Laʻau

Totoina le togatala: auala e ave ese ai vao i totonu o le togalaau

Tui le tataitui o se tasi o vao e sili ona tumau, lea e le faigofie ona aveesea. E le masani ona tulaʻi mai le fesili - o le eleele e totoina ai le vaotuitui, talu ai e tupu i luga o ituaiga eleele, ae e sili ona fiafia i le chernozem, ma e faigata ona aveese. O le mea moni e faʻapea o le faʻamaʻi ma le faʻafefea lenei ita leaga, e le o tala pepelo, tagata taʻutaʻua uma o le fale poʻo le togalaau, aua e tele taimi e tatau ona totogi ai se tauiviga umi ma tiga. O le a matou masani ma o le a matou iloa atili faʻamatalaga ma le vaʻa ma ituaiga o nei vao, faʻapea foʻi ma le auala e faʻaumatia ai le vao tuitui i le togalaau.

Faamatalaga ma ituaiga o meaola

Tofia - taua, e seasea ona tupu - o se vaitau taʻitasi o le aiga o Astrov e maualuga le 0.5-1.7 m. O le aʻa e malosi tele, faʻafefeteina faʻapitoa i le itu taʻavale. O taalaelae e taatele i soo se mea i le konetineta o Eurasia. O pupu vine ma le pito i luga e leai ni mea saʻo ma faʻalauteleina, e masani ona pala ma lauulu. O lanu o le lanu o le lanu lanumeamata lanu meamata lanu vavae, o le pito i lalo o laʻau e faʻamalamalama ma pasi i totonu o le 'au. Fugalaau e laiti, uʻu, ato ato, siosiomia e se afifi o ituaiga eseese. E fuga mai le vaeluaga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu, pe a uma ona totoina se fualaau aina i luga o le laau - o se lanu enaena, paʻu, ma se paʻu paʻepaʻe paepae.

E taua! O fatu o le vaomalo ua paʻu loloto i totonu o le eleele, ua mafai ona faatumauina o latou germination i le silia ma le 20 tausaga, ua maua ai se avanoa e totoina ai laau fou ma le amataina o nai tulaga lelei.

Tui tuitui

Tui le tataitui po o le samasama - o le maualuga 1.5-1.7 mita le maualuga. O le umi o le taproot autu e mafai ona oʻo atu i le 3-4 mita le umi, ma o aʻa e laga mai i le itu i luga e mafai ona tusa ma le 1 mita le umi. O le vao vao e leai ni mea, gaogao, faʻalalōina i le pito i luga, ma lauulu lanu meamata lanu meamata.

Peduncles liʻo pubescent ma lauulu lauulu. Fugalaau o lanu samasama lanu samasama o se ato faʻatasi ai ma se afifi paʻu, lea e fausia ai se mea e pei o se mea e foliga mai e leai se mea. O le fuga o le fugalaau e foliga mai o se fuga vao, e masani lava ona e vaaia pia i luga, o le na te faaaogaina le laau o se tasi o laau sili ona lelei o le meli. Tui le togatao e masani ona tupu i luga o fanua avanoa, o vaitafe ma togalaau fualaau aina, o fua o loo i ai e foia ai o taimi e tele, ae o le a tatou faamatala e uiga ia i latou i se taimi mulimuli ane.

Faatoa toto le togatao

Faatoaga totoina - mutia taʻitasi ma le maualuga o le 0.4-1 m faatasi ai ma le ogaoga o laina. O laʻau e faʻamautu i se pito pito i luga ma eseʻesega, faʻaitiitia le paʻu pe a faatusatusa i lau o le fanua lulu le vao. O laulaau i luga o le paʻu ua le toe aoga, ma o loʻo i luga ifo o loʻo i luga o le apaʻau. O lanu o lanu samasama susulu e lapoa, ma e oʻo atu i le 35 mm. Ae, e le pei o le fanua, latou te fausia ai se tulaga e le lautele tele. Laʻau o le toga osota - lanu enaena lanu moana ma fulufulu lauulu. E mafai ona maua le laau i vanu, lata ane i vaitafe, i togalaau ma togalaau kuka.

E te iloa? E oo atu i le 130 kilokalama o le meli e mafai ona ave mai le 1 hectare o le totoina o laau.

Tui tuitui

Grungy sow-o le vaotuitui o se mutia taʻitasi ma le maualuga o le 0.7-1 m faʻatasi ai ma totoa saʻo. O isi laʻau vaivai e faʻamausali, ma e leʻi leva ona vaʻaia, ma e tusa ma le 15 cm le uumi i le pito i lalo, o loʻo i ai ni pine. O laulaau pito i luga e nofo i luga o laʻau ma le lautele laugatasi faavae, basal - e vavalalata i petiles. Pipi ma afifi e ufiufi i lauulu lauulu. I le taumalulu malulu o le autumn, o aʻa ma fatugalemu o lau o se vao vevela ua avea ma lanu mumu-violet. O le fua o se paʻu lamolemole faʻatasi ma se mea vaivai. E ola i togalaau aina ma togalaau, i luga o fanua ma auala.

Le aoga ma le afaina o le vaitama i le togalaau

Fagasolo i le lulu o le vao i la latou togalaau, e amata ona mafaufau tagata uma i auala e aveese ai se lulu vaovao, aua o le afaina o lenei vao e tele. Tui le tatalaʻau, muamua lava, o se tagata le fiafia i le togalaau, lea e vave ona tupu ma sui ai soo se laau totō e ola latalata ane, maua ai le susu ma meaʻai mai le eleele. I le faaopoopo atu i le oti o togalaau ma le seleselega, o le luluina o le vaotuitui e matua faaleagaina ai le palapala, o le mea lea, i sina foliga itiiti o lenei vao, e tatau i le fai togalaau ona filifili le auala e ave ai le togalaau mai le togalaau aina ma fai vave loa.

A e ui i lea, o lenei vao e maua ai foi mea aoga - ua tuuina mai e 'ai i le aiga, ma le tele o togalaau e lulu ai vao, e pei o aphid, e masani ona fafagaina le vaovao, lulu le aano i meaola, lea o le a fesoasoani e faatamaoaiga ai le eleele pe a faʻaaogaina o se faapalaga poo le mulch. E le gata i lea, o laulaau laiti e aina - latou te faia lauti, salati poo soupisi soup, ma aʻa uamea e sui ai le artichoke a Ierusalema. E faʻaaogaina e fomaʻi togafitiga le teuteu ma le faʻaogaina o le fesoasoani i le togafitiga o nisi faʻamaʻi.

Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le aoga o lenei laau, e leai se nofoaga i totonu o le togalaau, ma o le tau faasaga i le luluina o le vao i le togalaau e le tatau ona tolopoina mo le umi.

E taua! O le fualaau e aofia ai vailaʻau oona, ao galue ai ma lenei vao e tatau ona faʻaeteete i tagata o loʻo i ai faʻamaʻi.

Auala e taulima ai faititili i le togalaau

Talu ai o le luluina o vaovao e faʻalauteleina e fatu ma laau, o le fesili i le auala e maua ai le vaovao vao i fafo o le togalaau e faʻavavau e avea ma tagata faʻanatinati i tagata e ona nei poloka. O se mea moni taua o le malosi gafatia o le vevela e amata ai pupule talavou mai aʻa taʻitasi o le aʻa ua faaleagaina - o lenei tulaga e manaʻomia ai le faʻavaeina o le taua e faʻavaivaia ai aʻa o le vaovao. E tolu metotia autu e mafai ona iloatinoina: pe faapefea ona faʻaumatia le togavao i le togalaau: masini, kemisi, ma tagata.

Faʻaaogaina o vevela

O le faʻaaogaina masini o vao vao vao e aofia ai le tosoina ma le totoa o le eleele, e fautuaina e ave i totonu o le eleele susū pe faʻatasi ai ma le fesoasoani a se failaʻau e eli se laau mai le eleele ina ia aloese mai le malepelepe ma tuʻu ai le aʻa i le palapala. E tatau ona eli loloto loloto le vao, ma luluina le eleele ma maua mai aʻa maua, ma e le lava le aveeseina, ma e tatau ona e toe faia lenei faagasologa i le 2-3 vaiaso.

E faʻafefea ona faʻaumatia otaota e ala i vailaau kemikolo

Ua leva ona tausia e le falemaʻi kemisi le lelei o tagata fai togalaau ma fai togalaau, o le faia o nei vaovao Task, Glyfovit, Antiburyan, Lontrel, Chistopol ma isi. O le faʻaaogāina o vailaʻau i le tau faasaga i le faititili e tatau ona faia i le tausisia ma le tausisia o faatonuga i le fualaau faasaina ma le faaaogaina o mea e puipuia ai le tagata lava ia. O lenei auala o tauiviga e i ai se tulaga sili ona taua - e mafai ona i ai se afaina o fualaau aina i togalaau aina ma faaleagaina ai le palapala, lea e fautuaina ina ia togafitia pe a maeʻa le faʻamaʻi atoa o vailaʻau.

Auala faʻaoga mai le faititili

O se taimi umi o le seleselega o le a taʻuina atu ia te oe le auala e taulima lelei ai le vaʻaia i auala faʻapitoa:

  • Faʻasaina o le suauʻu i le kerosene, lea, pe a uma togafitiga, o le a faʻamago ma mate, o le mea autu e le o le faatagaina o le keene e oso i luga o le eleele ma totoina togalaau;
  • o aʻafiaga masani o aʻafiaga o lala o le vao vaovao o le a faʻavaivaia ai le laau, lea o le a le toe umi ona oti;
  • o le a maua mai iʻuga lelei e ala i le galueaina o le itu, o le a faʻaleleia fua o le togalaau ma faʻavaivaia aʻa o le vaotuitui;
  • afai e fuga mai le vaitui, e tatau ona vavae pe tipiina le meaʻai, ma puipuia ai fatu mai le matua ma le salalau.
E te iloa? O le aʻafia o le vaitui e mafai ona toe malosi atoatoa i totonu o le lua vaiaso.

Gaioiga puipui: faʻafefea ona le faʻamalosi e alu i lau togalaau

Talu ai e faigata ma e tele le taimi e tau ai e faasagatau atu i se valaʻau i le togalaau, e sili atu le puipuia o lona tupu i totonu o le togalaau. O le faʻaaogaina o le ata pogisa o le polyethylene, lea e aofia ai i le tautoulu le vaega o le togalaau aina e pei ona mafai ona faia i le tautoulu, ma o le a faʻamaonia lelei lava ia.

Pe a toso ese ma eliina le mutia, e tatau ona aveese uma togi mai le saite, ma e fautuaina foi ia aua nei faatagaina le fuga o le togalaau ma le faamatuu atu o fatu ua uma ona toto. A oʻo i le tautotogo poʻo le tautotogo eli ai moega, e fautuaina ia filifili ma le faaeteete aʻa ma a latou vaega mai le eleele, ma puipuia ai i latou mai le tuʻuina atu o aʻa laiti.

E tusa lava pe oʻo atu le vao leaga i lou tuafale poʻo lau, e le tatau ona e ita, vave tali ma taumafaiga o le a fesoasoani e aumaia le vaitui ma puipuia ai mai le toe maua mai.