Laʻau

Ledum - vevela vao

O Ledum o se laau vao vao mai le aiga o Heather. O le igoa faasaienisi - taʻiala (taʻiala) - faʻalatalata atu i mea manogi, talu ai o laʻau eleelea e faʻaalia ai le manogi malosi. O le upu "Ledum" mai le gagana Rusia anamua ua faaliliuina e pei o le vevela, oona, ma le inosia. O nisi taimi o le laau e taʻua o le oregano, o le pou, ato, ma le leologian. O lona nofoaga e lautele. E aʻafia ai le Itulagi i Matu, aemaise lava le vailaau o loʻo i lalo o le eleele. Ledum e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, ae mafai foi ona galue e teuteu le togalaau.

Le foliga mai o le laau

O Ledum o se laau laʻau faʻamalosi poʻo se vao e maualuga lona 50-120 cm. E fafagaina e se fugalaʻau laʻau faʻapitoa i ni gaioiga pupuu. O faʻamau faʻapipiʻi faʻapitoa e le eseese i le lautele. E mafai ona faʻatuina, alu aʻe pe fetolofi. O paʻu laititi o le lanu olive-lanumeamata e ufiufi i le pala, ae o le taimi ua ufitia i latou i le paʻu pouliuli.

E masani ona faʻaaogaina laʻau vaivai i le gasologa o le tausaga. O loʻo i ai se mea e faʻaloloa poʻo le faʻamalositino faʻatasi ma se vevela tutotonu ma pito i lalo na faʻafao i lalo. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata. I le malamalama susulu, e avea ma enaena enaena. Ua toe ola pea lau paʻu. Mai le afainaina, o le manogi malosi e oso mai.

Ia Aperila-Iuni, o fugalaau malu e fuga mai i luga o le mama o le tausaga talu ai. O fugalaau taitasi e i ai sina pulou puupuu. O paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faia ai se talo e pei o le logo. O le numera o elemene uma o le fugalaau o le tele o le 5. Ledum o loʻo paʻuina e iniseti, ma mulimuli ane o pusa fatu faʻamago e 5 vaega ua pala. Laʻau laiti laʻau apamemea o loʻo taoto i totonu ia i latou.








Faʻalogo! O vaega uma o Lamema o mea oona! A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le laau, ia mautinoa e fufuluina ou lima. E tusa lava pe na o le latalata i le vao ma manava i le manogi, e mafai ona e vaʻavaʻai vave ma vaivai. E ui lava o Ledum o se fale lelei o le meli, o lona lanu ma le meli o ni mea oona. E mafai ona e faʻataʻitaʻiina le oloa pe a maeʻa le faʻamalosia o le vevela o togafitiga ma i laʻititi.

Ituaiga o Ledum

O le ituaiga o le eleele e na o le 6 ituaiga o laau. O nei, e 4 tupu i Rusia.

Ledum o le aau. O se sui masani o le ituaiga, e taatele i le maualuga o le tau. O le vaovao tele e oʻo i le 1.2 mita le maualuga. Na faʻalauteleina ni lala totogo i se paluga pupuu. O lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana e lafoaia se manogi manaia. I le tautotogo o le tautotogo, o fugalaau paʻu poʻo talipupuni e fuga mai i lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le moli.

Ledum marsh

Greenmarymary. Faʻaauau le nofoia o gaʻo tupu e oʻo i le 90 cm le umi. E i ai la latou lanu enaena enaena. I luga o laʻau vavalalata vavalalata o le tasi i le isi, e pei o laulamole lanumeamata lanumeamata, laulaau laititi lauiti o loʻo i ai. I le pito i tua o laʻau felanulanuaʻi o loʻo i ai se lagona faʻapitoa. I le taimi o le fugalaau, laʻitiiti laiti (e oʻo i le 6 cm le lautele) faʻamafanafana e fuga mai i lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi. E mafai e le ituaiga ona gafatia lelei e tusa lava po o ni malulu malosi.

Greenmarymary

Ledum e tele-faʻaleleia. O le tagata nofomau i Sasaʻe Sasaʻe, Iapani ma Korea e oʻo ile 40-80 cm le maualuga. E faʻamauina i luga o papa ma mauga mauga. O laʻau ovalu e 3-4 cm le umi ma 8-15 mm lautele. I luga o laasaga laiti ma le pito i tua o lau o loʻo i ai se faaputuga mumu mumu.

Rosemary lapoa

I ni nai tausaga talu ai, o le rhododendron o se synonym mo le pule. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, e iai nisi o fai togalaau Transbaikal Ledum i lenei ituaiga, ae peitai, o le mea moni, e na o se aiga mamao ma ei ai le igoa faasaienisi "rhododendron daursky". O le laau e fai ma sui o le vao 50-200 cm le maualuga. O lala o loʻo ufiufi i laʻau lauolaola lanu moana lanu meamata. Ae o fugalaau ei ai se lanu piniki lanu. E masani lava, o lenei "rosemary" e mafai ona vaaia i totonu o se fagu i totonu o se fugalaau.

Ledum Transbaikal

Faʻatauga auala

Ledum e lelei ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vegetative. I le natura, o laau fou e masani lava ona tupu mai fatu. E aoina mai pusa paʻu matutua, lea latou te oso mai le pito i lalo. Mai i mea mamao, o meaola e pei o ni mea manogi. O fatu e seleseleina i le tautoulu, ae totoina i na o le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ia saunia ni atigipusa faatasi ai ma le eleele vaovao eleele e fefiloi ma le oneone. O le eleele e tatau ona lanu ma susu, ma ia iai foi se gaioiga gaosi. O fatu e tufatufaina ile luga ma na o sina pipiʻi ile palapala. O le pusa e ufiufi i se mea manino ma tuu i totonu o se nofoaga malulu. O taimi taʻitasi, e faʻafefe ai le vai ma faʻafefe. E foliga mai e foliga mai i le 25-30 aso. O laau totō ua totōina i ni peʻa eseese pe i totonu o se isi atigipusa ma se mamao tele ina ia le aʻafia aʻa.

O togalaau faʻatoʻaga e faʻateleina ona faʻalauteleina e ala i le taoto. O le faia o lenei mea, o lālā faʻapitoa e lūlūina i le palapala ma faʻapipiʻi i totonu o se pu e loloto lona 20 cm. E tatau ona tuʻu luga le pito i luga. A maeʻa, ona vavae ese lea o le fana.

O se vao tele i le taimi o le totoina o le tautotogo e mafai ona vaevaeina i ni vaega. Mo lenei mea, ua uma ona eli uma le laau, faasaoloto mai le eleele ma tipiina i ni vaega. O nofoaga e tipiina e togafitia i le malala. O aʻa e le mago ma vave fuafua le totoga i se nofoaga tumau.

Mo le tipiina, o le vao-lignified vine ma le 2-3 lau o le a vaeluaina i le taimi o le taumafanafana. O le vaega pito i lalo e togafitia i meaola e tuputupu ae ma aʻa i aʻa i totonu o ipu o loʻo i ai le palapala ma le pala. O laulaau lata ane i le eleele e vavae ese pe faʻapuʻupuʻu le lau laulaau. O le taina ma le fetuutuunaiga e umi se taimi, o lea o le a gaosia ai laau i le avanoa e tatala ai i le isi tautotogo e sosoo ai.

Totoina ma le tausiga

Ledum e aʻafia i laau le lelei, o lea e le afaina tele ai tagata e ona le fale. O le totōina e sili ona lelei i le tautotogo, e ui lava e le talafeagai lenei mea mo laau totino ma le rhizome tapunia. Talu ai ona o aʻa e latalata i le fogaeleele, latou te eliina se lua e tulaueleele 40-60 cm loloto. Vailaʻau o le vaitafe poʻo laumei 5-8 cm le mafiafia e sasaa ifo i le pito i lalo O le eleele lava ia e tatau ona lava le gaʻo ma le gaʻo. E fautuaina le totoina o vao i luga o eleele malulu ma le faʻaopoopoga o nila. Afai e totoina le tele o laau i le taimi e tasi, o le mamao i le va o le 60-70 cm. A uma le maeʻa o galuega uma, faʻaleleia ma faʻafefeteina le palapala. O le eleele e latalata ane i le vao e mulumuluina ma peat.

I totonu o le natura natura, o le rosemary e latalata i tafatafa o vai, o le masani ai o vai inu masani e taua tele. E le na o le timu e timu le afu. Malamalama mo laau toto e le taua tele. Latou te lagona le tutusa lelei i se nofoaga lalelei ma se vaega o le paolo. E oʻo lava i le malulu malosi, o le a le oti le rosemary, ae atonu e foliga mai e itiiti le teuteuina ma fuga e le masani ai.

Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona tatala le palapala ma aveesea vao. Ae ui i lea, aua nei galo o aʻa e latalata i luga, o lea ia faaeteete ai. I le tele o taimi i le vaitau (tautotogo ma le mafanafana), o le Ledum o loʻo faʻafefiloi ma fale o minerale. Ia Mati ma Oketopa, o loʻo teuteuina le teuteuga. O vaʻaiga o loʻo tuʻituʻi mai se foliga ua tuʻuina faʻapuupuu, ma faʻagogo ma faʻamaʻoti lala.

O manumalo e le matautia mo Ledum. E gafatia le malulu tele, ae i le leai o le kiona, o le tuputupu aʻe o le kiona e mafai ona faʻamaʻalotoina le maualuga o le ufiufi o le kiona. I le tautotogo, ua lava lea e aveese ai lala ua aafia ma o le a vave lava ona avea lo latou tuputupu ae ma mea latou te nonofo ai.

Ledum e puipuia mai faamai. O le lolovai o le eleele e le faʻafefe ai ia te ia, ae naʻo le faʻaauau pea ona tatalaina. A aunoa ma le ea, e mafai lava ona atiaʻe le va. E seasea lava ona maua mai ni pusi ma ni apogaleveleve i luga o laau. E faigofie lava ona faʻaumatia i latou i le fesoasoani a iniseti. E masani lava o le laau lava ia e toe faʻaleagaina iniseti iniseti, e aofia ai mai tuaoi i le fugalaau.

Faʻaaoga togalaau

O se pale matagofie ma lanu lanumeamata lanumoana ma lanu mumu mumu foliga foliga matagofie i totonu o le togalaau. Ledum e talafeagai mo le faʻaleleia o fanua eleele eleele, faletupe o vaitafe ma vaitafe, fagu papa, ma le avanoa i lalo o laau. Laʻau e sili ona foliga lelei i vaega faʻavae. E tele taimi e faʻaaogaina ai faʻamau e avea ma puipui poʻo le faʻatulagaina o le nofoaga. Ledum e mafai ona faia i luga o le soather, cranberries, blueberries, rhododendron, gaulteria, stachis ma cereals.

Mea aoga

Laʻau ma fugalaau o Ledum e aofia ai mea ola faʻalauiloa e iloa e le gata i tagata, ae faʻapea foi i togafitiga aloaia. Faatasi ai ma:

  • suauu taua;
  • tannins;
  • flavonoids;
  • ascorbic acid;
  • pulu;
  • gaioiga faʻapitoa.

Talu mai taimi anamua, o le decoction na faʻaaogaina o se antiseptic ma le antibacterial agent. Sa faʻaaoga i fafo, faʻaopopo i le taele poʻo le faʻamalosi, ma inu foi e faʻafefe ai le maʻi, SARS ma faʻamaʻi pipisi.

O lea ma le faʻaopoopoga o lau rosemary e sootheses ma tau ai le le mautonu. O le togalaau e aʻafia i faʻamaʻi e pei o le niumonia, teʻo moe, bronchitis, ate ma fatu fatuga, gastritis, eczema, faʻala, puluppox, cholecystitis. O fualaau e lelei tele mo le soifua maloloina o tamaitai. Latou te faʻamalosia ai maso ma tauʻave faʻamaʻi pipisi i feusuaiga. E le gata i lea, i atunuu eseese, o le "faapitoa" o Ledum e ono eseese.

E i ai a latou laau ma fale. O le manogi o laʻau e faʻafefe ai iniseti susu ma moth.

Ledum ua faʻailogaina mo tagata o loʻo mafatia mai allergies ma faʻapitoa i vaega o le laau. Talu ai e faʻaleleia ai le leo o le matua, e le taliaina togafitiga mo fafine maʻitaga. Ma o le mea moni, e le mafai ona sili atu le gasegase, o le togafitiga e sili ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Ledum grass is shrouded in a large number of legends, ma o talitonuga faalelotu o le a taliaina, o le toatele e masalosalo pe tatau ona tausia i totonu o le fale. E ui o nisi e le mautonu i le rosemary vao, e aoga tele, e puipuia ai le salalau o microbes pathogen i le ea ma faamaloloina le tino. O le mea moni, afai e te le tele ni lala fugalaau i se tamai potu, o le a maua e le aiga se maʻi tiga. O le mea lea o le faailoga o le rosemary e faateleina ai le atuatuvale, faʻaleagaina ma aumaia ai faʻafitauli. Ae o ni tuputuga se lua o le a le afaina tele. I se isi itu, o le a latou tafiesea le siosiomaga o le le lelei o le malosi ma faatumuina le potu ma se manogi manaia le lelei.