Faatoaga faatoaga

O le a le mea e fai pe afai e le maua e tagata fafie le mamafa: mafuaaga ma fofo

O le mafuaʻaga autu o mea o loʻo faʻaaogaina i le mea e faʻaaogaina ai le fale, o le mauaina lea o se mamafa i le vave e mafai ai. Aʻo leʻi fasia (45-55 aso pe sili atu) e tatau i le manulele ona mamafa e oo i le 3-5 kilokalama. Afai e oʻo mai i le taimi nei, e le ausia e le numera pulupulu le faʻailoga e manaʻomia, e tatau ona suʻesuʻeina mafuaʻaga mo le gau o le mamafa. O aso nei o le a tatou tilotilo i mea taua e aafia ai musika i totonu o moa vao, faapea foi ma auala e foia ma puipuia ai lenei faafitauli.

Mafuaʻaga e mafua ai

E faʻaigoa moa le moa, ma e fiafia tele i mea e aofia ai, latou te vave tali atu i soʻo se suiga o tulaga. O le mea lea, e tele mafuaʻaga mo le mativa vaivai. O lea la, o mea sese, mea e taofia ai, faʻamaʻi - o nei mea uma o loʻo i ai se aʻafiaga i le faateleina o le mamafa o le ola.

E te iloa? O le igoa o tagata faʻatau mai le gagana Gagana Peretania e faʻafefe, o lona uiga, "fry on a fire fire."

Tulaga o le vevela

E matua nofouta lava le aufaalela i le vevela. O le solia o tulaga o le vevela o le mea o loʻo i totonu o tagata faʻamaʻi e taʻitaʻia ai leaga le puipuia o manulele, faʻapea foʻi ma le tele o le malosi o le taumafataga mo le faʻavevelaina o le tino, ae le o le mamafa. O le mea lea, o le maualalo o le vevela, faapea foi ma faʻafefe faʻafuaseʻi, e le taliaina.

Tele vaega mo le savali

E ui lava mo le tele o ituaiga o moa o se fanua vasa mo le savali o se mea e manaʻomia muamua mo le tausiga, e mafai ona taʻua tagata e faʻapitoa. I totonu o se vateatea e mafai ona latou gaoioi saoloto ma saoloto, o loʻo i ai le tele o calories. O le mea lea, e faʻasaina le tuʻuina atu o moa lapisi i avanoa tetele.

Faitau foi e uiga i mea lelei ma le lelei o le teu o moa i totonu o potu, ma faia ni pulou i ou lava lima.

Faʻafitauli i le taumafa

Meaʻai le paleni ma leai se popo - O le isi mea e sili ona taatele o le maualalo o le mamafa o meaʻai i moa. I le faʻamuamua, ma le maualalo o le tupe maua, o le mea muamua e tatau ona faia e tagata e ona le fale o le toe iloilo lea o le meaai a manufelelei. Atonu e iai ni faafitauli i le taumafataga:

  • o manufelelei atonu e le lava a latou meaai i le fafagaina ma ia fiaai;
  • o le fuainumera o fafagaina e ono le tutusa ma tausaga e manaʻomia ai moa;
  • o le taumafa atonu e matitiva, le paleni, le lava pe sili atu foi ituaiga o meaʻai eseese;
  • i totonu o se manulele, o le fia 'ai atonu e faʻaitiitia pe vavae ese atoa ona o se mea e mafua mai le faʻafeiloaʻi mai le tasi fafaga i le isi;
  • vai pulapula atonu e leai se vai inu mama mo se meaʻai masani.

Aoao atili e uiga i le fafagaina o meaai: PC-5 ma le PC-6 fafaga, meaʻai faaopoopo, ma le gaosiga o fafaga ma tagata inu.

E masani foi ona masani ona maua e le ituaiga o meaola suamalie le mamafa mai le le lava o le popo i le taumafataga. Afai e fafagaina e tagata e fafaga ia moa, e faʻapitoa ona saunia le mash, o le mamafa o le mamafa o se mea e tupu soo. I mea uma, i le fale e matua faigata tele le faia o se meaʻai ma i le sao tatau e pikiina uma minerale ma vailaʻau ma isi meaʻai e talafeagai mo manufelelei.

Vitio: faʻaleagaina ona o le le lelei o meaai

Faiga faʻapolopolo faʻapitoa

E vaevaeina moa pepe i ni vaega se lua: e maualuga le maualuga o le mauaina o maso maso ma i le maualalo o le saoasaoa. I le mataupu mulimuli, o manu felelei e sili atu le mamafa i le umi. Afai e te le o gauai atu i lenei taimi pe a filifilia se ituaiga, atonu o le ae le maofa i le foliga o se maso maso maso. Ia mautinoa e fesili atu i le au faifaʻatoʻaga se uiga o le ituaiga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i uiga ma le anotusi o cross cross cross ROSS-308, ROSS-708, Cobb-700.

Faʻamatalaga faʻaogalua

O tagata e faʻafeiloaʻi e matua maaleale lava i le fafaga, aemaise o moa fou faatoa fananau mai. Meaʻai mo i latou e tatau ona sili ona lelei ma fou. O le mativa, le talafeagai, meaai tuai (fesuisuiai pe gaosia) e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻaleaga, faʻaitiitia pe faʻalauteleina le eletise ma le dyspepsia. Pe a oʻo mai le dyspepsia o se soliga o le gaʻoina o le manava, o loʻo i ai le vaivai, tiga.

I le taimi lava e tasi e mafai e le manulele ona teena meaʻai, e le fiafia, le toaga. O se tasi o faailo o le dyspepsia o se tulaga le talafeagai. Afai e te vaʻaia se ituaiga o faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lou faia vave. I lenei tulaga, o le acid ascorbic, glucose, o se vaifofo o le paseka e masani ona fesoasoani lelei. O le faafitauli lona lua o le afaina o le helminth. O le tele o taimi e masani ai: capillaria, ascariasis, prostagonidosis. E matautia tele le tuʻuina atu o vailaʻau faʻamaʻi i moa na oi latou lava e aunoa ma se faʻamatalaga mautinoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ai ona suʻeina feeseeseaʻiga ma auala o le tele o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga eseese e fuafua ai le ituaiga parasite ma filifili fualaau talafeagai.

E taua! Faʻamaonia o le alofa e na o le (!) E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega i le suʻesuʻega.

A maeʻa togafitiga o le anthelminthic, e tatau ona faʻamalieina le 3-day farantine i moa, ma o mea uma e faʻaaoga i le taimi lenei e tatau ona susunuina.

Fofoina ma le Puipuia o Faafitauli

Afai o le mafuaʻaga mo le leiloa o le mamafa e le o ni uiga o le filifiliga, ona mafai lea ona faasaʻo isi mea uma. O le faʻavaeina o aiaiga o tausiga, meaʻai ma le masani o le teuina o faʻamatalaga ma se faʻamatalaga o faʻalelei uma o le tausiga o manu o le ae maua ai se mea matagofie ma fesoasoani e te aloese ai mai lenei faʻafitauli i le lumanaʻi.

Tuutuuga i le falemoa

Iloilo tulaga o le taofiga - iinei e tatau ona fetuunai le vevela, lele, fuafua le nofoaga mo manu felelei. Afai e te taofiofi i le taʻi taʻamilosaga, e tatau ona e mataʻituina le tau ma le faʻatulagaina o le mafanafana ile fale. O faʻaaliga autu i le faʻatulagaga o le moa moa:

  1. O le potu e le tatau ona avea ma vaʻa, faʻasologa.
  2. O le vevela e tatau ona i le va o le 20-22 ° C mo tagata matutua. E teuina moa pepe fou i le 30 ° C, ma a maeʻa le matua o le tasi le vaiaso, ona faʻaititia le vevela i le 2-3 ° C i vaiaso uma. O le fua o le vevela mo tagata taʻitasi ma sili atu tagata faʻamalosi matutua e tutusa. I le taumalulu, e tatau ona vevela ma gaʻo le fale. O moli uila e mafai ona faʻaaoga e faatumauina ai le vevela.
  3. E tatau ona lelei le fale, talu ai e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi ma manava faʻamaʻi i totonu o se potu malulu ma faʻalavelaveina foi le metabolism.
  4. Tausia le moli. E lelei, e tatau ona mumu, vaivai. Faatasi ai ma ia malamalama, o moa ua i ai le tulaga maualalo o le atuatuvale ma e itiiti le lamatiaga o le mailei. O le uumi o le aso e tatau ona iai i le va o le 14-17 itula.
  5. Mo le faʻaaogaina o le telefoni feaveaʻi. O nisi taimi e tatau ona faʻasaʻoloto le manulele i le ea fou, ae i le 1 sikuea. m nofoaga mo le savali e tatau ona i ai le 20 moa poʻo le 10 moa matutua.
  6. E taua tele mo le ola maloloina o manulele e tausia pea le mama ile fale!

Saili pe faʻafeiloaʻi e tagata faʻatau fuamoa i le fale.

Faʻasaoina o meaʻai

I le isi, ia faʻamalamalama saʻo mea e te fafagaina ma faʻafefe ai manufelelei, oa mea faʻaopopo e te tuʻuina atu ia i latou. E lelei tele le tuʻuina atu i le faʻatoʻa fanafanaina se faʻailoga tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia, talu ai ua uma ona paleni i le tuufaatasiga ma o le a le tatau ona e faʻalavelave ma mafaufau i le meaʻai. Afai e le o atu moa i totonu o le ea fou ma e le maua le la, ia mautinoa e tuʻuina atu vitamini d. A faʻaaogaina mea e faʻaogaina ai fale, e tatau ona e faʻamautinoa atili ia i latou faʻasologa muamua: vitamin-mineral complexes, paleni i le tuufaatasiga o mea uma. E le gata i lea, o le taumafa o le saito e tatau ona faʻamamaina i laʻau, fualaʻau ma fua.

E te iloa? O le au faila o le 1950 ma ituaiga o nei ona po e eseese uma i foliga vaaia. O le mea lea, i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, o se moa e 2-masina le mamafa e pe tusa ma le 2 kilokalama, ma o le taimi nei ua i ai ituaiga e tusa ma le 6 kilokalama i le taimi lenei! Faʻafetai i le filifiliga o le mamafa, o le fulufulu fulufulu e 3 taimi vave ona maua ai le maso maso.

Tulafono o le fafagaina ma le fainuina

Tulafono faavae:

  1. E tatau ona maua e poula le tumau (!) Avanoa i le mama ma inu vai inu.
  2. A o fafagaina moa ma le tuputupu ae o tagata taʻitoʻatasi, e tatau ona tausisi i le maualuga fautuaina o tautua ma le numera o feedings e tusa ai ma le matua o le taulaʻau. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le vaiaso muamua o le olaga, e manaʻomia le fafagaina o le 8-taimi mo le fulufulu, mai le vaiaso lona lua - 6 taimi i le aso, tusa lava pe a uma le vaiaso 4 feedings i le aso e lava.
  3. O ituaiga eseese o fafaga tuufaatasi e mafai ona i ai se eseesega ese (ua fuafuaina e le tuufaatasiga). O manuʻa e matua nofouta lava i le suiga o meaʻai, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina le meaʻai muamua i se mea fou. E sili le faʻalavelave i mea taumafa i vaega tutusa, ma pe a maeʻa sina taimi faʻaopoopo mea faʻaititia ma le itiiti ifo mea tuai e mautinoa ai le sologa lelei o le fesuiaiga i se meaai fou.

Pauna ma le maualuga e pulea e tusa ai ma tulafono faatonutonu

Mai aso muamua o se moa vao, e tatau ona e tausia faamaumauga o le puleaina o le mamafa, faʻapea foi ma faʻamaumauga uma i luga o tuutuuga o le taofia ma le fafaga.

Faamaumauga suiga i le mamafa e tatau ona faia i vaiaso, e tatau foi ona faia faamatalaga e uiga i le suiga o le fafagaina, vevela, numera o feedings.

E taua! E le aoga le gaʻo o manulele pe a mavae le 80-90 aso. Muamua, pe a mavae lenei vaitau, e le toe tupu se mea mamafa, ma lona lua, o le lelei ma uiga o aano o manufasi e amata ona paʻu.

Tulaga masani o le mamafa o moa:

  • pepe fou - 40 g;
  • 2 vaiaso - 0.2-0.25 kilokalama;
  • 3 vaiaso - 0.8 kilo;
  • 4 vaiaso - 1.5-1.6 kilokalama;
  • 8 vaiaso - 3 kg pe sili atu.

Faʻamatalaga o faifaatoaga o faifaatoaga e uiga i le foia o le faafitauli o le tuputupu ae le lelei o le fafie

I lena taimi ou te le iloa e uiga i meaʻai e pei o le Star ma le Tuputupuʻe. o lea ou te fafagaina i latou. muamua masina amata, ona 'ai lea o se ato o le tuputupu aʻe. o le mea e leaga ai, o tupe e le mafai ai ona latou fafagaina i taimi uma ia ituaiga meaai (sili ona taugata). ae o tulaga taua lava o le taofia. Ou te tausia i latou mai aso muamua i luga o le uila ma i lalo o lamepa e atagia ai (sa faia e loʻu toalua ni tuai tuai mai pusa lapoa). ona moa ai lea o moa, mago ma mafanafana. ae sei oʻo i le 6 kilokalama fatten fafo na le manuia. o le solo sili ona tele e 4 kilokalama. I le tausaga ua tuanaʻi, i le taimi o le vevela, na ia matauina latou te le o maua le mamafa, sa tatau ona leiloa lona mamafa ma sa lelei mea uma. e foliga mai i le vevela sa tafia uma pusa.
Volodina Oksana
//fermer.ru/comment/1074006665#comment-1074006665

Ma na ou matauina foi o tagata e tafe mai e toetoe lava o le sili ona faigata o moa uma i tulaga. Ina ua sili atu le vaivai mo ni vaiaso se lua ma ua amata ona timu, na le toe ola le au faimalaga, e ui lava na latou fafagaina i latou i le auala lava lea e tasi muamua. E foliga mai na ia i latou uma le malosi e tau ai le malulu ma le manava. Ina ua faaleleia le tau, na toe amata le tuputupu ae o le au taula. Na matou maua le moa moa mai tagata na muamua, ona o le leai o se malamalama, matou te leʻi fuafuaina le tikeri o lona pala. Ma o le isi taimi o le a ou ave na o tagata e faʻaumatia pe afai o loʻo i ai se potu lelei mo i latou ...
C_E_L_E_S_T_I_A_L
//indasad.ru/forum/47-ptitsevodstvo/290-brojlery-sovety-po-vyrashchivaniyu?start=10#5498

Faʻamautinoaina o tulaga talafeagai o le tausiga o le a aloese ai mai faʻafitauli i le tulaga o le le lelei o le tau. Ae ae e te leʻi malamalama i faʻaaliga uma o le tausiga o lapisi, e mafai ona e faia ni mea sese se tele. E faʻamoemoe, o la matou tusiga na fesoasoani ia te oe e malamalama ai i mafuaaga o le paʻu o le mamafa ma aoao ai e uiga i puipuiga e tatau ona ave.