Laʻau

Rosa Circus (Circus) - uiga o le laau varietal

O Roses o se tasi lea o mea aupito sili ona sailia ma matagofie fugalaau. Faatasi ai ma le matagofie o ituaiga eseese, o le sili ona lauiloa o se ituaiga eseese e pei o Circus. Mafaufau pe o le a le ituaiga ituaiga eseese ma ona uiga.

Rose Circus (Circus) - o le a le ituaiga ituaiga, o le talafaasolopito o le foafoaga

Rosa Circus o se sui iloga o le vaega o floribunda. O lenei ituaiga o laau na faalauiloaina i le 1956. E ui lava i le mea moni o le circus e tele ituaiga suiga, e faigata ona le iloa le foliga muamua o le fugalaau. Rosa Circus o se vaomatua laʻitiiti ma lau lanu lanumeamata uliuli e ufiufi ai le laau atoa. O le fugalaau fugalaau ei ai le lanu samasama-samasama i le ogatotonu ma lanu-mumu i pito.

Circus

Rose: Circus ituaiga

Fesoasoani! Mutuale o lenei ituaiga meaola e iloga e se vao vao. I le taimi lava e tasi, o le vaega pito i lalo o le vao e tumau pea ma e laitiiti, e leʻo ma e masani ona le tatalaina.

Faamatalaga o le rose circus i le laulau.

Igoa Uiga o rose circus
Fugalaau fugalaauTele, lapotopoto, tafe
Bud lapoa7-8 cm
Numera o petalee tusa o le 40-45
Laʻau Bush50-70 cm
Bush lautelee oo atu i le 100 cm
SmellMalamalama, matagofie mea manogi o rosa
LaʻauLelei, susulu, mafiafia
SpikesTele, laiti

Taua! O Rosa Circus ua matua manaomia lava i totonu o le au fai togalaau, e le gata ona o lona matagofie, ae faapea foi uiga lelei o loo i ai i lenei ituaiga.

Ona o lona le lelei, o le laau e talafeagai mo le galueaiina i itu uma o Rusia. Pei faʻatusatusa i isi Roses, o Circus o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • tele, lush flowering of one bush;
  • fuālaʻau faʻaauau pea i le gasologa o le vaitau ma tumau seia oʻo i gutu;
  • faigofie ona tupu, tausia;
  • maualuga le tumau i tulaga eseese o tau;
  • susu susu, faapalepale timuga, timu;
  • taumalulu taumalulu.

E ui lava i lona le mautonu, o le ituaiga o fesili o loʻo i ai ni faʻafitauli le lelei tele i le tele o lanu. Faatasi ai ma:

  • vaivai malosi o fugalaau;
  • leaga le atinaʻe i nofoaga malulu.

Rose St Circus, e maualuga atu i le mita e tasi. I lenei tulaga, o le togavao e matua vevesi lava. Tasi o togavao e tusa ma le 3-11 polo. Ona o nei meatotino, o Zirkus e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. O loʻo tuʻuina i luga o tuaoi, ala, ala savali, faʻaaogaina i le teuteuina o moega fugalaau, ma isi. O le Circus e taua o se vailaʻau masani, e pei ona faʻaaogaina i le tele o elemene teuteu ma fatuga.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Rosa Limbo (Limbo) - uiga o le laau varietal

E pei o le tele o Roses, o le Floribunda circus e tulai mai e le ese mai ia i latou ma e faʻalauteleina i fualaau. Mo le totoina o lenei ituaiga filifili laufanua mafanafana mafanafana, sili atu pe a le matagi ma matagi e le afaina ai. Rose e fiafia i le vaʻaia, eleele e le o faʻamalolo ma le lauʻeleʻele. O le eleʻele eleʻele e tatau ona tusa ma le 5.6-7.3 pH.

Tuputupu ae

Faʻamasaina muamua le lua. O aʻa o le rosa i totonu o le lua e tatau ona tu saoloto. O loʻo i ai se lapisi e tusa ma le 50 cm le talafeagai mo lenei mea. O loʻo iai foi se alavai e aofia ai kalave ma oneone. Ua maeʻa lenei mea ina ia leai se tulaga o le vai. A leai, o aʻa e ono pala.

E fautuaina e fausia le paluga eleele i le totoina o le lua e pei ona taua i lalo: tolu vaega o le manurele, vaega e lua o le kerupi poo isi eleele lafulemu, lua vaega o le oneone ma le tasi vaega o le peat. O lea faʻafefiloi o le a mafai ai e le rosa ona vave aʻa ma ia atiina ae lelei i le lumanaʻi.

Taua! O fualaau fou e le tatau ona totōina i le nofoaga ua tupu aʻe ai vao ua matua.

O le faʻaleleia o fanua e faia i le auala masani. O le vaitaimi e faalagolago i le itulagi lea ua fuafuaina e tupu ai Circus. I totonu o itulagi ma se mafanafana o le tau, e totō laau i le amataga o le tautotogo pe latalata i le autumn. I le malulu - i le tautotogo o le tautotogo, vavalalata i le taumafanafana. O le taimi sili e faʻaleleia ai fanua i le tele o itulagi o loʻo taʻua o le amataga o Me. I le taimi nei, o loʻo lelei le mafanafana o le palapala ma ua sauni e fai ni fualaau.

Faʻamasinoga

O le faʻatulagaga mo le totoina o le tea tea tea tea o le tea tika:

  • i le taimi lava lea ao leʻi faʻaaogaina fatuga i totonu o le palapala, e manaʻomia ona teuina i totonu o le vai. O lenei faʻatonuga o le a mafai ai e le rose ona maua aʻa. Fafagu i latou mo le 4-6 itula i le mama ma le suavai. O le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela vevela. O le gafatia o le galo e tatau ona vaʻaia ina ia maua saoloto aʻa ma aua le punou;
  • o aʻa ua faaleagaina ma ua tipi ese, vaivai vaivai, ua leva ona faapuupuu. O aʻa malolosi o le umi o le umi e tusa ma le 10-20 cm e totoe. O vaega e tatau ona faia i le maualuga o le 45 ° C;
  • saunia se lua (o le faagasologa o le sauniuni o se lua e folau ai na faamatalaina i luga) ma amata ona totoina se rosa i le palapala;
  • ua tuʻuina le fatu i totonu o le lua ina ia i ai aʻa i se tulaga saoloto, aua neʻi malepe ma aua le punou. O le nofoaga o tui e tatau ona tusa ma le 5 cm i lalo o le eleele;
  • o le suamalie e sasaa faʻatasi ma le palapala faʻafefiloi lemu, i ni vaega laiti. E taua tele, o mea uma i le va o aʻa e lelei, ae e leʻo fufusi;
  • A maeʻa ona faʻatumu le lua o le totoga, latou te pamu le palapala i le lima.

Fesoasoani! Ina ia mafai ona mauaa le rosa ma aua le oti, pe a totoina i le taimi o le po malulu, e aoga le faaputuputuina o le fatu laau faataamilo i le vaitau tutotonu i le maualuga pe a ma le 10-15 cm.

Tausiga o togalaau

Rose Penny Lane - Uiga o Varietal Plants

O le gaioiga o fatuga e mauaa aʻa e manaʻomia ai le tausiga. E taua le fafagaina, faʻafefe ma faʻafefete i latou i taimi uma. Laʻau le eleele pe a tatau ai, i le taimi lava e tupu ai se vao fou.

Faʻasa

Fafagaina o rosa

Ua matua suamalie lese. O le le lava o le susu e afaina tele ai roses, ae masani ona faasusu i nai vaega laiti e mafai foi ona afaina ai i latou. O le mea lea, o le suavai lelei - 1 taimi i le vaiaso. I le vevela vevela, timuga vevela, o le tele o le faʻamaʻi e mafai ona faʻatupulaʻia i le 2-3 i le vaiaso. E tusa ma le tasi le lita o le vai e tatau ona faʻaaluina i le tusa o le 5 lita o le vai, e le sili atu. I timuga timuga, ua faʻaititia le tele o le faʻava.

Rosa Pomponella (Pomponella) - uiga o laau eseese varietal

I lalo o tulaga lelei o le tau, vai le Circus e pei ona taʻua i lalo:

  • faataamilo i laau taʻitasi e fai ai ni mea laiti, moa po o ni mea laiti;
  • ia tumu i vai;
  • e tusa ma le 15 lita o le vai e tatau ona alu i le tasi togavao;
  • pe a uma le suāsusu, e faʻaopoopoina le kulutū ile malologa;
  • o le palapala ua tatalaina i se atuatuvale e oʻo atu i le 10 cm.

Taua! Circus, pei o soo se isi lava rose, e manaʻomia ai le faʻaleleia o vai ma vai faʻapitoa - lelei ona tausia, talu ai o le "vai fou" e mafai ona afaina ai le laau. Suavai mai le tapuni mo lenei mea e puipuia mo le 1 aso. Mo le faʻaleleia o le vai, e mafai foi ona e faʻaaogaina le timu, lea e aoina i le timu ma faʻaaoga mo faʻavaivai taitasi. O le vai e tatau ona i ai i le vevela lava e tasi e pei o le siosiomaga, o le vai malulu foi i le vevela o le a le faatagaina ai le rosa e faʻafefe le susu, ma o le palapala i lalo o le laau o le a faʻavaivaia.

E faʻamalūlū Roses i le vaveao po o le leva o le afiafi. E manaʻomia ina ia oʻo i le po le taimi o le laʻau o Circus e faʻamamago mai le susu.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Ua fafagaina Roses i fugalaau faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa, poʻo ni "fale" ofu. Fafaga mo le Circus e mafai ona faʻaaoga:

  • organic
  • minerale;
  • olive-minerale;
  • natura, e pei o le manogi, salu, peʻa, faapalaga, ma isi.

Laʻei pito sili

O tulafono faavae mo le fafagaina o Circus:

  • A o le i luga o le ofu, faapea foi pe a maeʻa, o le palapala e maligi tele. O le mea lea, o le tele o seta ma vailaʻau, o loʻo aofia ai i le tele o meaʻai i le faʻasusu, o le a le oʻo i le rosa;
  • e faʻaaogaina le faʻamalolo i le tautotogo ae leʻi oʻo i le tuputupu aʻe o tumutumu ma taamilo;
  • i le taumafanafana, o le palapala i lalo o le laau e faalua ona faʻasaina - aʻo lei amataina le taoto ma ao faagasolo le vaitau o le tele o fua;
  • i le tautoulu i le maea ai o le tuputupu aʻe o le vaitau, e fafagaina foʻi rosa i fugalaʻau;
  • pe a uma ona faʻasusu ma faʻafeinu, o le palapala i lalo o le vao e faʻamaʻa.

Teuina ma le totoina

O le tipiina o laau e faia i na o le taimi o le totoina o le tautotogo. I le taimi o le totoina o le autumn, e le teuteuina ai laau. Muamua, talu ai o weni laʻitiiti e fai pe a uma le teuteuina e leai se taimi e matua ai ao lei oʻo i le taumalulu ma feoti ai. Lona lua, o le tele o fai togalaau e faʻaaoga le fuʻaina o le autumn ina ia faafaigofie ai ona ufiufi laau i le taumalulu.

Taua! O le tulafono autu mo le tipi Circus i le tautoulu o le vevela lea e faia ai le taualumaga, e le tatau ona sili atu ile 0 0C. O le mafuaaga lena e faia ai le teuteuina i le afiafi po o se aso manaia.

Suʻeina o fualaau o le rose o loʻo faʻaaogaina Cirkus i le tautoulu, mai Setema i Oketopa. E amata ona latou eli i luga se rosa mo le gaosiga mai le pito tonu lava, ma faasolosolo lava agai i le ogatotonu. O le aʻa o le rosa e matua loloto lava, o lea i nisi tulaga e tatau lava ona e tipiina mo le toe totoina. O le eleele e tumau i le aʻa e le tatau ona faʻamamaina, o le rosa o loʻo faʻapipiʻiina i se isi nofoaga tuusaʻo ma ia. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le rosa mai le tasi nofoaga i le isi ma se tapoleni poʻo se uʻamea umi. O le faagasologa o le totoina o se fatugaina e le ese mai le faagasologa o le totoina o se laau talavou, lea na taua i le amataga o le tusiga.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

O se mea taua pe a sauniuni Circus mo le taumalulu o le saunia lea o le eleele. O le eleele i lalo o le fugalaau e tatau ona matutu. O le mea lea, latalata ia Setema, o tagata fai togafiti poto e taofi le faʻamamaina o rosa. Afai o le taumafanafana o timuga, ona latou taofi lea o le susu i le ogatotonu o Aukuso.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ua aveeseina laʻau. E oʻo atu i le afa muamua o Novema, faʻapipiʻiina le vaʻaiga faʻapitoa e pei o isi vaʻaiga, ma tatala le eleele i lalo o le vao i le loloto o le 10 cm. E aofia ai le Circus i auala eseese. O le mea moni, o le lelei ma le faavae o le malutaga e faalagolago i le eria o loʻo tulaʻi mai. I le vevela o le tau, e mafai ona faʻaaogaina le paʻu ma le tusa ma le 20 cm i luga aʻe o le papa poʻo se laʻau o laʻau ma le mauga e mafai ona faʻaaoga mo fale. I nofoaga vaivai, o fale malulu e sili atu ona ogaoga - mai fale puipui i mea e leai ni laupepa faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, lutrasil, lea e mafai ona tatalia le vevela ma e le faʻaleagaina ai le laau.

Fugalaau rosa

O fugalaau galue o Circus e tupu ia Iuni ma Aokuso.

Taua! I le va o nei masina, e malolo ai le rosa. Aʻo leʻi amataina le fugalaau, e fai le laei pito i luga, a maeʻa ona ola le rosa i le amataga o Setema, ua saunia le rosa mo le taumalulu ma ua le toe faʻamaina.

O le taimi malolo o Circus mai le fugalaau e mafai foi ona matauina i mataupu nei:

  • i le tausaga muamua o le totoina o fatu. E faʻalagolago lava i le tulaga o le fatuina, tausia lelei.
  • Nofoaga le tauleleia
  • le teuteuina le saʻo i le tautotogo po o le tautoulu;
  • le tausiga o Circus na faia sese - le lava o meaai paleni, soona inu, po o le vice versa, ma isi;
  • lapisi tuai.

O mafuaaga autu ia e le mafai ona fuga ai se rosa.

Fugalaau fugalaau

E i ai ni nai auala e faʻasalalau ai Circus, lea e sili ona taatele. O le tipiina o se rosa o le amataga lea o le taumafanafana, ma e sili ona faigofie le faia i luga o le moega lava ia. I le vaitau o le fugalaau, o roses mai le lignified shoots o loo i ai ni afaina, lea e vave tanumia i autafa o le togavao i le eleele ina ia latou maua aʻa.

Circus 2

O le rosa ua faʻalauteleina foi e ala i le vaevaeina o vao, lea e masani ai mo Circus. O le vaevaeina o roses e faia i le amataga o le tautotogo - aʻo le i faia le tumutumu. O aʻa ma nofoaga o le faaleagaina o roses na fausia i le taimi o le vaevaega e togafitia i se tuufaatasiga faapitoa o le manulele ma le omea. O lenei paluga e faamaloloina ma mafai ai ona maua aʻa i luga o laau toto ma laau fou.

O le isi metotia o le toe gaosia o le taoto. O se ata matua e leʻi faʻavaivaia le filifilia o le a filifilia ma o le tipiina o le cortex e tusa ma le 8 cm le umi i le itu o le a faʻauʻu i le eleele. Lafoaʻi fagu i le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana.

O le fesuiaʻiina o fanau o se tasi lea o auala o le fafagaina o rosa. Le faigofie, ae itiiti le aoga. Ua vavae ese si uso ma ua faʻafefeteina i se nofoaga fou i le tautotogo, pe a maeʻa ona taʻe le eleele.

Taua! O le tui o se tasi lea o auala pito sili ona tele e faʻaaogaina ai Circus, ae masani lava. Totoina rosa i luga o aʻa o le vao vao. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le taumalulu i tulaga o le greenhouse.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E pei lava o soʻo se isi lava laau totino, e vave ona tupu mai ni meaola faalafua i Circus, pe ua afaina i faamaʻi. Faatasi ai ma le mea masani:

  • paʻu paʻu;
  • lanu uliuli;
  • lapisi
  • lanu enaena;
  • apogaleveleve, etc.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi i rosa, faʻamaina laulaʻau, fugalaau, vavae ese. O le laasaga lona lua o le a tosoina i se fofo faʻapitoa. O se tasi auala e pulea ai e filifilia mo ituaiga uma o manu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻateʻa ese le lanu uliuli, e faʻaaogaina le tasi pasene o le vai o le Bordeaux poʻo le faʻafefusi.

O Hybrid Rose Circus o se tasi o sili ona matagofie ma sailia. O le tausia o lea mea e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, o lea e mafai ai e tagata uma ona totoina sea ituaiga laau.