Laʻau

Crossandra: tausiga o fale ma fugalaau fugalaau

O fugalaau e na o le iloaina o mea fiafia uma o se fugalaau e avea o se fausaga. O mea lelei, latou te maitauina lelei uiga lelei teuteu ma le tele o lau, ma le umi o le laau. Ae peitai, ina ia mafai ona e fiafia i sea ituaiga matagofie, e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai se suauu ma mea e manaʻomia mo oe. A leai, o le a magumagu ma e le faaalia uma ai le matagofie i le taimi o le fugalaau.

Faʻasologa autu

I le taimi nei, e le tele ni ituaiga o mea e feoai ai ua tupu, aua e le i maua lava le lauiloa. Ae ui i lea, o nisi oi latou ua mafai ona latou mitamita i nofoaga i luga o windowsills ma ua avea ma meaola moni.

O le a se foliga o fugalaau

Crossandra Orange

O lenei ituaiga e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O ona lanu e lanumeamata lanumeamata i lanu, mea e leai ni mea, o lona maualuga e tusa ma le 15 cm, o lanu moli. O se mea iloga o lenei crossander o le fiafia lea i le vavave umi nai lo isi ituaiga.

Crossandra Orange o le laau sili ona umi

Crossandra Yellow

O lenei fugalaau ei ai ni laupepa laiti. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.5 mita. O lau pito uumi o loʻo i le faavae, i le ape o loʻo matua faʻapuupuu. O latou lanu e lanu, o loʻo i ai ni faʻamalosi siliva. Inflorescences o se lanu samasama samasama.

Laʻau samasama e tupu i le maualuga o le 50 cm

Isi

E i ai isi ituaiga e le sili atu ona manaia ma agavaa ma ituaiga o vavao i totonu, lea e tatau ona taulai atu i tagata e totoina vine. E aofia ai:

  • Ituaiga Crossandra o Fortune;
  • Blue ice;
  • Variegate;
  • Mumu;
  • Le mautonu;
  • Green ice.

O le lanu o fugalaau i nei ituaiga e mafai ona le gata i le mumu, lanu piniki pe papaʻe, ae e lanumoana ma lanumeamata.

O le aisa lanumoana e le o se lautele lautele mo le gaosiga o totonu.

A o le i ai le Crossander i luga o le windowsill, o le tausiga lelei e tele nuances, e tatau ona e faamasani i foliga o le totoina muamua o se fugalaau. Mo ituaiga taitasi ma ituaiga eseese, atonu e eseese.

Aiga Tausi

Ripsalis - tausia ma toe gaosia ile fale

Crossandra e matua faigata lava le tausiga ma e le faamagalo atu mea sese, o le mea lea latou te faʻafeiloaʻi ai i lenei faiga ma le tele o tiute tauave.

Faʻalogo! E fautuaina e aoao e uiga i tulafono faʻavae i luma o le fagu ma o loʻo i totonu o le potu lenei laau toto.

Nofoaga

Crossander e tatau ona ola na o se nofoaga lelei, e sili atu i le windowsill south. I le tau mafanafana, e tatau ona puipuia laau laiti mai le mu e ala ile tauaso po o ie puipui pupuu. O le fugalaau e fiafia i le vavalalata vavalalata e tutusa ma malo malolo o le faamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei mea e mafai ona:

  • ferns;
  • fittonia;
  • uʻamea;
  • Begonias;
  • Calathea ma isi

E na o nofoaga lelei e malamalama lelei e fetaui mo le gafa.

Malamalama

Crossandra, o lona tausiga i le fale e le faigofie, alofa i le tele o le malamalama. O lenei tulafono e leai se faʻalavelave e oʻo lava i le taumalulu. O se fagu e iai se laau e tatau ona tuu i luga o le faamalama o le itu i saute, puipui mai le susulu o le la i le susulu malamalama. Afai e itiiti se malamalama, o le fugalaau o le a le totogo lelei lava. O nisi taimi o fugalaau e mafai ona maua ai le malamalama i le taimi o le tautoulu-taumalulu, e faʻaaoga ai filatini mo lenei mea.

Lulu

Crossandra e lagona le mafanafana i le maualuga o le vevela potu (+ 18-28 ° C). E sili atu i le taumafanafana o lenei faailoga e le sili atu i le + 30 ° C, i le taumalulu e le pa'ū i lalo + 15 ° C. O nisi vailaʻau e sili atu ona puipuia i le malulu.

Crossandra o se fugalaau e le fiafia i suiga faafuaseʻi i le vevela ma le ata, lea e tatau ona amanaia pe a faʻavevela le potu.

Crossander e tatau ona puipuia mai le asu ma le malulu

Faʻalogo! Afai e malulu le fale, ma i le taumalulu o le vevela e le maualuga aʻe i luga + 20 ° C, ona mafai lea ona tuu le laau i tafatafa o le pamu afi poʻo luga tonu i luga, ia tausia le tausia lelei o le ea i totonu o le masani.

Faʻasa

O Kassandra o se fugalaau i totonu, e matua nofouta lava e le gata i le faʻaleleia o le eleele, ae faʻapea foi i le lāmala. O le mafuaaga lena e le mafai ai ona e faʻamago atoatoa le ele. E le taliaina foi le amataina o le fausiaina o le laau aʻo leʻi faʻamalo le pito i lalo. Afai e te alu ese mai le faimalaga e aunoa ma le faimamago i le vevela, vevela aso, ona pau ai lea o ona la i le afiafi. O le a tatau ai ona sasaʻa vai inu i totonu o le pesini ma tuʻu se fugalaau fugalaau iina mo se itula poʻo se mea e sili atu. O lau o le laau e tatau ona faʻasaʻo.

Faʻalogo! Afai e te alu ese mai le mea e faʻaulu ai le suavai mo se aso e aunoa ma le faʻafeinu, o le a oti lava o ia.

Ona o le leai o se susu, o se fugalaau sili ona fiafia e mafai ona oti

Mo faʻaleleia o laau e faʻaaogaina ai le vai tumau i le vevela o le potu. E le gata i lea, i le vaitau o le taumafanafana e manaʻomia ai le faʻaleleia malosi atu nai lo le autumn ma le taumalulu. I le taumalulu, o le vai inu e faia i le 1 taimi i le 2 vaiaso.

Faʻamamaga o le ea

Cassandra i tulaga masani e tupu i se vevela vevela ma le malulu, o le mea lea, e manaʻomia e le potu ona fatuina ni tulaga talitutusa.

Faʻalogo! I le taimi mafanafana, e tatau ona faatumauina le maualuga o le maualuga i le pe tusa ma le 70%, i le malulu - 55%.

Mo le tausia o nei faailoilo, ia faʻaaoga se mea e maua ai le pulumu poʻo se mea faʻapitoa faʻapalapala. Afai e le mafai, ona tatala lea o koneteina i le vai e tatau ona tuʻu i tafatafa o le fugalaau.

Totoina o laau

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona toe faʻapipiʻi vave le crossander. O se laau totogo e faatagaina e fuga mai i le iuga ma na ona amata ona galue. O le eleele e masani ona faasusuina le vai, ona aveese lea o le fugalaau mai le ulo ma fufulu mama mai le faleoloa mea. Tuʻua naʻo se tasi e tumau mausali i aʻa.

E le taliaina e le tagata matua crossandra toleniga

O se ipu faʻafeiloaʻi e filifilia sina mea e sili atu ona vavalalata nai lo le tasi lea na tupu aʻe muamua le crossander. E tatau ona iai ni alavai faʻavaivai i lalo. Muamua, o le laititi e faʻalauteleina le gaʻo po o tamaʻi tamaʻi laʻitiiti e sasaa mai, lea o le a avea o se alavai, o lona uiga - o le eleele elemene. O le togavao ua faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i le ogatotonu o le atigipusa ma i le pito o loʻo ufiufi ai foi i le kulimi eleele. A maeʻa lenei mea, e faʻafefe le fugalaau ma, afai e tatau ai, latou te faʻaopopo atili le lalolagi.

Faʻalogo! I totonu o le faleoloa, o togalaau e togafitia lelei ma le tuputupu aʻe malosi ma fualaau faʻamalosi e tuʻuina atu ia i latou mea talafeagai teuteu teuteu, aua o le malosi o le laau atonu ua uma ona tafe, ma e leai se tulaga e tatau ona e le mautonu i le toe totoina.

O faʻasalalauga matutua e matua tiga lava i le gaosiga, o le mea lea, e aunoa ma se manaoga faʻapitoa, e le mafai ona faʻalavelaveina. O mafuaaga mo na ituaiga o gaioiga e mafai ona aofia ai:

  • solo le aʻa;
  • o aʻa ua faatumulia le avanoa atoa i totonu o le ulo ma pipiʻi atu i totonu o pu i le pito i lalo.

Faʻatauga auala

Dieffenbachia - tausiga ile, toe gaosia

Crossander, o lona fausiaina tutoatasi e le o iai ni faigata tele mo se tagata fomai ola maloloina, e ola lelei. E tele auala faʻamaonia e maua ai fugalaau fou i le fale.

Laʻau

Mo lenei metotia, o loʻo faʻaaogaina ia mea e totoe pe a uma ona faʻataʻoto le crossander. O la latou uumi e tatau ona tusa ma le 9 cm. O laʻau pito i lalo ua vaʻaia ma le totoa, o le lala laau e totoina i se pito i luga o le faʻafefiloi o oneone ma peʻa. O le a manaʻomia e le gafa le faʻapipiʻiina o vaʻaiga lanu mo sina taimi. Ina ia faia lenei mea, tuu se taga palasitika i luga. A o leʻi totoina, e fautuaina le vaʻaia e togafitia i aʻafiaga o aʻa.

O le fugalaau e tupu lelei atoatoa e ala ile tipi.

O le koneteina o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu ma se vevela o + 25 ° C. A maeʻa le 3 vaiaso, e tatau ona fai aʻa. A o faagasolo lea taimi, o le a faʻaaogaina le falemalama ma faʻafefeteina le meaʻai pe a manaʻomia.

O le auala e maua mai ai le vaʻaia o le vai e le faʻaaogaina. Ae peitai, ina ia puipuia le fautuaga mai le pala, e tatau ona e faʻasalaina muamua le papa maa gaosi ua gaosia i totonu. Ina ia mafai ai ona tupu vave le aʻa, ia faaopoopoina ai Kornevin. A maeʻa 3-4 vaiaso, amata ona amata le aʻa. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻapipiʻi le crossander i totonu o se fagu.

Talu ai nei, o se isi metotia o le faʻavaeina o mea na tutupu ua maua ai le lauiloa - i totonu o fualaau. O le amataga, o le papaa e lelei le susu ma sasaina, ona i ai lea i le ogatotonu o lona taimi malolo, lea o loʻo tuʻuina ai le fatu na gaosia e Kornevin. O le Greenhouse conditions e fausia ai se laau. A maeʻa le masina, e tatau ona fausia le aʻa.

Fatu

O le tuputupu aʻe mai le fatu i le fale e tasi le toe foʻi. E leai se tasi na te faʻamautinoa o le a maua e le togalaau o le a maua uma faailoga o le tina. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaleleia le fugalaau i lenei auala, ona tatau loa lea ona e iloa o le tele o ituaiga i totonu o le kulupu, o lea e ono le mafai ai ona latou faatumauina o latou uiga.

Faʻalogo! O nisi taimi o se fugalaau e ola mai fatu e le gata ina maloloina, ae sili atu ona matagofie nai lo le matua.

A o le lūlūina, o le fatu ua gase mo le lua itula i se fofo o soʻo se tuputupu aʻe e faʻaolaina (mo se faataitaiga, Zircon). E le mafai ona suamalie fatu fatu, aua ua lelei tele le totoina. O le fiva paʻu ma sina moa sphagnum e faʻaopopo i le oneone ma le faʻafefiloi solo. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le manava manava ma faʻateleina le faagasologa o le germination.

O le faʻavaeina o le fatu e le faʻamautinoa ai le faasaoina o uiga eseese

<

O fatu o le Crossander e totoina i le loloto o le 0.5 cm. A maeʻa, ona tuu lea o le koneteina i se mea manaia ma mafanafana ma se vevela e tusa ma le + 22 ° C ma le faʻamamaina o le 70%. O fualaau e amata ona tupu aʻe pe a mavae ni nai vaiaso. O le fale kuka e faʻaaogaina mai lea taimi i lea taimi ma, pe a talafeagai ai, fausiaina o togalaau. O le masina mulimuli ane, o laau talavou e totoina i totonu o ipu, e teu i luga sina pito i luga. O le gaosia i lenei auala e umi atu nai lo le faapipiiina.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Asparagus - tausiga ile fale ma toe gaosia
<

A oʻo ina ola aʻe i totonu o le fale, e masani ona fetaiai fugalaau ma fomaʻi i nisi o faafitauli e manaʻomia ai se fofo talafeagai ma talafeagai.

Lafoaia o Lea

O lau o le fugalaau e masani lava ona amata mumu ona o le tele o le la. Ina ia puipuia le laau, e tatau ona e faia se malu malu mo le aoauli (e mafai ona e tuu ese le ulo pe taofi se ie puipui). E le gata i lea, o se lanu mumu atonu e taʻu mai ai le leai o ni meaʻai i totonu o le meaʻai.

O laʻau e mamago

O nisi taimi o laulaau o le feoai solo e amata ona lanu samasama ma mamago mo le leai o se mafuaaga. O ia ituaiga faʻamaoniga e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaalia o pupuʻu ma lanu samasama i laulaau. O le apogaleveleve e mafai ona mafua ai na taunuuga. O le laau e manaʻomia ona togafitiga faʻatasi ma se iniseti faʻaogaina (Fitoverm poʻo Aktellik e talafeagai). Mo le puipuia, o laulaau e masani ona fufuluina ma fufulu i se mea susu. O le apogaleveleve e gaosi ma le malosi i luga o se nofoaga matutu ma le le lelei.

O laulaau laʻau e masani ona faʻaalia ai meaola faalafua

<

E le fuga le fugalaau

Atonu e iai ni mafuaʻaga e le fuga ai le fale. E aofia ai:

  1. Totoina i totonu o se fagu telē, o se taunuuga o le aʻa o loʻo tumu ai avanoa avanoa mo se taimi umi.
  2. I le taumalulu, e le i ai se taimi e malolo ai le laau, o le mea lea, i le taumafanafana, e leai se malosi mo le totoina.
  3. I totonu o le eleele o loʻo i ai le le lava o meaʻai po o le sili atu o le nitrogen, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo ola malosi ai le vaega lanumeamata.
  4. Crossandra e leʻi teuteuina i le taimi, o lea e le i faia ai se fuʻa fou e mafai ona faʻamalieina le fuga.
  5. I totonu o le potu o loʻo i ai le fale, o tulaga o le taofiga e le fetaui ma le fautuaina (le lava le malamalama, maualalo maualalo, manaia, faʻavaivai, ma isi).

E mafai ona fiafia i le vevela mataga pe a maeʻa le faʻatalanoaina o faʻatinoga ma aiaiga o mea o loʻo i totonu o le crossander, ma faʻaumatia mea sese autu.

Vitio