Anthracnose

Malosiaga Mandarin ma le auala e foia ai

Citrus Diseases, lea e aofia ai le mandarin, i nisi tulaga patino, ma i nisi auala o le tele o fualaau aina suamalie. I le tele o tulaga, o faʻamaʻi faʻamaʻi toto e mafua mai i microorganisms: mycoplasmas, viruses, bacteria, sigi. O le taunuuga oa latou mea e fai o ni faaletonu eseese i luga o le laau ma fualaau aina: tuputupu aʻe, maʻi o le tino, pala, pala, ma isi. E mafai ona latou ulu i totonu o le laau e ala i le stomata o le laulaau, i manua e mafua mai i le faaleagaina o masini, e ala i iniseti, matagi, e ala i le fufuluina poo le faasusu. O le faʻafitauli e le o mea uma e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamalositino e aoga, ma i nisi tulaga e leai se aoga. Lalo ifo tatou te nonofo ai i faʻamaʻi sili ona taua ma auala e faʻafefe ai i latou.

Anthracnose

O le faamai e mafua mai i le pathogenic fungus Colletotrichum glocosponoides Penz, lea e atiina ae i se siosiomaga malulu ma faatulaga i luga o fualaau, lau, ma lala o se laau. Laʻau afaina ua muamua ufiufi i lanu lanumeamata lanumoana lea e faʻapogisaina le taimi. Afai o le maʻi na tupu i le vaitau o timuga, e ono lanu enaena. O togitogi uliuli e aliali i luga o le moto o le mama. O lala e sili ona lanu enaena, ona lanu enaena, e ufitia i le tele o fuga ma feoti. O fugalaau afaina e ufitia i lanu mumu ma e pau ese. O tamai lanu pogisa e aliali i luga o fua o loʻo siomia ai le pedicels, lea e salalau ma afaina ai le paʻu. E maua ai se lanu uliuli enaena, faʻamaluluina. I fua o le maʻi e mafai ona tupu i le taimi o le teuina. E i ai so latou manogi manogi ma se tofo oona.

O lenei manua taulasea faʻaleagaina e tupu i le maualuga ma le le lelei ma le tausiga le talafeagai. Ina ia mafai ona faʻafetaui, o loʻo faʻapipiʻiina paina ua afaina ma faʻapipiʻiina ai fomaʻi faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga. E fautuaina e faʻaaoga le bio-fungicide "Fitosporin", talu ai e le o se mea matautia. Ua faaopoopoina i le vai mo le fausiaina o vai ma le puipuia o faamaʻi afaina. Mo le puipuia, e fautuaina e le au fai togalaau le tanuina o tangerines ma se vaifofo o le Bordeaux (1%) lua i le tolu taimi i le vaitau.

E te iloa? O Mandarin i lona natura natura e tupu i le 70 tausaga, faʻalauteleina fua i tausaga taʻitasi. E oo atu i le 800 fualaau aina e mafai ona aveesea mai le tasi laau i le tafa.

Fiafia

O isi faʻamaʻi e mafua mai i le afu e afaina ai le fale atoa. E aliali muamua mai i fasi lanu samasama lanu samasama i laulaʻau, ona liua ai lea i ni fulufulu lanu-sinasina. O le tuputupu ae lea na foliga mai i luga o le taameni laiti ua faateleina ma ua avea ma se mea e ofoofogia le fausiaina, lea e oo atu ai i le maliu o le paranesi. A aʻafia le fualaau aina, e tupu aʻe lanu moli ia i latou, lea, ao latou tuputupu ae, maua ni lanu enaena. I le taimi lava lea e tasi e pa'ū le aʻoga. O le tulaga mo le faasalalauina o le faamai o le maualuga ma le vevela o le ea. O le taua faasaga i le faamaʻi o le aveeseina lea o vaega ua faaleagaina o le laau lea e manaomia e mu, ina ia le salalau le pala i le siosiomaga. O le laau ua sosolo i se vaifofo o vai Bordeaux (1%): ia Mati, ia Iuni (ina ua uma ona tupu) ma ia Iulai.

Citrus gommoz

O le faʻamaʻi, o le mea e mafua ai ona o le Pythiacystis citrophthora o le funro R.E.Sm, e iloa ai o ia lava i le foliga o le faʻafefe o laulaau umi o gutu i luga o le paʻu o se laau. I le tulaga lautele, o le siama e afaina ai le paʻu o ogalaau ma aʻa autu o le laau, e aunoa ma le ulu atu i isi o latou palapala. I le aluga o taimi, e vavae ese le paʻu mai le isi vaega poʻo le aʻa. Afai e tupu lenei mea i ona tafatafa, o le paranesi, aʻa, po o le meaʻai atoa e faʻaumatia, ona o le taamilosaga o le sap ua faʻalavelaveina. E mafai ona aliali i luga o le fua o le anufe, e mafua ai le pala.

E taua! O taunuuga leaga o lenei faʻamaʻi e aafia ai laulaau i ni nai vaiaso mulimuli ane, poʻo ni nai masina talu ona maliu le paranesi poʻo le ogalaau.

A o lei togafitia se laau tangerine, e tatau ona aveese mea na mafua ai le maʻi.

Faatasi ai ma i latou atonu e:

  • leai o le paluka ma fuakalama ma le sili atu o le eletise i le eleele. I lenei tulaga, ua faaitiitia le fua o le vevela ma meaola faisua;
  • leai se alavai i lalo o le aʻa o le laau. E faʻamutaina le taʻavale mo ni nai aso, ona faʻafouina lea ma le faaeteete ma faʻasaʻo tele;
  • totoina loloto;
  • faʻaleagaina masini, ona o nei manua na aliali mai, pe a faʻapea o le faʻamaʻi.

I le faʻaopoopoga i faiga o loʻo faʻamatalaina i luga, e tatau ona faʻatinoina mea nei. Faamama le manua ma faʻalelei i se tali o le poliolulu lanumoana (3%). Ina ia faia lenei mea, 30 g o le sooupu ma le 200 g o le kulimi faamama (poʻo le 100 g o le vave) e faʻamaʻapeina i totonu o se lita o vai. A maeʻa lena mea, o le manua e togafitia i se faatoaga togalaau. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia oʻo ina mou atu faailoga o le maʻi. Afai e le ausia lenei mea, o le a totoina le afi ma susunuina.

Citrus Cancer

O se faʻamaʻi e mafua mai i siama e afaina ai laulaʻau ma fua o le laau. Faʻailoaina i foliga o lanu enaena lanumoana lanumoana. E le togafitia le kanesa o le Citrus. E tatau ona aveese le laau mai le eleele ma faʻaumatia.

E taua! E mafai ona iloa tonu poʻo le a le aʻafiaga e mafua mai i se tasi poʻo se isi faʻamaʻi i totonu o le fale suesue. O le tele o faʻamaoniga o faʻamaʻi, mafua mai i gasegase ma siama, e tutusa tutusa ma le tasi. O nisi taimi, e ui i lea, e mafai ona iloa pustules lanu enaena i luga o luga o siama, o manulele uliuli po o paʻu paʻepaʻe o ni mea e afaina ai. Pe a afaina i le mycoplasmas ma siama, o foliga o fugalaau, laulaau, ma taamilo suiga. O se mosaic mamanu e aliali mai ia i latou, o fatuga o loʻo fefefe, faʻafefe. I lenei tulaga, o togafiti ma siama faʻamaʻi e togafitia i fomaʻi, ma o le mycoplasmic ma togafitiga viral e le mafai ona faʻaaoga, e tatau ona faʻaumatia le laau.

Paʻu mumu

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi faʻaleagaina e aʻafia ai laau toto na muai faapipii i luga o se moli. E masani lava ona faʻaalia i fualaau laiti, o loʻo fusi i le lanu enaena. O le masani lava, o le nofoaga ua faaleagaina ua faamamaina ma togafitia i le copper sulphate po o se isi mea faapena e iai se maualuga maualuga o le gaioiga. E fautuaina ia eli i lalo le laau ma siaki pe ua afaina aʻa ona o le faamaʻi. Afai o le asiasiga e maua ai se taunuuga lelei, e tatau ona faʻaumatia le laau.

Laʻu aʻa

E faigata ona maua, ona e aʻafia aʻa o le laau. O le faʻamaʻi e masani ona foliga i fafo i se tulaga ua leva ona tupu, pe a pa'ū le mandarin. E faʻafefea ona toe faʻaaogaina le tangerine i lenei tulaga? Toto se laau ma asiasia aʻa. Afai ua maua nofoaga e afaina, ua aveesea i latou i se mea maoaʻe e le atoatoa. O aʻa uma e togafitia ma se stimulate root, ma o le laau ua totoina i totonu o le eleele mama ma mama. Ona tuu lea o le fagu ma le mandarin i totonu o le kiona, pe fufulu solo laulaau i se laumei susu, aloese mai le tele o le suāinu. Tuuina atu i le laau se malamalama lelei.

E taua! I le tele o tulaga, o laulaau o le mandarin e le pa'ū ona o maʻi, ae mai le tausiga le talafeagai. O le mea moni, o le auala lenei e tali atu ai se laau i mea faigata: le lava le malamalama, susu tele i le palapala, vevela maualalo, ma isi. I le taimi lava e tasi, o se tagata matua e tupu i le tolu tausaga le matutua e mafai ona oti. O le tele o laʻau lau o le lau e mafai ona faʻaaogaina le mandarin, pe a le faʻatagaina e malolo i le taumalulu. Mai le amataga o Oketopa seia oo i le amataga o Mati, e fautuaina e tuu se ipu ma tangerine mo le 12 itula i aso uma i se nofoaga malulu (14 - 16 °C) faʻatasi ai ma se afi mumulu 20-40 watt.

Tristeza

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le siama o le igoa e tasi, lea e aʻafia ai le fale atoa. I le avea ai o se tulafono, o laau e silia i le 5 tausaga le matutua e avea ma tagata na afaina ai. O faailoga muamua o le taofi poʻo le faʻamalosi atili o le atinaʻe ma suia le lanu o lau. I le taimi muamua latou te mou, avea ma apamemea sili, ona latou mauaina lea o se lanu samasama latalata i veins. I le taimi lava lea e tasi, o le a amata ona paʻu le tele o lau matutua i lalo o lala. A maeʻa lau lauʻau, o lala e alu ese mai le ogalaau e faʻavaivaia ma feoti. O fua e suia ai le lanu ma pau vave ai. Afai e teli i luga le laau, ua aliali mai o le aʻa o le aʻafiaga e afaina tele.

E taua! E tele ituaiga o mandarin e puipuia i lenei maʻi. Ae o loʻo latou tauaveina foi lenei siama, latou te le faʻagaoioia.

O le faʻamaʻi e tuʻuina atu e iniseti pe ala ile fugaina o laau. E le togafitia. E fautuaina e faʻaumatia le faʻamaʻi pipisi.

Xylopsorosis

O se siama e mafai ona i ai i totonu o le laau ma e le tupu seʻia atoa le 10 tausaga. I fafo, e talitutusa lava ma le homosis, aua e faaleagaina ai le paʻu o le laau. Ae e le togafitia o ia.

Malsekko

O faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai laau i le malae vaʻaia i le tautotogo, ma totonu - mai le autumn e oʻo i le tautotogo. O faʻamaoniga muamua o le maʻi o se lanu lanu vaivai. Latou te paʻu'ū mai le laau, ae o loʻo tumau i luga o lala. A maeʻa lau lauʻau, ona amata lea ona vevela lauʻau i se suiga tutusa i le lanu o le paʻu. E avea ma karupo po o moli-mumu. O le fagogo e faaauau mai i le pito o paranesi i le pito i lalo, ona agai lea i le ogalaau autu. E le mafai ona faʻamalolo le maʻi. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi Phoma tracheiphila Petri e faʻasalalauina e le spores, lea e sau i timuga mai le fale ma o loʻo ave e le matagi poʻo mea faigaluega.

E te iloa? E manatu le Mandarin e le gata o meaʻai, ae o fualaau foi. E aofia ai le tele o le potassium, suauu meli, carotene, gaʻo, proteins, gaosiga o meaola, gaʻo, fila. O le mea lea, o tangerines ma vai inu mai ia mea e fautuaina mo tagata e maua i le fatu. O le pulu o loʻo i ai le tele o le suauu taua, o mea teuteu ma mea e faʻaogaina ai ua fautuaina mo maʻi o le intestinal, nausea ma isi gasegase gastrointestinal. O le fufuluina o le sua e fesoasoani e faʻataʻi ai faʻamaʻi maʻi i luga o le paʻu.

O faʻamaʻi na mafua ona o le leai o se mea faʻaleleia ma elemene

O nisi taimi o faʻamatalaga mai fafo o maʻi faʻamaʻi o faailoga ia o le le lava o elemene taua i le palapala.

E taua! O le laʻititi o le fagu o loʻo tupu ai le mandarin, o le televave lea o le palapala ua faʻaitiitia.

O lea la, pe a amata ona ufiufi laulaau tuai i togi samasama samasama, ona lanu samasama ma vaivai, e foliga mai e leai se gaosiga o le laau. Afai, e le o le tala o le laʻau o le laulaʻau, ona mimiti lona pito i luga, ma maua mai ai se mea manogi-enaena, o le mandarin e manaʻomia ai nisi phosphorus. Afai i le va o veins o laulaa na amata ona aliali mai o mea e mimilo ai ma gaʻo, faʻaititia le fua o le pasela. E tusa ai ma le leai o se uʻamea, faʻapea foʻi ma le sima i le manganese, fai mai se faasologa o vela lanumeamata i luga o laʻau ua paʻu. Afai o le a amata ona paʻu le ovary, e ono faʻalavelaveina le paleni o le acid-base o le eleele. E tulaʻi ona o le le atoatoa o le manganese ma le paronia. Ae ui i lea, o le tele o nei mea uma ua i ai foi se aafiaga leaga i luga o le laau. Na amata ona oti o ia i pito o laulaau.

Mandarin - totoʻa, faʻapitoa i faʻamaʻi eseese. O mafuaʻaga e mafua mai i siʻi maso, e le masani ona maua e siama. E mafai ona aʻafia ai o se vaega o le laau, ma le atoa o le laau. Afai o le taimi e iloa ai faailoga muamua o le maʻi ma faia ni auala talafeagai, e mafai ona laveaʻiina le mandarin. Ae o loʻo iai faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo. E le gata i lea, o le toatele oi latou e tutusa o latou faailoga. Ma le mou atu, lanu samasama ma le paʻu o lau paʻu e mafai ona talanoa naʻo le tausiga sese o le laau. O le mea lea, o le togafitiga ma le tausiga o le mandarin e tatau ona malamalama i ai.