Lafumanu

O ituaiga o vaʻai mo lapiti, mataupu faavae lautele o le fausiaina o cell

A o tausia le lapiti, e taua tele le le gata o le lelei o le fafaga, ae faapea foi tulaga ua faia mo ola o meaola.

O le filifiliga pito sili mo le tausia o lapiti o le fanua, aua latou te faatagaina oe e tausi lelei manu i le auala sili ona lelei, fafaga i latou ma paaga, ma fofo i le tulaga o faafitauli o le soifua maloloina.

Ituaiga o sela ma o latou gaosiga

I cages uma ua mamanuina e ola ai i lapiti, e tatau ona i ai vaega nei:

  • fausaga ma lagolago;
  • puipui;
  • fola;
  • le taualuga.
Mafaufau i le eseesega i cages mo lapiti o vaitausaga eseese.

Aoao pe faʻapefea ona fai se fale lapiti i ou lava lima.

Mo lapiti matutua

I le taimi lava e oʻo ai i lapiti, latou te manaʻomia se tausiga faʻapitoa.O le tele o le fale e faʻalagolago i le ituaiga. I le averesi, o lona maualuga e tatau ona oʻo i le 35 cm, ma lona lautele - 120 cm. E iloa e tatau i le lapiti matutua ona manaʻomia le itiiti ifo ma le 0.5 sikuea mita o le atoatoaga o le ola. m. Fafagaina ma tagata inu inu o loʻo tautau i luga o le puipui, ae o le a le toe faʻaaogaina.

E taua! I le leai o se avanoa e nofo ai se tasi, e faʻatagaina le faʻatupuina o alii, o le a mulimuli ane o atu e fasia ina ia latou le tau, aua e mafai ona latou faaleagaina le fulu.

Mo talavou

O lapisi e le o toe manaʻomia le tausia o tina, ae leʻi oʻo i le tausaga e fanau ai, ua muamua vaevaeina i le mamafa ma le faʻamoemoe mo le atinaʻe atoa ma tuʻuina i totonu o cages ma le atoaga o mea. O manu e teuina i totonu o potu o le 7-10 tagata taitoatasi. O le vaega o le potu e fuafua e faʻavae i le mea moni e tasi le lapiti e manaʻomia ile 0.15 mita sikuea. m mo se olaga masani.

Ma le masini masini

I le vaitau o le maʻitaga ma le fafagaina o le lapiti ma pepe e manaʻomia se mea e ese ai. I totonu o ia fale, e faʻatagaina le faʻapalapalaina o le ava ava (potumoe), e mafai ona avea ma laupapa poʻo isi mea tutusa. E taua tele e na o le tasi le ulufale, e masani lava ona faia le taamilosaga. O le mea lea o le ai ai pepe pe a uma ona fanau ma o le taimi muamua lava seia mafai ona latou gaioi atoa.

Faitau faʻasolosolo laasaga mo le faia o le lapisi masiofo lapiti.

O le vaega atoa o le avanoa i totonu o le fale e tatau ona faʻatatau mo le lapiti, o iinei o le a toe faʻaleleia pe a uma ona fafagaina le tama, faʻapea foʻi ma inu vai ma fafaga. O le tina e mafai ona i ai i se isi pusa laupapa, o loʻo tuʻuina i totonu o se fale, pe afai e tatau ai, e mafai foi ona maua i le taimi muamua, e oo lava i le tulaga o le fausiaina o le fale lapiti.

E taua! E tatau ona faʻamaʻi le cages 2-3 taimi ile masina, e tusa lava pe fai tui tui. O le moli e sili atu ona fetaui lelei mo lenei faamoemoe; e le fautuaina e faʻaaoga vailaau.

Faatasi ai ma le aviary

Afai e mafai e le nofoaga, e mafai ona e faatulagaina se nofoaga mo le savali (aviary). O le ulufale atu i ai mai le suauʻu e masani lava ona faia i le pito i tua poʻo le pito i lalo. O le fale puipui e tatau ona faʻamalosi i soʻo se mea e mafai ona maua (laupepa o uʻamea, paʻu, laupapa), ae o le tasi o ona itu e tatau ona faia i se faasologa mo avanoa masani i le ea ma le moli. Toto mo lapiti ma se pa puipui

Bunk tafu

O nei fuafuaga e tele naua tulaga lelei, e aofia ai le faʻamaonia, le faʻamaoni ma le faigofie o le fausiaina. Lafoaina - o se fausaga e aofia ai le tele o vaega, latou te fesootai ma puipui pito i tua.

Faitau e uiga i le tausiga o lapiti ma pe faapefea ona fai lapiti ma ou lava lima.

O le telē o sea fale (lautele) e mai i le 60 i le 100 cm, o le umi ma le maualuga o le siva e 50 cm. O le laʻitiiti e nofo i nai mea laiti, ma o lapopoʻa e faʻaaogaina mo lapopoʻa lapiti ma fafine ma fanau. O le pito i lalo e tatau ona i luga o le eleele i le maualuga e sili atu ma le 60 cm, mo lenei faamoemoe, o vae ua pipii i le fale. Laʻau e lelei ona e umi ma e tele foʻi lafumanu e mafai ona maeʻa. E mafai ona e faatulagaina i latou i totonu poo fafo i lalo o se faʻalavelave. Afai e taua le faʻaogaina o fafo i le siakiina o le fausaga.

E te iloa? O lapisi mo se vaaiga atoa e le manaʻomia ona liliu lona ulu ona o le tulaga e le masani ai o mata.

Tulaga o le fausiaina o lapiti

E ui i le mea moni o le aso e mafai ona e mauaina se tele o mamanu eseese i luga o le faʻatau, e toatele tagata e mananao e teu tupe ma i le taimi lava e tasi e fai lapiti lava latou. Mo le fausiaina o se fale mo lapiti (fuataga: 1.5x0.7x0.7 m) o mea o loʻo mulimuli mai o le a manaʻomia:

  • plywood 10 mm - 1.5 x1.5 m;
  • laʻau laupapa 30x50 mm - 10 pi. 3 m taʻitasi;
  • uamea faʻamalosi i se cell o le 15 mm - 3 m;
  • siaki o le tagata lava ia.

O le tulaga tutoatasi e tatau ona aofia ai laasaga nei:

  1. Fausia se faʻamau faʻamaufaʻailoga o faʻamau, faʻapipiʻi i sikulima. I tulimanu e faʻapipiʻi ai faʻamau, lea o le a galulue faatasi i le taimi e tasi o vae ma pito o le cell.
  2. Faʻamau saogalemu i luga o le fola. Afai e fuafua le fuafuaga a le masiofo, ona le tatau ai lea ona aumai le laina i le pito mai le itu, aua o le fola o le masini masini e tatau ona mausali. E faia mai i pepa o plywood.
  3. 'Oti le puipui pito i tua o le fausaga o le plywood ma faʻapipiʻi i sikulima i luga o le nofoaga.
  4. Afai e tuʻuina atu le fale o le ava mo le poloketi, ona faʻapipiʻi lea o le pa i luga o le paʻu o le plywood ma le laina e faʻamautu ai le puipui pito i luma lea e tatau ona onā ai le manua. E le gata i lea, o fao laiti e fao i le pito i luma i le pito i lalo ma le pito i tua o le fale. I luga o le faʻavao e lagolagoina ai le taualuga o le masiofo masini.
  5. Ina ia faʻapipiʻi le fafaga i le ogatotonu o le faʻailoga, faʻapipiʻi se paʻu e faʻapipiʻiina ai fafie (plywood) mo le tele o fafaga. Mo le meaʻai lanu meamata e te manaʻomia se vaega eseese, lea e faʻailogaina o se faʻavaa ma se uaea uamea.
  6. Ufiufi puipui puipui ma taualuga ile plywood. I luga o le taualuga i luga ae o fafaga, e tatau ona e saunia se avanoa mo le tuʻuina o le fafaga, faʻapea foʻi ma se faʻavaa.
  7. Mo le fausiaina o faitotoa e manaʻomia ona e fausia se faʻavaa mai faʻamau, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻaoga. E mafai ona puʻeina le faʻaogaina i tele sela nai lo le tasi na faʻaaoga mo le pito i lalo. I le i ai o le vaega ole mea e teu ai, o le a ia manaʻomia foi se faitotoa, ae e tatau ona mausali, faia i le plywood. Faʻamamaina faitotoʻa i togi, aua nei galo e uiga i le loka (e mafai ona avea ma se fusi, matau poʻo soʻo se masini e faigofie mo oe). O le faʻapipiʻiina o togi e mafai ona vave i luga o vaeluagalemu, ma mo le loka e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai se isi pa, pe afai e leai.

Faufautua faufale

I le faia o le filifiliga e fai ma lapeti, e toatele e mafaufau e uiga i le fausiaina o le fale.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai se paga mo lapiti e faʻaaoga ai le auala Solotukhin.

Mafaufau i ni nai faʻamatalaga i lenei mea:

  1. O le puipui e fautuaina e faia i le plywood, pe a fai e manaʻomia le tausiga o le vaitau, po o le mafiafia o laupapa. O se faasologa faʻatasi ma laina laiti e tuʻuina i luga o le fola, lea o le a alu ese ai taunuuga o le taua o meaola, ma o le a le faaleagaina ai vae.
  2. A o fale o loʻo i luga o le auala, e taua le faʻaeʻeina i luga o faʻamau mautu e le gata ina mafai ai ona tausi manu e aunoa ma ni faʻafitauli, ae puipuia foi mai i mea taufaaleaga.
  3. Afai o fuafuaga o le auala ua fuafua, ona sili atu lea ona fai le taualuga mai mea e pei o le paʻu, e le o se mea e manaomia, talu ai e mafai ona vevela i le la.
  4. Talu ai o lapiti e fiafia e faʻamalolo, e masani ona i ai le faafitauli i le vavaeina o cages. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona vavaeina vaega pito i luma ma fasi uila o le fafaga: fafagaina o fagu, masini i totonu o le ava ava malosi ma isi mea elemene.
  5. Mo le puipuiga o le tau, e fautuaina e faʻapipiʻi se ata e mafai ona aveeseina. E pipii faʻatasi ma matau, ma i le taimi o le vevela o le tau, ua aveeseina mo le avanoa atoa i le ea ma le la.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mai i luga, o se meaola lelei manu i ou lava lima o se galuega faigofie. E taua le malamalama e le mafai ona laveaʻi i lenei mea, talu ai o le afa o le manuia i le faʻasolo mai o le lapiti e faalagolago i ai.