Tupe teu

Vaega o le mea o loʻo i ai pi ma le tutoatasi o le gaosiga o le vanu Varre

I le taimi nei o le atinaʻeina o faʻatoaga, o le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o le meli e tumau pea i luga, o le mea lea, e tatau ona faʻapitoa lenei faiga e ala i le faʻalauiloaina o se fale e leai ni mea i totonu o le tekinolosi o le fatuina o se asaga.

O se fale o le pusa faigofie e faʻaaogaina ma faigofie ona faʻaaogaina o le a maua ai iniseti ma tulaga mafanafana mo le aoina o le meli.

O le a lenei mea?

Emil Varre o se tagata tausi pipi na ofoina atu lona ola i le suesueina o le fausaga o fale mo pi. Na ia tofotofoina le tele o sulufaiga seia oʻo ina ia fatuina le mea e le mafaitaulia o pi.

E te iloa? O le pipi e 5 ona mata ma e le iloa le lanu mumu.
O le fale o le pia na faia ina ia mautinoa ai le nofo filemu o pi i totonu. E le gata i lea, ua mamanuina i se auala e maua ai iniseti ma tulaga e latalata i mea masani. O loʻo i ai foi se fausaga faigofie mo le tausi meaʻai, faafetai lea e mafai ai ona maualuga le aofaʻi o le meli ma le itiiti ifo o ana galuega ma le tau. O lenei mamanu e sili ona lelei mo le tausia o le beekeeping beekeeping.

O isi ituaiga sulu e mafai ona faia ma o latou lava lima: multicase, alpine, nucleus, hiva a Dadan.

Fuafuaina foliga

O le mamanu o le sulufaʻi, na fatuina e Abbot Warre, e faigofie lava ona fai ma faʻatau. I le faʻaaogaina o fuafuaga faʻapitoa ma ata, e mafai ai ona fuafua lelei le tele o le oloa ma faʻapipiʻi le fale o le pusi i le auala sili ona lelei. O se siva laupapa faʻatasi ai ma ni meli honey tumau e aofia ai le pito i lalo, o le tele o mea e leai ni mea, o se podshryshnik ma se taualuga.

O le lelei o le gafatia lea o le tausi meaʻai e faaopoopo mea e tatau ai pe aveese fale e le toe manaʻomia. E tatau ona maitauina o le leai o se mea e maua i se pusi o bees e mafai ai e oe ona aoina le meli i se tagata o soʻo se matua, itupa ma le fausiaina.

E te iloa? O le pi e mafai ona oʻo i le saoasaoa e oo atu i le 65 km i le itula.
E le gata i lea, o le uiga o le masini e leai se masini e faʻaleleia ai le taua o le pi, tuʻuina atu ia i latou avanoa avanoa, ma e le mafua ai lagona le lelei i totonu o iniseti i le taimi o le seleselega. E tasi le tino o le sulufaʻiga o loʻo i ai vaega nei: 300 mm uumi, 300 mm lautele ma 210 mm le maualuga. O faʻamauluga pito i luga ma le lautele o le 24 mm ua tuʻu i se mamao e 12 mm mai le tasi. E tatau ona ufiufi i luga o ni mea faʻapipiʻi. I lalo o le faʻamau e tatau ona tuʻu ai ni paʻu o solo, ma i luga o le taualuga - ia faia ni pu i le faasologa e faʻamaʻalo ai le sulu. O le ufiufi e tatau ona faʻapipiʻiina i se aluga i le sawdust po o le lapisi moa e ufiufi i se ie, vavae ese mai i le fogavaʻa ua faʻataʻavaleina ma se laupapa o le a puipuia ai aʻafia mai le ulu. I le vaitau o le tau mafanafana, o le Varve hive ua faateleina lona avanoa i le faaopoopoina o ni tino.

O le totonugalemu o le vevela Warre

Mafaufau i le masini sulu mai luga i lalo. O le taualuga taua o loʻo ofuina e aunoa ma ni faʻamau ma e tele ni mea e tatala ai, lea e mafai ai ona faʻaleleia le lele. E potopoto mai laupapa inisi. I lalo o le taualuga o se mea mafanafana e aofia ai moa po o vao. Lalo o loʻo ufitia i se ie.

E taua! O mea o loʻo faʻaaogaina i totonu o le faʻavevela vevela e tatau ona faʻamago muamua.
E ui lava i totonu o le sulu ma fausia ai le nofoaga masani o bees, i le latalata i le natura, atonu e talafeagai le togafitia ma fafagaina iniseti. Ina ia faia lenei mea, ia gagau le tulimanu o le ie i totonu o se fausaga avanoa ma tuu le fafaga i le pito i luga. Mafaufau i le faatulagaga o le fale muamua. Luga o loʻo i ai se tapoleni faʻapitoa lea e tuʻuina atu ai ni pi. I lalo o ia mea o loʻo tuʻuina ai ni fasipepa faʻamau, i luga o le lima e tasi e tatau ai ona tipiina se togi i le ogatotonu ma faʻatumu i solo. O fusi e faʻapipiʻi i le sulu faʻatasi ma fao. I le lumanaʻi, o le a faʻaaogaina e pi le mamanu lenei e fausia ai se meli, ma faʻafefe uma le avanoa i totonu o le sulu.

Totonu lava le faʻavaa tutusa (tele o laupepa) o loʻo i lalo ifo. E tatau ona faʻamaonia i fafo o le tasi. I lalo o vaega autu o le pito i lalo. O se tino le atoatoa lea ei ai le malologa i le tasi itu e puipuia ai le vai mai le tafe. E tatau foi i le fale o le pusa ona faaauupegaina i vae mamana.

E faʻapefea ona fai oe lava ia

Ina ia mafai ona e faia se asiasiga, e faaopoopo i laupapa laupapa, e tatau ona i ai au meafaigaluega faapitoa: o se hacksaw, se samala, fao, se ie, se fua fua, ma isi. E tatau foi ona saunia se ata tusi muamua.

Ofagapi - o se faleteuoloa o meaʻai. Oli, propolis, pollen, tilo o le tupu, zabrus, perga, bee venom - o nei meaola uma o pusa e aoga ia i tatou ma ua faʻaaoga uma i vailaau ma i le cosmetology.

O le metotia o le fausiaina e faigofie, o le mea autu o le mulimuli tele i fua. E tatau ona maitauina e mafua mai ona o le faʻaogaina o le mamanu, e maualuga tele se asaga e mafai ona paʻu. O le mea lea, e le manaʻomia le fausiaina o le sili atu ma le tolu fale. Mafaufau i le algorithm mo le fausiaina o le sulu Vaefa mai le pito i lalo.

Lalo

O le pito i lalo e tatau ona fai vaapiapi nai lo le tino o le sulu lava ia. O lona mafiafia e tatau ona 15-20 mm. O le pito i lalo e tatau ona faia i laupapa lelei, ma vae e tatau ona faʻapipiʻi i lona faʻavae e faʻatulaga ai le sulu i luga o le mutia.

Fale

O le mataupu o se atigipusa lea e 8 tulaga o loʻo i le mamao o le 12 mm mai le tasi. I le fausiaina o lenei mamanu e tatau ona mataʻituina le faʻaogaina o laupapa i sooga. O faʻamau faʻamau, e iai le uumi, lautele ma le maualuga o le 300 mm, 20 mm ma le 20 mm, i le faasologa, e tatau ona faʻafefiloi ma le kelu ma tuʻituʻi.

E taua! E tatau ona mina le pito i luga o manoa, ina ia timu le vai i le timu.
Ina ia mafai ona faia ni togi, e fautuaina le faʻaaogaina o paʻu uamea mo le gaosiga, o le i ai o le diamita 12 mm ma le pine i pito. Latou te manaʻomia e faʻapipiʻi le oloa i le pito i lalo ole sulu. O le mea lea, e mafai e le beekeeper ona faʻanofo le fale o le pusi i le nofoaga tonu.

Lini

E le pei o le mataupu, o le tele o le liner e tatau ona faʻaititia i le 5 mm. O lenei mea e faʻaititia ai le faʻalavelave ona o le vave faʻafefe o le taualuga. E mafai ona e faateleina le avanoa i le 10 mm. Pe a faʻatumu le vaega i lalo ifo o le taualuga ma vaovao, paʻu laupapa po o le galu, e tatau ona tuʻuina le ie i le pito i lalo ina ia le gaogao mea o loʻo i totonu o le atigipusa, ma faaleagaina ai le vaega atoa o le sulu.

Faʻavaa

I luga aʻe o le taualuga o se taualuga ma fale. O lona mafiafia e tatau ona 20 mm, ma le maualuga o laupapa - 120 mm.

E taua! O le vevelaina o le mea, o le mama o le taualuga.

Inumaga o bees e aunoa ma ni papa

I le laasaga muamua o le fafagaina o pi, o le a fautuaina e faia se eseesega. Ae ui i lea, e le mafai i taimi uma, talu ai o lenei ofo e ono leʻo luga o le maketi. I lenei tulaga, mafaufau i se isi filifiliga mo le mauaina o se aiga lea e te manaʻomia e faʻatau ai pi o loʻo nofo i totonu o se asaga.

Ona tuu lea i totonu o lau apiary ma faatalitali mo i latou e amata ona eli. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻuina pi i le 'aʻai o Varre. E tatau ona manatua o le manaʻoga e puʻe ni iniseti i ni vaega e tufatufa tutusa le numera o latou iniseti o le sulu.

E te iloa? O le fua leaga mo se tagata matua o le 500-1100 pi stings.
O lenei faasologa o gaioiga e mafai ona oʻo atu ai i foliga o le paʻu i luga o le paʻu o se tagata o loʻo tausia ni sulu, o le mea lea e fautuaina ai lenei faʻatinoga mo le au faipese poto masani.

I se tulaga lautele, i le faagasologa o le faatulagaina o le tausiga o beekeeping, poto masani ma uiga e uiga i iniseti latou te faia se vaega taua. Ma o le fausiaina o fale mo i latou o se elemene taua lea e taua ai le tausisia o fua talafeagai ma faʻaaoga se ata faapitoa.