea pea ma puipuiga mai matagi malulu malulu.
  • Filifili se mea lelei eleele mo vine "Libya" e le faigata, aua o lenei vine e le o se mea sili ona taua. E le gata i lea, o le le lelei o le palapala e mafai ona faʻapipiʻiina i mea masani faʻapitoa. O eleele lelei ma le pelenoemem, ma le lelei alavai ma le vai loloto loloto e fetaui lelei.
  • Vaitago vine i le tautotogo. Ae peitai, mo le faapipii i luga o le tau o vine vine, o le tautotogo ua lelei foi.

Totoina o Fatu vine - Top Tips

O le saunia o laau toto e tatau ona totō i totonu o se lua ua saunia. Aemaise lava, ona o le tele o taimi nai lo aʻa o se fatu laau, e sili atu ma le afa o lona avanoa e tatau ona faatumuina i le humus. E sili atu le lelei o le faʻafefiloi o le humus i le eleele lafulemu, ma a uma ona faʻatumu lenei paluga i totonu o le lua, e ufiufi le mea faʻaleleia i se isi vaega o palapala ae aunoa ma le faʻamalolo (pe a iai se lamatiaga o le mu o aʻa o vine).

Ma le isi, ave le fatu ma faapipii i totonu o le lua, ma tuu ai le ua i luga. Faʻamauina ma le faʻaeteete ona o le vaivai o aʻa. A maeʻa lena, i autafa o le fua, e sili ona lelei mai lona itu i matu, e fautuaina ia eli i se lagolago malosi, lea o le a malolo ai i luga o le tuputupu ae. E le gata i lea, a uma ona totōina, o le faʻamaina o le vine e matua fafagaina i le 3 pakete vai.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le saʻoina o le vine vine "Libya"

I le maeʻa ai o sauniuniga o le tipiina mo le faapipiiina, e tatau ona e amata sauniuni le faʻatau. Muamua, e tatau ona e aveeseina le togavao tuai, ae na o le penechek e 8-10 centimita le maualuga i luga o le eleele. Lona lua, o le tipi e fautuaina ia faʻamamaina ma le faʻaeteete faʻamalosiga ma isi faʻaletonu e puipuia ai le ono maua mai o faʻamaʻi.

O le lamolemole ma le lamolemole o le tovine vine ua fufulu ese mai le otaota ma se paʻu manava ma vaeluaina lelei i le ogatotonu. Ole vaeluaga e le tatau ona loloto, e tatau ona fetaui lelei ma le tipi (lelei, poʻo ni mea e seleseleina, pe a mafai e le tele o le rootstock ona faʻaaoga).

E le gata i lea, e tatau ona tuu i lalo le 'au i le nofoaga o le vavaeina o le ogalaau ma le vaega ua teuteuina ma e matua toso ese mai le au. Mo le faʻamalosi ma le afifiina o se faletupe, ua fautuaina e faʻaaoga le laumei umi lea e mafai ona faʻavae le taimi. E le gata i lea, o le nofoaga o tui e fautuaina ina ia lūlūina i le omea, lea o le a fesoasoani i le faatumauina o le susu i le rootstock.

E malie foi le faitau e uiga i le tausiga o vine i le tautoulu.

Tausia o le vine vine "Libya": auala e faʻaleleia ai le gaosiga

Mo fua e avea pea ma maualuga, o vine e pei o le "Libya" o se aganuu ua fausia e manaomia ai le tausiga lelei ma masani. O se uiga iloga o lenei ituaiga o vine e tele lava ina fausia i luga ifo o le togavine. I le taimi lava e tasi, i le taimi o le fua o vine, e le tatau ona taʻe ese laulaau i luga ae, e ui lava e matua fautuaina e fai lenei mea mo isi ituaiga. Mafaufau i isi vaega o tausiga.

  • O vine e sili atu ona lelei i luga o eleele susu, e ui lava e matautia le faʻafefe i le suavai. Faʻamalie le suavai faalua i le vaitau.: muamua ma le maea o le fuga o le vine. E faʻateleina le faʻasalaga i le tulaga o matagi. E taua tele le amanaia e faapea, o timuga faafuasei o le susu i le eleele vine e mafai ona tafe.
  • O le eleele faʻataʻamilo i le togavine e aoga tele i le gaosia ma le mulch. A uma, o le mulch e le gata ina mafai ona taofiofia le susu i le eleele ma faia se galuega puipuia i taimi malulu ma malulu, ae e mafai foi ona fafagaina vine. A uma, o le tele o togavine e masani ona faʻaaogaina mo le humus stubborn, lea o loʻo faʻapipiʻi i luga o le eleele ma se vaega e tusa ma le 3 senetimita. E fautuaina ia mulch le palapala i na o le tautotogo ma le autumn.
  • I le faaopoopo atu i le fafagaina o vine ma fugalaʻau oona e faʻaaoga i le palapala e ala i le mulching, O lenei mea totino e tali lelei lelei i faʻamalaʻau.. Aemaise lava, o vine o loʻo i ai se manaʻoga sili mo le faʻamalolo, lea e aofia ai le potassium ma le phosphorus. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le fugalaʻau i le tuai o le autumn, i le vaitau o loʻo moe ai le vao ma e le mafai e le palapala ona tuʻuina atu i aʻa muamua nai lo le tautotogo.
  • Ina ia mafai ona manumalo lelei vine, ma e le tatau ona faaleagaina i le malulu, e tatau ona ufiufi mo le taumalulu. E moni lava lenei mea mo le ituaiga "Livia", talu ai o le pito i luga, lea e le faaleagaina ai lenei vine, na o le -21ºС. Mo le ufiufi uma o le vao, e tatau ona vavae lelei ma tuu i le eleele. E mafai ona e ufiufi ile eleele, vaovao ma ata tifaga. E taua tele le na o le totoina o vine. Mo lenei lapoa tele lapoa poʻo le ogaumu, lea o loʻo misi ai le pito i lalo, o le a lelei tele. Tuʻu latalata i le seedling ma ufiufi ile eleele, e mafai ona e puipuia lelei mai le malulu.
  • O le teuteuina o vine o le sauniga sili lea ona taua e manaʻomia e vine mo fualaau aina lelei. Mo Livia, o le faʻapuupuu puupuu o le 2-6 mata e manatu e talia. Pe a fai se togavao, e taua tele le tuua o lima lima e 3-4, lea e tatau foi ona faapuupuuina i taimi uma o le taumalulu. Ma le isi, e taua tele le faʻatonutonuina o le seleselega e ala i le aveeseina o le tele o ovaries. A uma mea uma, pe a faʻatuputeleina le vaomatua, o le a le mafai ona fua lelei fua o vine.
  • Eseese "Livia" e masani lava ona aʻafia i se faʻamaʻi e pei o le sau o le falaoamata. Ina ia lelei ona foia, e fautuaina e le au faifaatoaga poto masani faʻaauau pea togafitiga o le togavao vine. Le fuainumera fautuaina o sprays mo le tasi vaitau - 2: tasi e faia aʻo le i fuga, le lua - mulimuli ane. Faagasolo togafitiga vine.