Aseta

Maeu le matagofie ma le manaia e teuteuina le togalaau malulu: o mea autu o phytodesign

Ina ia ausia le lotogatasi ma le natura i siosiomaga i le taulaga, na sau ai se tamaloa ma togalaau malulu. O vaega ia o laau totō o loʻo i totonu o vanu matafaga. O vaitau o le taumalulu e ese mai greenhouses ma greenhouses i lena mea ua faia e amanaʻia ai manaoga o tagata ma, i se tulaga maualalo, laau. O lenei tusiga o le a talanoaina ai tulafono faavae mo le faatulagaina o togalaau taumalulu, o le faatulagaina ma le faatulagaina o laau toto, o ituaiga lauiloa o togalaau, ma mea sese o le togalaau.

Winter garden

O le microclimate o lenei potu e matua ese lava mai nofoaga ma fale ma e aafia ai le manatu o le tagata lava ia i totonu o se fale tumaoti ma le fale mautotogi. Maualuga maualuga, maualuga vevela ma puipui malamalama tioata e fatuina ai le aafiaga o se tulimanu o le natura o le vevela. Aua o le faatulagaina o nofoaga i lalo o le togalaau o ni manaoga faapitoa.

O le fausiaina o fausaga e tatau ona faʻapitoa ma tumau i le susu. Mo glazing, faʻamalama e lua-matala poʻo plexiglass ua sili ona faʻaaogaina. O le manino o puipui e maua ai se lagona faapitoa o le lotogatasi ma le siosiomaga lea e avea ai le aai i tua o faamalama ma vaega o totonu.

E taua! Faaaoga le faʻaata i luga o le teuteuga o le potu e faia ai se faʻataʻitaʻiga o le vai. O lenei mea o le a faʻatalanoaina ai le potu e faʻapolopolo mo le tau malulu, toe faaolaola.

O mea autu autu ia e faʻavaeina i tulaga faʻasalalau - O le vevela, o le manogi, taimi faʻasili ma lona malosi. Faatoaga e le pei o greenhouses ma greenhouses o se potu mafanafana mo se umi umi o le tagata. O le vevela i totonu o loʻo tausia pea i le 22 tikeri, masima - 50%, faʻamafanafanaina o loʻo faʻapipiʻiina pe a vevela faʻamafanafana, ma le umi o le malamalama faʻale-tino e le itiiti ifo i le lua itula i le aso.

Filifilia o se nofoaga: o fea e sili ona lelei e faʻatulaga ai se togalaau malulu

E talitonuina o lenei vaega o faafiafiaga e masani lava o se faʻalelei faʻaopoopoga i se fale tumaoti. O tagata nonofo i taulaga e mafai ona vaelua avanoa mo vailaau i totonu o latou faletusi poʻo loggia. O i latou e leai ni faletalimalo e mafai ona faʻavasegaina se pusa malamalama lelei poʻo se vaega o le potu i le faamalama o se togalaau.

E ala i le faʻatulagaina o lau fuafuaga e mafai ona e maua se nofoaga mo se faʻafefe, se gasebo, se alalaupapa, se vaʻagogo, sela papa, moega fugalaau na faia i maʻa poʻo ni paʻu, se tamaʻi tamaʻi, wattle, kekekeke, alpine slide, afu, punavai.

Tulafono faavae o faatulagaga

I le tepa muamua, o le faatulagaga o se tulimanu masani o se mea faigofie. E manaʻomia lou tuʻuina o se ipu manaia ma teu mafanafana. Ae o le faatulagaina o sea ituaiga o natura e manaomia ai ni tomai patino ma malamalama.

Fagu mata ma puipui

O le faia o tioata o se "mailei" tele mo le susulu o le la ma le vevela. E faʻatagaina ai oe e faʻafefiloi laau ma pasi le malamalama e tatau ai mo le gaioiga o le photosynthesis, e oʻo lava i aso timuga. O le aotelega o le fuafuaga o le a manaomia ai le i ai o se fausaga eletise, lea o le a faateleina ai le malosi o le fausaga ma lona tetee atu i le tau o le tau. O ia laupepa e masani lava ona faia i le alumini.

O le umi o le uʻamea lagolago e le silia le ono mita. O faitotoa e masani ona faʻapipiʻiina ina ia mafai ai e le tulimanu masani ona aʻafia le microclimate i totonu o le fale, ma faʻamalama faamalama, e aunoa ma ni tui.

E te iloa? O le muamua i le talafaasolo- pito o tagata olaola taumalulu ma greenhouses na amata ona aliali mai i Europa i le amataga o le XVI senituri. Ona latou faʻaaogaina lea e totoina ai togalaau faʻasualaʻau, o fua ia e faʻaaogaina i luga o le sami e le aoga foi. O le i ai i totonu ia i latou mo se taimi umi sa faigata - faʻalavelave i le maualuga ma le vevela.

Le tuufaatasiga o laau i le tele

O le nofo lelei o le faatoʻaga e mafua ai laau totō eseese. E oʻo lava i le vao, latou te ola i vaega o ituaiga meaola, o lea i totonu o le fale ia mautinoa e faʻapipiʻi fatu laiti (e oo atu i le 50 cm) i le ala (e oo i le 1 m). O laau maualuga (e oo atu i le 2.5 m) e tatau ona faʻapipiʻiina ma ni mea uumi, ma e tatau ona faʻaaogaina fuga e pei o vases e ufiufi ai le palapala pe faʻasusu i mulch teuteu ile palapala. Mo se tamai togalaau, e mafai ona fai se fesuiaiga o se laau umi ma fugalaau laiti i le pito i lalo.

Lanu lanu

O se vaega taua o le vaega o le tulimanu masani o le a nofoia e puipui tioata, o lea e tatau ai ona e filifilia le maeʻa mo le taualuga ma le tasi (tolu-front garden) poʻo le lua (lua-luma) togalaau. Taofi le pasia o lanu natura. O faʻamanuiaga e sili ona aoga o le paʻepaʻe papaʻe ma le lanu e masani ai. O le a foliga lelei caramel, nifo eleelea, lanumoana lanu meamata i lanu. Afai e te fatuina se tuufaatasiga o le tuufaatasiga, ia faʻamaeʻa le maeʻa i ata eseese o le lanu tutusa.

Meafale faʻamafanafana

O le togalaau malulu e mamanuina e avea o se nofoaga malolo, o lea e tatau ai ona e tuu meafale lelei i totonu. Lelei pito sili ona talafeagai uma - o se sofa ma se pea nofoa. Filifili i latou e tusa ai ma le auala masani o le potu ma lona lanu. O nofoa fafie ma nofoa vaivai, o le laulau 'aiʻai ma se laulau tioata ma tuʻuvaevae o le a talafeagai.

E taua! Ina ia mafai ona maua le mafanafana o vases i fafo, e manaʻomia ona mautinoa e le gata i le vevela ma le faʻafeinuina masani, ae faʻapea foi le moli. Afai o loʻo e nofo i le ogatotonu ma i le taumalulu e faʻaitiitia le ao o le ao, ia faʻaleleia le tuʻuina o moli faaopoopo. O le tele o fugalaau mo le tuputupu ae faʻaleleia o ni nai faʻamalama faʻalautele tau tamaoaiga.

Nofoaga mo le tausiga

Ina ia maua uma meafaigaluega i le lima ae le o le vaeluaina o avanoa mo lo latou teuina i totonu o le fale, tausi lelei se nofoaga i se tulimanu masani. O le filifiliga lelei o le a avea ma sulu ma se laulau ma pusa meafaigaluega. Mo i latou e leai se nofoaga tele, o le a lava lea e ave ai se atigipusa laitiiti mo laulaau, faʻataʻitaʻiga ma isi masini mo le gafa, fafagaina ma fafaga.

Faiga lauiloa ma mea mo le teuteuina o le togamalulu

Ina ia teuteuina le togalaau, faaaoga mea masani e pei o le maa, laupapa ma le uamea. E aoga tele, e taugata lava i togalaau faʻasolosolo ma e matua faigofie lava ona tausia.

O le lomiga o le toe faaleleia e masani lava ona manaia, ma afai e te manao foi e faatino uma mea e manaomia, ona aoga lea ia te oe le iloa pe faapefea ona aveese le vali mai puipui, auala e fufuluina ai le paʻu paʻepaʻe, auala e faapipii ai le pepa faapipii, pe faapefea ona uuina palama i totonu o se fale tumaoti, ea, pe faapefea ona fai se pupuni laupapa i le faitotoa, auala e tuʻuina ai se moli, auala e faʻapipiʻi ai se faʻafefe vai, pe faʻafefea ona puipui puipui ma puipui.

Winter Garden Classic

O togalaau o le taumalulu e amataina i Europa anamua, o le mea lea o le Igilisi e taua o le tulaga masani. E aoga ma matagofie i le taimi e tasi. E manaia le avea, faʻafetai i fenumiai tele i tioata lanu meamata tioata. E vateatea, tumu i le malamalama. I le avea ai ma fola o le fale e faʻaaoga ai tapeti ma mamanu masani.

O loʻo faʻamalieina fola o le mafanafana. O le lanu lanu o le togalaau Peretania e masani ona susulu. O le kulimi, kulimi, o lanu lanumeamata o loʻo maua i le lanu o le puipui ma le 'atoʻamea o meaafale ua teuteuina. Tea laulau - o se elemene taua o totonu.

Matou te fautuaina e faitau pe faapefea ona teuteu le fale, tofi ma le Kerisimasi mo le Tausaga Fou.

Art Nouveau style

E faʻaalia i le vavalalata, faʻaalia o laina, lanu paʻu le tutusa. O vailaʻau e filifilia e le masani ai, faʻatasi ai ma se laasaga e leai ni laulaau poʻo ni laulaau.

I na ituaiga na maua ai le thia ma le perosi, dwarf willow.

Faʻafeiloaʻi o laʻau ma le aʻega o lauʻau e faʻaopopoina faʻamaʻi lanu lanu ma laina lamolemole. O le teuteuga na faʻaaogaina maa ma uamea. O le fola e faia mai i le maa, o puipui ua valiina i le Scandinavian white.

Tausaga o le taumalulu i le atunuu

E manaʻomia e le maoaʻe le onosaʻi i le faʻatulagaga, e pei o se malulu, faʻalelei le nuʻu e faigofie ona avea ma fale le aoga. O puipui ma fola e faia i mea masani. Leai se piliki ufiufi ma teuteu. Faatagaina laau laupapa, fale piliki ua leva.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na faʻapipiʻiina ai se potu lauʻeleʻele ma potu nonofo i se potu nofo tasi i le amataga o le 20 seneturi. Fausia e le tusiata Amerika o Frank Wright le manatu o potu vevela, lea na maua ai le "taua" o le taualuga i le taumalulu, ae lei vaevaeina i se potu malolo. O lenei faatulagaga na talafeagai mo togalaau aina ma farani Farani. O laau tropical i nofoaga nofomau e le mafai.

E leai se mea e talafeagai ai, e piki ni laau totino o le afa ogatotonu. Faʻatu mea tetele meafale laupapa, suʻe auala uila.

Futuristic taumalulu

O se mea taua e taulaʻi i le maeʻa. Glass, plastic, alumini - o mea ia mo se atinaʻe lumanaʻi. Tuʻu le uʻu uʻamea, paipa, fagu matala, latou te tuʻuina atu i totonu totonu o se fale gaosi oloa. Fai ni faʻaaliga matagofie, lanu lanu i luga o meafale, tupua vali ma ata vali.

Totogi laau e talia lelei, e pei o le tele o sosolo. Mo se tulimanu i le lumanaʻi, taofi le piki i le aloe, cacti, faʻatau se siʻosiʻomaga tele.

Iapani togavao Iapani

E tolu ituaiga o togalaau. Uluaʻi ituaiga e uiga i le natura ma le vavalalata i laufanua masani. Lua eseese laiti - faia i maʻa, moa ma faʻaaoga mo le mafaufau loloto ma le malolo o le agaga. Tolu - mafaufau i le i ai o se vaituloto ma laau masani.

E talia e 'ai na o meaai i le muamua, natura, o le mea lea i le fale e tele lava ina nonofo faatasi ma ia. Paʻu pines, willows, bamboo, vao vao - o lau filifiliga lea o laau toto. Mo isi, faʻapipiʻi ni nai nofoa faigofie, faatulaga se fale. E mafai ona e tuʻuina ni paʻu teuteu i mamanu masani a Iapani. Filifili se paʻu o lanu, pastel. O lanu lanumeamata talafeagai, lanu paepae ma le lanumoana.

E taua! Mātauina le faʻaleleia o togalaau. E sili atu le faʻatulagaina o le tolu po o le fa o vailaʻau matagofie ma lelei ma tausia lelei i latou nai lo le tuʻuina o se togalaau manaia i le taumafanafana ma taulimaina ipu, tumu i afifi matagogo.

Falani Farani

Falani Farani ua fautuaina le i ai o ata taamilo i puipui. E mafai ona valiina matapiuta ma tapuni, moli o le auala, fao. O piliki teuteu e faʻaaogaina mo le maeʻaina, o le fola o loʻo ufiufi i le laminate, ma faʻapipiʻiina le mafanafana. Ia mautinoa ia tuu ni fagu i fugalaau laiti, tautau fagu i luga o laau. O le lanu lanu e paʻepaʻe-kulimi, kulimi, e aunoa ma ni faʻailoga susulu. E le o iai ni laau tetele, e matua tele lava.

O le matagofie i totonu o Faga Farani e tilotilo ai lavender, heather. O se laulau matagofie e faʻapipiʻiina, o nofoa faʻasalalau ma uʻu uʻamea, o loʻo pipiʻi ai pupuni fugafulu.

E te iloa? I le amataga o le XVII senituri i Egelani na amata ona fausia fale "Pomerantsev". Na faʻaaogaina mo le fausiaina o oranisi - o oranges oona, lea na latou faia ai se mea manogi manogi manogi. I se taimi mulimuli ane, o nei greenhouses faleoloa sa liua i greenhouses mo malaga ma aganuu faaleaganuu o tagatanuu o Albion.

Vaega o le mamanu o se togalaau malulu i totonu o se fale tumaoti ma fale mautotogi

Pusa palasitika paʻu ua mafai ai le faʻatulagaina o se paketi faʻaletupe o le fale. Afai e ulu atu o ia i le lautele o le fale ma e leai se potu valavala mo ia, o lona uiga o tau ma mea e manaʻomia mo lea mea o le a itiiti lava. Afai e te faʻavasegaina se faʻaopoopoga, o le a tatau ona e amanaʻia le malifa o le taualuga, o le itu o puipui, o le susulu o le togalaau i le taumafanafana ma le taumalulu, o le mautu o le ata tioata e tau ai tulaga.

Mo se togalaau i totonu o se fale tumaoti, o le a e manaʻomia se masini faʻaleleia o le ea, o se fola mafanafana, ma, pe a mafai, o faitotoa faʻapitoa e vavaeese ai nofoaga o nonofo mai se tulimanu o le natura.

O le ae fiafia e faitau le ala e fufulu ai aliga poʻo lemoni mo le teuteu o le fale.

Mea sese ogaoga o togalaau

  • Faʻamatalaga le iloa. Afai e te manatu o le faatulagaina o se togalaau e lava lea e faʻaopoopoina ai vaomatua, ona e sese ai lea. E tatau ona mataituina le sologalelei o lo latou tulaga i tulaga, ma tuleia le maualuga i le fuafuaga mamao. Nofoaga faʻamalosi e faʻafeiloaʻi ai laau totō ma laau fetolofi, fugalaau maualalo. Faʻaaoga fualaau fugalaau i le teuteuga o puipui, fola ma meafale meafale.
  • Le lava o punavai. Tropical laau totō e fatuina se masini mūmū mole lava, na o le tuʻuina atu o le tele o le susu e ala i laulaau. Ae o le potu e tatau ona avea ma punavai o le natura masani. E mafai ona avea o se pusa tioata, se vaipuna laitiiti, se vaituloto po o se vaitaele.

E taua! O le maualuga o le masima e masani ona oʻo atu ai i le vevesi le gaoia o metala ma faʻaleagaina ai luga o luga o vali. Ina ia aloese mai lenei mea, ia tausia se polokalama maualuga o le ventilation ma aua le faasaoina i le faamaeaina o mea e faaaoga.

  • Laʻau vao. O le eseesega masani o aganuu faʻapitoa e manaʻomia le toe faia i totonu. Ia mautinoa e tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o ipu. Tuu laau totoa ma laʻau matala e lata ane ia i latou, laau totō ma vaʻaiga eseese ma se mamanu pale.
  • Same tulaga. Faʻaeteete e faʻatumu pito i luga, ogatotonu ma lalo ifo. Maua se laʻau-tele, laʻau-tele ma fugalaau fugalaau o le a ufiufi ai le fola ile fola. O le aʻei luga o laau toto faʻasaʻo mai le taualuga o le a faʻatumu ai avanoa i le va o le pito i luga ma le tele o laau totō.
  • Vases i faamalama. Afai e te tuʻuina i latou i tafatafa o le punavai o le malamalama, ona oʻo mai ai lea o lālā uma mai le potu i le faamalama. Faia le faafeagai - faatulaga laau i tulaga i luga o puipui ma totonugalemu o le togalaau, ma tuu se nofoa po o nofoa i le faamalama e fiafia ai i le vaaiga o le potu lanumeamata ma le auala i fafo.

Winter garden - O se faʻaopoopoga sili i fale uma o le atunuʻu ma se fale nofofale. E manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae o nei taumafaiga e sili atu nai lo le totogiina mo se mea e ofo ma fiafia ai totonu, lea e faʻamafiesea ai le atuatuvale ma mafai ai e oe ona faʻalelei atoatoa. Ina ia faatulagaina se tulimanu talafeagai o le natura, e tatau ona e usitaia ia fautuaga. Fafaʻi le togalaau i se auala e tasi, teu i totonu o togalaau ola lelei matagofie, tausia lelei, ona faʻatoʻa fiafia ai lea o lau togalaau i lea tausaga ma lea tausaga.