Laʻau

Gloxinia fugalaau - tausi fale

O le fugalaau o Gloxinia o se laau vevela vavalaʻau ma fugalaau e foliga mai o se paʻepaʻe paepae, paauli po o le piniki. O pupuʻu e pupuu, faʻafeiloaʻi i lalo o le faamalu i luga o tagata taʻitasi. O le laau e foliga manaia ma matagofie, o le a avea ma se mea sili ona matagofie mo le totonugalemu ma le ata.

O Gloxinia (gloxinia) o se laʻau faʻamalosi e ola ai le laʻau e leai se laʻau po o le pupuʻu e oʻo i le 25 cm le maualuga, 20 cm le umi. O lau e lapopoa, e lanu meamata i le lanu, pe a paʻi, o latou foliga e masani ona fai. O fugalaau e tetele (8-12 cm le lautele), e tafe, veveve. O le pito o le petals ua faʻauluina, lalo.

Faʻafefea ona tausia le gloxinia i le fale

Filifiliga eleele ma le pot

Aganuʻu o loʻo mamafa i le palapala. O faʻafefiloi o peat e talafeagai mo gloxinia o: Violet, Begonia, Senpolia. Fugalaau mai fatu e masani lava ona tupu i totonu o fualaau. Mo sauniuniga ile eleele tutoatasi, o le humus leaf (2 vaega) o loʻo fefiloi ma le talonezem (2 vaega), e tasi le vaega o le peat ma le gray sand e talafeagai. O le elemene o le faʻafefiloi o se laina e 6-7 pH.

O se tamaoaiga o paleni gloxinia

Taua! A o lei tausia le gloxinia, o le eleele mo le totoina e tatau ona faʻamaonia, faʻaleagaina siama ma meaola ninii e faʻaosofia le faʻamaʻi o le laau. Lafoaʻiina o le eleele e faʻatinoina e ala i le malulu, faʻaputuina, taʻalo i totonu o le vai vai, faʻaaogaina ma le potassium i le taimi e tasi. O le taualumaga e 2 itula.

O se tali aoga o le sauniuni lea o le palapala ma le sukalati - o tamai granulini i le foliga o se mago, galue i luga o le mataupu faavae o le omomi. O elemene-pei o elemene e muamua ona susu, ona fefiloi ai lea ma le eleele ile fua ile 1 i le 2. O le faʻafefiloi e faʻafefiloi ma le humus poʻo le pala - 50 g i le 1 lita o le meaʻai.

O le filifiliga o le ipu e fuafuaina i le tele o le tubers: o ipu palasisi e talafeagai mo nai laasaga laiti, o aʻafiaga laititi e fetaui i ipu ma le 7-10 cm, e totō tagata matutua i fugalaau e i ai le lautele o le 10-15 cm. O ipu e tatau ona lautele ma loloto. E fetaui lelei ia filifili ma le filo.

Tulafono mo le filifilia o se fugalaau mo gloxinia

Faʻasusu ma faʻamaina

Aʻo leʻi faʻamamaluina le gloxinia ile fale, e taua le teuina faʻatasi ma le suamalie, faʻamalieina, poʻo le vai palapala. E sili atu le faʻamamaina o le palapala mai le palatusi poʻo le faʻaeteete i tafatafa o le pito o le ulo, e le aofia ai le pa'ū ifo i luga o lau ma le ogatotonu o le pusa. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana, 2-3 tikeri ile maualuga o le ea. A maeʻa le 20-30 minute pe a uma ona faʻamamaina le eleele, e tatau ona faʻafefe le vai o loʻo totoe mai le paleta. O le fanua i le va o vai e tatau ona faʻamago. I timuga, timuga ma le malulu, e manaʻomia e faʻaitiitia le tafe o le susu i aʻa. Globsinia bulbs e masani ona pala ile pito i luga.

Taua! E le fautuaina le pulupulu o le gloxinia, o le sili atu o le susu i luga o laʻau o le a faʻaosofia ai le foliga mai o lanu enaena enaena.

O le maualuga o le maualuga o le ea mo le fugalaau e 70 ... 80%; pe a oʻo i lalo ifo o le 50% le paepae, o le vaivai o le faʻaleleia o totonu o le fale ma le faʻaogaina o laulaau e matauina. O le manaʻo e faʻaleleia le faʻaleleia o le ea, o le fugalaau e tuʻu i luga o papa ma le susu susu lautele, maso, vai.

Lulu ma le Malamalama

O fugalaau o Gloxinia e taufaamataʻu, ae latou te fefefe i le gaioiga o le susulu o le la, aemaise lava i le taimi o le fuga, ua vave ona mou ese logo, ua faapuupuuina le taimi o le vavalalata. I le tautotogo e le o mafanafana le la, o le gloxinia e tuu i le faamalama i saute, ia Iuni - toe fausia i le itu i sasae po o le itu i sisifo pe ufitia mai le susulu o le la.

O le totoina o se fugalaau o le umi o le malamalama i le fale o le a galue i le 12-14-itula i le 5000 lx. Le lava le malamalama e lamatia ai le faʻalauteleina o le laau, faʻaititia ai le aofaʻi o faʻamaʻi. A maeʻa le totoina o le pulou ma le foliga mai o laʻau, e tatau ona susulu le malamalama, o le saturation o le lanu o le fugalaau o le a sili atu ona maualuga, ma le le lava o le lanu o le a iloa lelei le paʻu.

O le vevela mafanafana i le tulaga o le germination germination +25 degrees. I le vaitau o le tuputupu ae, o le vevela o le + 18-22 tikeri. Fooler conditions o le a faʻagesegese ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le aganuʻu.

Faʻavae tulafono ma fautuaga

Aisea e le totogo ai le gloxinia i le fale

Gloxinia e totoina i le tele o mataupu:

  • pe a maeʻa se fale umi, ona tupu aʻe ai lea o se totō laʻitiiti, ae o laulaau e le tupu;
  • pe a faʻatau i totonu o se tamaʻi masini pe leai foi i le palapala;
  • i mataupu o le faʻaleagaina e faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Afai e manaʻomia e le fale le fesoasoani faʻafuaseʻi, e faʻatulagaina le gafa i soo se taimi o le tausaga. O aganuu maloloina e siitia atu i se nofoaga fou pe a maeʻa le malologa, i Fepuari-Mati.

Tuputupu aʻe gloxinia i luga o le windowsill

Fofo masani ma a latou fofo

Laʻau faʻasolo i lalo.

Amaryllis fugalaau - tausi fale

Mo se laau gloxinia, tausiga ile tausiga o le leai o ni pepa, suiga faafuasei i le vevela, vevela ma le leai o se malamalama. Afai o le fofo i mea sese ua taua i luga e le faasaʻoina le tulaga, e na o le tasi lava le filifiliga - meaola faalafua poo parasites. O vailaau manava malolosi o le a oʻo mai e laveai: Antiklesch ma Tiovir. E tusa ai ma faatonuga, e togafitia le aganuu i le tolu taimi / aso.

E i ai ni lanu enaena i laulaau

O faʻamaʻi faʻaleagaina o le gloxinia e faʻasalalauina e ala i eleele eleelea, suavai, meaʻai i le togalaau. E masani lava, o le laau e aafia i siama i le tulaga o le mauaina. O uiga lelei o le maʻi o ni mea enaena enaena, i luga o laʻau ma pine - paʻu lanu. Lafoaʻi ma le suamalie o le susu, ma le ea vevela - latou amata amata ona vevela ma fai i luga.

E fesoasoani le fitosporin e faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi, ae o le sui sooupu o le ua leva ona paʻu e tumau pea le mafai ona aoga mo le 8 tausaga. E tāua le mafaufau i mea faʻapitoa e ala i le suʻeina o le aganuʻu ma fomaʻi i vaiaso taʻitasi.

O laʻau e mamago

O le faafitauli sili ona taatele pe a tupu aʻe le gloxinia o le faʻamagoina o laʻau ona o le faʻavaʻaiga faʻamafanafana. O le laau e gaoioi ma le sauā i le tele o le susu, o le aʻa e pala, o le eleele ua amata ona mago.

Afai ua lata mai nei le fugalaau i totonu o le fale, ua mamago laulaau o se faailo o le faʻalauiloaina pe a maeʻa ona faʻavasegaina lata mai nei. E tatau i le e ona le fale ona fatuina ni tulaga sili ona lelei, faamautinoa le talafeagai o le faasusu ma le pito i luga.

O le apogaleveleve e gaoioi e avea o se mafuaaga parasite e mafua ai ona sosolo ma paʻu le gloxinia. O vaega ua afaina o le fugalaau ua aveeseina, o togavao e togafitia i se vaifofo ma sauniuniga faapitoa, e toe faia foi taualumaga e tusa ai ma faatonuga. I le togafitiga o le gloxinia mai faʻamaʻi pipisi, faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi pito i luga. E manaʻomia le suʻeina o le laau.

Gloxinia Leaves

Laʻau totogo

O le mamalu o Gloxinia e malosi malosi pe a uma ona taumalulu i tulaga o le mafanafana o le vevela ma le le lava o le malamalama. I le faʻaopopoina o le malamalama ma faʻaititia ai le vevela, e tatau ona e vaʻaia le ea i taimi uma, faia se fufuluina susu. E masani lava, o le faʻalavelave i le atinaʻeina o laau i le taumalulu e mafua mai i le maualuga o le faʻamaʻi faʻamaʻi. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le aveeseina o mea faaopoopo mo sina taimi.

O nisi ituaiga o gloxinia e faigofie lava i le faalauteleina o laau. E manaʻomia le tipiina o tilotilo. O vavau o le a tuʻuina atu ni vaʻai fou. O fuga o le fugalaau e aʻa, latou te maua foi le taimi e fuga ai. I le malologa, o pupuvaʻa na mafai ona faʻalauteleina, pau ma maua aʻa, fafaga i luga o le ogaumu ma le faʻaogaina o auala fou. O se pupuvaʻa vaivai e le toe fuga mai o le a tupu i luga o le fatu. O le a faʻavaivaia ma maliu i le taumalulu.

Maʻi ma meaʻai

O le a le foliga mai o le terry gloxinia - ituaiga fugalaau

O maʻi ogaoga o le gloxinia e mafua mai i faʻamaʻi faʻaleaga:

  1. O le mumu o le paʻu e foliga mai ma le faateleina o le susu ma le vevela o le vevela o le 9-20 tikeri. O le laau ua afaina, ua lilofia i lanu enaena, o se paʻu paʻepaʻe e aliali mai i totonu o le laulaau. O le laau e manaʻomia le faʻavaveina vave o togafitiga ma togafitiga ma Kuprozan, Tseneb (40 g i le pakete vai).
  2. O le malosi o le pulupulu e faia i se tulaga o le maualuga o le vevela ma le vevela o suiga o le vevela. O se uiga sili ona taua i le faʻamatalaga o le maʻi o se faʻatalanoaga maualuga. O le siama e faʻasalalauina ile eleele poʻo meafaigaluega. Mo togafitiga ma le puipuiga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le fafagaina o le aganuu ma le filogides:
  • "Triadime telefoni";
  • "Ae";
  • Quadrice
  • "Lulu";
  • "Ova";
  • Tui.
  1. Anthracnose e faʻatasi ma ni mea lanu enaena. E vave lava ona salalau le faʻamaʻi, e sili atu ona faigofie le taofia o le fulufulu ma le kopa, chloride, cuproxate, oxychoma.
  2. Ascochitosis o se maʻi e faʻaalia i le mumu i luga o laupepa ma se lanu enaena. Faailoga e tupu i tulaga o le tele o le susu. Mo le puipuiga ma togafitiga, vitriol, Vectra, Adiga-peak e faʻaaoga. O se aganuʻu e aʻafia e le ascochitosis ua fautuaina e tatau ona toe totoina.
  3. O Seporia o le taunuuga o le leai o se malamalama ma faaumiumi fesootaiga ma le vai. E foliga mai e gaogao i luga o laupepa, o le a amata ona vave faʻagogo le laau. O fomaʻi: Maneb, Benomil, o le a puipuia ai aʻafiaga le lelei o le galo.

Phylostictosis i gloxinia

  1. O le Phyllosticosis e faigofie lava ona iloa i tafatafa o le taamilosaga, pouliuli i pito, lanu enaena i le ogatotonu. I le faʻaleleia o le laasaga, o loimata e faaopoopoina i le mea e maua ai. Pe a maua ia faailoga muamua, o le laau ua mamago ma sasaina i se vaifofo Bordeaux, "Oxychloride", ma le suauu sulfate.
  2. Fusarium O le faʻamaʻi e le maalofia ma le le lelei o le faʻaleleia o vai ma le palapala. O laʻau e amata ona paʻu ma pala, liliu lauulu. Faʻasalalau ma faʻamaʻaloga leaga o loʻo vaaia i luga o laʻau. O le galuega a le au faifaatoaga o le sui lea o le palapala, fufulu aʻa i se vaifofo o le palatini (i le 1 lita o le vai 5 g o le potassium), ia totoina le laau i se moli ma se meaʻai.

Auala e taulima ai isi maʻi

A o leʻi tausia le gloxinia i le fale, e tatau ona e tuʻuina atu le aganuʻu i le puipuia mai virosis ma bacteriosis. E faʻafeiloaʻi mai siama i faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi afaina. O laulaau ma fugalaau e ufiufi i afifi, afifi ma fusi. Po o le a lava le siama na aafia ai le gloxinia, e le mafai ona togafitia le maʻi. E tatau ona susunuina le laau.

O meaʻai e faʻaaogaina i masini e leai ni mea faʻapitoa, o se ipu poʻo se palapala e aʻafia ai tubers, pulumu, lau, maʻau. O le puipuia o mea leaga ua faia e Zircon ma Epin.

O tulaga sili mo le fausiaina o se apogaleveleve mite o le le lava o le susu. E 'ai e ia le sua o le fugalaau, ma tuu ai le malamalama i luga o laulaau. O le vaega eleele e puipuia mai le apogaleveleve mite "Fitoverm", "Intovir", palapala - "Aldikabrom", "Temikom".

Whitefly - meaola mama, e masani ona fafaga i le sua o laulaʻau ma laʻau, tuʻu ai otaota e faʻaleagaina ai le photosynthesis. O lau e amata ona pala, e le o nonoa ia pupu. O le auala aoga o le faʻaleagaina o le papaʻe i le fale o Vertimek KE, Actellik KE, Admiral, Kinmiks, Oberon.

O le tausiga lelei ma le puipuiga o faʻamaʻi faʻatoʻaga e aloese ai mai le solia.

Whitefly i le Gloxinia Leaves

Auala e tausi ai i le taimi o le fuga

Fugalaau gloxinia e amata i le amataga o le tautotogo ma faaauau pea seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, ma le tausiga lelei, e manogi le laau ia Oketopa. O le laei lelei ma le talafeagai o laei o le palapala e mafai ai e le luafulu pe sili atu fugalaau ona fai. O le malamalama malamalama o se mea taua foi e aafia ai le mauoa o fugalaau.

Tip. O le gaogao o Gloxinia ua mou atu, o laʻau ua mate, o le a le isi mea e fai? Na o fatu na tumau pea ola. E faʻamamā le ipu mai le malamalama, faʻavaitaimi i lea taimi ma lea taimi e faʻamauina ai galuega taua a le tui. O foliga vaaia o fou fou e lipoti mai ai e ala i luga le tagata, maua le malosi ma ua sauni mo le vaitau fou e tupu ai.

Auala e ola ai gloxinia i le fale

E i ai auala eseese e faʻalauteleina ai: fatu, vaega o le tuber ma le laʻau.

O aiga e seasea luluina fatu. O le auala o le toe gaosia e mafua mai i faigata. I le amataga o le tautoulu, ua saunia se paluga eleele i luga o le faavae o peat, palapala palapala ma oneone (1: 1: 1). Ua salalau le lalolagi i luga ifo o pusa. Ia Novema, o fatu e totoina e le aunoa i le vai mafanafana. E foliga mai e vaʻaia i le 2-3 vaiaso, pe a oʻo mai lau lau 2, e totōina i vaitaimi o le 2 cm. O le mea lona lua e fai ma le tolu o laʻau - 5 cm le lautele i le 10 cm.

Ina ia faʻalauteleina le aganuu ma le vavaeina, o laʻau talafeagai e iai le seti o le 1 cm e fautuaina ina ia vave totoina i totonu o le palapala oneone o le oneone ma le paʻu (1: 0.5). O le fana e tatau ona faʻamamaina ma tapuni i se fagu, tuʻuina atu le faʻamalosi i aso taitasi o le laau, aveese le fagu mo le 15 minute. A maeʻa le 2.5-3 vaiaso, ona fai lea o fatula i pito tipi ua tuʻu i le eleele. Ua totōina laʻau i nai fagu, fiafia i ni nai masina talu ona totoina le tele o fugalaau.

O le faʻalauteleina o le pipili e avea o se auala sili ona matautia. E mafai ona maua le lamatiaga e ala i le i ai o le rot i aʻa, o tagata fugalaau fugalaau e faʻaaogaina ma le faaeteete ia vaega na afaina ae lei totoina. A maeʻa foliga mai o le 2-centimita tipu, e vavaeʻese le kulupu i se paʻu mata, ma faʻaaogaina vaega ma le carbon activated. O vaega vavae e totōina i ipu talafeagai, faʻafeinu i le 3 aso talu ona totoina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

<

Ma le tausiga lelei, e ola le gloxinia i le 10 tausaga, e fiafia ai mata i laʻau felanulanuaʻi. Faatasi ai ma le matua, e tele fugalaau e maua ai le televise. O nisi taimi o le numera o logo e oʻo atu i le 50 fasi vaega.

Vitio