Ata

Maʻeu le aoga o le garlic ma le auala e faʻafeu ai

Ua leva ona taʻalo ma ua faʻamautuina e ia o se vaega mo le tele o meaʻai fiafia a le au taʻaloga o matou fanua. Ae toaitiiti tagata latou te iloa le ituaiga o mea aoga ma le leaga o eleni ua palu mafiafia. Seʻio tatou tilotilo faatasi i lenei lomiga.

Papa 'aina: Foliga Vaaia ma Manua

O le foliga mai o le oloa maeʻa e faʻalagolago i le ala na e amataina ai le faagasologa o le kukaina: pe na faʻamamaina atoa, pe na e faʻamaʻapeʻaina muamua, faʻamaʻiina i le fesoasoani a le itu lautele o se naifi pe pasi atu i se pusa kariki. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, o le a oʻo mai le faʻataunuuga mulimuli o le oloa i le tikeri o le kukaina: o le tele o le malosi ma le umi o lenei faagasologa, o le a faasolosolo ina maeʻa le aisa.

E te iloa? Na amata ona ola ia Garlic e pei o se togalaau e tusa ma le 5 afe tausaga talu ai i Initia, lea na maua ai le faafetai i tagata Aryana. Ae ui i lea, i lena taimi na le faaaogaina e avea o se oloa gaosi ona o lona manogi malosi ma lona tofo.
O le gaʻo lelei o le gaosiga o meaʻai o le a leai se manogi faʻaleleia, ma o lona uiga lelei o le a sili atu ona fesuiaʻi agai i mea le mautonu. O se taunuuga o togafitiga o vevela, o lenei ipu o le a leiloa se vaega taua o le malosi ma le sili ona manaia o uiga lelei o lana tauvaga masani.

Faʻapuupuu e uiga i faamanuiaga o le kalaka

O mea totino uma o lenei mea totino e mafua mai i vailaʻau o loʻo i ai. E tatau ona maitauina o le mea falai e itiiti lava le faʻailoa mai o uiga taua nai lo le tau fou. I lalo o le ae maua ai se faʻamatalaga puupuu o le tuufaatasiga ma mea aoga o le garlic eleni.

Aoao atili e uiga i aoga ma faʻaaogaina o le kalaka.

Faʻavae

O le tuufaatasiga o le kalakeke e laʻititi, faʻatusatusa i isi fualaau faisua, o le tele o le vai e na o le 60%. Carbohydrates e maualuga atu i le 33% o le voluma totoe, 6-9% o fualaau ia. E tusa ma le 0.5% ua tuuina atu i gaʻo. O se vaega tele o loʻo nofoia e suʻe suʻe eseese - e oʻo i le 25%. O se mea e maua ai le antioxidant garlic, antitumor ma le antibacterial ua taua uma o allicin. O mea totino faʻamalosiaga o lenei oloa e maua ai le i ai i totonu o lona tuufaatasiga o se aofaiga tele o le keleni taua tele (e oo i le 0.8% o le aofaiga atoa).

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, na talitonu tagata e mafai e le keleti ona puipuia le fale mai 'au leaga, o lea na tautau ai aloiafi i luga o le faitotoa i soo se fale.

Mea aoga

O nisi o mea aupito sili ona aoga ma lauiloa o lenei oloa o le faamamafaina lea o lona gafatia faanatura e faatamaʻia ai ituaiga meaola matautia ma meaola ninii. E le gata i lea, ona o meaola e masani ona ola i meaola o loʻo iai i le tuufaatasiga o le kālaiki, e fesoasoani i le totoina o le toto, lea e avea ai ma auala sili ona lelei mo le puipuia o le gaʻo.

O le masani ona faʻaaogaina o le kalama e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol toto, faʻapea foi le faʻaitiitia o le toto. E fesoasoani foi i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma oso.

Matou te fautuaina oe e saili po o fea faʻamaʻi e le tatau ona faʻamalo le garlic.

Pe o meatotino e leiloa i le gaosiga o le vevela: e sili atu le aoga o le garlic

Soʻo se togafitiga vevela e fesoasoani i le faʻaititia o le gau e le oloa autu o ona uluai meatotino ona o le malepe o nisi o meaola faʻasolosolo. Auala e le o se tuusaunoaga, ae pe a uma le fuluina ona maua ai lea o se tofo faapitoa, ma le mauoa, ae leiloloa se vaega taua o ona uiga ofoofogia.

E le gata i lea, o nisi saienitisi ua latou iloa, i le faagasologa o le fuluina o le garlic i totonu o se pani i le suauʻu suauʻu, aemaise lava le le faʻamaoniaina, e mafai ona faʻasaʻoina se tele o faʻamalolo saoloto ma isi mea na faʻaleagaina, lea, pe a 'ai i le tele o mea, mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, e aofia ai oncology.

E taua! A e fufuluina le sukalati, taumafai e faʻaaoga le sola lelei poʻo olive olive - o lea e faʻaitiitia ai le leaga mai le 'aiina o lenei oloa.

Auala e kuka ai kuka

Faatasi ai ma auala masani o le kukaina o lenei oloa i le fale, e lua: i totonu o le apa ma faatasi ai ma le fesoasoani a se ogaumu po o se ogaumu. O le taunuʻuga o le faʻaaogaina o metotia uma e tutusa lava, sei vagana ai o le faagasologa o le kuka i totonu o le ogaumu e leai ni mea leaga faʻafitauli e faʻasaʻolotoina.

E faʻaaogaina le sikalo ua kuka e tuʻuina atu ai i le ipu se tofo faapitoa ma sogisogi.

I le pusa

O lenei faiga o le sauniuniga e manaʻomia ai sina taimi puupuu lava, o lea e sili ai le faʻaaogaina pe afai o loʻo aʻafia oe i se punaoa le tumau. O se mea talafeagai e kuka ai algorithm:

  1. Ave le laukalo, vaevae i totino taitasi ma togi i latou.
  2. Faaopopo sina vaega o le suauu i totonu o le apa ma tuu ai pupuu iina.
  3. Lili le ipu mumu i luga o le afi totonu, tuʻu se mea faʻafela i luga ma faʻatali mo le taimi pe a oʻo mai le suauu.
  4. Faʻaitiitia le vevela i le maualalo ma fuga le kesi, faʻavevesi taimi.
  5. Vaitaimi taimi e paʻu mai le 10 i le 25 minute. O faailoga o le mea ua maeʻa e faʻamaluluina ai lona faʻaauau pe a faʻatusatusa i le muamua pe tusa ma le afa ma le faʻavaeina o se ie lanu mumu.

I totonu o le ogaumu

O lenei metotia o sauniuniga o se tasi lea e sili ona lauiloa aua e mafai ai e oe ona taofi le suama ma le tofo lelei o le oloa. E manaʻomia tele le taimi nai lo le metotia talu ai, o lea ia e taumafai e fuafua ma le faaeteete le taimi o le kukaina, pe afai e te manaʻo e teu le ipu i le laulau i le taimi.

Siaki auala pito sili e selesele ai ma teuina laikisi i le taumalulu.

O le fua lenei:

  1. Aumai le vevela ile ogaumu i le 180 tikeri.
  2. Aveese mea uma mai le kalama, ae aua le vaevae le ulu i ni fasi pepa.
  3. Oti ese le pito i luga o aʻa i se auala e vaaia ai le tino.
  4. Ufiufi le laulani i le afifi pe tuu i totonu o se tamai meaola, ona sasaa lea i luga ma se vaega itiiti o le suauʻu olive ma fufulu i le masima.
  5. Tuu le kuliki i le ogaumu ma tao mo le 40 minute. O nifo nifo e tatau ona faamaluluina lelei ma maua mai ai se pulupulu lanumoana. Afai e te iloa ua le o sauni le oloa, e mafai ona e tuʻu i le ogaumu mo le isi 10 minute.
E taua! Aua e te faanatinati e sasaa atu le suauu lea na kuka ai lau kesi. E i ai se manogi manaia ma le manaia matagofie. E mafai ona faʻaaoga lelei mo le sauniuni o ipu ma masini.

Numera ma tau o aso taitasi

O le tuufaatasiga o lenei oloa e leai ni vaega e mafai lava e oʻo lava i ni faʻataʻitaʻiga taua e afaina ai lou tino. E ui i lea, e tatau ona amanaia o le taumafa o soʻo se tagata soifua maloloina e tatau ona faapaleni ma aofia ai se tele o meaʻai eseese. Na o le taimi lava lena o le a mafai ai ona fai mai e maua e se tagata le maualuga o le aoga mai oloa uma e aofia ai i lana lisi o aso taitasi.

E masani lava, e fomaʻi le fomaʻi e le sili atu ma le 6-7 nifo o lenei oloa i le aso. O le tele o le aofaiga o le a le afaina ai lou tino, ae ui i lea, o meaʻai e aofia ai i le fualaau o le garlic, ua sili atu i lenei mea, o le a le lelei ona ufiufi ma na o le ui atu i le gastrointestinal tract.

E i ai se faʻamanuiaga mai le au teu vili

O le toʻatele e talitonu o faila o le kalama, e aunoa ma le i ai o le laau lava ia o le a le mafai, e leai se mea e sili atu nai lo se faʻaopoopoga le aoga saʻo i le kalaka. Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, e le gata ina mafai ona faaaogaina lelei i le kukaina, ae maua ai foi se aoga mai ia i latou mo lou tino.

O fuʻa mata e faʻaaogaina e le gata i le kuka, ae faʻapea foʻi mo togafitiga o le tele o maʻi.

Toa

O fuālaʻau fuālaʻau e aofia ai le tele o vitamini, e aofia ai le A, PP, C, B6 ma le B12, elemene aoga, faʻapea foʻi ma mea faʻalaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma mea faʻaleaganuʻu. O tagata e 'ai i lenei oloa i taimi masani, ia lipoti mai e fesoasoani i le atoaga o le toe faʻafouina o le tino - o foliga uma ma tulaga masani o loʻo faʻaleleia. O le galuega o le gastrointestinal tract ua sili atu ona lelei, ua faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis ma le thrombosis, ma ua ono faaitiitia foi le ono tulai mai o ituaiga faamai vailaau masani.

Fried

E pei o le garlic, o le aofaʻi o pere fuga e faʻaititia i nisi o auala e mafua mai i le faiga masani o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o meaola ola maloloina i totonu ma le faʻavaeina o vaega faigata i ni mea faigofie. O meaʻai e faʻaopopo i le faiga o le kuka e mafua ai foi le faʻaititia o le aoga o le ipu. O tagata o loʻo i ai i le mamafa o le mamafa ma faʻaaogaina lenei oloa e fai ma mea e 'ai, e tatau foi ona e gauai atu i le mea moni e sili atu le faaopoopo o lafana uʻamea i a latou mea caloric. O lenei faailoga e tupu mai i le 24 kcal i le 100 g o le oloa i le aisa mata i le 90-95 kcal i le falai.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, e pei lava o soʻo se isi lava mea taumafa, galala ua kuka e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se mea faʻafefete feaveaʻi o suiga eseese, e oʻo atu i le angioedema. O le mea lea, afai e te mafatia mai allergies, ona e faʻaaoga lea o lenei oloa e tatau ona e faʻaeteete.

O lenei oloa e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le gastritis, ulutala peptic ma le pancreatitis i ni foliga lapopoa, talu ai e mafai ona faatupuina ai le tiga ma le tiga o isi faʻaaliga o le maʻi. O le keleti enaena, ioe, ei ai sona aoga aoga io tatou tino. Lagona le saoloto e faaopoopo lenei vaega i au mea masani masani - o le a fesoasoani ia te oe e maua ai ni fou fou, ofoofogia o tuufaatasiga o meaʻai ma ituaiga o meaʻai, faapea foi le manuia o le tino atoa.