Faatoaga faatoaga

E fia aso e faʻafefete ai moa i fuamoa?

Ae tatou te leʻi mafaufau i le auala masani o le veleina o moa e ala i le veleina o fuamoa, e tatau ona faapea e le tusa ai ma le manatu mautu o faifaatoaga moa amateur, e leai ni moa leaga, e na o tulaga le talafeagai e faia e tagata e ona. Sei o tatou suʻesuʻeina lenei laasaga taʻitasi i lea laasaga, e pei o le mea e tatau ona faia e le aufaifaatoaga ina ia mafai ai ona maua se tamaʻi ola maloloina lelei, ma le auala e faia ai i le aso o le pipifana, mea e fai pe a maeʻa.

Tapenaga sauniuni

Afai e te faʻalogo i fautuaga a faifaatoaga faifaatoaga poto masani o loʻo i ai i moa feʻaveaʻi, o le taimi sili ona talafeagai mo le faʻamalosia lelei o le taunuuga o lenei faagasologa o le faaiuga o le tautotogo po o le masina muamua o le taumafanafana. O le vaitau lea o le mea e taʻua o le tina, po o le faʻaosoina o le mafaufau, na sili ona atiae i moa.

O le isi taunuuga lelei o le vevela o moa i le mafanafana o le tau o le tuputupu ae vave ma le vave o moa i lenei taimi o le tausaga, aua o le moli o le afi ma le fale i totonu, faapea foi ma vailaʻau faaopoopo i le ituaiga o lanumeamata ma iniseti mo moa, e leai se isi mea e sili atu ona lelei i le soifua maloloina o meaola laiti.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e teu ai le moa e faʻatau ai fuamoa.

O se faitioga faapitoa mo le faʻaogaina o manulele e tatau ona avea ma o latou soifua maloloina ma le soifua maloloina: e le faatagaina e filifili maʻi, vaivai pe moa moa mo le faʻatinoga o lenei gaioiga faʻamalieina. E pei o se moa e tatau ona filifili se manulele toʻafilemu ma paleni, o le uiga le mautonu o le moa e mafai ona mafua ai le mutaina o le matafaioi o le moa. Ina ia aloese mai le fiafia ma le popole o le henana i le lumanai, e tatau ona tuu i totonu o le faamoega i le leva o le afiafi pe oo foi i le po.

E taua! Afai oe teuina fuamoa seia oʻo ina aoina le aofaʻi manaʻomia, ona oʻo lea i le 7 aso i le vevela lelei o le 10-15°C, i le taimi lava e tasi i lenei vaitau, e tatau ona faʻaalu i taimi taʻitasi (aso uma).

E mafai ona maua fuamoa fuamoa pe afai o le numera o manulele, tane ma le fafine, e sao, e tatau lava ona foliga tutusa nei numera: 1 moa mo le 10-12 hens.

Faʻaaogaina o fuamoa ua filifilia ma le faaeteete mo uiga nei:

  • e tatau ona faʻaumatia e le matua (matua o le 7 masina) ma matua ola maloloina lelei, gaioiga malosi;
  • Faailoga o le faʻatagaina - o le fua fou o fuamoa, lea e fuafuaina i le aofaʻi o aso ua tuanai - e le sili atu i le 6, faʻapea foʻi ma tulaga o le vevela ma faʻamaoniga o le susū o le ea lea na teuina - + 15-20 ° C ma le 75% o le maualuga;
  • palapala (e pei o le tafe toto, mo se faataitaiga) ma le faaleagaina (vavave, lapisi vevela, isi faaletonu) fuamoa e le laina;
  • O uiga taua o fuamoa o le vevela e tele i le tele (o tamaʻi laiti e le mafai ona i ai se siama, ma lapoa tele e mafai ona i ai le lua yolks, o le lapotopoto ma le faʻaloloa foliga e le talafeagai).
Matou te fautuaina le faitau pe aisea e ave ai moa fuamoa ma fuamoa e aunoa ma ni fuamoa, pe fia le fuamoa, pe o le a le vaega o fuamoa moa, ole fua o fuamoa e mafai ona ave.

Ina ia mafai ona faia lelei le faagasologa o le faʻaoga, e tatau i le au faifaatoaga a tagata faifaatoaga ona fautuaina le faatauina o se ovoscope, o se masini laitiiti mo le suʻeina o fuamoa, lea e fesoasoani e iloa ai soo se mea e foliga le vaaia. O le numera sili ona lelei o fuamoa o le vela lea e tatau ona tuʻuina i lalo o le moa ua fuafuaina e ala i le amanaʻiaina le tele o moa, o lona fatu ma le fausiaina. E taua tele ia latou fetaui lelei i le tasi vaega i lalo o le moa. O le lapoa lapoa o le moa e mafai ai ona e ave le tusa ma le 13-15 fuamoa i lalo ifo.

Faailoga o

O le vaavaaiga lelei o moa o le a mafai ona fuafua i le numera atoa o mea, e ala i ona uiga faaletino ma amio, ua saunia e faʻaali lona atamamai ma avea ma moa.

O le manaʻoga o le matuamoa e fia avea ma se matuamoa poʻo se mea vaʻaia e mafai ona iloa i faʻamatalaga nei o lana amio:

  • faʻaauau ona tumau ma le tuai ona tuai i totonu o le faamoega faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻatasi e alu ese;
  • faia le leo e taua tele o le "faanatinati" poʻo le "faʻaaogaina";
  • tosoina mai o latou lava lava fulu ma lalo, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o nofoaga e mafai ona faʻaaoga ai nei vaega;
  • ona o faatinoga talu ai nei, o le vaega pito i lalo o le manava e afaina mai le fulufulu mamoe.

Ae ui i lea, o se taunuuga o le fuafuaina o nei uiga o le moa, e le tatau i le faifaatoaga moa ona vave totoina se togi i luga o fuamoa ma faatalitali mo ia e vaai i latou. O nisi taimi atonu o ni faailoilo sese, ae ina ia iloa ai lo latou moni, o le auala pito sili ona lelei o le ufiufi o fuamoa, e faatau mai pe na faia e oe lava, mo le uluaʻi aso lua.

Afai e le lava le atinaʻeina o le faʻaogaina o le pepe, o le a le pine ae tagi ma alu ese mai le faamoega, ma e te le manaʻomia se moa. Afai o le manulele e taulimaina ma le manuia le uluaʻi galuega, ona mafai lea ona e saogalemu ma lafoina fuamoa saʻo i se nofoaga mo le pulou.

Nest

Faʻapipiʻi le nofoaga autu mo le vela o fuamoa, e tatau ona fai ina ia mafanafana ma faʻalelei. Mo le faamoega latou te aveina tele lava ia koneteina e pei o ato, pusa laupapa ogaoga ma pu faapitoa mo le ea. Ina ia puipuia le pasese mai osofaiga a isi manu, o le a fautuaina e faia se fale e faʻaaoga ai le upega.

E sili i mea uma le faʻapipiʻiina o le nofoaga o le faʻaologa i se filemu ma mamao ese mai le numera o le hens, e sili pe afai e ese mai isi manufelelei, manu, tagata. O le tulaga autu o le avanoa e maua ai le avanoa saoloto ma le vateatea o le moa, ae o uiga taua e le tatau ona tele, o le sili ona lelei o le 55 cm i le 35 cm.

Faitau atili e uiga i le auala e fai ai se faamoega mo le tuʻuina o sens.

O le pito i lalo o le moa ua tumu i le vaovao, ona ufitia lea i vaovao fou ma lalo, fai ai se pesini mo fuamoa o le lumanai, aʻo faʻatumuina ma le faaeteete itu: ua saunia lenei mea ina ia aloese mai le lolaina o fuamoa mai le moa. O le fausiaina o se faamoega, e mafai ona e ave se atigipusa ma taatia mea e fausia mo le itu, ao ufiufi le pito i luga ma se pupuni tautau, vaevaeina i ni vaega se lua, ina ia mafai ai e le moa ona faigofie ona alu ese mai le faamoega i le taimi o le fafagaina ma le savali, ma toe foi mai i se taimi talafeagai.

Afai e masani ona asia le rati i luga o lau faatoaga moa, e fautuaina e le au faifaatoaga o manufelelei e faia ni mea e fai ai ni o latou nifo pe, pe a leai ni tulaga faapitoa, tuu i latou i luga o se mea maualuga.

E te iloa? E le manaomia e se moa se manava i taimi uma ina ia mafai ai ona ave se fuamoa. Manulele manulele e talafeagai mo le faiga o faʻamaʻi.

O le auala e faʻamalosia ai le fausiaina o fuamoa o loʻo faʻaaoga e na faifaatoaga moa e mananao e puʻu moa, ae o se hen e ono aʻafia ai e le o maua i le aofaiga atoa o moa. E tatau ona tuʻuina se faamoega i totonu o le paolo, tuʻu i ai ni mea taufaasese ma totoina se moa e tasi le tausaga le umi, e le o faʻanatinati le tuʻuina o moa, lea ua leva ona i ai le poto masani o moa. O se mea e manaʻomia muamua o le ufiufi lea o le faamoega i se tapuni, ato po o se fagu. A maeʻa lena, ona tuʻu ai lea o le moa mo se vaitaimi e tusa o le fa i le lima aso, tuʻu i fafo e 'ai meaʻai ma vai faʻalua i le aso.

O se faailoga o le manuia o mea na faia o le lolomiina o leo o le moa. Ma e na o le taimi lava lena e mafai ai ona e faia uma mea o loʻo i luga, ae faʻatasi ma le gaosia moni.

O le a aoga mo faifaatoaga moa e faitau pe manaʻomia se moa mo moa e feaveaʻi fuamoa, pe a amata ona faanatinati pupuʻu laiti, pe aisea e leʻo ai e moa fuamoa ma fufulu fuamoa, o aʻanoa vitamini e manaʻomia mo le faʻatauina o fuamoa, ma pe faapefea ona faʻaleleia le gaosia o fuamoa i moa i le taumalulu.

O mea uma o loʻo i luga e faʻalagolago i le gaioiga a le faifaatoaga, o le faʻafanua lava ia o le a faʻaleleia atili ai le faamoega: o le a na ona manaʻomia le faia o se asiasiga ma faia le faamamaina o le ofaga ile taimi.

Hatching

O le faagasologa o le faʻafefeteina poʻo le faʻavelaina o le fesuiaiga masani o fuamoa e le moa ma le fesoasoani o le vevela o lona tino. I le faagasologa o le felauai, e le mafai ona faataatia fuamoa fou, aua o le taimi o atinae o moa o le a eseese, ma pe a uma ona faaali mai muamua moa, e mafai lava e le moa ona tuu ese le faamoega, ae le o le "faamaea le mea mulimuli."

O le vevela o le tino o le quota e eseese i le va o le 37-40 ° C. Ina ia mafai ona vevela le vevela tutusa, e tatau ona fesuiaʻi, o le hen e tutoatasi, e fai ma tulafono, e oo atu i le 40-50 taimi i le aso.

E taua! I le mea e maua ai ectoparasites (mo se faʻataʻitaʻiga, ticks) i luga o le tino o le moa, e taua tele le faʻamamaina o le moa fafo i le paluga o le pefu faatasi ai ma togafitiga faʻatasi o fulufulu ma fomaʻi vailaʻau faʻasaina faapitoa.

I le aso muamua ma aso mulimuli o le tuʻuina o le moa e sili atu le lelei e le faʻalavelave ai: o le popole tele e mafai ona mafua ai ona alu ese le faamoega. Le isi, e manaʻomia ona e pulea le sau o le moa mai le faamoega. O aso taʻitasi e savali ai i le ea fou ina ia 'ai, inu ma faʻatau, naʻo le manaʻomia o se moa mo le olaga masani ma o le umi e tatau ona 15-20 minute faalua i le aso.

I le tulaga o lona le naunau e alu ese mai le faamoega, e tatau ona faʻaaogaina e lē e ona faʻatonuga faʻamalosi: aveese ma le faaeteete mai le hen, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faamoega ina ia le filifili le manulele e toe foi vave mai, fafaga ma inu.

I le toesea o le moa, e tatau ona faia se asiasiga o fuamoa mo le auai i le numera atoa o mea ua nutimomoia pe faaleagaina, ua aveese, ma ia suia ma le faaeteete le otaota ma ia mafai ai ona vevela le vevela e ufiufi atoa ai ma toe gaosia atoa.

I le taimi o le afaina, o le moa e tele lona malosi, o le toe faʻaleleiaina lelei o loʻo i ai se aafiaga lelei i lona soifua manuia lautele ma luga o le vevela o le tino e manaʻomia mo le faʻamafanafanaina o fuamoa. Ina ia manuia le fua o fuamoa, e tatau ona e fatuina meaai lelei mo lau moa, lea e tatau ona aofia ai:

  • fua o le sunflower;
  • maso po o sana;
  • saito (saito);
  • vai mamā e manaʻomia ona suia i taimi uma.
Matou te fautuaina oe e faitau i le auala e avatu ai le falalaʻau, aano o manu ma ponaivi, mutia, meaai ola, suauʻu iʻa ma le fefete i moa, ma pe ono mafai ona tuʻuina atu falaoa ma folasiki i laʻau moa.

Ina ia mafai e le tama ona faʻaogaina le meaʻai ma meainu, e mafai ona e faʻapipiʻi se meaʻai fafaga ma se tagata inu i tafatafa o le faamoega: o le taimi la, pe a manaʻo le moa, o le a tuʻuina atu mo se taimi le faʻaoloa e faamalieina ai ona manaʻoga.

O se faʻatagaga faʻamalosi faʻamalosi i le vaitau o le faʻaaogaina e toe faia pea asiasiga o fulufulu ma fafo o faʻamaumauga o upusii mo le i ai o parasite poʻo mea mai fafo mo a latou faʻaumatia taimi. I totonu o faifaatoaga o manufeʻai e iai se manatu e mafai e le moa ona filifili e le gata o le fua o fuamoa, ae o le gafatia foi o chicks i le lumanai, ae peitai o faufautua e fautua mai: afai e lafoese se tasi o fuamoa, e sili atu le siakiina e ala i le siakiina o le ovoscope. Masalo na tupu i se avanoa, ma o le pepe ua atiae i se auala sologa lelei.

E taua! E le faʻamaʻavale poula e tusa ai ma le faʻamaʻiina o fuamoa mai fafo: e mafai ona tuʻuina ma tilotilo, toso po o kusi toe gaosia

Tulaga o le atinaʻe

O le atinaʻeina o se masini moa e toeitiiti atoa le 21 aso, pe 3 vaiaso. I le vaitau o le vevela masani o fuamoa, e tatau ona faʻatautaia le faʻasolosolo o le fausiaina o chicking i le tele o taimi faatasi ai ma le fesoasoani a suʻesuʻega ovoscopic.

Vitio: atinaʻe pepe pepe O lenei ituaiga o suʻesuʻega o le faagasologa e talafeagai ina ia mafai ai ona iloa le lelei o le atigipusa, o le ola o le ola, ma ia iloa ai foi pe na faia e le tagata talimalo aiaiga saʻo.

Afai e amata lemu le pepe, o lona nofoaga o le a latalata i le atigi. O vaʻa o le pepe ua maliu o loʻo i ai ni vali lanu uliuli, o nisi taimi o foliga o foliga, ma o fuamoa e leʻi faʻafeiloaʻi e foliga manino ma malamalama.

O nei asiasiga e faʻaaoga i le gaosiga o meaola, e le gata ina mataʻituina le faagasologa o le atinaʻe, ae ia aveese ai foi mea le atoatoa mai lalo o le moa i le taimi ma maua ai le avanoa e fanau ai i ni moa malolosi: o fuamoa uma e faʻatusatusa i laina o loʻo tuʻuina i le totonugalemu o le faamoega.

Muamua aso

I le aso muamua o le veleina o fuamoa i le isu, ua fausia ai se faʻamaufaʻailogaina, ua taʻua o blastodis, lea e atiina ae ai le moa a le lumanai. O lenei faʻatulagaga o loʻo i ai le uiga lelei e gaoioi pe a liliu pe faʻaaogaina le suʻega, ia i ai pea i le taimi e tasi i le pito maualuga o le maualuga o le kulimi - latalata i le vevela ma le malamalama.

E te iloa? O manulele e na o le pau lea o sui o le lalolagi o meaola e lua ona larynxes (pito i luga, lea e matauina i mammals uma, ma le pito i lalo, e leai se tasi e iai). O le mafuaʻaga lea latou te pese lelei ai: faʻafetai i galuega a le larynx pito i lalo, latou te mafaia ona faʻafesoʻotaʻi le tele o aʻafiaga, o se fiafiaga le faʻalogo ia i latou.
I lalo o le vevela uumi ma le malamalama i faʻalavelave faʻavevelaina, o loʻo amata ona fevaevaeaʻi tupuga ma amata ona tuputupu ae, ma faasolosolo malie le alualu i luma i le 5 mm. E le gata i lea, e amata ona ola toto totogo mai le atigi pusa.

Lua aso

I le aso lona lua, o le fatuga o le muso o le fatu e tupu, ma mai uluaʻi pito i lalo o le amnion - o se teutusi faapitoa ma se vai, lea o le a mulimuli ane siomia atoa le tino o le tamaititi ma o le a puipuia ai mai le mautonu.

E te iloa? O le faaupuga "vai e pei o se kusi" na aliali mai mo se mafuaaga, ae ona o se mea moni - o le i ai o se mea manogi i luga o fulufulu fulufulu, o le vai lea e faigofie ona tafe e aunoa ma le susuina o lalo o nei manulele.

I le maea ai o le faʻavaeina o le amnion, ua fausia ai se allantois - o se ato, o puipui ia e pipii mau i le manoa ma siosiomia le amnion ma le pepe. E talafeagai mo le fesuiaiga o le kesi o le pepe i le siosiomaga.

Tolu ma le fa aso

I le aso tolu, o le ulu o le pepe ua vavae ese mai le blastoderm, o tuaoi o le amnion ua tapunia atoa. I le aso lona fa, o le allantois e oʻo atu i tua atu o le tino o le pepe, e faia ai se taga patino e ufiufi i le toto toto, ona o le a manino le iloa.

Saili pe o le a se mea e fai pe afai e le mafai ona moa se moa.

I le taimi lava e tasi, ua tumu atoa le taga o le amniotic i le vai ma faʻapipiʻi le fetus ina ia vavae ese mai le gutu, liliu i le isi itu ma fausia ai se tutoatasi tutoatasi. A o faagasolo lenei vaitau i aso taʻitasi, o le faʻavae o apaʻau ma vae o le lumanaʻi o le lumanaʻi o loʻo faia, ma ua faia le faiai ma ua faʻaigoaina le pigment pigs. O le umi o le fetus e oʻo i le 8 mm.

Lima lona lima

I le aso lona lima, ua manino ona faʻaalia i le embryo mea taua o le tulivae ma tulivae ma o le a amata ona fai le pi. O mata i le taimi lava e tasi e faateleina, ma ua punou le ua. E tatau ona fai mai o lea ua maeʻa ona faʻatumu atoatoa e le pusa o le allantoic lona aoga autu mo le tamaititi, lea na muamua faia e le toto - e avea o se totoga faʻaleleia. O le oʻo ile umi e 17 mm.

Ono i le valu aso

I le vaitau mai le ono i le aso lona valu, o fulufulu muamua e fai i le moa vao atoa. O le mata e gaosia uma lava, o laumei ma manulele e faia, vae e uʻu apaau, uumi ile pito i luga e iloagofie. O le ulu i le taimi e tasi e oʻo atu i se tele taua ma se faʻaopoopoga tutusa i le tele o le tino, o le umi o le fetus e oʻo ile 20 mm.

Iva aso

A maeʻa aso e valu o le fesuiaiga i le taimi o le asiasiga o le fuamoa o le faʻamaʻi ma le fesoasoani o se ovoscope, e mafai ona e vaʻaia e pei o le manulele le mea na tupu: o le ua maua le umi o lenei manu, pupu i luga ona vae, ma mafai ai e le moa ona tatala lona gutu.

E taua! Pe a tuu nisi o nifo i totonu o se fale moa se tasi, e tatau ona amanaʻia le mea moni e tatau ona latou i se mamao taua ma se vavaeesega mai le tasi ma le isi ina ia aloese mai meaʻai i totonu o le lafu ona o le fenumiai i le hens.

Sefulu-sefulutolu aso

I le vaitau o le sefulu po o le sefulutolu aso, o le tino o le ufiufi e ufiufiina i le paʻu manu, o le lanu e ufitia uma ai mata, o le pito i luga o le selu e mafai ona iloa, ma nifo taua, o le pito i lalo o loʻo i tua, luga o le ulu ma sulu. Fetai umi - 43 mm.

Faaiuga o le vaiaso lona lua

К концу второй недели у птенчика уже сформировался бугорчик на клюве (это нужно для того, чтобы у него была возможность самостоятельно выбраться из скорлупы, пробив её), цыпленок меняет свое положение, поворачиваясь головой к тупому концу яйца.

Он остается жить здесь ещё неделю, пока тело полностью не обрастет пёрышками. Природой предусмотрено, что использовав белок, молодой организм цыплёнка приступает к питанию желтком, в то время как количество жидкости в амниотической оболочке и аллантоисе заметно снижается.

Вывод цыплят

Pe a oo mai le taimi atofaina, o le moa lava na te tosoina le vaega vaalele avanoa o le fuamoa i lona pito i luga ma avea ai le manava muamua ma faigofie. Faatasi ai ma lenei mea, e matala lautele ona mata, ma o le umi o le umi o lona tino e oʻo i le 80 mm. Talu mai le tino o le moa na matua tosoina atoatoa e le tino o le moa i totonu o le manava o le manava i aso mulimuli o le atinaeina o intrauterine, o le a avea ma ana meaai muamua pe a uma ona fanau mai. E masani lava o naklevyvanie ma isi foliga mai o moa e pa'ū ile 19-21 aso.

O le a fesoasoani ia te oe le faitau e uiga i le auala e fuafua ai le feusuaʻiga o se moa, pe faapefea ona feʻaveaʻi moa, pe aisea e faʻaaogaina ai le moli e mumu ai moa, ma pe faapefea foi ona savali lelei moa.

Ae ui i lea, e tatau ona amanaia le mea moni e faapea o nei aso e mafai ona fesuisuiai e fuafua i tuutuuga o le faasaoina o fuamoa e vele. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le ala o lenei gaioiga, ona o le muamua o le moa o moa, e ono faʻafuaseʻi lava ona faʻavaivaia le ofaga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e fananau mai i fanau moa ma faatali seia uma ona fafaga e le moa le mea mulimuli. Algorithm o gaioiga pe a uma le faʻapipiʻiina o moa uma:

  • ni nai itula talu ona fanau mai, e tatau ona faʻamago i lalo o le tina le moa;
  • ona tatau ai lea ona totoina moa i totonu o se atigi pusa e aunoa ma se pito i luga po o se ato ma se pito i lalo e ufiufi i mea mataga poo pepa vaivai;
  • Talu ai o tamaʻi pepe faatoa fananau mai e matua nofouta lava i suiga o le vevela ma ata, o le vevela o la latou tausiga i se fale fou e tatau ona fesuiaʻi i le va o le 26-30C: mo lenei mea e mafai ona e vevelaina i se moli pe faʻapipiʻi le eletise i le pito i lalo, ufiufi i se palanikeke mafanafana.
O le a manaia mo oe le faitau e uiga i auala e fafagaina ai moa mai aso muamua o le olaga, mea e mafai ona e tuʻuina atu i moa, faʻapea foʻi ma le auala e avatu ai ia te i latou greens.

E mafai ona gaosia meaola laiti i lalo o le moa pe a uma le faʻamaeʻaina o le pulou, ma e mafai ona faia lenei mea e le gata i moa, ae faʻapea foi ma tamaiti o isi aiga avian. Talofa taimi mo lenei afiafi, faʻatasi ma le faagasologa o le mauaina o meaai a le tina. O le numera o moa e mafai e le moa-moa ona mafai ona oʻo atu i le 25.

Vitio: fafaga, inu ma tausia moa i aso muamua o le olaga I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e lē e ana le fafagaina vave, fafagaina o le suavai, faʻapea foʻi ma le puipuiga o alo ma moa mai i mea taufaasese ma le leaga o le tau. O le uluai meaai mo pepe e aofia ai le millet ma fuamoa ua tunu, suavai poʻo le suamalie fou mai afu o rose / chamomile.

O le mea lea, a uma ona e faitauina lenei tusiga, na e iloa ai o le fesuiaiga o le auala sili lea ona taua e faʻaleleia ai le numera o moa i luga o se faatoʻaga manulele.

E iloa e le au faifaatoaga faifaatoaga masani e mafai ona faʻaaogaina le henoa e tasi i taimi e tele mo fualaʻau, ae latou te fautuaina e mafai ona faia lenei mea mo na o faamoemoega taitoatasi, ma oi latou oeo loʻo faia galuega faʻatoʻaga fagaina o faʻatoʻaga o fuamoa, e tatau ona sili atu ona lelei le faatauina mai o se mea e faʻaogaina ai le ola maloloina. a latou manu felelei.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le mea lautele, e pei ona ou iloa, ua manatu o le tulaga masani e faapea o le moa e aofia ai fuamoa mo le 21 aso, o lona uiga, e tutusa ma le incubator, o moa moa. Ma i le ala, ia maitauina le moa o moa i totonu o le 24 itula, ae le vave.
Natalya
//forum.pticevod.com/kakoe-vremya-kurica-visijivaet-yayca-t261.html?sid=e8c12d579b2c3de119755a1edb3e9770#p2151

A e vaʻaia o le moa e lafoaʻi ona apaʻau, o faʻaputu ma faʻaloloa i totonu o le faamoega pe leai foi, o lona uiga e mafai ona amata ona totoina fuamoa i nisi mea. E mafai ona e mauaina lona faamoega ma lipotia fuamoa iina - e masani lava o le 10-12 fasi vaega e mafai ona faataatia i luga o le iʻuga.
Lastochka
//forum.pticevod.com/kakoe-vremya-kurica-visijivaet-yayca-t261.html#p2162