Laʻau

Rosa Chippendale (Chippendale) - uiga o laau o le varietal

O se tasi o fualaau fuga fou fou o le Chippendale vao. Na atiina ae e se tagata Tantau mai Siamani. Rosa Chippendale (Chippendale) e lauiloa i Rusia ma Europa. O le laau e fai i le vaega o le fufulu, o lona uiga, o se rose teuteu, e faʻasaʻo i le kiona.

Rosa Chippendale, o le a lenei ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

Rosa Chip ma Dale ua faaigoa i le igoa o le tagata Peretania Thomas Chippendale. Na ia faia meafale i le faiga masani o le masani. O le laau e le lelei i le tausiga. O le ituaiga e masani, ae o loʻo i ai faailoga o le taimi nei.

Bush rose chippendale

Short description, faʻamatalaga

O taʻavale a le aganuʻu e malosi tele ma faʻapipiʻi. O le laau e mafua ona o le faateleina o le faigata o le taumalulu. O lapisi e ola i le 120 cm. O laulaau e laʻititi i lapopoa ma lanu uliuli i le lanu. E tele fugalaau, e oʻo i le 12 cm le lautele. I laʻasaga taʻitasi, e maua ai le 2-3 itūlā. O petals e mafai ona moli, apricot (vasega auro) poʻo le lanu piniki.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faʻafetai i le Chippendale Rose:

  • o le fugalaau ua faatumulia i petals;
  • fuga mai pea;
  • E i ai sona manogi suamalie ma le manogi.

E leai ni faaletonu na iloa i le eseesega.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rose Chip Dale e faʻaaogaina i fugalaau ma fugalaau togalaau. Ua teuteuina i fausaga, ata, vaituloto. E ese le matagofie o le fugalaau i luga o se fugalaau fugalaau ma laau toto.

Taua! E tele taimi mai le vao e faia ai se pa puipui.

Chippendale Rose Hedgerow

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Rose Jazz (Jazz) - uiga o laau o varietal

Ina ia tulaʻi mai le Chippendale e fiafia i le matagofie o laʻau, e tatau ona mataituina nisi tulafono mo le totoina.

I le a le faiga e tulaʻi ai

O le paka o le paka o Chippendale e totoina i le va o le vavae. I lenei tulaga, e tatau ona e saunia le laau. E mafai foʻi ona faʻalautele le Rose e ala i fatu. Mo lenei mea, ua tupu muamua le toto.

O le a le taimi e tau ai

O le taimi sili e faʻaleleia ai le eleele mai le ogatotonu o le tau o Me. E taua e leai ni fagu.

Filifiliga nofoaga

E le tatau ona i totonu o le paolo le laufanua e faʻalelei ai. Afai e le lava le malamalama o le Chip & Dale, o le a faaleagaina ai o ia. O fugalaau o le a laʻititi ma faʻaumatia. E le gata i lea, o le nofoaga e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Ua vavae ese laulaau i luga o tipu. E le tatau ona sili atu i le lima le tuputupu ae o le fatu. O le vevela o le tuputupu ae e aveesea ina ia latou le aveesea le malosi. O loʻo aʻafia foʻi le aʻa i le 1/3. Ona oo lea i le po ua ave le laau i totonu o le vai, lea e aoga ai le faaopoopoina o le biostimulator o le tuputupu aʻe. Ole loloto o le nofoaga e tau ai le eleele e tatau ona 0.4-0.5 m. E lua vaega o palapala o loʻo faʻafefiloi ma le tasi vaega o le humus.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. Faatumu le lua i eleele palapala.
  2. Faatulaga le fatuga ina ia mafai ai e le ua o le 10 cm ona mumu i le eleele.
  3. Fafasi le palapala ma le faʻatusatusa.
  4. Suavai lelei.

O le ki i le tele o fugalaau o le tausia lelei o vaega uma o le totoina.

Mo Chissendale Roses, e taua le filifilia o le nofoaga saʻo e toto ai

Tausiga o togalaau

E tatau ona tausia lelei le rosa ina ia ola maloloina, ia atiaʻe ma tuputupu ae.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rosa Pomponella (Pomponella) - uiga o laau eseese varietal

Afai e na o le toto o le rosa ua totoina pe ua toe totoina, e tatau ona faasūsūina. Ona fausua lea e tasi i le 10 aso.

Taua! I le vevela, e manaʻomia tele le suāsusu. A uma le goto o le la, e mafai e le laau ona fai se tamai vai.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le ki i le atinaʻe manuia o lenei ituaiga o le masani lea o le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Pe a totoina laau totō e faʻapipiʻi faʻamaʻi. Amata i le tausaga na sosoo ai, o le rosa o loʻo faʻafefiloi ma minerale ma vitamini. I le amataga o le atinaʻega, o loʻo faʻaaogaina le faʻamaʻiina o meaʻai maualuga. Pe a maua e laʻau le lanu, e faʻapipiʻi faʻamaʻi le potassium phosphate fertilizers.

Teuina ma le totoina

Tipi le laau i na o le tau. I le taimi lava lea e tasi, ua aveese ai lālā mama ma mama. Ua vavae faʻamaʻi tausaga taʻitasi i le tasi vaetolu, ma i matutua matutua e tolu lala e totoe. O le teuteuga e faia i le taumalulu ma le autumn. O le gaioiga e faia i le tautoulu.

O Roses e manaʻomia ai lavalava masani masani

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Aʻo leʻi oʻo i le taimi o loʻo moe, e manaʻomia le fafagaina o le laau. O le faia o lenei mea, o le sulfure sulfide, boric acid ma le superphosphate ua faʻafefeteina i le vai. Ona vavaeina lea o le vao ma ufiufi i lala.

Fugalaau rosa

Afai e le lelei le tausiga o le fugalaau, e le mafai ona fuga le rosa.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rose Pilgrim (The Pilgrim) - uiga o laau eseese varietal

O le togavao e amata ona fuga i le amataga o Iuni. Afai e vevela le tau, ona faʻalauteleina lea o le vaomatua seia oʻo i le masina o Novema. O fugalaau vave e sili atu ona matagofie.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le vaitau o le fuga, e le manaomia e le rosa Chippendale se tausiga faʻapitoa, ma a maeʻa ona fafaga ma teuteuina le laau.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

I le tausaga muamua, e le fuga le laau. Ona le mafai ai lea ona tupu le rosa mo se tasi o mafuaaga e tele:

  • Tau le lelei le tau e filifilia. Totoina le laau e tatau ona i ai i luga o le nofoaga sili ona matala.
  • Le teuteuina le saʻo. Afai e teuina le rosa malosi, e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni e le o fuga.
  • Le tausia lelei. Mo rosa, e manaʻomia le meaʻai ma le totoina mai meaola faalafua.
  • Na maʻi le laau pe na osofaia e meaola faalafua.

Taua! Afai e te le mulimuli i tulafono o le tausiga, e mafai ona oti le rosa.

Le tausiga le lelei e tau atu i le oti o le laau

<

Fugalaau fugalaau

E mafai ona totoina se rosa i ni auala eseese. O le toe gaosia e faʻatino pe a oso le fale. O le auala muamua o le vavaeeseina. I le autumn, e tosoina lala laau ma tipi i totonu o le 15 cm ia taʻitasi. O laʻau pito i lalo ua aveesea mai ia i latou ma ua totoina le toto i le loloto o le 4 cm. Ona togafitia lea ma le fua o mullein ma ufiufi ai laau o polyethylene.

O le filifiliga lona lua mo le toe gaosia o le metotia lea e tuʻuina atu. Muamua, ave le laasaga o le fugalaau ma le malo. Faatasi ai ma le fesoasoani o matau laupapa e faʻaputu ai lona vaega pito i lalo. A maeʻa, ona vavae ese lea o le togavao ma totō i se nofoaga ua saunia.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

Faiga Masani:

  • Powdery Mildew O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei maʻi o se mea malie. O le susulu o le susu e mafua ai le maʻi. E aafia ai laulaau, pulupulu ma fatuga. A maʻi le fugalaau, ona lilo lea i le paʻeʻe papae. O le laau ua foliga solo. O lau e amata magogo ma pau, e fuga fugalaau. Pe a afaina, e tatau ona aveese vaega ua aafia o le laau ma sulu i se paʻu kopa-soap emulsion poo mullein solution.
  • Nofoaga lanu uliuli. E tupu i le malulu o le tau, faʻapea foʻi ma le le lava o le calcium. Muamua, o laulaau e ufiufi i lanu uliuli enaena ma pito samasama, ona pala ai lea ma pau. O laʻau uma e aʻafia e tatau ona aveeseina ma susunuina. O le togavao e togafitia i le Bordeaux vai poʻo se faʻamalosi o le paʻu kopa.
  • Le lapisi. Pe a afaina i lenei manua, o lanu mumu-lanu moli e aliali mai i luga o pu ma fuʻa. Pustules o loʻo i luga ifo o lau. O loʻo i ai ni meaʻai o le galo, ona o le faʻaleagaina o vaega maloloina o le laau. I le aluga o taimi, o laulaau laulaʻau e lanu samasama, faʻagogo ma paʻuʻese pe paʻu. O le maualuga maualuga o le toʻimamaʻi e mafua ai le maʻi. O aʻafiaga afaina, o laulaau ua aveeseina ma susunuina, ma i le taimi o le taumafanafana e tatau ona sosolo le fugalaau i le vai o Bordeaux.

Powdery Mildew Rose

<

Chippendale Rose Pests:

  • Spider mite. O se iniseti anufe o loʻo i ai se lanu samasama poʻo le lanu enaena. O se meaola e paʻu i lalo ifo o lau. Laʻau matamata afaina ma malepelepe. I lenei tulaga, e togafitia le laau i iniseti.
  • Greenhid aphid. O le pest e nofo i nuʻu ma faʻalautele vave. Apumds suck all juice from the plant. Faʻataʻi faʻamaʻi manuʻa ma iniseti.
  • Rose leaflet. O fuʻalaʻau ia e afaina ai pine, lau ma rosebuds. E mafai ona e tauva i iniseti ma se teuteuga o tapaa, kelani poʻo aniani.

Spider mite i luga o se laau

<

Rosa Chippendale e lauiloa i tagata fai togalaau. Ina ia tupu, e taua le mulimuli i tulafono uma o le totoina ma le tausiga o le laau.