Laʻau

Garden Jasmine: tulafono mo le totoina ma le tuputupu aʻe

O le Jasmine moni i le ogatotonu e le tupu. O le mea o loʻo tumu ai togalaau i Rusia ua taua o se tagata tauemu. Ae e oʻo lava i lenei togalaau togafiti faʻapitoa e le o se mea e sili atu nai lo le mea moni i soʻo poʻo le matagofie.

Vaega o le tuputupu aʻe o Jasmine e avea o se aganuu faʻatoʻaga

Chubushnik bushes faaopoopo le mamanu o le tele o togalaau aina

Garden jasmine, ua salalau i togalaau Rusia, o se taufaaleaga, o se sui o le aiga o Gortenziev. O Filatelefaia e leai se mea e fai i le Jasmine moni, lea eo Olive. O le tutusa e maua i na o le manogi e maua mai fugalaau o le togavao.

I aso tuai, o le ulaina o paipa na faia mai i vaega o le ulavale - chubuki. O le igoa o le jasmine Rusia e fesootai ma lenei. O le igoa Latina e faamanatu mai ai ia i tatou le tupu Aikupito anamua o Ptolemy Philadelphus.

Climate

O tagata faʻatau faʻanoanoa o loʻo nonofo i le vevela o mauga o le Caucasus sa faʻapitoa i le malulu o le tau a le French Lemoine. I aso nei, o ona ituaiga eseese e sili ona lelei mo tauva i le Europa o le atunuu. O taufaaleaga mai fafo o loʻo maua i luga o le maketi e tele lava ina talafeagai mo na o le lima vaega o teteʻe. E tusa ai ma aiaiga o Siberia, o vailaʻau faʻateleina e Vekhov e sili atu ona talafeagai mo i latou. E faigofie ona latou aveina atu i le fasefulu futu o le malulu. Pe a filifilia se ituaiga, e tatau ona manatua i le mafaufau e tutusa le mea e tasi i le Lemoine ma le Vech. O lenei manatu e tatau ona faʻamaonia i le faʻatau.

E mafai ona e aoao atili pe o fea fugalaau sili ona lelei e ola i tulaga o le Urals ma Siberia mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/mnogoletnie-cvety.html

Fuga

O nisi vailaʻau e faʻaalia i le tele o fuālaau, ae e le o taimi uma e manogi ai.

O le tele o ituaiga eseese e eseese i le fugalaau vave, o le vaitausaga o teuteuga ma fugalaau e tusa ma le tolu vaiaso. E sili atu le umi o fulufulu uumi o Ermine nai lo isi - e oo i le 50 aso. O taimi fugalaau e salalau solo i le taimi e faalagolago i le eseesega. E ala i le pikiina o ituaiga taufaʻatau, e mafai ona e faʻaalia foliga o fugalaau manogi i le togalaau mai ia Me ia Iulai e aofia ai.

Matafaioi i ata ma ata i le ata

O le paʻu o le paʻu ma le lau o le lau o le lauulu ma le lauulu ma le lanu enaena pe a fuga mai i totonu o se puao paʻepaʻe. E ese le manaia e faasaga i tua o fale-piliki mumu po o totonu o se paluga. E totoina Chubushnik i luga o le mutia. O ituaiga laʻau e maualalo le ola e maua ai lo latou nofoaga i toga papaʻi ma togavao, teuteu ai le matafaga o vaomatua. I totonu o vaomatua, latou te nonofo ai i le pito i lalo, o loʻo i lalo o laau. Mai ituaiga e oo i le lua i le tolu mita, o se puipui sili ona lelei e faia e mafai ona fuga e tusa lava pe a uma ona teuteuina. O le taufaaleaga ua tuufaatasi ma spireas, hydrangeas ma 'au. O le maualuga o le vaomatua, o le sili atu lea ile vaai ia te ia lava - i le nofo toatasi.

Faʻamatalaga eseese ma ata

E luasefulu ituaiga o moli moli ua vaevaeina i le sili atu i le 70 ituaiga. O mea nei e sili ona taʻutaʻua.

Virginal (Virgin)

O le pale tele e oo atu i le tolu mita o le eria ma e lua mita le maualuga. O fugalaau Terry o le vailaʻau eseese, o le 5 cm le tele, e aoina mai i vaega o le 8-10 fasi vaega ma toetoe lava a uma ona ufiufi lauusiusi o laulaau. E tupu lenei mea i le ogatotonu o le taumafanafana ma e toeitiiti atoa le masina.

O le igoa lona lua o le ituaiga o le fugalaau o le mama.

Sybille (Sybil)

O fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe taʻitasi o lenei ituaiga e vali lanumoana i le faavae, e aliali i le amataga o le taumafanafana mo le 3-4 vaiaso. O le pale pale e oʻo i le maualuga o le mita e tasi. O laulaau ua lanu ma lanumeamata.

O le fugalaau e fuga i le afa muamua o le taumafanafana mo le 3-4 vaiaso.

O ituaiga o loʻo taʻua i luga o loʻo i luga o ni anufe masani ma e mafai ona tatalia i le taumalulu seia oo i le 25 tikeri o le kiona.

Snowbelle

O le tele o tauemuga o le pale e ese mai i fugalaau fugalaau e oʻo i le 4 inisi le lautele, e faʻapotopoto faatasi 5-7 vaega. O se manogi manaia e tatau ona faʻamoemoeina ia Iulai, ma o le a na o ni vaiaso se umi. O le maualuga o le tuputupu aʻe o le vao e 2 mita. O laʻau e lanumeamata lanumeamata, faʻatasi ai ma se pito e seasea ona aʻafia i foliga o le oval.

Eseese Snowball i se togalaau e tasi i le taimi o le fugalaau e pei o foliga vaaia o se lalolagi matagofie o le kiona

Aureus (Aureus)

E lauiloa le lanu samasama-lanu auro mo le aulelei Aureus e tolu-mita. Fugalaau fugalaau e oo i le lua senetimita i le lapopoa e matua manogi lava i le faaiuga o Me. O faʻamau e alu saʻo mai le eleele.

Eseese Aureus e sili atu ona lauiloa ona o ona lanu pupula nai lo fugalaau moni

Faʻaleagaina (Innocent)

O se eseesega ituaiga lua mita e aoga i nofoaga pogisa o le togalaau - e mafai ona susunuina mai le susulu o le la. Ae o le fuga, e tupu i le amataga o le taumafanafana ma avatu ai se manogi moni o le jasmine.

O le amio mama e masani lava ona totōina i nofoaga o le la po o le malulu.

Belle Etoile (Ata Matagofie)

Lemoan chubushnik meter maualuga. O lau e laʻititi nai lo isi ituaiga - naʻo le fa senitimita le umi. O logo fugalaau e tasi e oʻo i le 4 cm ma lanu lanu violē. Anthers auro lanu. Mamoe 3-4 vaiaso i le tuaoi o le tautotogo ma le taumafanafana.

I le taimi o le fuga, o Belle Etoile e pei o fugalaau.

Manteau d'Hermine (Ermine Mantle)

O le laau toto e vave ona totoina e le oʻo i le mita le maualuga. O lala e manifinifi, paʻu, ufiufi i laʻau lelei. O fugalaau papaʻe-lua-faalua (e oʻo i le tolu senitimita le tasi) e ufiufi uma lava. E manogi pei o strawberries.

O le ofu o Gornostaev o le a fesoasoani i le mamanu o se tamai togalaau

Avalanche (Avalanche)

O lala o loʻo i luga o le tasi ma le afa mita le umi o le ulavale ua ufitia tele i fugalaau-tele-o le eseese e iloga i la latou numera tele. Le manogi o strawberries.

E le gata i lea, o le tauvaga a Avalanche e mafai ona taʻua o se ituaiga vine mo lona manogi

Schneesturm (Schneeesturm)

O le manogi malosi o nei fugalaau fugalaau e mafai ona fiafia ia Iulai. O laʻau e oʻo atu i le iva senitimita, o le pale e leaga ma e oʻo atu i le tolu mita.

O le igoa o le ituaiga Schneesturm ua faaliliuina mai Siamani e pei o le "kiona", "papa"

Faʻamatafea vaalele

O parachutes paʻepaʻe papaʻe-logo o se mea e ausia i le Vekhov ituaiga. Laʻau manogi fuālaʻau fuālaʻau i Iuni-Iulai. Ole maualuga e mafai ai ona e faʻaaogaina o se pa ola.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le foafoaga ma le tausiga o puipui mai meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/zhivaya-izgorod-svoimi-rukami.html

Fugalaau o lenei ituaiga e foliga mai o vaalele vaalele i le vanimonimo.

Majorie (Tele)

Laʻau ma lala paʻu e le tupu aʻe i luga o le tasi ma le afa mita. E malosi le manogi, faalua fugalaau.

Vori Majori e manaʻomia le malamalama, aua o le paolo e sili atu ona leaga

Bouquet Blanc

Ole maualuga o le pale e oʻo ile lua mita. Laʻau faʻamalosi. O fugalaau e tusa ma le 3 cm i le lapoa o loʻo i ai se nofoaga tutotonu samasama. O le lima o le taumalulu taumalulu taumalulu, e ufiufi ai laau talavou mo le taumalulu.

O le Bouquet blank e manaʻomia le teuteuina o le 2-3 minute

Minnesota Snowflake (Minnesota Snowflake)

O taʻavale e faʻasolosolo, lua-mita. Inflorescences e laiti, fugalaau fugalaau.

Minnesota Snowflake e mafai ona tupu i Urals ma Siberia

Girandole (Girandole)

I le taimi muamua, o laʻau faʻaputu e amata ona paʻu ma le agalelei i tausaga. O le maualuga maualuga e 1.5 mita. Taimi o fugalaau - Iuni-Iulai, o le manogi o se mea faʻapitoa.

Girandole o se ituaiga faigata

Auala faʻaleleia

Chubushnik tipu e faigofie ona faimalaga

O se la o le la i le laʻau ua tuʻufaʻatasia mo le laau. O eleele e sili ona suavai ma suavai, ae o isi mea e talafeagai. O le maualuga o le eleele e afaina ai le tele o fugalaau.

I nai vaiaso ao le i totoina, e tatau ona eli se lua mo laau taʻitasi i lalo ifo o le 50 i le 50 cm. A totoina se pa, e sui le lua i se uamea. Afai o le eleele e mamafa, o le alavai mai le uamea tele poʻo le maa nutimomoia o loʻo faataatia i le pito i lalo. Ma le isi, o le malologa e tumu i le palapala palapala (tolu vaega), humus (tasi vaega) ma le oneone (lua vaega). O le aʻa o se fatuga e le mafai ona tanumia nai lo le lua sikimita e puipuia ai le pala. A uma le mamafa o le suasusu, e tapuni le poloka poloka i le mulch.

Le taimi sili e toto ai se fatuga:

  • amataga o le tautotogo, pe a le o toe fafagu mai;
  • le afa muamua o le autumn (i Siberia ma le itu i mātū - e le sili atu nai lo Setema 15, i le tuaʻoi - seia oo i le aso 10 o Oketopa).

O le mamao mamao mai le taufaamatau i luga o isi laau toto e mita ma le afa. Pe a fausia se pa mai le Jasmine i togalaau, o vaeluaga i le va o faʻataʻitaʻiga e vavalalata i le afa mita.

Faatoaga toga Jasmine

O se tauleʻaleʻa talavou e manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻamaʻi lelei

O le tulafono o le le lava o le faʻamaina i le tausaga muamua. Seʻi vagana ua lava le atinaʻeina o le aʻa, e mafai ona faʻaleaga le fale i le paʻu. Ae mai le vaitau e sosoo ai e amata ona latou fafagaina le lubber i le vai oona - o se pakete mo laau taʻitasi. O lenei taumafataga o le a tumau pea e le suia e tusa lava pe ua maeʻa ona tipiina totō eleele.

O le totoina vave o laau e manaʻomia le tele o le suavai - 25-30 lita i le taimi. I le taimi o se lāmala, e faʻamalūlūina i isi aso uma, ma tasi i le vaiaso e lava i timuga. O se faailo lelei o le eleʻele palapala o laulaau. Faatasi ai ma le leai o se susu, latou te paʻu ai.

O le eleele e tatau lava ona tatalaina. A uma le faʻamaʻa muamua, ona tatalaina lea i le loloto o le 8 cm ma mulumulu loa. E fesoasoani lea e puipuia ai le susu ma le malulu o le palapala. Faʻatasi ai ma le lelei, e le manaʻomia le toe faʻaleleia, e tumau pea le na o le toe faʻaleleia o laulau papa ma mea fou.

Mo se mea teuteu, e mafai ona e faʻaaoga le mulch color, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/dekor/dekorativnaya-shhepa.html

Tausia i le tuputupu ae ma le fuga

O le fua mo le faʻaofuofu o laʻei taʻitasi o le tasi vaega i le sefulu vaega o le vai. Polokalame faʻaleniuga o le Blooming faʻatumu ai le taumafataga ma faʻamalaʻau. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le 15 g o Urea, 25 g o le superphosphate ma le 15 g o le potassium sulfide i se pakete vai. O lenei vaega ua lava mo se tasi laau e oʻo ile maualuga lona maualuga, poʻo le lua - pe afai e sili atu le afa.

A maeʻa ona tupu ae leʻi oʻo i le taumalulu

O vave oti o Jasas e vave ona suia e ni mea fou ua tupu i le tautotogo

A maeʻa ona faʻaleleia fugalaau, ona toe faʻafoʻiina lea o le malosi o le marshmallow i le pefu - lua tioata i lalo o le togavao. Sui i se pakete lita e sefulu lita o le sulfate (sipuni) ma superphosphate (lua punetini). Lavea lala pe a uma ona fugaina ua vave aveeseina.

A o lei oʻo mai uluai kiona i le tautoulu, o le aʻa e faʻapipiʻi ma se laulau o le faapalaga poo le humus o le itiiti ifo ma le lima senitimita le mafiafia. E mafai ona e faʻapipiʻi sina fugalaau faʻamalolo, o le a faateleina ai le teteʻeina o le kulimi. O se "palanikeke lelei" mo aʻa o le ai ai le lagona o le niu i luga o le eleele.

Laʻau e lei oʻo i le atoaga ua ufitia i le kiona pe a aliali mai. O le tele o ituaiga e paʻu i le malulu o se vaega o lala e alu aʻe i luga aʻe o le kiona. E le taua lenei mea.

Afai ei ai se faʻataʻitaʻiga ma isi tagata ulavavale faʻafefe, e mafai ona e ufiufi le vao atoa mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, latou te pipii i se laau maualuga i le ogatotonu, faʻasalalau le vasa i luga o le eleele ma faʻalelei, ae fusi mau i le faʻapipiʻiina i luga ma lalo. I le ogatotonu, o loʻo faʻapipiʻiina foi le uʻamea i se maea, ae sili atu ona saoloto.

O ituaiga Vekhovsky e tofotofoina e le malo o Rusia e masani lava e le manaomia se faiga faapena. Lava mo i latou o le a avea ma tautau o le autumn o lala, e maua ai le malosi e tu ai le mamafa o le kiona.

Teuteu

O le polokalame mo le teuina o tauemuga pe a uma le fugalaau o le a fesoasoani i le tagata amata ile lelei galuega

I le amataga o le tautotogo, o lala malolosi uma lava ua faapuupuu. O vaivaiga e mafai ona aveesea atoa, faapea foi i latou ua silia ma le valu tausaga le matua.

O laau tuai ua toe faʻafouina, ma totoe na o le 3-4 kusi e oo i le 40 cm le umi. O isi mea uma ua vavaeina ile eleele.

O ni faafitauli ono tulai mai pe a tuputupu aʻe le taufaamatau

O faʻasalaga faʻatoʻaga e mafaufauina e le lelei. Ae mai lea taimi i lea taimi o loo i ai le malosi majeure ma pe a faatupulaia i latou:

  • Chubushnik lau paʻu i le taumafanafana. O le mafuaʻaga atonu o le faʻalolotoina o le ua. Faʻasao mai le palapala tele e tatau ona i ai i le tautotogo e sau.
  • O le laʻau e faʻapouliuligia ma paʻu. E tupu lenei mea pe afai e te faʻaleagaina aʻa aʻa i fugalaʻau. Faamalosia aʻa e ala i le faasusuina o le zircon (ampoule i luga o se pakete vai).
  • Ua osofaia le pipi pipi. O le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma ni vailaʻau - mo se faataitaiga, FAS-double, Intavir, Fitoverm, Kinmiks poʻo Tanrek e mafai ona fesoasoani. O le suavai na faʻamaluina i lalo o le aʻa.
  • Laʻau grey - laʻau ua lilo i le paʻepaʻe paʻepaʻe, maʻau ma faʻagogo. O lālā mamaʻi e tatau ona aveeseina, o le isi o totoe e togafitia i soʻo se ula.
  • Weevil osofaiga. O le pale e togafitia i le chlorophos, o pusi ma lapisi e maua ma faʻaumatia.
  • Spider mite. O le faʻaleleia o le pulupuluina o Celtan (0.2-0.3%) poʻo le Phosphamide (0.2%) e talafeagai.

O le auala pito sili ona faigofie e faia ai le puipuiga o le tautotogo o nei faʻalavelave. I le fua o loʻo faʻaaogaina mo lenei paluga vai e tatau ona i ai le fungicide ma le iniseti - mo se faʻataʻitaʻiga, Hom ma Fufanon.

Tofiga

Le auala pito sili ona faigofie e faʻaipoipo ai otaota o marshmallow

E tele auala e faʻaigoaina ai tauemuga, ma o le filifiliga e faalagolago i manaoga o le fai togalaau.

Fatuina fatu

I le autumn, o fatu pusa fou o Chubushnik ua totoina i le loloto o le 30 cm ma ua ufiufi i mulch organic. I le tautotogo, ua aveeseina le ufiufi ina ia mafai ai ona mafanafana le eleele, ma totogo mai ai.

O le totoina o le tautotogo e faia i totonu o greenhouses, ae o togafitiga o fatu e tatau ona muamua i lenei. E tuʻuina i totonu o le vai i luga o se tui mo le fulafula, ona faʻataga ai lea ona faʻagogo. O sina oneone ma le humus e faaopoopo i le palapala.

E faʻatagaina le vai pe a maeʻa ni nai vaiaso mai le aliali mai o pupu. E tatau ona manatuaina e seasea lava o se laau o le ituaiga e tasi e maua mai i fatu, ma o le fugalaau e mafai ona faatuai mo le tele o tausaga.

Laʻau

O le seleseleina e seleseleina i le tautotogo e eliina i le oneone susu i totonu o le fogafale lalo, ma le tumau ai le vevela. O le totōina o mea totō ua totoina i le tautotogo, faʻapipiʻiina le vavae ma faʻalauteleina i ni taʻaloga se lua. O loʻo totoina i se nofoaga tumau i le tautoulu, pe a lava aʻaʻo ua faia.

O lala tuai e le fetaui mo le vavae, aua o loʻo i ai se mea taua.

O fualaau lanu meamata e ave mai i matua ia Me poʻo Iuni ma vave ona toto i totonu o le fale koli. A maeʻa ni nai masina, o le a faasolosolo ona amata ona faʻamalosi le fua, ma ua auina atu i latou i le nofomau pe a mavae ni nai tausaga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O tamaʻi tamaʻi o loʻo oomiina i le eleele ma faʻapipiʻi, tuu ai na o se apex 15-20 cm i luga aʻe o le palapala. Aʻo latou tutupu aʻe, o lenei pana e faʻafeinu ma faʻavaivai. Lua tausaga mulimuli ane, e mafai ona e vavaeeseina mai le matua, vavaeese mai ia te ia i se suo maa.

O se paʻu paʻepaʻe ma se maualuga o le tuputupu ae o le tagata o le a fiafia mo le tele o tausaga ma lona manogi. Ma o le tele o galuega ma le alofa o le a teuina, o le tele o le manogi ma le manogi o le a maua lau togalaau.