Laʻau

Birch leaf spirea - faʻamatalaga, totoina

O le igoa lona lua o le leafch leaf spirea o le meaʻai fua. O le aganuu e le lelei i le tausiga, fetuunai i tulaga eseese o le taofia. Ae ui i lea, e manaʻomia e ia se nofoaga e faʻaaogaina ao iai i le natura.

Faamatalaga o le birch leaf spirea

O le Spiraea betulifolia o se laau teuteu matagofie ma le maualuga ma le maualuga o se pale o le 50-100 cm. O le igoa o le aganuʻu na tuʻuina atu mo leaflets ma paleni e tutusa lelei ma birch. I le taumafanafana latou te lanumeamata, i le tautoulu latou te lanu samasama-auro poʻo le mumu.

Birch leaf spirea

E amata ona fuga mai pupuu i le amataga o Iuni, o laau toto e latalata ile masina. O paina e vali papaʻe. E faʻapipiʻi tumutumu i le corymbose inflorescences ma le lautele o le 9 cm.

Faamatalaga faaopoopo. O le aganuu e susulu 3-4 tausaga talu ona totoina.

O ituaiga sili ona lauiloa o le birch leaf spirea:

  • Spirea Thor. O taʻavale o le aganuʻu ua salalau. O fugalaau e valiina i se paʻu manaia. O laulaau e lanumeamata i le taumafanafana, ma o le amataga o le autumn ua latou lanu samasama. Inflorescences o Spiraea betulifolia Tor ua amata ona fuga mai i le faaiuga o Iuni.
  • Thor Gold. O se laau e taʻi 60-100 cm le maualuga. O le pine auro o Thor e tosina mai ai le gauai i ona lau lanu lanumeamata-lanumeamata i le taumafanafana, ulaula i le tautoulu.
  • Pink sparkler. Ua na o le pau lenei o le birch leaf spirea, o lona uiga e lanu piniki.

E mafai ona totō taʻitoʻatasi fualaʻau, pe faʻapipiʻi foʻi ituaiga eseese i totonu o se mea faʻapitoa. Maua se faʻafefiloi o fugalaau ma lau lanu eseese.

Spirea Berezolisty Pink Sparkler

Totoina o se laau

I luga o le nofoaga o le eleele, ua totoina i le tautotogo po o le autumn. O le fuafuaga ua filifilia le la. O se tasi lenei o nai faʻatoʻaga e sili ona lelei ile eleele.

Fatuina fatu

Spirea Argut - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O mea e gaosia i le fatu e fusi, faʻamaʻiina aʻo le i totoina. O fatu ua saunia ua totoina i totonu o le kiona i le tautotogo. Pe a latou tutupu aʻe, o le a vevela. Ua totoina vao laiti i luga o le saite i le tausaga na sosoo ai.

Faʻalogo lelei! E manaʻomia le faatauina o fatu maualuga, talu ai o latou germination e na o le 65%.

Totoina o laau i luga o le eleele

O laau ola ua totoina i luga o le laupepa e pei ona taua i lalo:

  1. Tili se pu 60 cm lautele ma loloto.
  2. O se alavai e aofia ai maʻa laiti po o piliki malepe o loʻo tuʻu i lalo.
  3. O se mea e aofia ai laufanua togalaau, peʻa, humus ma le oneone ua sasaa mai iina.
  4. E totoina le Spirea ina ia le loloto le ua.
  5. O le fatu o le suamalie e matua faasusuina.
  6. Mo le puipuia o le susu, o le aʻa ua liʻo.

O taʻavale e faʻatapulaʻaina i luga o le eleele e vave aʻa ma faigofie

Faʻafefea ona tausi

O le tausiga o le seleselega e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaʻaina, faʻamalo le eleele, teuteuina.

Faʻasa

Spirea Grefshame - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

I le vevela, vevela o le tau, e faʻafefe ile vao i le 1-2 taimi i le 10-15 aso. Mo lenei mea, e 1.5-2 pakete vai ua sasaa i lalo o laau taʻitasi. A uma ona faʻamalosi, faʻamalo le palapala. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ma le faʻaeteete, e taumafai e le faʻaleagaina le aʻa. Afai o le poloka poloka e ufiufi i le mulch, o le tatalaina e le o faia.

Taua! Afai e tele timuga i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e mafai ona faʻafefe vaiinu faaopoopo. Vaʻaia tele vao vao aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, a uma ona faʻamafanafanaina le eleele, o le palach leaf leaf e fafagaina i meaʻai: o se vaifofo o le manulele manu poʻo mullein. A o le fugaina, ua faaopoopoina se vaega o le potassium-phosphorus. I le taimi o le autumn, e faaopoopoina ai le peat poʻo le humus i le aʻa.

Teuteu

I le tautotogo, o le teuteuina lelei o le leaf birch leaf spirea ua faia: ua vevela, vevela ma faamaʻi lala. O loʻo faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi pipisi. E faapuupuuina tamai lala. O le matua ua sili atu i le 6 tausaga ua vavae ese atoa.

Faʻalogo lelei! Amata ona faʻagogo le tumutumu e tatau ona aveeseina ina ia taofi e le vao ia latou mea teuteu, ma aua nei faʻaalu le malosi i le faʻavaeina o fua.

Faʻatauga auala

Spirea Ivolistaya - tausi ma galueaina

O le aganuu e fafagaina i le tele o auala: e ala ile fatu, vavae, vaevaeina o le vao ma le taina. E seasea faaaoga e le Faatoaga le auala muamua. E galue malosi, e umi se taimi e faʻatali ai mo le faʻatupulaia o vao.

Mo le faʻalauteleina e ala i le tipiina o laau, faʻapipiʻi apani ma le 4-6 tumama e tipi. Mo le 10-12 itula latou te tuʻuina i se fofo o Epin. Ona totōina lea o laʻau i totonu o se atigipusa ma eleele elemene. Pe a tutupu le vao, ua totoina i totonu o le eleele.

Faʻaauau le vaʻaia e ala i le vaʻaia

E mafai ona fevaevaeaʻi vaʻavaʻa. Mo lenei mea, ua eliina le togavao, tipi i ni vaega. O le aʻa o loʻo faʻafefeteina i le fafie. O tufatufaga uma e totoina i se isi pu.

Mo le faʻalauteleina e ala i le taotoga, ua filifilia ai togi fafo. Latou te punonou i se togalaau na muai eliina i le eleele, ma faapipii i puipui. Ona faʻafeinu lea, moe i le eleele. O le mea e tupu mai ai vao laiti e vavae ese mai le tina, totoina i se nofoaga fou.

Suiga

E sili ona lelei le vaʻaia o le fanua mai le tasi nofoaga i le isi i le tautotogo po o le tautoulu. Afai e faʻatau atu vao i totonu o se atigipusa, e mafai ona faia le faʻatinoga i le taumafanafana. O le mea lea e faʻaaoga uma ai le malosi o le laau i luga o le aʻa, e oti le pale. O loʻo faʻasūsūina vao vao, o le poloka poloka e mulumulu.

Taua! O le aʻa i le ū pe a totoina vao e le tatau ona alu loloto.

Maʻi ma meaʻai

O le Berezol spiraea e iai le puipuiga lelei, e seasea lava ona faʻaalia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Ae peitai, faatasi ai ma mea sese i le tausiga, ua avea ma taulaiga sili ona lelei mo microhoganic pathogenic. Afai e maua ni faʻamaʻi, o le a vavae ese vaega o loʻo aʻafia ile laau, o loʻo faʻasalalauina vao ma sauniuniga malie.

E mafai ona osofaia Spiraea e se apogaleveleve mite, aphid leaf, ma le whitefly. O pest suck out the juice, ma ua vave ona mate le laau. Ina ia taulimaina iniseti, o le spiraea e sosoloina i se vaifofo o soʻo se iniseti.

Vaitaimi

Buds of leafch leaf spirea amata ona fuga mai ia Iuni. Fugalaau e tumau i le 4-6 vaiaso. O le fesuisuiai o mea o le aganuu, e fuafua i le eseesega, e valiina i le paʻepaʻe, kulimi poo le piniki.

Fugalaau vao Toa Gold

Sauniga o le taumalulu

Spirea toleniga malulu malulu, o lea e le manaʻomia ai se fale. Ua lava i le ogatotonu o le tautoulu e faʻafefe ai le vai (taumalulu) faʻamaʻa, e mulumulu le liʻo aʻa faʻatasi ai ma peat or humus. O lenei mea o le a faateleina ai le faigata o le taumalulu o vao.

Taua! Afai e maua ni tootoo lapopoa i le itulagi, ua i ai se upega faapitoa i luga o le vao.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E faʻaaoga Spirea mo paka tafaʻi fanua, sikuea, teritori e lata ane. O le vao e matagofie uma e lua i le tulaga o laau nofofua ma i vaega totoga. E mafai ona e totoina le tele o ituaiga o aganuu i totonu o se fegalegaleaiga, mo se faataitaiga, Thor birch spirea, Itumalo o le motu ma le pine pine betulifolia.

Meadowsweet faʻapipiʻi lelei faʻatasi ma conifers ma vao. Ua totoina i tafatafa ane o laau totō o le olaola: lilac, hydrangea, roses. O ituaiga e maualalo le ola o le laufanua e mafai ona faʻaaogaina o se tuaoi.

Birch leaf spirea i le laufanua

<

O le Birch leaf spirea o se foliga teuteu mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. I le tau vevela, e taua tele mo le totoina vave, i le tautoulu - mo lau auro. E faigofie ona tupu se aganuu, e mafai e se fai togalaau ona taitaia lenei faiga.