Fua o le gaosiga

Longan (mata tioata): E mafai ona tupu mai le maʻa i le fale?

Tagata tafafao maimoa na asiasi atu i atunuu o Asia i Sasaʻe ao latou femalagaaʻi e mafai ona sili atu i le tasi ona matauina i totonu o maketi i totonu o le lotoifale faʻapea foi i faleoloa, o loʻo tele na latou faʻatau atu. longan o se laau o le aiga Sapindov. O fua o le vao na aoina i fuifui. E foliga tutusa lava ma nati, maua se paʻu manifinifi ae mausali lea e matua faigofie lava ona mama. I totonu o le fatu o loʻo i le foliga o se ponaivi susulu, ua ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei mea papagofie o le mafuaaga lea ua faatauina mai ai fualaau aina i ni aofaiga tetele. E i ai se suamalie suamalie ma ni faʻamatalaga o musk. E toʻatele fai togalaau, faʻapea foʻi ma e alolofa laau totō fafo, latou te mafaufau pe mafai ona ola na o ia i le fale mai se lua. O le tali o le a le manino - e mafai. Ma mulimuli ane i totonu o le tusiga o le a tatou aoao ai pe faapefea ona faʻaaogaina.

Tulaga manaomia mo le totoina o mea

Tuputupu ae i totonu o se fale mautotogi o le auala aupito faigofie lea mai le ponaivi. O le mea sili ona lelei mo lenei faamoemoe e fetaui ma le ponaivi, lea na maua mai i fualaau aina suamalie. O le lauiloa o Longan o loʻo ola i aso uma, e faʻapipiʻi ai fua o na fua e mafai ona maua e le gata i se faigamalaga, ae faʻapea foi i fale tetele tetele.

Taimi sili ona lelei

A maeʻa ona 'aina fua, e tatau ona e aveeseina ma le faaeteete toega o le tino mai le maʻa, faʻamama le ponaivi i lalo o le vai tafe ma toto i le taimi e sili ona puupuu. Afai e le mafai, e tatau ona e fufulu lelei le ponaivi ma se solo, ona faʻamago lea ina ia le pala. Ma le isi, ua afifi le fatu i se solo pepa ma i lenei setete e mafai ona teuina mo le 10-12 aso.

E taua! Le maualuga o le totoina o na fatu sa totoina ina ua maeʻa le faamamaina mai le pulupulu. Afai o loʻo ivi ponaivi mo se taimi uumi, ona faasolosolo malie lea ona mago ma faʻanofo. O le a matuai faigata lava ona tupu se laau mai se fatu.

Malosiaga ma palapala mo le tuputupu ae

E fiafia tele le fale i eleele susu ma se potu susulu. O le susulu o windowsill mo le totoina o ia ituaiga o meaola o le a le aoga.

O le malosi e tatau ona filifilia loloto ma lautele ina ia mafai ai e le laau i le lumanai ona soloia ona aʻa tetele. E le gata i lea, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le alavai e faʻaaoga ai pepbles laʻitiiti poʻo le oneone. E mafai ona e faʻatau se faʻafefiloi faʻapitoa i le faleoloa o faʻamatalaga, lea e faʻamoemoe mo le totoina o laau toto, ma faʻaaogaina mo le totoina o longan.

Talu ai o lenei laau matua e leaga tele i le aveina o pepa, aua e mafai ona e faia se ituaiga "greenhouse" mai se ipu palasitika po o se fagu malamalama.

Totoina fatu

I luga o le ponaivi tulaʻi o le nofoa o loʻo i ai se vaega itiiti o le lanu malamalama. A e totoina se fatu i le palapala, e tatau ona e mautinoa o lenei vaega "vaai" i autafa. Afai e saʻo mea uma, ona oʻo lea i totonu o le 5-10 aso talu ona totoina, o le a amata ona tupu le aʻa malosi e aunoa ma se faalavelave. E mafai ona vaʻaia i luga o le eleele pe a ma le 7-13 aso. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tatali le totogo mo se masina. E tupu atoatoa ma le lavalava. O nisi fugalaau faifeau e le fiafia i lenei mea matautia, aua ua latou manatu na latou totō se ponaivi e le saʻo ma e leai se totogo na aliali i luga o le eleele, ae o se tui. Ae o sea manatu e sese. Ua lava le faʻatali mo sina taimi ma o laʻau ua faia i luga o le ala.

E taua! Le faʻafaigofieina ma le faʻavaveina o le faagasologa o le totogo ae mafai ona faʻaaogaina se auala faigofie. E tatau ona muamua aʻo leʻi tapunuina le maa e suʻe ai lona atigi faʻamau pepa poʻo le fasia ma le faʻaeteete i se naifi.
O le togafitia mulimuli ane o lenei laau o le vaomatua e toetoe lava a ese mai le tausiga masani mo laau toto e ola aʻe mai le maʻa.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

O tulaga lelei mo le totoina o lenei fua, lea e taua foi o le "mata o le taraka", o faailoga o le vevela i totonu o le 22-25 ° C. Aua nei faatagaina le vevela i lalo ifo o lenei tulaga. Afai e mālū le potu, e fautuaina le tuʻuina o se mea mafanafana e faʻapitoa mo lenei mea i lalo o se atigipusa ma se nofoa.

O le fale tifaga fiafia i le eleele susu ma faapena foi malamalama lelei. O le mea lea, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma ma faʻasalaina i se fagu moli vai mama i le vevela o le potu. E taua tele foʻi le aloese mai faʻataʻitaʻiga, e pei ona le mafai e le toʻatasi ona faʻafefe ia i latou. A oʻo ina amata le faʻaitiitia o le ao, e tatau ona tuʻuina atu i le laau faʻamalama faʻamalosi faaopoopo.

Saili po o le a le mea e fiafia i ai laau vevela e totoina ai fugalaau fugalaau fou: Cordilin, Feijoa, Nepentes, Jacaranda (violet), Aglaonema, Clerodendrum, Alokaziya, Aechmea striped, Guzmania ma Monstera.

Tuutuuga ma le tausia o pepe

Ua manatu Longan e le lelei le tausiga o se laau. E le manaʻomia ai se malamalamaʻaga faʻapitoa poʻo ni tomai mai lē e ona. Ae o le tausisia o tulaga masani o le moli, o le vevela faifaipea, ma le masani lelei o le palapala matua talafeagai:

  • Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. O le iuga aupito sili ona leaga o se uiga le faaaloalo i le laau o le pau lea o ona laʻau, o le sili ona leaga - o le oti o le laau. O le tele o le susu e le mafai ona afaina ai o ia, o lea aua e te fefe e sasaa le laau.
  • O le nofoaga o loʻo i ai le tane e iai nofoa e tatau ona malamalama lelei. Afai e le lava le malamalama, ona leai lea o fualaau aina i luga o lala o le laau.
  • O le fafagaina e le aunoa o le a fesoasoani foi e tuputupu ae i le taimi nei, auā o lenei mea e sili ona tali lelei i fomaʻi. O mea uma e lua o meaola ma minerale e lelei le lelei.
  • O le taumalulu o se taimi malolo mo lenei laau. E "moe", saunia ma aoina le malosi mo le tolu masina mo le fuaina. I lenei itu, i le faaiuga o le tautoulu, e tatau ona faaitiitia le tele o taimi ma le tele o le faʻavaivai. E mafai foi ona faaitiitia le taamilosaga o le vevela i le 14-16 ° C i luga o le zero. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tumau le faʻamalosia.
E te iloa? O fua o le Longanan i le fou fou e 83% vai. E aofia ai foi le tele o gaʻo, gaʻo ma fiber. O fua fou e seleseleina e 60 kcal mo le 100 g, ma afai e mamago fua, o lenei faatusa e oʻo i le 286 kcal.
E taua! I lona natura natura, e mate le laau i le vevela i lalo -2 ° C. O lea la, i le tautoulu ma le taumalulu, e tatau ona vavaeeseina atoa soʻo se vaalele i totonu o le potu o loʻo nofo ai.

Picks

O le a le manaomia e le laau se vili, afai e totō muamua i totonu o pusa lapoa, o ponaivi taʻitasi e ese mai le isi. Afai mo nisi mafuaʻaga e i ai se manaʻoga mo se pikiina, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tele ni ponaivi na totoina i totonu o le ipu e tasi ma ua totogo uma, ona mafai lea ona faia lenei faiga e pei ona taua i lalo:

  • Muamua lava, e tatau ona faʻaleleia le eleele ina ia mafai ona faamaluluina ma faigofie ai ona maua laau.
  • A o galu le susu, e mafai ona e faia le sauniuniga o pusa fou mo le taimi nei. E tatau ona ave ni ipu tetele ina ia lava le avanoa mo le faʻavaeina o le aʻa o se laau ua sola ese. I totonu o nei koneteina e tatau ona e tuʻuina eleele ua uma ona faʻafefiloi ma le faʻatau tuʻuina mo le totoina o laau toto. E tatau foi ona faʻamamaina le eleele i le vevela o le potu.
  • Ona e matua faʻaeteete lava lea e te aveeseina laau mai le fagu tuai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se vaitusi faʻapitoa mo le pikiina, pe afai ei ai. E taua tele le aua le faʻaleagaina le uʻu vaivai.
  • E le tatau ona faapuupuu ni nai aʻa. Ona o lenei mea, o le a totoina ai e le laau se pakiaka afu. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tuu i lalo le laau i totonu o le vaieli i totonu o se fagu fou ma ufiufi lelei ile palapala.
  • I le faaiuga o manuga uma o loʻo taua i luga, e tatau ai ona faʻaleleia le toto fou o totogo ma totoina i se nofoaga lelei. I nai aso muamua e taua tele le puipuia o le lumanaʻi o le laau mai le la susulu.

E te iloa? I lona natura natura, o le laau Longan e mafai ona ola e oo i le 12 mita. I le taimi lava e tasi, o le lautele e mafai ona sili atu - e tusa ma le 14 m. E faʻaaogaina e Vietnamese lenei laau e avea ma mea e faʻamafanafana ai o latou fale. E manaia le le faʻaaogaina o lālā mo ia faʻamoemoe, ae o le aʻa ma fatu o le laau.

Isi tausiga

I le taimi muamua, e tupu vave le laau. Ae ina ua mavae le 2-3 vaiaso o lenei faagasologa ua matauina le tuai. O lenei tulaga e le tatau ona faʻalavelave ai lē e ona, e pei o le nofo toʻatasi i le fale e tupu malie. E manaomia e le laau se aso malamalama umi, e sili atu i le 12-itula le tasi. O lea pe a le lava le malamalama o le la, e tatau ona e totogiina mo le faʻapipiina o moli. O le eleele e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, ma o le laʻau e tatau ona sosolo i le vai.

I lalo o tuutuuga o le tuputupu ae i totonu, e mafai lava ona aʻafia i meaola faalafua. Na te faʻaogaina i le paʻu o le paʻu, o le apogaleveleve, ma le pala. O lea latou te le afaina ai lenei mea matautia, e tatau ona e siakiina e le aunoa le laau, ma taulai faapitoa atu i laulaau. Afai e matauina soʻo se tagata afaina, o le a manaʻomia ona e faʻaaoga sauniuniga talafeagai.

E taua! I le avea ai o se puipuiga mai le faaleagaina o meaola, e tatau ona e fufuluina pea le laau i le vai mafanafana. O le fai soo o sea faiga o le a laveaʻi ai Longan mai le faʻaleagaina o se apogaleveleve.

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona faia le teuteuina o le tagata nofo toatasi ina ia mafai ai ona avatu i le laau se foliga matagofie ma matagofie. O le laau e faʻafefeina lelei ia manipulations.

A oʻo mai fua

O uluai ovaries e mafai ona vaaia i luga o le taimi e leai muamua nai lo le 4 tausaga o lona tuputupu ae. O nisi taimi e mafai ona fausia le ovary i le 5-7 tausaga o le ola o le laau.

Faitau e uiga i mea e maua ai caloric, faʻasologa o vailaʻau, penefiti ma mea leaga o fualaau aina.

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e faʻafiafiaina i le matagofie o lenei meaola, faʻapea foʻi ma le faʻatusatusaina o le le faʻamaualuga ile tausiga. E le mafai foi ona toe manatuaina mea taua o le aoga o fua o le taimi nei, lea e mauoa i vitamini, e aofia ai le magnesium, potassium, iron, phosphorus, ma riboflavine, lea e maua ai le malosi o le tino ma fesoasoani ai e tauivi ma faafitauli.

O fua e fua i luga o le potu tuʻufua, aveese le vaivaiga ma le vaivai, o le a maua ai le malosi ma faateleina ai le malosi atoa. E le gata i lea, e ese le manaia o le malamalama o mea uma na totoina e le lima. O lea la, taumafai e tupu lenei fua matagofie i luga o lau windowsill o se mea tatau, aua o le a sili atu le tele o taumafaiga i le tele o taimi.