Oʻi maʻi

Aisea e maua ai i lalo e le chicks ni apa i lalo

E manaʻomia pea e chickini le tele o le vaʻaia mai le faʻatoʻaga, ona o le puipuiga o pepe e le o mafai ona tatalia aafiaga leaga o le siosiomaga, o lea e faigofie ai ona maua e moa ni faamaʻi eseese. Afai e te vave tali atu i faafitauli na feagai, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le leiloa uma o lafumanu. O se tasi o faailoga le lelei i moa ua tuʻuina i lalo apaʻau. O mea e mafai ona latou molimauina e uiga i, ma le auala e puipuia ai mea matautia - seʻio tatou talanoa atili auiliiliga.

Mafuaaga

E faʻalagolago i faʻasinomaga e fesoʻotaʻi, tuʻu ifo apaau i moa e mafai ona faʻaalia ai le tele o faʻafitauli masani tau le soifua maloloina. Ae ui i lea, o nisi taimi o faʻamatalaga mo lenei mea faʻamalosi e faigofie tele.

Fuʻu fulufulu

Vaʻai i apaʻau faʻafeʻau o moa, muamua paʻi i ai, siaki fulufulu mo le susu. E sili atu le mamafa o le apa afu, o lea e le mafai e le pepe ona sii i luga.

E te iloa? I nai aso ao leʻi puʻe ese mai le fuamoa, ona amata lea ona fesootaʻi le moa ma le tina moa. E mafai ona faʻaogaina le 30 siufofoga, e aofia ai se mea e fiafia i ai pe popole.

O mafuaaga mo lenei mea e faigofie:

  • maualuga maualuga o le suamalie i totonu o le falemoa;
  • moa o moa i totonu o le otaota.

O le fofoina o le faafitauli i lenei mataupu e faigofie:

  1. Ina ia aloese mai le pala i totonu o le potu, ia maua ai le ea, lea o le a taofia ai le maualuga i le maualuga o le 55-75%.
  2. Afai e te tuʻuina ni tagata inu inu i se falemoa, o le a maua e moa le suʻe vai ma o le a le susu i puddles.

Faʻasalaga poʻo le gau

A maua e se moa se tasi apaau i lalo ifo o le isi poʻo ua faʻafefeteina i se auala e le masani ai, e tatau ona siakiina mo se gau poʻo se faʻalavelave.

Mo lenei:

  • Faʻaeteete ma ou tamatamaʻilima, savali faʻataʻamilo i le vaega o faafitauli. I le mea e tupu ai se gau, o le ae lagona le ulu o le ponaivi, e mafai foi ona e faalogoina le tagi;
  • i se mea e seasea tupu, o se manua ma se fasi vaega o le ponaivi e tafe mai ai e mafai ona vaaia i lalo o fulu.

I le mauaina o se gau i totonu o le moa, muamua ona faʻapipiʻi le lala manua.

E taua! Afai o le moa ua i ai se gau gau, ona muamua lea o le siakiina e tatau ona togafitia le manua: ia aveese ma le faaeteete fulufulu ma fusi, tuu i totonu o le hydrogen peroxyide, savali i tafatafa o le pito, ona faʻaaoga lea o se sui antibacterial.

O le a mafai ona fai lenei mea i nai laasaga, ma mo le faʻapipiʻiina o le a e manaʻomia se fasi pepa malulu ma se mea faapipii:

  1. Faʻalafola le apa ua faaleagaina ma faapipii i ai se pepa pepa.
  2. Faapipii le mea faʻapipiʻi i le tele o fusi o le faʻapipiʻi, ona nonoa lea o le lala i se tamai povi.
  3. Laei ofu mo le 2-3 aso i le mataupu o le faʻalapotopotoga, ma i le taimi - mo se vaiaso ma le afa.

Dyspepsia

O nisi taimi i totonu o le moa, i le faʻaopoopoga i apaʻau faʻaitiitia, o loʻo i ai foi:

  • faʻafefe;
  • moe;
  • vaivaiga;
  • lanu enaena, samasama-lanumeamata.

O na ituaiga o faailologa o le dyspepsia, poʻo faafitauli faʻafefeteina o moa e masani ona mafatia i le masina muamua o le olaga.

Aoao pe faapefea ona togafitia ma puipuia mai faʻamaʻi moa.

O le puipuiga vave o le a fesoasoani e puipuia ai moa mai lenei:

  • le potu o loʻo fuafua e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le talavou, faʻapipiʻi i le 31 ° i le taeao. Tuʻuina se mafanafana mafanafana: o le a le faatagaina ai le gaogao o le manava ma o le a faʻaosofia ai le malosi o le suauu totoe i le tino o le moa. O lenei mea o le a saofagā i le lelei o le lomiina ma le faʻaaogāina o meaʻai;
  • faʻaopopo i le uluai fafagaina o moa moa ma vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, "Forte Universal");
  • Aua le tuʻuina atu le penisina, fuamoa ma isi meaʻai e iai le lime i moa i le 24 itula muamua o le olaga.
Afai, peitaʻi, e le mafai ona puipuia tamaiti, ona mafai lea ona toe faʻafoʻisia le galue masani o le gastrointestinal tract faatasi ai ma le fesoasoani o meaai faigofie faigofie: cisi, millet, ma le oatmeal. Fafagaina moa e manaʻomia taimi e lima i le aso.

E te iloa? I le averesi, o moa e mafai ona taulotoina i le 10 tagata taitoatasi.

Bronchopneumonia

O le Bronchopneumonia o se faʻamaʻi i moa e ala i le mumū o le mucous bronchi ma le tino.

E mafai ona e iloa i itu nei:

  • faʻafefe;
  • le lava le fiaai;
  • tuu ifo apaau.

O le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi ogaoga o le a fesoasoani:

  • o le microclimate saʻo i totonu o le moa moa: o le vevela e tusa ma le 30 ° C, o le okesene i le maualuga o le itiiti ifo i le 16%;
  • mamago ma mama mama.
I le tulaga o moa o loʻo mafatia mai le bronchopneumonia, e sili atu le valaʻau i le fomaʻi mo feutagaiga. O le tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma lona tofiga e le manaʻomia.

Hypovitaminosis A

Pe a leai se moa, e amataina le hypovitaminosis A mafua ona o se faʻafitauli ole gasegase.

O le faafitauli e mafai ona iloa i itu nei:

  • tuu i lalo apaau;
  • afaina, o fulufulu e le mafaamatalaina;
  • mativa le lelei;
  • vaivaiga;
  • faanatinati le vaʻai mamao i le afiafi. po tauaso.

Mo le togafitiga o le hypovitaminosis, e tatau ona faateleina le maualuga o le retinol i meaai ma mea faaopoopo. Mo le faia o lenei mea, ia maua i nisi taimi tamaʻi kāloti, kulumatua.

Coccidiosis

O se faʻamaʻi matautia lea e faʻaosofia ai coccidia - siama o loʻo ola i totonu o le manava ma faʻaumatia ana vailaʻau epithelial. Ona o lenei mea, o le fausaga o le puipui o le a faʻalavelaveina, aʻafia ai, ma, o se taunuuga, o aʻafiaga ma gaʻo nutimomoia ua faʻaleagaina, ma o se auala tuusaʻo lea i le matelaina.

E taua! O le tele lava o taimi, o se lamatiaga e lamatia ai le fanau laiti i le mafanafana, timuga, pe a oʻo i le maualuga o siama pathogenic.

2-3 aso o le ola i tulaga le talafeagai - ma o moa o le a faʻaalia uma faailoga:

  • leai se tuinanau;
  • moe, le mautonu;
  • tuu i lalo apaau;
  • fia inu mo le vevela;
  • lafoaia o otaota e lanu meamata-lanu uliuli;
  • ala o le toto i feces.

O le faʻaosoosoina o le atinaʻe o le faʻamaʻi e mafai:

  • suiga faafuasei o meaai;
  • popole
O le puipuia o coccidiosis i moa o le a fesoasoani i le puipuia o fualaau faasaina "Koktsidiovit." E faavae i luga, ua saunia le paluga: 1.25 g o le vailaʻau ua faaopoopo i le 1 kilokalama o meaʻai, fefiloi lelei ma tuuina atu i le tele o taimi i le aso.

O le a fesoasoani foi ia te oe le aoao pe faapefea ona togafitia le coccidiosis i moa, faapea foi le auala e togafitia ai le coccidiosis i moa ma moa lapoa.

Mo le togafitiga o le "Koktsidiovitom" e manaʻomia ona ave se fua tele - 2.5 g mo le tele o le fafaga. Taimi aʻoga - ia le itiiti ifo ma le 7 aso.

E le gata i lea, o Baycox (mo moa e sili atu i le 2 vaiaso le matua) e faʻaaogaina e faʻafefe ai le coccidiosis. O lenei vailaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina tutusa ma isi faʻaoga tutusa.

E tusa ai ma faatonuga, ua saunia le Baycox i luga o le vai: 1 ml o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le 1 lita o le vai ma faʻatagaina e inu i moa i le aso. Lafoaʻi apaʻau i moa - o se mea faʻafefe. E mafai ona faʻaalia ai le tele o faafitauli i le olaga o le talavou, o lea e tatau ai ona taulaʻi i taimi uma lenei vaega. I le tali talafeagai talafeagai, o le a mafai e le moa ona puipuia mai le tele o lamatiaga, ma mautinoa ai le soifua maloloina o le faatoaga.