Faatoaga

Laʻau maualuga e fua mai vine mo le itu i mātū - "I le manatuaina o Dombkovskaya"

O le manaʻoga o tagata fai togalaau ina ia totoina vine, e afaina ai faʻalavelave uma e feagai ma le tau.

O vailaʻau ma meaʻai o lenei pulu mata ua matua eseese lava ma e faigata lava ona taumafai mea uma. E sili ona lauiloa i le au faifaatoaga Variety Memory Dombkovskoy.

Vine vine Dombkovskaya - leai se taumalulu malulu-e faigata tele mo le togavao i matu. Synonyms o le igoa: BCHR (Blackless Black Early), ChBZ (Black Winterless Winter-hardy).

O le tusiga o loʻo i lalo o loʻo faamatalaina ai vine "I le manatuaina o Dombkovskaya", faʻapea foʻi ma se faʻamatalaga o ituaiga ma ata.

O lenei ituaiga e sili ona lelei, ae sili ona lelei mo le faia o le uaina mumu ma le sua. Ava mai lenei vine e manino, ia i ai se lanu matagofie o le ruby ​​ma se mea manogi manaia. O ituaiga eseese eseese e aofia ai Kishmish Jupiter, Lydia ma Alesana.

Faʻasologa o talaʻaga

I le manatuaina o Dombkovskaya, o le Darya tulagaese o North ma Kishmish na faʻapipiʻiina e le Fedor Ilyich Shatilov, o se nofoaga faʻavaomalo faʻaitumalo i Orenburg, o se vinegrower iloga.

1983 ua taʻua o le aso na fanau ai P. Dombkovskaya. I le taimi muamua na taʻua ai o le taumalulu e leai se taumalulu-faigata. O lenei igoa ua salalau solo.

Ae o le igoa fou - I le manatuaina o Dombkowska - O lenei vine na maua i Chelyabinsk i le fitu tausaga mulimuli ane ma ua i ai nei i le 1990 ma o lenei igoa na tusia i totonu o le resitala a le setete.

O le ChBZ ua salalau solo lautele mai le Urals i le Europa i Rusia, ae, o le mea e sili ona taua, faafetai i le maualuga o lona taumalulu i le taumalulu, ua avea ma tagata sili ona fiafia i le togalaau Siberia.

Afai e te fiafia i vine mamago, siaki Moldova, Eye Bull & Black finger finger.

Faamatalaga o le ituaiga "I le manatuaina o Dombkowska"

Fatuga "Memory Dombkovskoy" faʻamatalaga o le ituaiga. O le ogalaau malosi o loʻo i ai laʻau lanumeamata lanumoana lapopoa e tolu-lobed. O le vine e umi, mafiafia, ua i ai le taimi e faʻamaʻa atoatoa ai i le taimi o le malutaga. Fugalaau fugalaau.

O le Cone o Monte Cristo, Galben Nou ma Ladannay e iai foʻi le fugalaau.

O le vine ua i ai sona foliga paʻu, o lona tele o le lautele poʻo le lautele, ma o le maualuga e maualuga tele. O le mamafa o se fuifui o le tele ole laʻau e 300-400 g, ma o le lapopoʻa tele - sili atu i le kilo kilokalama.

O vine e laʻititi le lapopoa, o latou foliga e fai si laʻititi, toetoe lava a lapotopotoina. I lalo o le paʻu lanumoana lanumoana ma se fugalaau mama, o le piniki, o se mea suamalie ma suamalie. Osisi vine suamalie, manaia tele i le tofo.

Aleshenkin teine ​​pele, Gurzufsky pink ma Korinka Rusia o faailoga tutusa ia.

Ata





Faʻapitoa

Manatua o Dombkowska lauiloa mo lona maualuga maualuga. O nisi o togalaau e oo atu i le selau kilokalama o vine mai se togavao. O fua tutusa faapena e naʻo le Meaalofa o Magarach, Rkatsiteli ma le Iupeli o le Summer Resident o le Kherson.

I le taimi lava e tasi, o lenei ituaiga e le lelei foi i le tekinolosi mea tau faatoʻaga, o loʻo i ai le maualuga o le malulu (e oʻo i -28 ° C le taumalulu e aunoa ma se malutaga), ma e maʻi tele nai lo le tele o isi ituaiga lauiloa.

Faʻasalaga taimi - vave. O le vaitau o vao e na o le 115 aso. Fua e fuafua i le itulagi i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.

O le vave amata o le uiga foi o ituaiga eseese o Gordey, Harold ma Muscat.

Fiafia mo ChBZ eleele - fualaʻau, chernozem poʻo le moli malamalama, i luga o eleele eleʻele suamalie ua sili atu le leaga. Ae o le palapala faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le eleele mo le vine e matua le talafeagai! Pe a totoina, e sili le filifilia o nofoaga la.

O le uluai seleselega mai vao laiti ua maua i le tolu tausaga. I le lima tausaga, o le fua o le seleselega e maualuga tele.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei o vine, ChBZ e mafai ona aʻafia i le milipolo (paʻu palapala), oidium (paʻu palapala paʻu), anthracnose. Ae masani lava, o le ChBZ e paʻu i le lauulu enaena ona o le maualuga o le paipu.

Memory Dombkowska o se tasi o ituaiga sili ona leai ni faafitauli. E le o se mea e ono aʻafia ai isi i faʻamaʻi e mama tele.

Uluai faailoga o le toilalo milipi: samasama samasama i luga o laulaau, ma i luga o lanu lanumeamata lanumoana o lanu uliuli-enaena.

E faʻafefea ona tau?

I le avea ai ma se puipuiga, i le tautotogo, aʻo leʻi tupu le pupuʻu, o togavao ma eleele e togafitia i le 5% o le solution o le copper sulphate.

Afai ua uma ona taia muamua vao, o le pulumu ma le 1-2% vaifofo o le Bordeaux vai ua faia:

  1. taimi muamua - e fufulu 15-20 cm le umi,
  2. le lona lua - pe a uma ona fai le vaomatua.
  3. e le mafai ona faʻaaogaina ni vailaʻau e leai ni paʻu mo le Bordeaux
O le togafitiga aupito sili ona lelei mo le militili o le a, pe afai e faia i se vaitaimi sili ona lelei e ala i le tuufaatasiga o tapenapenaga faamasani mo le faʻafesoʻotaʻi ma gaioiga faʻaalia (Ridomil, Mikal, Efal)

Aafiaga oidimum vao e foliga mai na sasaa i lefulefu. Lafu i itu uma e lua ua ufiufi i le fuga o le lauulu. E manogi le laau e pei o iʻa vevela.

Auala e tau ai:

  1. o laulaau laiti e felafolafoaʻiina e faʻaaoga ai soʻo se sauniuniga nei:
    • 0.05% faʻamalolo o le vai,
    • 0.2% Fundazole,
    • 0.5% soda ash,
    • 0.03% byleton
  2. o le togafitiga lona lua e faʻatinoina ao le i fugaina ma fofo o sauniuniga o le sulfur
  3. pe a uma le fugalaau faʻaalu le togafitiga lona tolu.

Anthracosis faʻaalia i foliga o le lanu uliuli ma lanu enaena i laulaau. I le faagasologa o le faʻaumatiaga i luga o nofoaga o loʻo iai ni pu. O le faʻamaʻi sili ona matautia mo faʻalavelave faʻaleagaina.

Auala e tau ai:

  1. e avea o se puipuiga i le amataga o le tautotogo totoina ma le 8% o vaifofo o le sulfate ferrous.
  2. i le tulaga o le faʻaalia o le faʻamaʻi, tolu faʻataʻitaʻiga (i le taimi o le sola ese, aʻo lei tupu aʻe ma mulimuli ane) ma se vaifofo o soʻo se sauniuniga:
    • boricide (0.4%),
    • copper oxychloride (0.5%),
    • Zineb (0.4%).

Gau pala foliga mai o ni tamai vai vai i luga o vine. I se timuga timuga, e mafai ona e le toe maua uma le seleselega, aua o le susu i luga o le vine e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

Auala e tau ai:

  1. ao faagasolo le taimi malolo, ia togafitia le vine ma se faʻafitauli 5% o le copper sulphate.
  2. lelei le suia o le togafitiga ma se 0.7% fofo o le soda ma le 1% soap green.
O paʻu e pā i le lanu uliuli e tatau ona faʻaumatia!

Aua neʻi galo e uiga i faʻamaʻi masani ma le matautia o vine e pei o le kanesa siama, chlorosis, bacteriosis, rubella. I le taimi e fai ai togafitiga puipuia o le a faʻamautu ai au laau toto.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, manulele, lea e na o le tilotilo o vine ma lapisi, ai aano o manu, e afua ai le afaina o le PWZ.

E mafai ona e fefefe ese manu mai le fesoasoani a se kaseti tifaga tuai na faataamilo i le nofoaga o le ata tifaga. O le puipuiga sili mai i le afaina o le a avea ma mailei-mailei na faia mai fagu ma tumu i si suka suka poʻo le meli.

O le alu atu i totonu o sea mailei, o le a le mafai e le nifo manogi ona sola ese mai le saolotoga.

Aua e te manatu o vine o se aganuu mama ma sili ona taua. Laʻu, malulu talafeagai, faʻafefe faʻaleagaina, eleele ma lima faʻafefe - o le mea lea e manaʻomia e lenei mea.

Ma e le faʻapitoa Variety Memory Dombkovskoy ia mautinoa e tauia le tausiga mo le seleselega tele.