Fua o le gaosiga

Faʻapitoa mai le fale - Dracaena compact!

Dracaena compact - O se laau vao vao o le ituaiga o Dracaena Fragrans o le genus Dracaena. I le togalaau o le aiga e sili atu ona taatele nai lo o latou aiga.

Tina laau toto - teritori o Aferika i Saute ma Canary Islands.

Faʻamatalaga

O le vailaʻau o dracaena e foliga mai e pei o le pama. O loʻo i ai se uʻamea faʻaloloa ma se lanu lanumumu lanumeamata o laulaʻau ua faʻalanu, fai ni fusi faʻapitoa. E maofa lau laʻau i se lanu matagofie.

Faatasi ai ma totonu o le fale e mafai ai e le laau ona faalautele e oʻo i le lua mita maualuga. I se siosiomaga masani e oʻo i le 6 mita le maualuga.

Tausiga ile

Dracaena compact o se laau mautu e mafai ona ola i totonu. O le o se tasi o ituaiga e sili ona le lelei ituaiga dracaena.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

A o faʻatau se nofoaga fou o le fale tumau, e faʻaalu e le dracaena le taimi e faʻaaoga ai. E tatau ona e tausia lelei le laau. Le taua tele o le suaina o vai.

Afai o le fale o loo faatauina i totonu o se fagu mo le felauaiga, ona totoina lea i totonu o se ulo.

Malamalama

Dracaena compact e le fiafia i lanu lanu susulu tuusaʻo saʻo. Lelei sili atu le faʻafefe o le la.

Le filifiliga sili o le a tuu i totonu o le mita mai le faamalama sill. Ae i totonu o se potu laititi e maualalo le malamalama, o loʻo ola lelei foi.

Lulu

E pei o le isi tarako, o lenei fugalaau e manaʻomia se vevela lelei. I le tau mafanafana o se kapoti e lagona lelei i le vevela 20-27 tikeri Celsius I le taumalulu, o le vevela e le tatau ona pau i lalo o le 14 tikeri.

E le mafai ona toto laau e sili atu le manaia ma faʻatagaina pepa.

Faʻamamaga o le ea

Mo le manaʻomia o le dracaena fufulu e le aunoa vai mafanafana.

E tatau ona manatua lena mea i le taumalulu ona o le i ai o le mafanafana tutotonu, o le ea ua mago ma o le tele o mea ola e leai se susu. O le mea lea, e le mafai ona fai e aunoa ma le spraying.

I le tau vevela vevela e tatau ona faʻaleleia le numera o faiga faʻapipiʻi i aso taitasi ina ia le amata ona mamae le fale.

Suavai suamalie - o se auala aoga tele e fesoasoani i le dracaena e faigofie ai ona vaʻavave le ea ma aveeseina le pefu o loʻo faʻapipiʻi i papatusi pepa. A maeʻa le timu, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le vai mai sinusisi o laulaʻau ina ia mafai ona taofia le pala.

Lea manaʻomia solo faʻasolosolo faʻatasi ma se ie na faʻafefiloi i le vai mafanafana. O lenei mea o le a faʻaolaina ai i latou mai le efuefu ma puipuia ai osofaʻiga faʻafuaseʻi.

I masina mafanafana, o le dracaena o le a aoga mai le faʻaalia i le faapaleloga ma le ea fou o le taumafanafana.

Faʻasa

Mo le faʻafeinu faʻaaoga a itiiti ifo o le 10 itula o vai faʻafefea poʻo vai na pasia i le faamama. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu.

E le tatau ona i ai le vai i totonu o le apa, a leai o le a faasolo ina leaga le laau.

E fautuaina lelei le faʻamalosia. E le tatau ona tuʻuina le laau i le eleele matutu. O le eleele e tatau ona susu, ae aua le fafati. O lona uiga o le isi taimi e tatau ai ona e inu le dracaena pe a mimiti le ulo.

Fuga

A oʻo mai le vaʻaiga tamai fugalaau paʻepaʻefaʻapotopotoina i mea leaga ma maua ai se manogi manaia.

I totonu o fale faʻataʻitaʻiga, e seasea ona tupu fua.

Fertilizers (laei)

Soʻona faʻamalosi iʻa i le tautotogo ma le taumafanafana. E lua vaiaso, e te manaʻomia le faʻaaogaina o mea faʻafefe mo mea faʻafefe poʻo fomaʻi faʻapitoa, e pei o le "lelei", "Rainbow" ma isi.

O fuālaʻau suamalie faʻatasi ai ma le maualuga o meaʻai o le nitrogen, potassium ma le maika, lea e faʻapipiʻi i le vai ao sasaa, o le a aumaia ai le manuia.

Suiga

O laau matutua e tatau ona suia 1 taimi i le 2 tausaga, ma talavou - i tausaga taʻitasi.

I le avea o se eleele palapala Laufanua masani mo dracenas, o se faʻalaʻau o le laʻau ma eleele maso, oneone ma peʻa e faʻaaogaina. Afai o le lapaka e lapopoa tele, ona fautuaina lea e totoina i totonu o le ulo ma faaopoopo i ai le oneone.

Isi tulafono faʻafeiloaʻi:

  • o le gaosiga e manaomia e amata i le tautotogo, pe a amata ona tupu atili le fugalaau;
  • o le isi ipu e tatau ona lautele atu nai lo le tasi muamua e 3-4 centimita le lautele;
  • O ipu e sili ona lelei - ipu e faia i mea masani mo vaalele lelei lelei;
  • suavai lelei e tatau ona faataatia i lalo;
  • pe a uma ona toe totoina le eleele e manaʻomia e vaʻaia taimi uma.

Tuputupu ae

O le tuputupu ae mai fatu e mafai i laʻau lanu meamata vaivai. O fatu na faʻatauina i totonu o le faleoloa e totoina i le amataga o le tautotogo i se faʻafefe oneone ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

E foliga mai le totogo i le 35-40 aso. Laʻau malosi pe a oʻo atu i le 5-6 inisi le totōina i totoa eseese.

Tofiga

Mo le fausiaina e vavae ese nei laau toto, ma o fasi vaega mai lona ogalaau e faʻaaogaina foi.

Faʻapenaina e ala i le tipi o le metotia sili lea ona faʻaaogaina. E tipi ese mai le pito i luga poʻo itu. Ua aveeseina laulaau le maualalo.

I le isi itu, o le aʻa e vaevaeina i ni fasi vaega e 7-9 i le centimeters, ma o vaega o le tipi ua togafitia i se aʻa. O le seleselega ua totoina i totonu o se paluga o peat ma oneone. Malosiaga i tipi e tuʻuina i totonu o se nofoaga malamalama i le vevela i luga atu o le 25 tikeri Celsius. Pe a aliali mai lau muamua, o fugalaau e totoina i ni ipu eseese.

I se isi metotia o le toe gaosia, e vavae ese mai le meaʻai, lea e togafitia i parafesa. O nei vaega e faʻafefe ai le felauaiga ma e teuina mo se taimi umi seiloga e manaʻomia mo le totoina.

Ata

Dracaena compact: ata teuteu "pama".

Maʻi ma faʻamaʻi

Dracaena compact e ono maʻi i le leai o se tausiga talafeagai. Faʻamatalaga ono tutupu:

  • nofoaga malogo e foliga mai pe a faʻaalia i le susulu o le la;
  • lapoa felanulanuaʻi pe a uma ona oʻo i le vevela maualalo;
  • lanu enaena ona o le le lava o le suāvai;
  • otaota lau o laupepa mai le ea poʻo le le lava o le fafaga;
  • aʻa afaina ona o le umi o taimi susu susu o le eleele;
  • le maliu o se laau i se tulaga o le maalili o le maalili po o le fafaga soo.

O nisi taimi e osofaia ai le vaitau o le tarako. ituaiga meaola faalafua faapena spider mite, fua ma mealybug. O le asiasiga masani o laulaʻau ma le mea e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga o le fuga maʻi e faia i ni vaega se lua: o le fufuluina o le laau i vai oona ma le togafitiga i sauniuniga insecticidal.

O lenei mea matagofie o le a aoga i fale uma, talu mai lena taimi faʻamamā lelei le ea. Pau lava le mea e manaʻomia o le mataʻituina ma le mataʻituina lelei o mea.

E oʻo lava i se tagata faʻanoanoa e mafai ona togafitia le faʻatoʻaga o se vailaʻau dracaena faapitoa.