Fua o le gaosiga

O ituaiga autu o pepe pepe: igoa ma ata o laau i totonu

Peperomia mai le aiga o Pertsev o se totonugafale totonu lea na sau io matou fale mai Amerika mamao ma Amerika Tutotonu. Peperomia ua vaevaeina i le tele o ituaiga meaola ma ituaiga eseese, ma i lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le mea sili ona taatele i la tatou eria.

Tupolist

Peperomiya tupolistnaya atoatoa mo le tuputupu ae o le au faifaatoʻaga, e pei o le le mautonu i le tausiga. O le laau o se mea e maua mai i le eleele, ae o le a le itiiti ifo le teuteuina e tilotilo ai i ipu pipi. O lenei fugalaau e le talisapaia e ala i ona fuga, ae o lau laʻau teuteu mai le lanu uliuli i lanu lanu. O ituaiga taatele e masani ai Alba, Variegata ma Albomarginata.

E fiafia e tupu i se paolo malulu pe i nofoaga foi ma le malamalama. Mai le vevela o le la e vave lava ona susunuina ma ufiufi i le pogisa.

I totonu o le penumbra, geranium, orchid, primrose, ivy interior, arrowroot, chervil, ma le selenilani o loʻo lagona lelei.
E le fiafia i le fugalaau malulu ma faʻataʻitaʻiga, o lea, i le taimi o le faʻaleleia e sili atu ona lelei le tuʻu ese o le ipu mai le faamalama. E lagona le manaia i le vevela o le potu 18 ° C i le 25 ° o.

O le laau e faigata, e fautuaina e fafaga vai tele i le vaiaso, ma i le taumafanafana e mafai ona e suluina se fugalaau mai se fagu moli. I le taimi lava e tasi, tatou te le faatagaina le vai e paʻu i totonu o le ulo e aloese ai mai le pala o aʻa. E tupu le valea Peperomia i le tipi ma vaeluaina le togavao. Laʻau - o le auala pito sili ona faigofie, ua lava le vavaeeseina o le tipiina ma 2-3 internodes ma toto i totonu o se fagu fou ma se paluga o peat or sand, ma le masina mulimuli ane e totō i se nofoaga tumau.

Streptocarpus, plumeria, orchid, zamiokulkas, dracaena, petunia, dieffenbachia, azalea, fittonia, tradescantia, fuchsia, philodendron, diplodia, coderia e toe gaosia foi e ala i gaioiga.
E na o le tasi lava i le 3 tausaga e toe totoina, talu mai le vaeluaina o le lalolagi, ma o lenei fugalaau e sili ona fiafia i eleele eleelea. O le meaʻai e aofia ai lapisi, palapala laʻau, oneone, peʻa ma le faapalaga ile vaega tutusa. Rhizome lalo o loʻo faʻaleleia, o lona uiga tatou te filifilia se tamai ulo.

E te iloa? O le fugalaau o le valea o le faʻaumatia o se mea manifinifi, susulu ma e pei o se siusiu siu. Latou te valoia foi le tau mo i latou, aʻo leʻi timu, o le siʻusiʻu e feliuai.

Tele-lau

Peperomiya e tele-taloina (Peperomia polybotrya) o se ituaiga e seasea ona maua i totonu oo tatou fale. Homeland o Colombia, Ekuatoa ma Peru. Bush toto, 20-50 cm le maualuga

O laulaau e foliga tutusa, e lanu meamata, e pei o lili vai. Fugalaau e foliga mai o le meaʻai, naʻo le paʻepaʻe poʻo le beige. E sili le fiafia i le paolo ma e le talia le la susulu.

Magnolia leaf

Ata teuteu o le vao peperomia ma le pagonami mafiafia e oo i le 30-40 cm le maualuga. O laʻau e foliga mai e susulu i le fuga o le 5-9 cm.

Lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata lanumeamata ma le kulimi poʻo le faʻapipiina o piniki. O fugalaau e lanu paepae ma lanumeamata ma toetoe lava a le vaaia.

Peperomia magnetic sili atu le susulu o le la ma e le taliaina ai suiga ma faʻasalalauga. O le mea lea, saili o ia o se nofoaga tumau i lou fale.

E taua! Aua neʻi galo e uiga i faʻamaʻi pipisi e pei o se apogaleveleve mite, paʻuvilino poʻo le mealybug. A oʻo mai muamua le fili, togafiti ma ni iniseti vailaau, mo se faʻataʻitaʻiga, "Aktara", "Actellic", "Bankol" ma isi

Ferreira

Pepelow ferreira - faʻapipiphytic laau faʻasolosolo i le maualuga e oʻo i le 30 cm. O vao mamago o loʻo ufiufi i laulaau, e foliga mai e gaugau i le afa, ma pe a vaʻavaʻai i luga, e pei o se fetu.

Lanu o le lanumeamata lanumeamata poʻo le lime. O lenei fugalaau e mafai ona taua o le sili ona taugofie, ona o le foliga o ona lau e taofia ai le vave faʻafefe o le susu, o lona uiga e leai se mea e manaʻomia mo le faʻafefe. E manaʻomia ai le susu o le eleele, talu mai ona o vailaʻau, ae e le fautuaina e sulu. E fiafia o ia i le ea mafanafana ma se vevela e le maua lalo ifo i le 15 ° C.

Perekiselistnaya

Peperomiya crossworm Na sau o ia io matou fale mai le vaomatua o Amerika i Saute, lea e fiafia ai e ola ma feʻaʻei luga o paʻu o laau ua pau, ma faia ai se kapeta lanumeamata lanumeamata. O le laau o se mea e maua ai le eleele, ae e lagona ai foi le lelei i totonu o fagu ampel. E sili i penumbra, aua o le susulu malamalama o le la e susulu.

O le aluni ua faʻaputuina le mamafa o laulaau uumi 3-5 cm, ia i ai se lanu uliuli lanu meamata ma se moli tiora. O lenei fugalaau e le fiafia i le faʻasusuina, ae na o tulaga lava e maeʻa ai le eleele, ae o le pulupulu e faʻamalosia ai.

E te iloa?Peperomia o loʻo i ai se aafiaga lelei i le atulaulau lautele i totonu o le fale, faʻafefe o toxins leaga ma formaldehydes, faia o le okesene mama ma faʻatamaoaigaina le ea.

Lanu mumu

Peperomiya mumu (Peperomia rubella na maua) lona igoa ona o laumei mumu mumu, lea e tupu ai le lau o le ova ma se lanu lanumeamata ma le mumu i totonu. O le togavao o teuteu, fetolofi, ua malosi ona totoina lala. O le vaomatua uma e ufiufi i lalo ma le lalelei.

Ulu

Peperomiya golovataya (Peperomia glabella) - o se vaomatua mafiafia, lea e ufiufi i laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata mai le 2 i le 4 cm le umi, e le lelei. O le laau e fetolofi ma e "mamae" i le malamalama susulu. O le vao e avea ma lanu lanumeamata, ma o aʻa, ia i totonu o le penumbra ei ai se lanu mumu, avea ma lanu piniki.

E le lelei le faʻaogaina o togafitiga ile fale: hibiscus, chlorophytum, cactus, zamiokulkas, spathiphyllum, sanseverra.

Oatmeal

Peperomiya klyuzelistnaya - o se tasi o sui sili ona teuteu o lenei ituaiga. Laʻau mumu, faʻapuupuu e muta i le lanu, lanu paʻu 8-12 cm le umi. O le paolo o le lanumeamata lanumeamata ma se lanu meli lanu eseese. E iai ituaiga eseese ma se lanu samasama po o le piniki.

Na sau mai ia i matou mai Venesuela ma le Antilles, lea e tupu ai i luga o le sami poʻo i luga o papa. E sili le fiafia ile eleele.

Umi

Peperomiya ua mimita (Peperomia caperata) na sau mai matou mai Pasila ma faʻatasi ma le tele o meaola teuteu.

E foliga tutusa i latou i le tele, e pei o se tulafono, e oʻo atu i le 20 cm ma lau o foliga i totonu o le fatu ma vaʻaiga loloto, faʻamaonia uma lava o latou igoa i foliga vaaia.

  • Lilian - o se tasi o ituaiga sili ona tautaua o le faʻaleaogaina o le faʻaumatia ona o lona malosi teuteu. Faatasi ai ma sina laititi o le laau, o laulaau lanu lanumeamata ma lanu lanumeamata po o kulimi kirimigi. E mafai ona faatusatusa se fugalaau i se lili.
  • Sulu mumu e iloga i ona laʻau uaina-paʻu ma lanu enaena lanu moana. E fuga mai i le moli po o le paʻepaʻe e tulaʻi i luga 10-12 cm i luga aʻe o le vao.
  • Luna ula O loʻo i ai se lanu samasama manaia e le gata o laulaau, ae faʻapea foʻi ma puʻu, faʻapea foʻi ma se pepa faʻatusatusa.
  • Rosso - O se ogalaau eleelea e oo i le 25 cm ma laulaʻau paʻu mafolafola ma ogaoga umi. Mai i luga atu o le lanumeamata lanumeamata, ma mai lalo ifo o le kesi. I le fale, e fesuisuiai lava.
  • Abricos maua lona suafa e faʻaaloalo ai i le susuluina o le lalagaina o lanu lanu paʻu.
Faʻalogo lelei i le setete o fugalaau: o fualaau i luga o laulaau e aliali mai ona o le tele o vaiinu, o le vao paʻu ma le vevela i le taumafanafana o lona uiga o le moli susulu, o lanu enaena i luga o le laau e taʻu mai ai le maalili poʻo le tusi.

Lulu

Turbid pepe pepe i le natura natura e tupu i luga o maa, i luga o ogalaau o le pala ma laau. O se mea matagofie lenei i launiu lanumeamata e pei o taimane, ua ufitia atoa i le papaʻe paʻepaʻe. O laulaau o loʻo faʻatulagaina i whorls, o lona uiga, 4-5 laʻau i le maualuga tutusa. Mai lenei mea ma alu i le igoa ole ituaiga. E fuga mai i le faaiuga o Me ma Iuni.

Velvety

Faatasi ai ma ituaiga o pepe pepe, o lenei tasi e iloga i le lapoa tele, ona e oʻo i le 40 cm.

I luga o se laau mafiafia na le mafai ona teuteuina ni laulaau lanumeamata o se foliga e pei o le lancet e pei o le malamalama. O lau pito i lalo ei ai se paolo lanumoana susulu, e ufitia i se malamalama i lalo.

Le lava

Pare pepe le inu - o se fualaau matagofie lenei, e lelei le faʻalauiloa i le fale. O laulaau e laiti, lamolemole ma lanu meamata, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o laʻau piniki.

Lelei mo le malulu i totonu ma e le manaʻomia le masani ona faʻasusu. Laʻu vaivai aʻa, faʻaaoga le alavai o 5-6 cm.

Faleoloa

Aiga pepe ola siliva o le itu i mātū o Amerika i saute ma venezuela. O paʻu paʻu maualalo i lau laʻau lauroid e 5-10 cm le uumi, foliga tutusa i lanu i le 'auʻau o le silo.

E lanu o latou lanu i se paʻu lanu penisina, ma vevela lanumeamata lanumeamata lanumeamata i foliga o arcs e tamoe mai lalo i le pito.

E sili ona lelei i luga o le faʻafefiloi o le oneone, humus ma lau laʻau i le ratio 1: 2: 2.

Lua

Pepperomia le lua (Peperomia puteolata) o se tamaʻi ampeli laʻitiiti ma ni manua mumu o le lanu piniki po o le paʻu.

O laulaau o lanu lanu, almond-shaped, ei ai le lanu lanumeamata lanumeamata ma laumei lanumeamata lanumeamata. Pasila o le tinaland.

Spotty

Peperomia na vaʻai - O se mea teuteu matagofie, puʻu malolosi e oʻo atu i le 1 cm le lautele, faamanatu i tagata uma le taʻutaʻua taʻutaʻua.

O lau e tele, faʻaloloa ma tusi i le pito i luga o le 10-15 cm i le lapopoa. Lanu lanu meamata lanu meamata, lea e feteenai lelei ma faʻamalama. Fuga toto e 40 cm le maualuga, lanu paʻu. Maota - Peru, Haiti.

Po o le a lava le eseesega o lenei aofaiga e te filifilia, ia mautinoa o pepe pepe, ma le tausiga lelei, o le a fiafia ia te oe ma e pele ia te oe mo se taimi umi lava!