Laʻau

E faʻapefea ona totoina totō tomato i totonu o le taulaga: o le poto masani o fomaʻi ma fautuaga mo tagata amata

I le toetoe lava o itulagi uma o lo tatou atunuu, ua totogo tamato i laau toto. O nisi o tagata nonofo i le tau vevela latou te faia lenei mea i totonu o se kiona, i le itu i matu o itulagi lauusiusi malulu e talafeagai foi, ae tele lava i le tautotogo o le tautotogo o fale o fale e ufiufi i pusa ma ipu. Pe a faatusatusa i nisi mea totō, o le totoina o togatogo pepe e faigofie tele, o lea e taumafai ai faifaatoaga latou te faia.

Totoina fatu mo fatu

E manaʻomia tele le taimi mai le lūlūina o fatu i le seleseleina o tamato, o le totoina saʻo o fatu i totonu o le togalaau e mafai naʻo totonu o le itu i saute. I le Teritori o Krasnodar, e le o manaʻomia ni laʻau, o loʻo ola i latou iina pe afai e te manaʻo e vave maua fua. I le vaeluagalemu e le mafai ona e faia e aunoa ma ni togalaau, ae, o le mea e lelei ai, o tulaga o se fale nofofale i le vevela e lelei mo le tuputupu ae.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona saunia mea uma mo le lūlūina o fatu mo laau toto: ua latou maua a latou oloa taua po o le faatauina mai o ni fatu fou, ua saunia ni pusa poʻo ni pusa paʻu faʻatau, vaega faʻapitoa o le faʻafefiloi o le palapala poʻo le eleele ua saunia mo le totoina o fatu i le faleoloa.

Aso o le totoina o tamato mo fatu

O le taimi o le lūlūina o fatu i le fale e faʻalagolago lava i le tele o tamato ma le mea e tatau ona tupu atili ai: i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo le avanoa tatala. Afai e vave totoina fatu (i le amataga o le tautotogo), atonu e foliga mai o le togavao ua uma ona tupu, ma o le auala o loo malulu lava. O le mea lea, e le tatau ona e faanatinati ma lenei mea na tutupu, o tamato ua totoina mulimuli ane nai lo le eggplantal ma le pepa.

O le fuafuaina o le taimi o le lūlūina o fatu e mulimuli mai i le mea moni e faapea, i le taimi o le fatu, e tatau ona faʻaalu ni tamato pe a ma le lua masina, ma e mafai ona totoina i totonu o le togalaau e aunoa ma se fale pe a maeʻa ona faʻasalaga le malulu. O le mea moni, e tupu mai i le tele o fulufulu i mātū o loʻo i ai i le masina o Iuni, ae o le tele lava i le ogatotonu o loʻo i ai poʻo le tutusa o le siosiomaga, e mafai ona totō laau i le faaiuga o Me. O le mea lea, o le taimi mo le lūlūina o fatu mo fatu laau e pau i le afa lona lua o Mati. Mo le totoina o le lanu meamata, e mafai ona e lūlū fatu i nai vaiaso na muamua atu.

Ae o le ituaiga, e pei o se tulafono, o ituaiga vao tuai na muamua toto muamua, muamua o mea mulimuli ia. O nisi o meaʻai i le lua masina i totonu o ipu e pulea ai e le gata ina fuga, ae ia tuʻuina foi ni fua, ma ua matua le manaia. O le mea lea, o uluaʻi fuamato matutua e mafai ona toto i le amataga o Aperila.

Filifiliga ma sauniuniga o palapala ma le gafatia

O le mea masani, o fatu tumato e muamua luluina i totonu o soʻo se atigipusa po o se atigipusa, ona totōina lea o fualaau i ni ipu eseese pe naʻo totonu o se atigipusa tele. E faʻalagolago lava i mea e fiafia ai le tagata fai togalaau, o le numera o vao ua tupu ma le maua o avanoa avanoa i totonu o le fale.

Mo le taimi muamua, mai le lūlūina o fatu e totoina, e leai se isi mea e sili atu ona talafeagai nai lo pusa pepa na faia mai le sua poo le susu ma le gafatia e tasi i le lua lita. Oti ese se tasi o itu tetele, faia ni pu i le isi itu mo le alavai - ma ua maeʻa. O le voluma e talafeagai mo le luluina o fatu o 1-2 ituaiga, ma mo le lua vaiaso o le malosi o lenei kata pepa ua lava.

Mo se paluga, e lelei, e tatau ona faʻatau mai ni fafie laʻititi. Ae latou te faia ni avanoa se tele, ma latou te maua se tupe. O le mea lea, e aoina e tagata e puleaina fualaau ituaiga uma o ipu mai kulimi suamalie, cheese cheese, etc. Mo le tele o ituaiga o tamato, o le maualuga o le 300-500 ml e lava, aemaise lava le lapoa - e oo atu i le lita. Ia, afai e itiiti se avanoa i totonu o le fale, matou te ave ni atigipusa laupapa o le laʻau talafeagai ma totō laau totō i lenei fale talimalo. Naʻo pusa e le tatau ona laʻititi: o le maualuga e tatau ona itiiti ifo i le 8 cm.

O fualaau Tomato e mafai ona tutupu i le toetoe lava o soo se palapala, pe a na o le fua ma e le afaina. E mafai ona e faʻatau se paluga o paluga eleele ile faleoloa: faʻavaomalo pe patino mo tamato. Ae mo le tupuina o se fuainumera tele o fualaau e itiiti lona tau. Faatasi ai ma le tuufaatasia e le tagata lava ia o le paluga, o le mea sili ona lelei o le peat, humus ma eleele suauu (tutusa tutusa). Afai o loʻo misi se mea, tatou te faʻaaogaina mea o loʻo lata mai, ae o le eleele faʻapitoa e tatau ona mama, susu ma manava.

O le auala sili ona faigofie nai lo le leai o se eleele masani ma le oneone (2: 1), ae o lea ituaiga o paluga e tatau ona faʻamaʻaina ma le itiiti ifo o le palu, ma ia lelei le faapalaga poo le humus.

Soʻo se eleele e tatau ona faʻapalapala. O le fufuluina i totonu ole ogaumu e le lelei tele mo le tino, o le mea sili ona faigofie o le sasaa lea o le paluga ma se vai mafanafana mafanafana o le potassium. Faia lenei mea i ni nai aso ao lei luluina fatu.

Fatuina sauniuniga

O le saunia o fatu mo le luluina e fuafua i lo latou tupuaga. Mo le tele o mea totō, totoina fatu (F1) e sili atu ona aoga.

I loʻu manatu lotomaualalo, e le masani ona faʻapipiʻi lenei pou i tamato. O le mea moni, o loʻo i ai ni kulupu e maualuga atu le gaosia ma gauaʻi atu i fua maualuga atu. Ae e tele naua ituaiga o meaola e tatau ona tatou faia, tatou te le o taumafai e faʻafeiloai atu ia i latou. O le mea moni, mai figota varietal, e faigofie ona e tago i fatu ma e masani lava ona i ai i lau lava, tofotofoina.

Afai e faatauina fatu i le faleoloa, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga. Masalo ua latou saunia mo le lulu. O tekinolosi faʻaonaponei faʻaonaponei e tau atu i le fuga o le fatu i se taimi umi, ae sili atu ona malosi le ola o laau. O le faia o se sauniuniga tutoʻatasi o ia fatu, e mafai ona e faʻaleagaina mea uma na faia e le kamupanī faʻatasi ma i latou ao leʻi faʻatau. O ia fatu e mafai ona vave lulu, mago. Lelei, poʻo le maualuga - faʻafefiloi.

E tatau ona e saunia lau fatu mo le luluina. E mafai ona faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina o le kulupu ma le teena o fatu. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se vailaau malosi ma le paauli o le potassium i le taimi atoa. A maeʻa, ia mautinoa o loʻo faʻasalalau tioata uma. O fatu e teuina i totonu o se fagu e iai se vaifofo mo le 20-25 minute, ae a maeʻa le lima minute ma le malosi tele, o le a malemo le fatu sili ona lelei, ma a uma le lima o mea na o mea e le aoga e toto ai i luga. Atonu o le a latou totogo, ae o laau toto o le a sili atu le vaivai nai lo le malologa.

E iai se vaifofo malosi ole gaʻo (agavale) e manaʻomia mo le afifiina o fatu; se vaifofo vaivai (saʻo) mo le faʻaleagaina o eleele

O fatu ua totoina e faʻamaʻaina e ala i se vailaʻau, fufuluina lelei i le vai mamā ma tuʻu i totonu o se mea susu. A maeʻa ona latou faʻamafanafana mo ni nai aso, tuʻu i totonu o lenei laupepa i totonu o se ipu laiti (sili atu, pe a iai, se ipu Petri), ufiufi ma se tapuni ma tuʻu i le pusaaisa. O le faʻamaʻalosi e aofia ai le vevelaina o fatu mai le pusaaisa i fafo ma le tele o le 8-12 itula mo aso e tolu. A maeʻa lena, ua saunia fatu mo le luluina.

O le mea moni, o nisi fai togalaau e faʻaaoga togafitiga o fatu faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae (Epin-extra, honey, aloe juice, etc.), ae e foliga mai e le talafeagai mo tamato (ae, mo se faʻataʻitaʻiga, mo eggplants, lea e sili atu ona faʻamalosi, e tatau ona e faia ) Mata e le mafai ona gaosia au fatu uma? Ioe, e mafai, ae naʻo pe afai e le afaina le vao i le taimi muamua ma afai ei ai se faʻamautinoaga o le a le pa'ū i lalo ogaoga o laau i le lumanaʻi.

Auala e totoina ai tamato mo fatu

E i ai aganuu e le manaomia ai le teuina; o loʻo i ai mea e le taliaina. Mo tamato, e aoga, o le mea lea e le tatau ona totoina vave ai fatu i ipu eseese. Mo le lūlūina, ave se atigipusa laʻititi po o se atigipusa ma sasaa le eleele ua saunia ma se laulau 5-6 cm, faʻavasegaina ma sina mea faʻapitoa. Afai tatou te totoina ni ituaiga eseese i totonu o se pusa e tasi, i soo se auala tatou te vaevaeina pe na o le sainia o fua. O le malologa e faigofie.

  1. Matou te faailogaina ma soʻo se mea talafeagai mea totino laiti ile loloto 1-1.5 cm i mamao o le 4-5 cm mai le tasi.

    E le mafai ona faia ni togavao e le loloto

  2. Matou te tuʻuina atu fatu na saunia i mamao o le 2.5-3 cm mai le tasi.

    O fatu Tomato e le laʻititi tele, e mafai ona faatulagaina i lea taimi ma lea taimi

  3. Faʻasusu fatu i le eleele, i luga, pe a fai e leʻi liusua le kiona, tuʻu i se laulau 3-4 cm. Afai e le mafai ona e mauaina, faʻaleleia ma le faaeteete mea totō, faʻamafu le eleele. I le leai o se kiona (ma e aoga tele mo fatuga o le lumanaʻi!) E mafai ona e faʻafeinuina e tusa lava pe leʻi tuʻuina fatu, i tafatafa o moa.

    Snow mo fatu o le vai sili ona lelei

  4. Matou te ufiufi le atigi pusa i tioata po o ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana, o le vevela sili ona lelei e 23-25 e uiga iI. Aʻo le i amataina, e manaʻomia le malamalama, ae le manaʻomia.

    O le ata tifaga e fatufatuina ai se aʻafiaga o le kesi.

  5. A maeʻa le 4-7 aso (faʻalagolago i le ituaiga ma le vevela), e mafai ona e faʻamoemoeina se peʻa o le "faʻaoga" tomato. Matou te lafoina le pusa i le windowsill ma se matala matala. Mo 5-6 aso i le ao, e manaʻomia le vevela o le 16-18 ° C, ma i le po e laʻititi ifo. Ona faasolosolo malie lea ona faateleina i le 18-20 ° C i le ao ma le 15-16 ° C i le po.

    O fualaau lelei e tatau ona vaʻai i le chunky e oo lava i le taimi muamua

Metotia mo le totoina o tamato mo laau

O le faʻasalaga faʻamatala i totonu o se pusa masani o se metotia masani i le totoina o totogo pepe. I totonu o le 10-12 aso o le a tatou tosoina atu ai fasi laau i ni ipu eseese po o pusa lapopoa. Ae talu ai nei, isi, o auala le faʻasalaga i le lūlūina o fatu mo vine ua avea ma masani.

Le faʻaogaina o pusa paʻu

O ato e le mafai ona faʻaaogaina e faia i le peat, oomi i foliga o ipu o ituaiga eseese ma lapoa. E masani ona togafitia le peʻa i le faʻamalolo ma mea e faʻaleleia ai le ola. O tulaga lelei o ipu o peat i luga o isi mea o loʻo taua i lalo:

  • pe a totōina i totonu o le togalaau, totoina totō ma se fagu;
  • faatasi ai ma se gaioiga faapena, o aʻa e tumau pea ona faʻaauau;
  • o le peat lea e faia ai ipu o loʻo faʻapena foi.

O Tomatoes e manaʻomia ni ipu faʻalautele. O nisi mea e le lelei ai pusa paʻu o le fafagaina lea i le suāsusu, o lea e sili ai le aua le toe tago i luga: tuʻu i totonu o se fata talafeagai ma taofi i latou seia totoina i le togalaau. I se faaopoopoga, faatasi ai ma se fetuunaiga o fetu, o aʻa o se laau se tasi e totoina i totonu o se potoa lata ane, e tatau ona mataituina lenei mea.

I totonu o fualaau mama e ola lelei tele, ae o le a latou faia ni avanoa se tele

O pusa paʻu e lelei tele mo fualaau aina e le manaʻomia ai le teu. O Tomatoes e le o se mea faapena, ae, e ui i lea, o nisi o fai togalaau e totō fatu tumato i totonu o fagu ma ola totō i latou e oo i le iuga. O le togalaau e le ese mai lena i le tulaga o se pusa.

Totoina i fualaau mama

Pepa fuamoa e lelei mo fualaau e le fiafia i le pikiina. Ae, e pei o fala oona, o nisi o tagata alolofa e faʻaaogaina pea i latou pe a totoina totō toto, aua e matua talafeagai. O laulau e faia mai le peʻa o le paʻu, lea e faʻafefiloi ai meaʻai ma faʻalauteleina mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. O le pito sili ona lelei o le laulau mo le totoina o le toto pepe o le 7 cm.

O loʻo tuʻuina nei maa i totonu o se fata ma faasolosolo malie lava i le vai. I le taimi lava e tasi, o lo latou maualuga e ola i le tele o taimi. I se tasi o pito o papa (e tatau ona e suʻeina ma tuu le laulau i le pito i luga) o loʻo i ai se faʻafitauli itiiti e tuʻu ai le fatu. A maeʻa lena, o le fatu e mama le tapunia ma toe faʻafeinu ai foi. Pusa ma mea totō i totonu o se fata e ufiufi ma teuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, faʻaopopo taimi faaopoopo vai. A maeʻa, ona aveese lea o le ufiufi. Vai vai, faʻapipiʻi vai i le pusa. E le talafeagai le fafagaina o laau ile papa.

O pusa e iai mea uma mo tipu: e te le manaʻomia foʻi ona fafaga

Faʻaaogā pepa pepa fale

E masani lava, i le taimi muamua o le totoina o fatu (e oʻo i le pikiina) latou te faia e aunoa ma se fanua, faʻaaoga pepa pepa fale e fai ma mea e fai. O se faʻataʻitaʻiga lenei o le hydroponics, ae e faigata ona aumai tomato laau toto e aunoa ma se fanua i le totoina i totonu o le togalaau. O se tasi faataitaiga o le faaaogaina o pepa e pei o le lūlūina o fatu ile pusa masani:

  1. 'Otiʻoti se palasitika tasi ma le afa lita i le afa ma tuʻu ni laulau pepa i luga o le tasi pito.
  2. Ua saunia fatu tumato i le va o ni fasipepa, 2-3 cm vaetofi.
  3. O le pepa e lūlūina i le vai, pe a uma ona afifiina le afa o le fagu i le ata.
  4. Tuu le "atigipusa" i se nofoaga mafanafana ma faatalitali mo le toto.
  5. Pe a oʻo mai pupu, latou te faʻaitiitia le vevela i le auala tutusa e pei o le tulaga o le eleele, ma a mavae ni nai aso latou te faʻaleleia.
  6. I luga o se togi, latou te le faia se mea i le fagu, ona latou faʻasese lea o le fausaga ma felafoaʻi fualaau i totonu o ipu ma eleele.

I se isi faʻatinoga, faʻaaoga le pepa o le fale i le foliga o se "selu," ma fusi i totonu o se taʻavale, na tuʻu muamua i luga o se ata vali.

I se paʻu, o ola ola ola pea seʻia oʻo i se tafe

Togalaau Tausi

I totonu o le falemaʻi, o le nofoaga sili mo tipu o le susulu malamalama, ae o fai togalaau e faia mea uma e mafai, ma o le mea lea e tatau ai ona e sau ma se mamanu mo moli faʻaopoopo: e oʻo lava i luga o se laulau i autafa o le faamalama e mafai ona pogisa.

Tulaga tuputupu ae (malamalama, vevela)

Mai i le vaʻavaʻai o le vevela, o aso muamua talu mai le germination e taua tele: afai e te tuʻuina fualaau i le vevela i luga atu o le 20 e uiga iC, i ni nai aso e mafai ona lafoina ai. Latou te vave faʻalauiloa, aemaise lava pe afai e le lava le malamalama. O le taimi o totoe mo le totoina o le toto, e tatau ona i ai le vevela i aso taitasi pe a ma le 20-22 e uiga iC (18 e talafeagai, ae 25 ua leva ona fai). E tatau ona avea ma ni tikeri laiti i le po.

Ole masina ole aso e le o faʻalauteleina, ia Mati-Aperila ua lava, ae o le moli e tatau ona susulu. O le susulu o le la i le itu i saute (i sisifo ma sasaʻe ua le lava, i le pito i matu o le mea tonu lava e laʻititi). I soo se tulaga lava, e tatau ona faatulaga ni laau toto ina ia sili atu ona tuleia i le ipu, ae e le paʻi atu. O isi ituaiga mea e toe faʻafoʻi mafaufau e fesoasoani: faʻata, meaʻai meaai, ma isi mea faapena. Ua faʻapipiʻi ia mata ile fale ina ia susulu mai le la i totonu ia i latou, ma mai ia i latou ua atagia i luga o laau.

E tatau ona malulu le moli ina ia le mu ai laulaau

Ae ui i lea, e le tatau ona faʻamalamalamaina moli uila i luga o le faamalama o le faamalama po o luga o laulau. E le manaʻomia le faʻaaogaina o moli e le faʻafefeteina mo lenei: latou te vevela foi le ea. O sili sili ona lelei o moli uila malulu o aso po o moli malamalama, o le mea sili ona lelei o le faʻapitoa o meaola mo fatu.

Faʻasa

Faatasi ai ma tulafono o le fausiaina o laau, e faigofie mea uma, ae o fai togalaau e leai ni poto e mafai ona latou solia. E le manaʻomia ni vai faʻaopopo vai! E sili atu le matataʻu i le taimi muamua ma i le tuʻufaʻatasia i le tau malulu. O le itiiti ifo o le suavai o le eleele, ma e oʻo lava i le pusa lautele, ua faʻamaonia e taʻitaʻia ai i le faʻamaʻi o fatu pepe ma le oti o le tele.

Vai vai i na o le vai mafanafana (25-30 e uiga iC) ma i le tulaga o le manino o le faʻamamaina o le palapala eleele palapala. Latou te le faia lenei mea i aso uma; o vaiinu i aso taʻitasi e ono manaʻomia i na o vaega mulimuli o le atinaʻe, pe a oʻo ina tele naua laau totō, ma e le lava le avanoa i ipu poʻo pusa.

Laʻei pito sili

Ole laei pito i luga e manaʻomia pe a aliali mai se laʻau moni, ae afai o le totoina o laau toto e masani ona tupu, e mafai ona tolopoina, aua 1-2 aso pe a maeʻa (i le laasaga o le 2 laʻau) e tatau ona suamalie tamato. O le mea lea, o le laei pito i luga e tuuina atu i le 10-12 aso pe a maeʻa. Faʻaaoga soʻo se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai minerale e tusa ai ma faatonuga mo ia. Afai o le paluga o le eleele na muaʻi lelei ona faʻafefeteina, na o le afaina o pefu laupapa e lava.

O le manaʻomia mo laei pito i luga e faalagolago i le auala e atiina ae ai laau ma le umi o le taimi o totoe aʻo lei totoina i le eleele.Afai ei ai le fefefe o le a tupu fua, o le a le tatau ona tuʻuina atu le nitrogen, ma e talafeagai le toe faia o le paluga o le paluga, e mafai ona faia 10-12 aso aʻo lei totoina. Afai o le a totoina lelei laau, e lelei tele le faʻaaoga o azofoska. O le manatu i le fafagaina e le o le afa-mita mita i le faaiuga o le tautotogo, ae ia faʻamalosia le totoina o laau.

Vitio: mai le lūlūina o fatu e totō ai totogo tōmato

Filifili

Mo fualaau o tamato, o le pikiina i lona tulaga masani e manatu e taua. O le mea moni, o tamato o le a tupu e aunoa ma lea mea, ae o le totoina o laau i totonu o se fale maoaʻe ma le faʻamalosi o le aʻa tutotonu e faʻaleleia ai le tulaga o aʻa ma faʻapogai atu ai i se malosi malosi.

O le tele o fai togalaau e filifilia pe a 2-3 aliali moni. O le mea moni, faʻamatalaga a le tagata lava ia ua faʻaalia ai e sili atu le faigofie ona fai muamua. Afai o le eleele e lelei, a maeʻa le 7-8 aso, i le tulaga lelei o le vevela, e totogo aʻa laau, ma o laulaau moni i lenei taimi o loo na o le togi. Afai e te faʻatali umi, o aʻa e mafai ona tupu tele ma o le a faigata ona malamalama pe o fea oi latou o le autu, o le a faigata ona fai se pu ina ia mafai ai ona fetaui lelei le fatuina atoa i se nofoaga fou.

O le pikiina o se tamato, o le mea moni, e sili ona lelei i isi ipu ma le malosi o le sili atu ma le 300 ml, ae mafai lava ona tupu pe a tupu 10-20 vao. Tatou te le totoina le itiiti ifo i le 150; o le tuʻuina o le tele o tioata i totonu o se falemautotogi e le talafeagai. O le mea lea, pe a uma se paluga, e ola ia laau toto i totonu o se fale - fale tetele laupapa. Matou te faia i le tele o le faamalama. Ma o le tamato e masani ona masani ai le totōina o le togalaau ma ni mea leaga i aʻa, o lea e leai se mea e popole ai i le toliina o fatu mai le pusa.

I ni nai itula ao le i pikiina, e tatau ona faasusuina le suavai. Latou te eliina fualaau ma se meataalo meataalo pe faatasi ai ma le fesoasoani o se vavae, se sipuni - soo se mea oi ai. E faigofie le faia o se pu i le tele o le eliina fatu i se nofoaga fou ma se penitala tuai (pe a uma, e pei o le pito i luga, o se filifili!). Toto le aʻa tutotonu ina ia faigofie ona fetaui i se nofoaga fou. O nisi taimi e tatau ona e loimata e oo lava i le afa, ae leai. O le toe totoina o laau e tanumia ina ia tumau pea laulaʻau ole 5-10 mm mai le palapala palapala. O fualaau e totoina i totonu o se atigipusa masani e tusa ai ma le polokalame e le sili atu le mamafa nai lo le 10 x 7 cm.

Pikivka - o se lesona i teuteuga

Aomi lemu le aʻa i ou tamatamailima, sasaa meaʻai i le vai mafana ma faamama mo le 2-3 aso i se vaega o le paolo i le vevela o le potu. O laau toto ua aʻafia i se nofoaga fou pe a uma lena o le a vave ona faaauau lo latou tuputupu ae. Ua i ai nei i le aso lona lua o le a iloa ai pe faapefea ona tosina atu i le malamalama: o lona uiga o mea uma lava ua faatulagaina lelei. Mai lea taimi i lea taimi, o pusa na liliu i le tasi itu po o le isi agai i le la, o lea e tuputupu ae ai fatu.

Faʻamaʻa

Lua vaiaso ao le i totoina i le togalaau, o toleniga ua aʻoaʻoina i le ea fou. Muamua latou te tatalaina pupuni, ona latou ave lea i fafo i le faapaologa. Ioe, o le vevela e le tatau ona laʻititi ifo i le 10-12 e uiga iC, ma o le taimi e savali ai e tatau ona faʻateleina le alualu i luma: mai le 20 minute i le aso atoa. E le gata i lea, i le taimi nei, o tamato ua aʻoaʻoina i le le lava o le susu, faʻaititia ai le tele o le fafaga. Afai i le taimi lava e tasi e paʻu ai laulaau, e lelei: e tatau ona e iloa le fua, e le o le aumaia o laau i le oti.

Vitio: fesoasoani mo le totoina o fuamato tumato

O faʻamaʻi ma faʻaleagaga o fualaau i le fale

Afai e siakiina lelei ia laau toto, ma o fatu ma palapala ua faʻamamaʻaina, o faʻamaʻi i le fale e seasea lava: o mafuaaga o faʻamaʻi o fualaau aina e tatau ona sailia ia latou taga. O nisi o faamaʻi e lelei ona togafitia, o isi e afaina.

  • O le vae uliuli o se faʻamaʻi matautia, o le mafuaʻaga e tele lava ina faʻaleleia ai le eleele, fafaga i le vai malulu ma le totō o le toto. O le anufe e afaina ai laau e latalata i le palapala, o le a faʻapogisaina ai le meaʻai, vevela i fafo, ua mate le laau. E le mafai ona laveaʻi faʻataʻitaʻiga o maʻi. E tatau ona aveeseina, o le eleele e faʻafefeteina ma le palukala ma tuʻuina i le oneone matutu. Ae sili ona lelei i le gaosiga o ola ai laau i le taimi lava lea i eleele mama.

    O le vae uliuli o se maʻi tuga

  • Septoria (lanu paʻepaʻe) o se mea malie e ufiufi ai laulaʻau ma ni mea lanu susulu lea e liu enaena i le taimi. O faʻamaʻi i le amataga o togafitiga e togafitia e ala i le pulupuluina o laau toto ma le fungicides (mixes Bordeaux, Ridomil Gold).

    O togafitiga a Septoria e na o le amataga lava e fai

  • Fusarium wilting o se mea malie e afaina ai aʻa o laau totő e faʻapogisaina, mamae ma leiloloa ai o latou aʻa. Lafoaʻi malamalama, paʻu ma pa'ū. Ua aveeseina ia laau ua leiloloa, ma ua felafolafoai tagata tuaoi ma Trichodermin poo Fitosporin-M.

    Faatasi ai ma le Fusarium seedlings, e mafai ona e laveaiina na oi latou e leʻi amata ona mou.

  • O le Mosaic o tamato o se faamaʻi viral, e faʻaalia i se uiga le lelei i le lanu o laulaau. Lanu eseese o lanu ma soo se foliga e aliali mai i luga. I le aluga o taimi, o le laʻau ua magoto ma ua mate. O laau afaina e tatau ona aveeseina, o le mea na totoe na sosolo i le 3% urea.

    O foliga o Mose e le afaina, ae o lenei maʻi e matua matautia lava

  • O le paʻu o le Brown e foliga mai i ni fasi lanu samasama i luga o laulaau, e le o toe mamao ona mate le lau. I uluaʻi laʻasaga, e mafai ona faʻamalolo le maʻi i ni vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e pei o le Hom ma Bordeaux.

    Afai e maua le lanu enaena i le taimi, e mafai ona faʻaolaina laau toto

O meaʻai i totonu o le fale o le taulaga e toetoe lava a leai se mea e tatau ona ave pe ana le tumau i le eleele, o lea o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e seasea ona osofaia. O faʻamaʻi sili ona lauiloa i fualaau o le tamato o mea nei.

  • Thrips o iniseti laʻititi lava ia e vave faʻavave ma suʻeina sua suamalie. O le puipuia o le totoina o laau ma le kuka i le kalakeke, puleaina o manu - Actellik poo Fitoverm sauniuniga.

    O le gaioiga o taga e pei o ni sisi

  • Aphids - o ona pito i luga o le eleele, ina ia mafai ona toe aumai i le fale. E masani lava o le aphid o loʻo i luga ifo o le laulaau, ma vave faʻapenaina laulaʻau i ni mea ola. Feteenai - o fualaau lava ia e tasi e pei o vailaau.

    Aphids i luga o tamato e foliga tutusa ma isi laau

O isi faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai vao i totonu o le togalaau (paʻepaʻe, ufiufi, felafoaʻi, togalaau vao, ma isi) e le maua i le fale i luga o fualaau.

O ni faafitauli ono tutupu pe a tutupu fatu

O le totoina o tamato totogo i totonu o se fale e sili atu ona faigofie nai lo le pepa po o le tipu. Ae o se fai togafiti poto e mafai ona taoto i le faatalitali mo le toilalo.

O le faafitauli muamua i le totoina o laau o loʻo faatalitali mo le talimalo i le aso muamua lava pe a uma le germination. Afai e te le vave faʻaitiitia le vevela ma faʻalauteleina le faʻamalamalamaina, vave vave ona tupu mai. Afai e mafai ona e puʻe, o le submucosal knee mo ni nai aso e leʻi umi atu i le 3-4 cm le umi, e mafai ona e faʻaopopo le eleele ma faʻaleleia le vevela ma le malamalama. A le o lena, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi.

O se tulaga e mafai ona tupu pe a faʻafuaseʻi ona paʻu i lalo laau totō. E tele taimi e tupu ai lenei mea mai le lūlūina o vaomatua. Faanatinatinatiina le manaʻomia e faʻataʻapeʻapeina, tuʻuina le malosi. E sili atu le aua nei toso ese laau, ae tipi ese ma seleulu i luga o le eleele. O le isi mafuaaga - o le vae uliuli - o loʻo talanoaina i luga.

Afai e foliga malosi le totō, ae le ola, e ono malulu lava. O lenei tulaga e le o se mea leaga: i le malulu o laau e na o le malosi lava, ae e le tatau ona e faatuai ai le vevela o tulaga vevela mo le silia ma le vaiaso. Afai e lelei mea uma ma le vevela, atonu e le lava le meaʻai, e tatau ona fafaga vave vave.

O laulaau samasama o se masani masani. E masani ona tupu lenei mea ona o le le lava o le malamalama po o le vevela. O nei mea e lua e faigofie ona faʻaleleia, ae afai e le fesoasoani, e mafai ona e suʻeina le totoina o tamato i totonu o koneteina lapoa ma eleele mama ma lelei.

E tupu i le totonugalemu o le soifua manuia atoatoa, o le a amata ona mamae ma amata ai ona fano le amata o laau. O mafuaaga e matua fesuisuiaʻi ma e faigata ona vavalo. E le gata o faafitauli i le le lava po o le tele o susu, ae oʻo lava i le soona inu i le faʻamalolo. Afai e maua se faafitauli, e mafai ona foia, ma e mafai ona faasaoina se vaega o laau.

O le tuputupu ae o togatogo totogo e maua i soʻo se tagata nofo mafanafana o loʻo i ai tomai faʻapitoa i le galue ai ma laau totõ, taimi avanoa ma se nofoaga mo le faatulagaina o pusa i totonu o le potu. O le mea lea, o le tele o fai togalaau e totōina laʻau lava ia, aua o le taimi lava lea e te iloa tonu ai le mea na e totoina ma le mea o le ae maua. E le manaʻomia le faʻalagolago i tagata faʻatau i le maketi, ae e tatau ona faia lau lava galuega.