Fai oe lava ia

E faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei faʻamau i luga o le suka ma le tila

Lafoaʻi tile - o se faʻalavelave, o lea e masani ona faʻalagolago i matai. Ae e ese mai i le fale lava ia, e iai foi le vaeluaina o vaeluaga, lea e manaʻomia ai foi le gaioiga. Ma i le taimi lenei, e mafai lava ona e faia na o oe, lea e mafai ona e vaʻaia mo oe lava.

Filifiliga o teuga

Mo le togafitiga o faʻamavae e faʻaaogaina ai le tuufaatasiga o ituaiga eseese, e aofia ai:

  • Sima faʻavae. E faigofie - i le faagasologa o le sauniuni mo le sima a Portland, tolopoina poʻo le faʻamalosi, e faʻafefiloi ma vai. O mea taua ma aoga e mafai lava ona amataina e le amataga: o le paluga e matua palasitina ma e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa mo lana sauniuniga. Taofiofi lelei, ae i totonu o le faletaele poʻo isi potu e maua ai le maualuga o le susu e le masani ona faʻaaogaina. Se tau e sili atu le taugata-faʻafefiloi. O le tele o lanu e mafai ai e oe ona filifili le tuufaatasiga i lalo o le lanu o le tui.
  • Faʻafiafia. O le vaega autū o le epoxy poʻo le furan resin. O le faʻatauina o se pusa telē, o le a e vaʻaia ai o loʻo faʻafeiloaʻi le paʻu o le trowel ma se faʻamalosi. Pe a faʻafefiloi, e maua se palasitika e puipuia i le susu ma le vevela o le vevela, ma e le maeʻa.
  • Silikoni (o latou foi o salu). O le mea moni, o se paluga o le silicone ma le varnish, e masani lava o le acrylic. Aua nei faatagaina le susu, ae vave ona tape. Isi mea le lelei - o le talosaga e manaʻomia ai le poto masani ma tomai.
Filifilia o se meafaigaluega tutusa, faʻalogo lelei i le lautele o le uʻamea ma le mafiafia o le tui: o uiga taua ia e tatau ona faʻatulagaina.
E taua! Alu i le faleoloa, puʻe se tasi o tui faʻatasi ma oe - o le a fesoasoani tele i le filifiliga.
O le isi faʻasaʻoga: pe afai, i le taimi o le faʻalanifiina o le tui, o loʻo faʻapipiʻi le palapala i luga o se palapala leaga (o nisi taimi e tupu ai), e sili atu le faia o se mea e sili atu ona lelei e le gata ina "puʻeina" le sima lava ia, ae le gata i lea e taofia ai itu pito o papatusi.
Aoao pe faapefea ona fai se vaega tauaso i ou lava lima, aveese le paʻu paepae mai le taualuga, faʻapipiʻi paʻu paʻu i totonu o le atunuʻu, faatulaga lelei laufanua i luma, ma ufiufi fale puipui mo le fale taumafanafana.
Aua nei galo e uiga i le lanu lanu, pe o lana filifiliga:

  • E le o togafitia faʻamaʻi vavaeina i mea manogi lelei - o le mea sili lea ona le talafeagai.
  • O le leo mama o le fagu e faʻapipii mata i paʻu taʻitasi i totonu o se fatuga tasi, aʻo faʻasolosolo e le pogisa i latou i ni vaega.
  • I le tulaga o paʻu o lanu eseese, o le lanu e filifilia ma se mata i le fola o le fola. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo sina potu e fetaui le leo i le pito sili ona manino - o le a faʻatalanoaina le potu. O potu maoaʻe o le a fetaui lelei ma se faʻafefiloi.
  • O le paʻu o le uila (lanu enaena, beige ma isi) e faʻaaogaina i ni paʻu lanu eseese e faʻapipiʻi i le mosaic.
  • Pe a faʻapipiʻi le puipui o le puipui, e manaʻomia le fesuisuiai o le siva ma le leo o le fola o le fola (ma i le taimi e tutusa ma le lanu o totonu o le fale).
E te iloa? O le muamua o le tui sima o se piliki e ufiufi i se vaeluaga (e oo i le 1 cm) le faʻavalea. O lenei tekinolosi sa faaaogaina lelei i Papelonia anamua.
A maeʻa ona filifili i le filifilia o le paluga, fesili i le tagata faʻatau pe o le a le suia le lanu i le faiga o kuka.

Meafaigaluega manaʻomia

I le faaopoopoga i le paluga lava ia, o le ae manaomia se "fesoasoani" faigofie mo le galuega:

  • Spatula ma se paʻu paʻu (o le lapoa o le lapoa, o le lautele e tatau ona i ai). Faʻatau ma seti o laʻau faʻapipiʻi eseese lautele.
  • Plywood mo le faʻaaogaina i fola.
  • Se pakete o le a saunia ai le paluga.
  • Faʻaigoa faʻatasi ma se pusa paʻu.
  • Laʻau mama ma le sipuni - latou te aveesea le sili atu.
E mafai ona faaopoopo se pulumu laitiiti po o se penisini i lenei lisi (e faalagolago uma lava i le loloto o le sulu ma foliga vaaia). E le afaina ai se sikulipi uila po o se naifi mo le aveeseina o le mea tuai. Afai e faʻatau le sima, faʻafefe malulu ma totigilima gaogao o le a aoga.
Ave ese le vali tuai mai puipui o mea eseese.

Faʻavae sauniuni

E amata uma i sauniuniga. O lana algorithm mo puipui tuai ma le fou fou e ese, ae muamua mea muamua.

Old pa

I le mataupu pe a mimiti le pusi tuai poʻo ua ufiufi i le paʻu, ae le fuafuaina e sui le taʻavale, ia faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • O le papa tuai ua faamaluluina i le susu i le vai.
  • Ona pueina lea o ia. Mo lenei mea ei ai se mea faigaluega faʻapitoa - o se mea faʻapipiʻi i foliga o se tagata tipi ma se laina saʻo. E ui o le tele o galuega tuai ma se fao e manaʻomia ai le saʻo.
  • I totonu o le fusi ua fausia o le mastic e puipuia ai. Mo le saogalemu, toe fai lenei faiga, faatalitali seia oʻo ina puʻea le polo muamua (lea e sili ona taua mo eria latalata i le taʻele po o le goto).
E taua! Afai e malosi le vevela tuai ma e le mafai ona aveese atoatoa, e tatau ona faʻaaoga se mea muamua i lalo ole paluga fou (e tatau ona faʻamamago).
Faataʻitaʻiga faʻaalia o le sima ma le latex o loʻo faʻaaogaina e aunoa ma le tele o taumafaiga. Ae o le aveesea o le eletise o le a tatau ona faia se solitupe faapitoa. E tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete - taumafai e taofi le vai mai le pa'ū i luga o le 'ie. A maeʻa lena mea, e tumau pea le aveeseina o le pefu mai le va (o se ie mago ma se fufulu mama e fesoasoani i lenei mea).

Fale fou

O le galue ma le "amata" fou amata e leʻi muamua atu i le 2 aso talu ona ufiufi: o le tui e tatau ona faʻatutu i luga.

I le alu e faia ni toe teuteuga, e aoga le iloa pe faapefea ona faapipii ata, pe faapefea ona fai le palama i totonu o se fale tumaoti, auala e tuu ai le alalaupapa, auala e fai ai se pupuni laupapa i se faitotoa, auala e tuu ai se moliuila, auala e faʻapipiʻi ai se vai vevela, ma faʻafefea ona faʻavasegaina puipui puipui.
Ia mautinoa o loʻo ia faʻamalosi, ia faia taga nei:

  • O se sikul ° uʻamea mafolafola poʻo se naifi e aveese ai kolisi uma.
  • Aveese paraffini pe kelu toe (pe'ā faʻaaogaina).
  • Faʻamamaʻoti lelei solo ma solo malulu.
  • Aua neʻi galo le alu i se mea e sili atu ai le leai o se mea e fufulu mama ai se masini faamama - e faʻamama ai lapisi, lea e leʻi maua ai se paʻu.
O mea uma, e mafai ona saunia fofo.

Sauniuniga o le faʻafefiloi

Faʻafefiloi e ofoina atu se aofaiga telē, ma o ia mea uma e faʻatau atu i totonu o se afifi o loʻo i ai se faʻatonuga. O loʻo i ai auiliiliga uma o le sauniuniga o le tuufaatasiga: o le aofaiga o mea matutu ma le vai (poʻo le latex), le vevela ma le faʻaaogaina o le tau.

E te iloa? I le taulaga a Siamani o Metlach, o loʻo i ai pea se atinaʻe tulaga ese mo le gaosiga o laupepa laʻititi mai le tele o laʻau. Na amata le gaosiga i le 1748!
Mo le manino, mafaufau i lenei faiga i luga o le faʻataʻitaʻiga o le le susu o Ceresit CE 40 Aquastatic:

  • Mo le 2 kilokalama o le susu, ave le 0.6 l o le vai i + 15 ... + 20 ° C.
  • O le faʻafefiloi e sasaa ifo i totonu o le vai, o lona uiga o le a alu se mea.
  • O le suʻeina o le mea faʻapalapala, o le mea na maua ai le masini e faʻafefiloi seia oʻo lava ina foliga tutusa (aʻo faʻaviliina le fofo ile 400-800 rpm).
  • O le iloa o le paluga o le "tutusa", e totoe mo le 5-7 minute, sosoo ai ma se isi faʻaliliuga.
  • A maeʻa ona faʻatali i le taimi lava e tasi, e faʻaaogaina le taula i le vaʻavaʻai i le va o taʻale.
E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea pepelo. O le mea moni, o le fualaau ma le tele, faapea foi le umi o le faʻalauteleina mo mea eseese eseese o le a eseese (aua o le faʻatonuga lea), ae ua i ai so tatou manatu lautele.

Faʻaaogaina tekonolosi

O le vaega autu foi o le galuega, o loo i totonu o tagata uma Ma a aunoa ma se eseesega, suia le tuagane tuai poʻo se mea fou e faataatia. E mafai ona iloa lenei mea i le faitauina o le faagasologa.

Saili po o le a le mea e fautuaina i totonu o totonu o fale e tuu i ofisa, potu moe, ma faletalimalo.

Faʻamau faʻasologa tuai

I le sauniaina o le paluga, ia amata lana talosaga:

  • O le taina o se meaʻai laitiiti i luga o se vaʻa, o loʻo tuʻuina le vaega, tuleia le loloto. I le taimi lava e tasi, taumafai e taofi le vaʻa i le tau (pe tusa o le 30 ° i le fale).
  • Muamua, o le fofo o loʻo faʻaaogaina i luga o faʻamau, ma naʻo le taimi lena - i le. Amata i pito sili ona iloagofie, pasi mai luga i le pito i lalo, ina ia aua le faʻaumatia le ua maeʻa faʻamalolo.
  • E vave ona faʻaalu i luga o le taʻavale i se vaʻa, ona fai ai lea ma se sipuni fufulu. Latou te vave faʻamalosi, vave tele.
  • I luga o le mumu faʻamamoe e sosoʻo malie atu (pe o le sipuni, afifi i se ie mago).
  • Faʻasaga le ala i lenei auala, faʻatali seʻi oʻo ina latou puʻeina. O le taimi sili lea mo le faʻauʻuina: o se fasi uaea e fetaui lelei, lea e siʻitia i totonu o le fale fou ma faia i le umi atoa. O se vaega o le meaʻai o le a pau i fafo pe alu foi e tipi - aveese.
  • Ona tumau ai lea e faatali se aso pe lua. O le a le umi o le a manaʻomia ai le faʻamalosi e faʻamalosi ma e mafai ona faʻamamaina i pepa lelei lelei, e taumafai ai e aua nei tosoina le tui.
E taua! E le tatau ona e susuina le omomi - e le o se mea e ofo ai ma fufuluina se vaega o le togafiti fou.

Vitio: faʻafou faʻatasi

I le lautele, o le galuega e mafai ona mafai. E moni, faʻatasi ai ma puipui tuai mai lea taimi i lea taimi o loʻo i ai faigata - i nisi o nofoaga latou te amio ai i nisi taimi o se "agamalu". Pe a faʻaaogaina ia nofoaga e tuʻuina ai se faʻafitauli laiti (lea i le lumanaʻi o le a faʻaalu ai le taimi i le fugaina).

Foaming seams of newly laid laidles tiles

O le tekonolosi o le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga fou e toetoe tutusa lava i le galuega ma le tuai faʻamau - o manua autu e tutusa. Ae ei ai taimi e taua ai le manatua:

  • O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻataʻitaʻiina ma se faʻataʻitaʻiga (pe afai e mafai, faʻaitiitia le fuʻa), ma pe a maeʻa ona latou faʻafefe o le a latou faʻafefe le uila.
  • O le taʻiala o le pito i lalo o le trowel o loʻo suia foi - o le faʻasalaga faʻasalalau e sili atu ona talafeagai mo se ufi fou.
  • O faʻafefiloi e ave sina mea itiiti, pe a fai e i ai ni mea laiti i lalo o tulimanu o le tui (o le a solo ese le masini).
  • E fautuaina e galulue ma vaega laiti: faʻasolosolo tasi "sikuea" - amataina se isi.
O le isi vaega o le taualumaga e toe faia ai le algorithm mo le faʻafouina o faʻamau.
Saunia ni laupapa puipui mo le taumalulu.
Vitio: faʻapefea ona ufiufi faʻamau

Faʻamamaina o fale

E mafai ona fufulu faʻamavae ma pulu tuʻu pe a maeʻa faʻamago, ma lelei ile 1.5-2 vaiaso. O le fufuluina muamua o le faʻafefiloi e masani lava ona faia i se auala vevela - o se mea faʻapipiʻi poʻo se pulumu uʻamea vaivai e pasi atu i le pito i luga o le laulau. E aveeseina ai le palapala ma le pefu lea na ulu mai i le fofo i le taimi o togafitiga. O le malosi malosi e le manaomia, a leai o le a iai se lamatiaga o le aveeseina o se vaega o le supa.

E te iloa? Faatasi ai ma matai, o le pito i fafo o le tui e taua o "kuki".
I le taimi tonu lenei, o loʻo faʻatulagaina ai se faʻavae fou i le faʻamalosia o faʻavae: polymers, repressant water or sealants. Latou te taofiofia le susu, ma o lamala e paʻu i luga o le sooga e tafe i lalo, ma aua le ulu i totonu. A maeʻa ona e faʻatali mo le puipuiga e faʻamago, e mafai ona e amata maeʻa maeʻaeʻa sua mama o le tile ma aloiafi ma laumei ua susu i le vai poʻo se meafaigaluega faapitoa.

Vitio: auala e faamama ai le fale

E talafeagai mo lenei:

  • Lafo ma pipiʻi toga.
  • Soap solution e faʻavae i luga o le fasimoli poʻo le masini vai.
  • Faʻasologa o fofo vailaau.
  • Amonaia. Latou te faʻaaogaina nofoaga sili ona faigata, faʻasusu muamua i soda masani.
  • O suauʻu paʻepaʻe totoe pe a maeʻa faʻamamaina susu ona aveeseina pe a maeʻa faʻamago (faʻatasi ma se susu pe susu).
E leai se faʻaaogaina o le tino mo ia faʻamoemoe - o tioata e faʻasalaina se laufanua lamolemole.
Matou te faʻaogaina la matou 'upega tafaʻilagi, ma fausia se fale, se fale ma se mea e faʻalogo ai.

Faʻafefea ona tausi fale

Mo le umi o se pipi e faʻamalieina ai le mata i ona foliga le mautonu, e manaʻomia ai se tausiga faigofie, ae masani ona tausia: ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina e fautuaina le fufulu mama atoatoa o le eleele atoa ma mea faʻapitoa.

E taua! Fufuluina o sooga, togafitiga i le silicone, e le tatau ona e faia se taumafaiga tele - o lenei mea e faigofie ona faʻamalosia.
A leai, o tulafono mo le tagofiaina o taʻavale ua faʻaititia i:

  • Taimi ese le aveeseina o lauulu mai luga (e le tatau ona i ai ni puddles).
  • Vaʻavave faʻasolosolo faʻatasi ma se ie vaivai susu i totonu o se vaifofo o le vineta, lea e faaopoopo ai le susulu.
  • E tutusa foi le mea e faaaoga i le ava malosi po o le vodka (e ui o le a umi se taimi e tau ai).
  • Tausia ma le faaeteete tui. E fautuaina e aua le taulaʻi atu i mea mamafa poʻo mamafa mea mamafa ma isi mea e mafai ona mafua ai le sasa.
  • Afai e mafai, aloese mai le tuʻuina o tane vavalalata ma le malosi o le konalis - i totonu o se pitonuʻu latalata i le pitonuʻu e ono lamatia ai le leiloa.
Na matou aʻoaʻoina auala e faʻapipiʻi ai faʻamau i le va o tuila. Matou te faʻamoemoe o le a faigofie lava i le au faitau ona faʻaogaina lenei metotia, ma o le iuga o le a le gauai atu i soo se mea na faia e se tagata tomai faapitoa. Ma atonu e manuia taumafaiga uma!

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Sa i ai se manatu e solo le fagu i totonu o le pusa i le faapipii, faapipii i luga o le faʻaaogaina o le silicone - faapipii le fale atoa faatasi ai ma faʻailoga ma se lipine manino, ona tipiina lea o faʻailoga i se naifi, faʻaoga le fagu ma, pe a uma ona tuʻuina, aveese le mea faapipii.
Serega99
//www.mastergrad.com/forums/t197698-zatirka-shvov-v-plitke/?p=4161657#post4161657

Ou te faapipii pei o lenei mea: Ou te faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi ma se fagu paʻu e 4-5 mita sikuea. (pe a uma le amataga o le 30-40 minute ona pasia.), ma na o le pau ma le sipuni susu e amata ona sisi. I le taimi lava e tasi, ua maeʻa le mago (e tape ese le leaga mai le tile lava ia), ae e le alu ese mai le fagu.
DDeNN
//www.e1.ru/talk/forum/go_to_message.php?f=120&t=287798&i=287820