Laʻau

Ratibida

O Ratibida o se fua tele laʻau fugalaau e iai ni mea mataʻutia, lea na taʻua ai le pulou Mexico poʻo Sombrero. O avanoa tatala o Amerika i Matu mai Mekisiko i Kanata ua manatu o ia o lona laufanua, ae e aʻafia foi lona aʻa i le tau. O le mea e sili ona fiafia i ai lalelei ma cardelli o le a teuteuina le togalaau ma lanu susulu ma faʻatumu i se manogi tulaga ese.

Faʻamatalaga

O se laau faʻalauiloa e tasi pe sili atu saʻo saʻo e oʻo i le 120 cm le maualuga. O aʻa malolosi e mafai ona aveese mai le susu mai le loloto o le palapala, ona o le laau e ola i nofoaga malulu ma eleele. I totonu o le vao, e mafai ona maua i luga o vaomatua, auala puipui, poʻo luga o laufanua.

Laʻau lauulu e lanu-lanumeamata, ulu, vaevaeina i ni sea. O le umi o lapisi laulaau e mai i le 3 i le 12 cm. Fugalaau i luga o laina umi e tatala i le ogatotonu o Iulai ma fiafia tagata fai togalaau seia oʻo i le tau o le autumn. O le fugalaau e pei o se fugalaau e tafe mai i totonu o le paʻu 2-3 cm le umi. I le vaega pito i lalo, o le ogatotonu o loʻo faia i laʻau mūlū vaivai o se foliga vavao 1-3 cm le umi. I le natura, e mafai ona e maua laau totō ma samasama samasama po o paʻu manu, faʻapea foʻi lanu felanulanuaʻi.

Eseesega

E lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga:

  • kolina;
  • cirrus.

Ratibida Colony

E ese mai i fugalaau tetele e oʻo i le 8 cm le lautele ma se igoa faʻalauiloa i le tulaga o se koluma. O le tumutumuga o loʻo tumu i le tele o fugalaau lanumeamata e paʻu'ū e pei ona fuga ma fuga fatu. Burgundy, lanu samasama, moli moli ei ai taimi e iai se lanu samasama. E masani ona fuga i le tausaga lona lua talu ona lulu fatu. Ia Oketopa, i fugalaau taʻitasi, o se atigipusa ma fatu laʻau lelei e matua. O laʻau o loʻo totoina saʻo, tupu mai se tamai vao mai le aʻa.






Ratibida Colony

Cirrus Ratibida

O loʻo iai se faʻapitoa faʻapitoa o pepa laulaʻau. Latou te le faʻamalosi poʻo le cirrus, e matua faʻaloloa. O le laʻau e faʻafefe ai le manogi manogi pe a uma ona tape. Reals petals, maka, vali samasama. O le pito i lalo e itiiti ifo i luga, ua faataamilomilo.






Cirrus Ratibida

Tofiga

O lenei tulaga masani e mafai ona faʻaleleia e ala i le tipiina po o le lūlū fatu. E le tupu mo le umi, na o le 4-5 tausaga. O le mea e lelei ai, o le laau e maua ai le tele o le totoina o le tagata lava ia, lea e fesoasoani i le faafouina o le tagata lava ia.

Pe a faʻasalalauina e fatu, o le luluina o laau e faia i le amataga o Fepuari, ina ia mafai ona ola le ratibida i le faaiuga o lena taumafanafana. O fua e aoina i le faaiuga o Oketopa poʻo Novema, pe a maeʻa maeʻa pusa pusa ma faʻafefe enaena.

A o le lūlūina, o fatu e teu mo le masina i le malulu (+ 5 ... + 7 ° C), o lona uiga, o le malulu malulu o loʻo faia. Ona latou lūlūina lea i totonu o se mea susu susu ma tuu i luga o le faamalama o le faamalama i le vevela o le ea o + 20-25 ° C. Ina ia taofia le susu mai le vevela, ufiufi ipu poo pusa i se ata tifaga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

A maeʻa le 2 vaiaso, ona aliaʻe mai ai lea o pine, o loʻo faʻafefete ma faʻapipiʻi i ni atigi pusa eseese ma foliga o ni laʻau moni se lua. O laau faʻamalosi ua tuʻuina atu i se nofoaga malulu poʻo se fale kesi mo le 10-15 aso ao le i amataina le vevela vevela. I le ogatotonu o Mei, ua totoina ai le ratibida i eleele tatala, ma taofia ai le mamao i le va o laau toto ile 20-25 cm.

I nofoaga vevela, e mafai ona e toto vave le ratibida i luga o le eleele. Latou te vave faia, i saute - i le faaiuga o Fepuari, ma i matu - ia Mati. O le eleele muamua na eliina ma le faʻaeteeteina ma ufiufi. I le mamao o le 30 cm faia ni togalaau laiti, 2 cm le loloto.

E mafai ona e faʻapipiʻi le laau i le 2-3 tausaga i le vaevaeina o le vao, ae o lenei faiga e faigata ona o le aʻa o le aʻa.

Tomai Matutua

Ratibida e fiafia i eleele le lelei poʻo le eleele. O le loam poʻo le oneone eleʻele ma le lime faʻaopoopo e fetaui lelei mo lea mea. E taua foi le tuʻuina atu o le fale ma le suavai lelei ma aloese ai mai le vai. I totonu o le togalaau, o nofoaga lafulemu po o sina malu malu e filifilia mo ia. O le laau e faʻasaina le lamala ma le malulu lelei tele, o lea e tatau ai ona faʻamafanafanaina i na o le vevela vevela. Mo le taumalulu, o aʻa e le manaomia ai le malutaga, ma e mafai ona lūlū fatu i luga o eleele malulu.

Ratibida e le lelei ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e matua lelei lava ona tufatufa i luga o laei. Faʻatasi ai ma le tele o faʻamaʻi, o le lafu o greens ma le faʻaitiitia o le fugalaau e mafai. Na te mauaina mea uma e tatau ai mai le loloto o le lalolagi faafetai i le atinaʻeina o le rhizome.

O le laau toto e matua tuai, uaua malo pe a mavae le 4-5 tausaga e le toe fiafia. Ina ia toe faʻaleleia le vao, faʻaaoga fualaau fou pe sili atu ona fevaevaeaʻi ma vaeluaina.

Faaaoga

E manuia lelei Ratibida ma isi laau totō. E mafai ona faʻaaogaina i le rabatki, fugalaau tetele, teuteuga o puipui ma teuteuga o fale le fiafia. I le vaitaimi o le vavao, e tosina malosi ai iniseti. Fugalaau i luga o laʻau umi e fetaui lelei mo fugalaau ma le faʻamago. Otioti fugalaau o le a tutu i totonu o se fagu mo le 7-10 aso.