Lafumanu

Penicillin mo lapiti: o fea e toto ai, pe faʻapefea ona fua ma foaʻi

Pe a fafagaina lapiti i totonu o fale, e masani lava ona i ai se lamatiaga e mafai ona latou maʻi ma faʻamaʻi eseese. Penicillin o le togafitiga sili ona lauiloa mo le tele o faʻamaʻi. Seʻio tatou tilotilo totoa pe o le a le ituaiga penisillin e mafai ona togafitia e le lapiti, o a ni uiga o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina ma pe faapefea foi ona togafitia nei manu felelei.

O le a le penisillin

O penicillins o se vaega atoa o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi e maua mai i le aganuʻu agavaʻa o ituaiga eseese o siama o le genus Penicillium. O nei mea ei ai le maualuga antibacterial, e mafai ai ona maua le tele o faʻamaʻi.

O le a le ituaiga penisillin e saogalemu mo le lapiti?

E na o le tasi lava le ituaiga o penisilini, lea e saogalemu ma o le a faʻaleagaina ai lenei manu pe a mafai ai. E taʻua o le Penicillin-G Procaine ma e faʻaaogaina i le gaosia o le vicillin fualaau faasaina. E faʻaaogaina na o se iniseti ma faʻaaogaina ma le faaeteete.

E tatau ona aʻoaʻoina e le au faifaatoaga le auala e togafitia ai: psoroptosis, flatulence, faʻamaʻi o le fatu, vailaʻau, pasteurellosis ma siama i lapiti, ma faʻafeiloaʻi ma faʻamaʻi pipisi o lapiti e tuʻuina atu i tagata.

O a faʻamaʻi e mafai e le lapiti ona faʻaaogaina?

Penicillin-G Suʻesuʻe i le Bicillin e faʻaaoga e togafiti ai:

  • chronic and infectious rhinitis;
  • otitis media;
  • maʻi pipisi;
  • ogaoga ogaoga i le ponaivi;
  • rabbip syphilis;
  • dysbacteriosis.

Faʻafefea ona tuʻuina atu ma fea e tui ai lapisi penisini

O le tuiina o le intramuscular e faʻatonutonuina i tagata matutua. Le umi o le aveina o vailaau oona e lua - 2 masina, ma ona o le laʻititi laʻititi o maso maso o pepe, o le a le mafai ona maua ni nofoaga mo taimi umi o le inuina o fualaau faasaina.

O le tui o se tasi lea o auala autu e puipuia ai faʻamaʻi pipisi eseese. Matou te fautua e faitau pe o le a le tui e manaʻomia i lapiti ma le taimi e tui ai, ma toe iloilo faatonuga mo le faʻaaogaina o Rabbi Rap ma Vailaau Vaʻaia mo lapiti.

O le tui o le intramuscular e faia i maso o le ogavae po o le tauau. O le vevela (veins i totonu o le vaʻa) ma iniseti iniseti e seasea faʻaaogaina ma e tatau ona naʻo mataupu ogaoga. O le tele o taimi latou te faia ni inisiua tuusaʻo i lalo o le matala poʻo totonu o le pusa. E le gata i lea, o nisi o vailaau e mafai ona tuʻuina atu i meaai, ae e faigata ona faʻatinoina. O le manogi o vailaau faʻamaʻi o le a faʻaaogaina ai le manu feʻai mai meaʻai ma vai, lea e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le fagafao. Mo le togafitiga o le rhinitis maoaʻe e faʻaogaina ai se isi metotia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina - o se vailaʻau faʻamalosi e faʻafefiloi i le vai ma le pipette ua totoina i totonu o pulu taʻitasi, taumafai e maua le loloto e mafai ai.

Ina ia lafoaia le staphylococcus, o le bitsillin e faia i totonu o le iniseti i le ituaiga o tali. O le fofo ua faia i se taimi muamua ao le i faaaogaina le vai mo le iniseti poo le solution o le sodium chloride. Ulufale le fualaau faasaina i aso uma e 3-4, i le aso muamua ia tuʻuina atu faʻalua. O le umi ole togafitiga e 1-2 vaiaso.

Ina ia mafai ona faatulaga lelei le tausiga ma le tausiga o manu felelei, e tatau ona masani lelei i mea uma o togafiti o lapiti i le fale.

I le taimi o le tau faasaga i le gasegase, mai le 10 i le 20,000 iunite o fualaau faasaina i le 1 kilokalama o le mamafa e tatau ona i totonu o le tino o le manu. O aso uma o le gasegase e togafitia i se fofo o le lanu meamata (50%). Mai le pyemia feoai, faapea foi ma le mastitis, o le fua faatatau e 15-10 mano iunite o Bicillin i le 1 kg o le mamafa.

O mea e manaomia ona faaopoopo i le togafitiga i vai e fesoasoani ai i le gastrointestinal tract

I le taimi o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, i totonu o tagata ma i totonu o le uati, o le gastrointestinal tract e mafatia. Ina ia aloese mai faafitauli ma faʻafitauli, e tatau ona e faʻaopopo le paʻu o loʻo aofia ai siama acidophilic i le vai inu.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona faʻaaoga le "Lactic acid", "Chiktonik", "Iodine", "Gamavit", "Baytril", "Ditrim" ma "Amprolium" mo lapiti.

O a isi meaola e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai lapiti

Mo le togafitiga o fulufulu, o isi ituaiga o vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina. Ae o le mea pito sili ona taua e iloa ai poʻo le a le mea e faʻasaina faʻaaogaina ai vailaʻau.

Saogalemu

O ituaiga o vailaau faʻasolo nei e saogalemu mo lapiti:

  • Enrofloxacin (e foia ai faʻamaʻi o le urinary and reproductive system, o totoga o le manava, togafitiga o abscesses purulenti, puipuia le foliga mai o iniseti pe a uma le taotoga);
  • Oxytetracycline (mai le pasteurellosis);
  • Colistin (mai faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract);
  • Chloramphenicol (i le togafitiga o le otitis, rhinitis, siama o le mama ma le urogenital system);
  • Gentamicin (fafo mo le togafitiga o manua o manu ma abscesses);
  • Fuzidovaya acid (mata maʻi).

O vailaau faʻamaʻi matautia

Aua o lapiti e le faatagaina le faaaogaina o:

  • Amio;
  • Ampicillin;
  • Lincomycin;
  • Clindamycin;
  • Tylosin;
  • Erythromycin.

Matou te fautuaina e mafaufau i ituaiga o faʻamaʻi i lapisi ma togafitiga o togafitiga.

O nei fualaau uma e mafua ai le manava manava, puʻeina o le fatu ma mafai ona faʻaosoina ai le oti o lapiti.

O le le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, faapea ma le teena atoa o togafitiga, o ni auala tetele, e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. O le mea autu i togafitiga o le faʻamaonia saʻo ma le le faʻamaonia o le faʻataunuʻuina o faʻasologa o le fomaʻi.