Fualaau aina

Igoa faʻafefe, iuga lelei - Potato Bun: faʻamatalaga eseese ma ata

E ui lava i le mea moni talu ai nei ua i ai le tele o ituaiga eseese o pateta, o le tele o faifaatoaga i vaipanoa eseese o loʻo tuʻuina atu pea i le taimi e faʻataʻitaʻiina ai Lapot.

Ua taua o ia o le siamupini pateta ma e taua tele mo le tele o uiga lelei.

E mafai ona e faitau atili e uiga i nei uiga ile tusiga. I totonu foi o le mea o le a e maua ai se faʻamatalaga o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma uiga autu, ia iloa pe o le ituaiga e ono afaina i faʻamaʻi ma osofaiga e faʻamaʻi.

Potato Lapot ituaiga faʻamatalaga

Igoa tulagaLapot
Tulaga lautelevave laulau o laulau eseese ma se tulaga lelei tele e mafai ona tali atu i tulaga
Gestation period65-80 aso
Manatua Pule13-16%
Masima o fai pisinisi100-160 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao5-8
Tuuina atu400-500 c / ha
Quality Consumertele le tofo, e talafeagai mo le faʻavelaina ma le tunu
Faanatinati94%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se palapala ma le tau
Faʻafitauli faʻamaʻiaafia i le paʻu ma Alternaria
Vaega o le tuputupu aeO le fatuina o mea totō e fautuaina, o le vailaʻau e faʻafefe ai le lamala ma le malulu lelei
Faʻatonufafagaina e tagata tagatanuu i totonu o Rusia

O le lelei o le teuina o lenei pateta e 94% i le pasene, lea o se faailoga sili ona lelei. E faʻapefea ona teuina ia pateta i le taumalulu, luga o le faletusi, i pusa, paʻu ma i totonu o le pusaaisa, faitau tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi. E le gata i lea, o le a le taimi ma le vevela e tatau ona maitauina, o a ni faʻafitauli e tulaʻi mai.

Bast e mafua mai i le togi. E mafai ona tupu i vaega uma o le Rusia, e aofia ai le Zabaykalsky Krai ma le itu i matu. O lenei pateta lauiloa mo lona matagofie matagofie ma fua maualuga..

O le tofo e fuafua i le tele o le malo i aʻa. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le manava o isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaManatua Pule
Lapot13-16%
Zhukovsky vave10-12%
Lorch15-20%
Lemongrass8-14%
Melody11-17%
Margarita14-17%
Alladine oo atu i le 21%
Lototele13-20%
Matagofie15-19%
Grenada10-17%
Mozart14-17%

O le papa o se laulau e eseese ituaiga pateta. E lelei le faʻafeiloaʻi i le lamala ma le tele o le leaga o tulaga o le tau, e aofia ai le timu ma le kiona, ma o loʻo faʻaalia foi i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma maʻi faʻapitoa.

Potato pateta e le faʻapipiʻiina manaoga faapitoa ile eleele, ae sili atu le totoina i eleele lamolemole lelei. O le ituaiga na totoina i Rusia i le 20 seneturi.

Uiga

O le faʻaaogaina o lenei ituaiga pateta e mafai ona oʻo i le maualuga ma le maualuga. O loʻo ufiufi i lau lanu meamata lanu meamata. O loʻo faʻamalamalamaina i le tele o mea e paʻu ai, ma o laʻau o fugalaau e paʻepaʻe i lanu.

O lenei ituaiga pateta o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o fatu tetele e foliga tutusa ma le gasegase. E laugatasi ma mamao.

O fua o laau toto e ufiufi i paʻu lanu enaena lanu enaena ma ni mata laiti, e natia ai le tino manaia ma le maualuga o le maso.

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo maua ai faʻamatalaga mo le faʻatusatusaina o le numera o tubers i le vao ma o latou mamafa mamafa mo le lapot eseese ma isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaLe numera o fatu i totonu o vao (pcs)La latou oloa mamafa (g)
Lapot5-8100-160
Tamaitai maninoe oo i le 1585-110
Faʻafouina6-11120-150
Labellae oʻo i le 1480-100
Bellarosa8-9120-200
Riviera8-12100-180
Karatop16-2560-100
Veneta10-1270-100
Kalae oo i le 25100-140

Ata

Vaʻai i lalo: Ata o pateta eseese



Vaega o le tuputupu ae

Tekinolosi faʻatoʻaga mo lenei ituaiga mea faigofie. A o lei totoina pateta Lapot, e tatau ona totoina fatu. Ina ia faia lenei mea, tuu i totonu o se potu e vevela ai le ea i le 12-14 tikeri Celsius.

O le eleele mo le totoina o manaʻoga ia saunia i le tautoulu, ma i le tautotogo e tatau ona tatala ma aveese uma vao vao. Ma le isi, mulching o le a fesoasoani i le puleaina o otaota.

TAITAI! O le vevela o le palapala mo le totoina o lenei fualaau faisua e tatau ona i ai i le maualuga e 6-10 tikeri nai lo zero.

O le faateleina o le gaosiga e mafai ona faia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasusu ma mea faʻasusu pei o ammophos, nitrophosphate poʻo nitroammofoski.

E faʻafefea ona faʻafefiloi pateta, afea ma pe faʻapefea ona fafagaina, pe faʻapefea ona fai pe a totoina, faitau tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

E mafai foi ona e togafitia le tubers i le "Maxim" ma le "Sprouts", lea o le a le gata ina faateleina ai fua o lau togalaau, ae faapena foi faamalosia le puipuiga o pateta ma lana gaoioiga e tetee ai.

O se vaega faapitoa o le pateta Potato o le faagasologa o le faia o ona fatuga e le manaʻomia ai se faʻaopoopoga faaopoopo, ae i le vaitau o le fugalaau ma le vao, e lelei tele le tali a laau i le fausiaina.

E tele auala e toto ai pateta ma e matua ese lava. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae i lalo o vaomago, i pusa, i taga ma pulu. Leai se aoga itiiti o le a avea ma mea e gaosia i le auala e vave toto ai pateta ma le auala e faia ai e aunoa ma le veleina ma le tafe.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pato Potato Bast o loʻo i ai faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, i le taimi o le tapunia o laina, ua fautuaina e sulu le fualaau faasaina "Saffron" ina ia puipuia ai laau mai Alternaria ma le paʻu. O lenei faiga e tatau ona faia faʻa-tasi i le vaiaso.

O lenei ituaiga, pei o le tele o isi, e mafai ona faamataʻuina e le tele o meaola ninii iniseti: o le Colorado potato beetle ma ona larvae, le uaea, le bearfish, cicadas ma isi.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faamatalaga aoga e uiga i le totoina o pateta mo le puipuia o meaola faalafua.

Faʻapipiʻi foi tala e uiga i togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasolo i le Colorado potato beetle.

Faitau faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i faʻamaʻi masani o pateta masani e pei o fusarium, verticillis, scab, kanesa.

E ui lava e le mafai ona faʻatusatusa le Lapot i ituaiga o ituaiga pateta faʻaonaponei i lona lauiloa, o loʻo i ai ana tagata e faʻalagolago ia te ia. O le mea e sili ona lelei o lenei ituaiga o lona tulaga le lelei ma le faigofie o le tausiga, faapea foi ma le tofo tele ma le lelei.

Faitau pe faapefea ona liliu le pateta e avea ma pisinisi iinei.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera