Fua o le gaosiga

O ituaiga e sili ona lauiloa o tagata inosia

O tagata taʻitasi e umiaina se togafiti a le tagata lava ia poʻo le fale e taumafai e teuteu lana mea totino faʻatasi ma laau totō. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e maua i se auala e le lelei, ae manogi iberis. O se vao vao pepelo mai Sepania. I fafo atu, e foliga mai o se tamai laau ma laʻau lanumeamata lanu, o loʻo fuga mai i paʻepaʻe, mumu, lanu piniki ma le lanu violē. Le tele o lanu violisa masani o Iberis. I le natura, e lua ituaiga o Iberis: tasi tausaga ma le umi. Seʻio tatou nonofo faʻatasi i latou taʻitasi.

Iberis tausaga e tasi

O le Iberis faaletausaga o se fugalaau lauolaola, faʻafefeteina. O nisi fugalaau fugalaau e taua o ia o se tagata. E faigofie lava ona ola ae - e lava le totoina o fatu i lau togafiti i le tautotogo. A maeʻa aso e 10, o pine e foliga mai e tatau ona faʻatalanoa mo le faʻaleleia o le tuputupu ae. Afai e te lūlūina Iberis i le ogatotonu o Mei, e oʻo atu ia Aokuso o le a tuʻuina atu e le laau le fugalaau muamua. E manaʻomia e le Iberis tausaga le teuteu o fuga mama ma mamae. O ia ituaiga o Iberis e tasi le tausaga, oona ma faamalu, e sili ona manaomia. Fugalaau i totonu o nei ituaiga o mea manogi, e faʻapipiʻiina i totonu o mea laiti.

E te iloa? O tausaga Iberis e fuga mai umi.

Iberis bitter (Iberis grace)

O le togavao o iberis oona e oʻo i le maualuga o le 30 cm, o le foliga o le aʻa o le sulu. O le inflorescence e foliga mai o se hyacinth, o se vaega o fugalaau paʻepaʻe papae susulu. O paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i foliga tipi e mafai ona tumau i le vai mo le 10 aso. Faʻaaogā i le mamanu o falafasi ma i le tuufaatasiga o moega fugalaau ma moega o fugalaau.

Eisberg - o se vailaʻau oona e pei o se candelabrum e oʻo i le 40 cm le maualuga. O laulaau e tele, lapoa. Mai fugalaau paʻepaʻe lapopoa o loʻo faʻaputuina i lalo o le palasi.

Malosi - O le paʻu o le candelabra e pei o se paʻu e oʻo i le 30 cm le maualuga. E foliga mai o fugalaau paʻepaʻe e pei o se fuga vine.

Iberis umbrella (Iberis umbellata)

O le faamalu Iberis e mafai ona ausia le maualuga o le 15-40 cm. O le laau e fuga mai i nai laumei laiti o lanu eseese: lanu enaena lanu viole, carmine mauoa ma isi lanu malu o lanu violē ma piniki o tagata oona. Le Iberis faamalu e talafeagai e pei o se laiga tuaoi ma teuteuga o se alide slide.

Albida - o se faʻalauiloa tele o Iberis faamalu. Bushu e oo i le 30 cm le maualuga, hemispherical. O fugalaau paʻepaʻe laititi e faʻaputuina ai le tele o mea leaga.

Dunnetti - vao vao e oʻo i le 25 cm le maualuga. O laʻau e faʻasino, umi, vaʻavaʻa. O meaola eleelea e pei o le faamalu e faia i fasi lanu violē laiti.

E taua! O fualaau talavou o Iberis e mafai ona aʻafia i osofaiga o manuʻafa: mealybug, kapisi pīpiti ma pulu. Le togafitiga vave o vailaʻau faʻatasi ai ma iniseti.

Iberis aloaʻia

O le igoa o le tagata e igoa o le "tagata teteʻe" mo le foliga le masani o le fugalaau: e lua petals e sili atu nai lo isi petals e lata ane. Iberia o se togalaau malulu e fuga mai i le va o le lua tausaga o le olaga. O le tuputupu ae e faigofie lava: i le amataga o le tautotogo, totoina laau Iberis mai fatu i totonu o ipu poo se atigipusa, faʻalautele le 10 mm i le eleele, ma talu mai Me, o le totoina o laau e tupu mai i le nofoaga tonu i luga o le saite.

E fiafia tele tagata Iberis i eleele papa ma oneone, e manaʻomia se laʻe ma le avanoa avanoa e ola ai. O nei foliga e avea ai ma tagata e masani ona nonofo i togalaau fugalaau, papa ma mauga. O ituaiga taatele e masani ai Iberis, e pei o le fuga, Gibraltar, Crimean, papa.

Iberis evergreen (Iberis sempervirens)

Evergreen Iberis e sau mai Asia Minor, e oʻo i le maualuga o le 35-40 cm O laulaau e matua oʻo i foliga ma ni pito mausali, o lanu meamata lanu meamata i le tausaga atoa e tumau pea lanu meamata. O lenei uiga ma tuʻuina atu lenei ituaiga Iberis igoa. O fugalaau paʻepaʻe laititi e faʻaputuina i luga o le faʻamalama o loʻo i ai le diamita 4-5 cm. Pe a fuga mai, e ufiufi e le paʻu le laʻau o le laau, ma e foliga teuteu i le taimi mafanafana o le tausaga. O lenei meaola e talafeagai mo le ola aʻe i fugalaau, faapea foi i totonu o ipu ma masini.

Iberis Dana - O le tele o Iberis faʻamalosi, e matua fuga mai. O le vao e oʻo i le 15 cm le maualuga.

Little Gem (Little Jam) - lūlū laʻau faʻasamaʻi e oʻo i le afa mita le lautele, lau lanu susulu e fua 30 * 5 mm. Amata ona fuga ia Aperila i fugalaau papaʻe e oo i le 15 mm le lautele. O se vaega o le 30-40 fugalaau e aoina i le tulaga, e tusa ma le 200 inflorescences i fualaau taʻitasi. O se numera tele o mea e le mafai ona faia e mafua ai ona foliga tutusa le tagata e pei o se pulou fofo.

Findel (Findel) - o le vaomatua e maualuga lona faʻalaʻauina, e fai ai se kapeta tioata faʻatasi ma paʻepaʻe susulu fugalaau. E vave ona fuga, ae vave ona mou. E oʻo i se maualuga o le 25 cm.

Winterzauber - o se tasi o ituaiga muamua, o le fugalaau o fugalaau papaʻe e amata ia Mati.

Faatusatusa - o se ogalaau e oo atu i le 20 cm, tupu aʻe, fusi ni kapeta kapeta ma ni lanu lanu paʻu ma le faataapeapeina o fugalaau paʻepaʻe papaʻe. Faatoaga e pei o lenei ituaiga mo le mafai ona faia le pale.

Zwergeschneeflocke - O le ogalaau e 15 cm le maualuga e tupu aʻe i tapuni o aluga ma laʻau laiti. Laitiiti E tele fugalaau paʻepaʻe ma le lanumoana teuteu le laau mo se taimi umi.

Iberis Gibraltsky (Iberis gibraltarica)

O Morocco ma Sepania ua manatu o le nofoaga na fanau ai Gibraltar Iberis. O le laau e faʻatusatusa, o lona maualuga e oʻo atu i le 25 cm, e fuga mai i le tautotogo ma se faʻasalaga o fugalaau laniki piniki. O le tuputupu ae lelei e manaʻomia ai le palapala mama i se nofoaga lanu.

Candy tuff - o fuga lalac-purple fulafula e fai ai se faʻalavelave tele, e foliga tutusa ma se fusi.

Iberis Crimean (Iberis simplex)

O le igoa o lenei ituaiga o Iberis e uiga i lona atunuu - o le peninsula o Crimea. O le igoa lona lua o le Crimean Iberian. Laititi-tuputupu aʻe laau 5-10 senitimita le maualuga ma lauulu-lauulu lanumeamata lauulu. O le fugalaau fugalaau e lanu viole, fuga mai - paepae. E fuga i le tautotogo. E fetaui lelei mo le tupu aʻe o nofoaga lafulemu o mauga mauga Alpine ma le palapala.

E te iloa? MaBeria - o le igoa anamua o Sepania, mai lea mea e sau ai le igoa Iberis.

Iberis Rocky (Iberis saxatilis)

O Iberis rocky na sau mai le vaega o Europa i saute, o lona teritori e ufitia i fala. O se laʻau faʻamalosi, o lona maualuga e le sili atu nai lo le 15 cm.

Pygmaea - O le tele o papa Iberis, o loʻo tuʻuina atu le vao ma maualuga le 10 cm le maualuga. O laulaau o foliga faʻalanilima. O se ituaiga o fugalaau paʻepaʻe e fai ai ni talipupuni puupuu e pei o faamalu.

Weiss Riesen - O le tele o papa Iberis, o le togavao e oʻo i le 30 cm le maualuga ma fugalaau paʻepaʻe. Hyacintenblutige Risen o se pa puipui puipui ma se togavao 35 cm le maualuga, fuga ma fuga lalac.

Tom tumb - le faʻaogaina o ituaiga o Iberis papa ma fugalaau paʻepaʻe.

E taua! O le aʻa o le iberis o le ituaiga o le ituaiga, e le mafai ona taliaina le totoina.
I le totoina o soo se ituaiga o Iberis i totonu o lou fale mafanafana, o le ae maua se ao o fugalaau, o lona manogi o le a maua ai lagona fiafia mo se taimi umi.