Laʻau

Saina Saina po o le fale i totonu - tausi fale

E le o tagata uma e iloa le mea o le hibiscus. O lenei fugalaau mai le Malvaceous aiga ua leva ona faʻatauina e tagata fugalaau e avea o se fale matagofie ma e le o se mea matagofie. Hibiscus o se fugalaau i totonu ma le togalaau, e le manaʻomia ni tulaga patino mo le tuputupu aʻe, e mafai e se tagata ona tausia.

O le fanau mai o le fugalaau e taʻua o Saina, Southeast Asia ma Polynesia. I lalo o le natura masani, o le laau o se ogalaau po o se laau, e oʻo i le 5 mita. Sa ola le hibisc saina i le fale - o se togavao poʻo se laau, ae e mafai ona ola i tulaga o potu e na o le 2-3 mita.

Togalaau hibiscus

O ona laʻau e pei lava o le birch: o latou nifo i autafa o le pito, o se mea lamolemole lanu lanu moana lanu uliuli, o foliga o le olon.

O le faʻaogaina o le faʻaaloalo e tasi, i le taimi o le tatalaina atoa e mafai ona oʻo i le 12-14 cm le lautele, i le ogatotonu o loʻo i ai se pestle, lea atonu e pei o le ogalaau o se elefane. E faalagolago i le ituaiga, e eseese lanu: lanu paepae, samasama, mumu, piniki ma isi.

Faʻalogo lelei! O le taimi o le fugalaau taitasi e matua faatapulaa lava: latou te pau i le 1-2 aso, ae i lalo o tulaga lelei, o le a fesuisuiai pea e le tasi le isi mai le tautotogo i le tautoulu.

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua

Saina saina, Hibiscus, Hibiscus saina - o igoa uma ia o le laau lava e tasi. I le taimi nei, e sili atu ma le 250 ituaiga o nei laau toto ua lauiloa. O nisi o na mea ua faamoemoe mo le galueaina i le eleele (i atunuu e iai ni tau talafeagai), o isi mo le totoina i totonu o le fale.

Saina Saina - tausiga ile fale ma toe gaosia

E i ai se manatu o le hibiscus o se fugalaau o le oti. O lenei talitonuga sese e faavae i luga o le mea moni o nisi laau e le masani ona fuga, ma ua foliga mai o le a tupu le oti i le talimalo. I Saina, latou te taumafai e faʻateʻa ese faʻasalaga ma susunuina mea faʻaleagaina. Suesuega faasaienitisi e le faamaonia ai nei faiga le tonu, o lea e mafai ai e se fugalaau ma e tatau foi ona tupu i le fale. I le tele o atunuu, o isi faailoga e fesoʻotai ma le rose Rosia e lauiloa foi:

  • O Hibiscus o se fugalaau o le alofa ma le matagofie.
  • O le i ai o lenei fale i totonu o le fale e tosina ai le malosi o le alofa ma le agaalofa, e mafai ona toe faafoi lagona muamua i taitoalua ma se aafiaga tele faaleaiga.
  • Faʻavaveina le faʻamaʻapeʻaina o aʻafiaga e aʻafia ai faʻamaʻi o tagata o loʻo nonofo ile fale.
  • O le lumanaʻi o hibiscus e tosina atu ai tamaʻitaʻi io latou faletua e leʻi faaipoipo.
  • O le laau e gaosia mea leaga ma faamama le siosiomaga o le fale.
  • E tusa ai ma le Feng Shui, o le saina Saina e faʻaitiitia le malosi eletise, puipuia tagata o le aiga, ma tosina lelei le fale.
  • O vaega o le laau o loʻo i ai faʻamalolologa meatotino.
Balmamin i totonu - tausi fale

E tusa ai ma nisi lipoti, i le ituaiga o hibiscus, e silia ma le 250 sui. O Roses Saina e mafai ona:

  • faʻaauau ma taʻitoʻatasi;
  • laau e pei o le laau;
  • laʻau o le vaovao taʻitasi ma le faʻalauiloa faaletausaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o Suria Hibiscus, lea e taua o le tuaa, o se faʻalelei faʻalelei e tupu aʻe uma e lua i foliga o se laau ma pei o se togavao. Syriac Hibiscus Matilda, totoina ma le tausiga lea i luga o le eleele avanoa e faigofie ma faigofie, teuteu le tele o poloka fale.

Laulau Hibiscus

Marsh hibiscus ma sulu hibiscus o laau vao ia e mate ai le vaega terasitila i le tautoulu ma toe ola ai i le tautotogo.

Marsh hibiscus

O uiga iloga o lenei vasega:

  • Faʻaleleia togafitiga aʻa
  • fatu laʻau
  • i tulaga lelei e faʻatupulaia i le 3 m,
  • fuga mai le tautotogo i le autumn,
  • mūmū, lanu violē po o violēlū e oʻo i le 15 cm le lautele,
  • fugalaau taitasi e ola na o le 1 le aso, tuu i tua o se pusa fatu,
  • lē lelei i le alu.

Terry hibiscus

E iloa le mafuaʻaga e taʻua ai le terry hibiscus: ona o le lalelei tele o fugalaau. O se ituaiga lauiloa tele i totonu o Europa ma i le faʻataʻaga, e mafai ona ola i totonu ma fafo.

O se fuainumera tele o ituaiga faʻatoʻaga e lauiloa mo o latou uiga maualuluga teuteu (mo se faʻataʻitaʻiga, lelac-rasipi Ardens poʻo le Syria, lea e fuga mai i paʻepaʻe (White vine), lavender poʻo fugalaau lanu piniki).

O Hibiscus e le mafai

O le hibiscus eseese e taua tele ona o fugalaau e fugani piniki aʻo latou fuga.

Hibiscus cooper

O le Cooper hibiscus (ua faaigoa mo le tagata na teu muamua ituaiga ituaiga laau i Egelani) e aofia ai ituaiga eseese eseese, e ese mai i isi o le lanu o ona lau e fesuisuiai e fuafua i le lelei o le moli, le palapala ma tulaga vevela. E fiafia foi le mata i le matagofie o mea leaga.

Hibiscus cooper

Siʻosiʻomaga faʻavae

Ua uma ona fafaga e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga ituaiga eseese, e ese mai le tasi i le isi i foliga ma lanu o laulaʻau ma fugalaau. O nisi laau e mafai ona faʻaalia i le taimi lava e tasi lau lanu lanu eseese ma lanu: o lau lanu lanumeamata, o isi e mafai ona i ai mumu, lanu paʻepaʻe pe samasama.

Hibiscus paʻepaʻe

White hibiscus e tosina atu i lona agavaivai ma foliga matagofie. E tele ituaiga eseese e eseese i foliga vaaia, nofoaga e fiafia i ai ma tulaga alualu i luma.

Hibiscus mumu

Red hibiscus - o le ituaiga taatele, e le lelei i le tausiga, e mafai ona tuputupu ae i le fale ma i totonu o tulaga i fafo.

Laʻu samasama Hibiscus

O le hibiscus samasama e taatele i atunuu ei ai le malulu (atonu e mafua mai i le la vevela mafanafana). E tele vailaʻau ua atiaʻe, e faigofie uma ona atiaʻe ma faʻamalosi, e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.

Hibiscus ula o hibiscus. Ae mo nei faamoemoega, e na o le tasi ituaiga ituaiga o mea e le talafeagai e talafeagai - o le Sudanese ua tulaʻi mai. Fugalaau o laau totō o isi ituaiga o loʻo i ai ni mea faʻamalolo, ae latou te le maua le suamalie-suamalie suamalie ma le lanu mumu (po o le paʻu).

E le gata i lea, o le hibiscus o se laau toto, o le upu "hibiscus" e faatatau i se vaega o le fugalaau ma le lauti. O le rose Sudanese ua taua foi Roselle, Red Shavel, Sharon po o Rosella, o le igoa faasaienisi o le hibiscus sabdariffa. O lenei ituaiga e le talafeagai mo le ola i le fale.

O se laau faʻatau i totonu o se fale fugalaau e manaomia se faʻafeiloaʻiga, talu ai ona o le felauaiga o laau uma e totoina i totonu o se mea le tumau ma eleele mama. A maeʻa le 10-12 aso, pe a faʻafetaui le laau i ni tulaga fou, e tatau ona totoina i totonu o se masini fou.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Mo le toe gaosi e te manaʻomia:

Faʻasolo i le rose saina

  1. O se ipu talafeagai, e laʻitiiti tele nai lo le mea o loʻo i ai le fale. O le sima e atoatoa.

Taua! E le mafai ona e totoina se rose Saina i totonu o se fagu uamea.

  1. Suʻeina eleele. E mafai ona e faʻatau pe faʻapipiina oe lava e ala i le faʻafefiloi o le turf, leaf or soil pine ma humus, oneone, peat ma sina vaega ole malala poʻo le vermiculite.
  2. Alavai (tamai laumei, faʻalauteleina o le oneone poʻo piliki piliki).
  3. Suavai.

Tulaga sili ona lelei

O le nofoaga sili e tuʻu ai se rose Rose e mafanafana (ae leʻo latalata i mea faʻavevela afi), e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le moli le malamalama.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le taimi aupito sili mo le totoina o le tautotogo.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. O le laititi o le alavai e sasaaina i le pito i lalo o le fagu fou (o le maualuga o le palapala e fuafua i le tele o le laau ma le ipu). Faʻaopoopo se tamai laulau o palapala.
  2. Faʻamama lemu le palapala i lalo o le laau.
  3. Aveese ma le faaeteete pakiaka faatasi ma se ufiufi o le eleele.
  4. Afai ua maeʻa le faʻaaoga, o le eletise eleʻele ua tuʻuina atoa i se koneteina fou. Pe a faʻavasegaina, o le eleele tuai ua lūlūina ma le totoa, o loʻo aʻafia le aʻa, faʻaleagaina aʻa poʻo aʻa, ona tuʻuina lea o aʻa i totonu o le ulo.
  5. Latou te faʻatumu le avanoa avanoa i eleele palapala, faʻafefete le palapala ile lima.
  6. Vai le laau ma toe foi i le nofoaga masani.

Faʻalogo lelei! O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi. O laau tetele e mafai ona toe totoina pe a tasi i le 3-4 tausaga, pe afai foi e laiti le ulo mo le hibiscus.

E mafai ona faʻalauteleina rosa Rusia i ni auala se lua:

  • toso
  • fatu.

Laʻau

Cherenkovka faʻatonu:

  1. tipiina lala laiti (ia le itiiti ifo ma le 4-5 laulaau) ma tuu i totonu o le vai poo le oneone susu;
  2. i totonu o le 2-3 vaiaso, e aʻafia le aʻa;
  3. totoina se fatu laau i totonu o se potoa tumau o se tele talafeagai;

    Laʻau o se rose Rina

  4. totoina i fanua tatala e leʻi muamua nai lo Iuni.

Fatuina o fatu

Fatuga faasolosolo:

  1. Ua susunuina fatu mo le 12 itula i le faatupuina o le tuputupu ae.
  2. Lafoaia i le eleele ua saunia.
  3. Ufiufi le atigipusa i afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana, pouliuli.
  4. O fualaʻau ua totoina o loʻo faʻaleleia i se nofoaga lanu ma oʻo atu i le 3 laʻau tumau.
  5. Faʻatoʻa faʻapipiʻi laau taʻitasi.

Hibiscus Care

Hibiscus e le lelei, tausia i le fale e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

Tulaga faʻatau

O le rose Saina e le teuina le susu mo le lumanaʻi, o le mea lea e faʻafeinu ai le fale i taimi uma. O le tele o vai inu e faia i le taeao, ae o le susu e sasaʻa mai le pusa, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le palapala.

Laʻei pito sili

Mo le laei pito i luga, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fugalaau, lea o loʻo lava ai le gaʻo ma le calcium. Fertilizers e faʻaaogaina i le pepa faʻapitoa.

Taua! E le manaomia le folasia o fomaʻi phosphoric, talu ai ona o lenei elemene e afaina ai le laau ma leaga ai ona aafia ai ona mea teuteu.

I le taimi o le fuga

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, o le fugalaau e fafagaina i ni vaega laiti i vaiaso taitasi. Pe a faʻaaogaina fomaʻi, e taua le manatua o le tele o mea e mafai ona afaina mo le laau.

I le taimi malologa

I le taimi o le taotoga (i le tautotogo ma le taumalulu), ua faʻamalūlūina le hibiscus pe a maeʻa le eleele, o le faʻamaʻiina e faia i ni vaega laiti ma e naʻo le 1 le taimi i le masina.

O Hibiscus o se laʻau teuteu matagofie, lelei-faʻaleleia i le fale, lea e faigofie ona tausia.