Faʻaleleia e tipi

Tuputupu ae Iapani Quince i lau 'upega tafaʻilagi

Chaenomeles, po o le Iapani, o loʻo tupu aʻe o se laʻau faʻapitoa ma aoga fua. I le taimi o le fugalaau, o lenei laau matagofie tele o se mea teuteu i soo se togalaau, ma o ona fua e maua ai mea suamalie suamalie: meli ma faʻasao. Chaenomeles e taua tele e pei o se pa puipui i se fasi fanua, o ona aʻa faʻasaina tele e puipuia ai le eleele eleelea.

Laufanua Chainomeles

O le taimi aupito sili mo le totoina o se mea mai Iapani o le tautotogo, pe a uma ona taʻe le eleele, ma o le a le toe fuga mai le taamilosaga. O se laau e lua-tausaga le matua na totoina mai se atigi pusa ua iai aʻa ua afaina. E le o se mea e manaomia e totoina ai se uʻamea i le tautoulu, e alofa o ia i le mafanafana ma mafai ona oti aʻo leʻi maua aʻa. E le fiafia foi le laau i le fesuisuiaʻi soo, o lea e sili atu ai le vave maua se nofoaga tumau mo ia.

Filifilia se nofoaga

O le faʻaliliuga a le Iapani faʻamafanafana, pe a tupu aʻe, e sili ona fiafia i nofoaga o le la, na tapunia mai le matagi. E sili atu le filifili mo ia se tulimanu i le itu i saute, e susulu lelei e le la, aua i totonu o le paolo o le a fuga mai le fale ma e le lelei le tupu.

Saunia o le eleele mo le totoina

O le tuputupu aʻe o se faʻasolosolo Iapani e faigofie, e tupu lelei i le toetoe o soʻo se eleele, sei vagana ai eleele eleele. O le mea e manaʻomia mo le tuufaatasiga o le palapala o le leai lea o le salinity ma le lime deposits. Lelei sili atu o meaola uma o loʻo ola i luga o le eleele, o loʻo i ai le alavai lelei, faʻafeusuaʻi ma le faʻafeusuaʻi. Faaeteete i le totoina o le laau ile eleele alkaline - o lau chlorosis e aliali mai. O le laau e puipuia i vaitau malogo, e ui i le amataga o le matua, pe a uma ona totō, e tatau ona faʻamamaina, ae aunoa ma le susu. Aʻo leʻi totoina se faʻasolosolo a Iapani, e tatau ona e faʻamamaina le palapala o vao, matitiva ma le mamafa o eleele e tatau ona "faʻafefete" i eleele lanu ma oneone, faʻamaʻaina faʻatasi ai ma le peat-dung composition, faʻapea foʻi ma mea faʻapipiʻi.

Iapani e tatau ona tausi

O le tausiga o lea mea e le o le taimi, e aofia ai le veleina, vavaeina o pristvolny circles (na o le tautotogo ma le autumn), le faʻavaeina o le pale ma le laei.

Faʻasalaga ma laei faʻapitoa

O Chaenomeles e le manaʻomia ai le faʻasusu vai, ae o le tuusaunoaga o se vaitago umi. Aʻo leʻi oʻo i le po o le autumn e manaʻomia le faʻamamaina o le eleele i lalo o laau laiti, o le faʻamafaʻi mulimuli lava e faia e faʻatatau i le tau i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema. A uma le seleseleina o laulaʻau ma se fuʻa o se pulupulu, e mafai ona e fufuluina le pefu.

I le taumafanafana, i lalo o le vao, o laau e faʻamalo le eleele, vela, vao, fufulu mulch. O le taimi aupito sili mo le mulching o le tuai o le tautotogo. O loʻo faʻamalulu lelei le palapala i le kiona mūlū, ae ua uma ona mafanafana. Mo le mulch, e mafai ona e faʻaogaina le sawdust po o le paʻu laau paʻu o laau, e tatau ona e faʻatumu, taulai atu i le lautele o le pale o le laau. I le tausaga muamua talu ona totoina, e fautuaina e aua le fafagaina i le suavai ina ia aua le mu ai aʻa amata, e le gata i lea, o le eleele ua maeʻa i le taimi o le totoina. I tausaga mulimuli ane, i le taimi lava e uma ai ona faʻamausalisa le kiona, faʻaaogaina minerale ma mea faʻalapotopotoga. I le taumafanafana latou te faʻaaoga ai le faʻamaʻi vai, mo se faʻataʻitaʻiga, vaifofo mai afaina o manulele poʻo le ammonium nitrate.

Taʻu faʻamalosi

Quince teuteuina taualumaga faʻafeiloaʻi faigofie. O le tele o ituaiga o henomeles o loo i ai ni togavao lelei, o le mea lea, afai o le ae teuteuina le laau, puipui ou lima ma totigilima o le manogi lelei.

O le teuteuina o se quince i le tautotogo o se auala mama: o le vevela ma le faaleagaina o lala e tatau ona tipiina i se seleulu teuteu po o se tamai vaaiga. E vave ona toe faʻaleleia le laau, aemaise lava pe afai e te faʻaogaina le tipi i mua o le kuka.

O le faʻavaeina o le pale o le vao e amata i le 4-5 tausaga le matua, naʻo le amataga o le tautotogo. E tutusa lava le faia ma le aʻa: o lea e le tupu tele ai le laau, ua aveeseina ai se vaega o le rhizome. Soo e ola i le pito i lalo pe alu i luga e vavae foi. Faʻasolosolo pe a teuteuina pe a oʻo i le 10 tausaga. O le laau e faʻapipiʻiina e ala i le tipiina o pulou matala ma le vaivai, faʻaleagaina ma faʻaloloa e aunoa ma se fua. Taumafai e taofi lala e fua mai pe a teuteuina.

E oʻo mai i le tau o le tautoulu, e taofi le tillering, o taumafaiga uma o le atinaeina o laau ma laau toto e faʻatatau i fua. Ina ia saunia se quince mo le vaitau taumalulu, e tatau ona e iloa le taimi ma le auala e tipi ai se quince i le tautoulu. E leai se faʻafitauli, o le teuteuina e faia pe'ā maeʻa le seleselega o fuamoa fuamoa, e le mafai ona tuʻu i luga o le laau.

E taua! I totonu o le Iapani o le a fiafia ia te oe i se fua tele ma le maualuga, pe afai e te le paie ina ia vave vavae ese mea leaga pe lalago.

Saunia o vao mo le taumalulu

O le matua o le tree quince, o le sili atu foi ona tetee. O laau totō o le Iapani e manaʻomia tele le tausiga ma le puipuiga, aemaise i le taumalulu. O le eleele i lalo o vao laiti e tatau ona lelei le ufiufi, ia ufiufi i laʻau mumu ina ia leai ni aʻa. Aua e te popole pe a oʻo i le tautotogo e te maua lala tiisa, na o le mea e tatau ona aveʻesea. Afai ei ai ni ituaiga o manomano, ona faʻalanifo i le eleele o laʻau faʻapitoa o le laau - o le a avea ma puipuiga faaopoopo mo aʻa. O se tagata matua matua olaola, ua ufitia i le kiona, ua matuai malulu lava. O le paʻu o Chaenomeles o se mea suamalie mo mea leaga, o lea ia e mafaufau i le auala e ufiufi ai le quince e tupuga mai i meaʻai.

Faʻafouina o le henomeles i auala eseese

O le faigofie o henomeles e faʻaaoga i lona toe gaosia. E te le manaʻomia le i ai o se poto faʻapitoa ma e fesiligia le fesili: pe faʻapefea ona faʻaleleia le mutia, pe a toe totoina lelei le laau ma e aunoa ma se fesoasoani a le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lala o le paranesi e faʻasusu i le eleele e le matagi o le a aʻa ma ola, ma a maeʻa ona totoina se togavao i se nofoaga fou, o le a aliali mai pine i le mea tuai mo sina taimi. O le laau e faʻaleleia i le tele o auala, mafaufau i mea taʻitasi.

Fatu

O le auala pito sili ona faigofie o le toe gaosia o le totoina o fatu o le quince i le tautoulu. A maeʻa ona aoina fua, i le taimi o le seleselega e pei o sapalai, e selesele fatu, seleseleina ma totoina ile palapala. Latou te maua malosi malosi. Afai e te le maua se taimi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, faʻapipiʻi fatu i luga o le sulu, ma totō i le tautotogo.

Tului I le tele o atunuu o Europa, i Saina, Iapani ma le Iunaite Setete, ua tele vaega eleele ua atofaina mo le totoina o vao, ma o loo totoina i luga o se tulaga tau alamanuia.

I le tautotogo, o laau totō ua totoina i se nofoaga ua saunia lelei, o le totoina o quince i le tautoulu e le manaomia.

Laʻau

I aso mafanafana o Iuni, i le taeao po, ua vavaeina laulaʻau lanumeamata lanumeamata. Laʻei lelei atoatoa e maua pe tusa ma le centimita o le paranesi tuai. Latou te eleele i eleele fefiloi o oneone ma paʻu (paluga: 3 x 1). Vaʻaiga i le va o vaʻaiga e vaʻaia ai le mamao ina ia latou le faʻalavelave i le atinaʻeina o le tasi ma le isi, ma faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o le faʻamaʻiina "Kornevin" I le mafanafana o le tau, o le a tutupu i le 40 aso. O le Chaenomeles e masani lelei, o le fua o fualaau totō e tusa ma le 50%.

Faatasi ai ma tui

O le tui o Quince e faia i le masina o Me. O fua o Varietal mo le faʻamaʻiina e mata e vave seleseleina (i le faaiuga o Iulai - amataga o Aokuso), i le ogatotonu o le siama o le fatuga ma se vaega o le cortex ua oti. Ma, i luga o le faʻatau, fai se mimiti i le foliga o le mataitusi "T", punou pito o le faʻasaga, ma faʻapipiʻi se pu-pupu. O le nofoaga o le sikoa e tuiina, afifi ma faʻafefiloi i le lotot garden. O le tausaga na sosoo ai i le tautotogo, pe a maua e le sikiona auala e sola ese ai, ua aveese le fusi. I luga o laau e maualalo le ola e mafai ona e "toto" ni nai mata. E fautuaina e tuʻu faʻatalatalata i le eleele e puipuia mai le malulu malulu. Ina ia faʻaleleia le aganuʻu, ia faʻatau ni pears, hawthorn ma le sulu. I le taumalulu, e manaʻomia ona ufiufi laau totō i laʻau mumu, e mafai ona e fausia talipupuni laupapa mai le matagi ma taofi le kiona.

Fuga fatu

O le aʻa o le henomeles e vave ona tupu ma salalau atu i luga o se nofoaga tele. O lenei mea e mafai ai e le laau ona toto aʻa suauu. Mo lenei mafuaʻaga, ua totoina pe tusa ma le 15 cm le umi mai le rhizomes. Ua totōina totō, ma inu, ma matauina le lelei o le manogi o le palapala. E tatau ona faʻataʻamilo i le totogo ma le humus poʻo le meaʻai laupapa. E le o le auala sili lenei e fai ai faʻasologa o quinces, aua o le taimi muamua e le fua lelei le laau.

E te iloa? I tala faasolopito o tagata Eleni anamua, na tuʻuina atu ai e Paris le apple auro i le alofa fafine atua Athene o se meaalofa. Talu mai lena taimi, quince - apu auro, ua manatu o se faailoga o le alofa ma sootaga malolosi o faaipoipoga. O se mea suamalie lauiloa i totonu o tagata Eleni sa faguina, taoina i le meli.

Seleseleina ma teuina

I le faaiuga o Setema, ma nisi o itulagi ia Oketopa, e oʻo mai se vaitau e mafai ai ona e aoina se quince. Afai e tausia ma le faaeteete ma le taimi le tausiga o le laau, e mafai ona e aoina mai i le 3 kilokalama o fualaau aina mai le tasi laau.

Faʻalogo! O le soloia o le elemene e tupu i se auala e felauai ai, ina ia faateleina ai fua, totoina laau eseese o ituaiga meaola lata ane.
Afai o le tau vevela e timu ae le vevela, ma o fua e leai se taimi e faʻamaʻa ai, aua nei tuʻuina seia oʻo i le muamua kiona. O "apu" mafiafia ua paʻu'ū, aveesea le tofo ma le tofo. Aoina fua uma, e oʻo lava i lanu meamata, latou te matua lelei atoatoa ma lanu samasama i le vevela o le potu. I totonu o se potu e maua ai le malulu malie ma i le + 2 °, e lelei lava le faasaoina o le sipuni sei oo ia Fepuari.

Faʻaaogaina o mea totino a Iapani

Iapani mea e sili atu ma le 5% e aofia ai meaola faʻasaina, e aofia ai le 2% tannins. O fua o le chhenomeles e tele le vaitamini C e sili atu nai lo lemoni, e teuina i le taimi o le vevela. O le mea lea, o oloa mai le fua o le quince e faʻaaogaina e fai ma auala e puipuia ai faʻamaʻi vailaʻau faʻaleaga. Quince e aofia ai vitamini: B1, B2 ma le P; pectini ma elemene: molika, pati ma le calcium.

O pectini o loʻo aofia ai i le fua o le a fesoasoani i le aveeseina o metale mamafa ma toxins mai le toto, lea e aoga tele i le le lelei o le siʻosiʻomaga. O le suamalie fou o le quince ua i ai se aoga aoga i le tulaga o le atherosclerosis, anemia ma faafitauli ogaoga. Chaenomeles e faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto, faʻamalosia ai puipui o toto toto.

O se teuteuga o fatu o le uʻamea e faʻaitiitia ai le mumu o foliga mucous o mata, taofi le tafe toto; O meaʻai e faʻamamaina ai mu ma faʻafefe i luga o le paʻu.

E taua! O tama laiti e tatau ona fua mai ma le mataʻituina lelei, o loʻo i ai le tele o fiva fesuisuiai i la latou pusa.
O otaota vevela masusu e sili ona lelei, e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i faʻafitauli o le ate. O lanu lanu samasama e pei o lemononi e fesoasoani e tau ai le atuatuvale ma le atuatuvale, faamalosia ma lagolagoina le polokalama puipuia. Latou te faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻamaloloina o maʻi o le gastrointestinal tract, faʻafitauli o le manava. Quince e faigofie ai le olaga mo fomaʻi, tagata o loʻo mafatia i le afaina o le toto.

O se laau fugalaau ma ona foliga lanu e faʻaleleia ai, ma o fua o fua o fualaau 'aina o le a faʻalauteleina ai le tino o lou tino.