Laʻau

Grassy cinquefoil - totoina ma tausi

O lenei foliga teuteu e silia ma le 300 ituaiga. O le cinquefoil e faʻaaogaina e le au fai togalaau e teuteu ai togalaau ma fale mafanafana. Ua vaevaeina i tausaga ma tausaga. Ua maua e le laau le lauiloa ona o lona le mautonu ile tausiga.

Faamatalaga o Potential

Perennial cinquefoil o se laau toto. O le maualuga o le vao e eseese mai le 10 i le 30 cm. E mafai ona eseese fasi pepa: ternate, cirrus, palmate. O le faʻaogaina e tasi, o nisi taimi e mafai ona e maua ai le tele o mea. O le fua o se kulimi, o loʻo i luga o le afifi.

Potentila

O le cinquefoil o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga sili ona lauiloa:

  • O le Golden cinquefoil o se laau lauiloa. O se togavao puupuu e 10-30 cm le umi. O fugalaau e laiti - 2 cm. O le lanu o le faʻaogaina o le samasama auro. E fuga mai ia Iulai ia Aokuso. E gafatia e pei o gutu malolosi.
  • Bloodroot toto-lanu mumu - o se laau toto e oʻo i le 90 cm. O fugalaau e laiti, vali i le lanu mumu. E faʻafefe lelei le malulu o le taumalulu.
  • Bloodroot "Carmen". O le igoa o le ituaiga e mafua mai i fugalaau matagofie lanu mumu lanu mumu ma faailo ua taʻua. E le fefe le laau i le malulu poʻo le lamala.
  • White cinquefoil o le sui sili lea o lenei ituaiga. O fugalaau e papaʻe. O le mea autu o lenei meaola o le maualuga o laʻau, e le o iai ni laʻau.

Golden cinquefoil

Totoina o se laau

Hydrangea Vanilla Freyz - totoina ma tausi ile fanua

Mo se laau toto, cinquefoil, togavao faʻamalosi ma le tausiga e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa faapitoa. Lagona lelei i totonu o laufanua malulu o le togalaau, e oʻo lava i le "mativa" eleele. O le nofoaga saʻo e le itiiti ifo ma le 6 itula i le aso e tatau ona malamalama lelei.

Bloodroot toto mumu

Fatuina fatu

O le totoina o fatu laau, o fatu o loʻo tuʻuina i totonu o pusa 'oloʻo iai palapala palapala, faʻafefete i le oneone ma faʻafeinu. Malosiaga e ufiufi i tioata poʻo ata. Pe a aliali mai lau muamua, ona aveese lea o le ata.

Totoina o laau i luga o le eleele

A maeʻa le 60 aso, ona totōina lea o le mutia vao.

O fatu o le patato e sili ona totoina i le eleele i le tautotogo. E lulu fatu i luga o le eleele faʻamamaina ma fufuluina i le oneone oneone. A maeʻa ona totogo, o le mea autu o le vai ma aveese vao i taimi talafeagai.

E faʻapefea ona tausia le mutia cinquefoil

Przewalski Buzulnik - totoina ma tausi

E le faigata ona tausia lenei fale. E tatau ona mulimulitai i tulafono o le faʻasusu, laʻei pito i luga. Faʻatino taimi e tatau ai ona faʻamamaina le laau.

Faʻasa

O le faʻaauau pea o le susu i lalo o le togavao o le ki lea i le totoina ma le tuputupu ae malosi o le cinquefoil. E faʻamaʻaina le suavai i le vai mafanafana. A uma le susu o le eleele, e tatau ona matala ma mulimulu le eleele.

Laʻei pito sili

E fiafia tele le laau i eleele. I le tautotogo, 40 g o le potassium sulfate ma le 30 g o le phosphate fugalaau e tatau ona faaopoopo i le eleele. E faʻafefete le supalu i le 10 lita o le vai mafanafana ma sasaa i lalo o laau taʻitasi.

Fuga

Ina ia faatumauina le laau i le taimi o fugālaʻau, faʻapipiʻi faʻamalolo-paluga faʻamalolo i le palapala.

Teuteu

I le tautoulu, o le teuteuina lelei o soʻo se laau toto e aofia ai le aveeseina o maʻi uma ma maʻi tuai. I le tautotogo, e tipiina lala i le 2/3 o le uumi.

Ina ia fausia se foliga teuteu mai le cinquefoil, e mafai ona e fatuina soo se foliga.

Faʻatauga auala

Tamai Mamoe Faʻapitoa - Laʻau ma Tausia

E 5 auala e faʻatele ai le cinquefoil:

  • Mo le faʻalauteleina o fatu i totonu o le palapala, i le ogatotonu o Me o le mea e sili ona talafeagai. O le eleele e tatau ona mama ma lelei.
  • O fualaau e totoina mai fatu o loʻo totoina i totonu o se pusa faʻapitoa.
  • E vaevae le lala 10 cm le umi ile vaega pito i lalo o le mea totō ile vao o Kornevin ma totō i totonu o se pu faapitoa e tumu i le faʻavaivai.
  • Tuʻu. O le lala pito i lalo o le togavao ua tuʻuina ma le faʻaeteete ma eli. O le fatu e tatau ona i totonu o le mea sili ona lelei ma faʻaleleia palapala.
  • E mafai ona e faʻasoa faʻatasi se tagata matua. Ua totoina le togavao, ua vaevaeina le aʻa i le numera manaomia o vaega.

Suiga

O le totoina o le toto e faʻatinoina ma faʻamalosia le 60 cm ma le 30 cm i le va o fugalaau. O le lua ua faʻafefe ma tumu i le eleele mama. Pe a suia, e taua le aua le faʻalolotoina le vaega basal. A uma ona totōina, e matua susu le fale ma mulimulu.

Maʻi ma meaʻai

I le tele o tulaga, o lenei meaola e le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E i ai vaʻavaʻai tulaga faʻaleagaina o laau i le gaogao. I fafo, o le faʻamaʻi e aliali mai i foliga o moli moli i luga o laulaʻau ma laʻau.

Faataʻitaʻiga o le palapala

O foliga mai o le anufe e mafua ona o le faateleina o le vevela ma le manava malosi. I le faailoga muamua o le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona suʻe le vao i le tasi pasene o vaifofo ole vai ole Bordeaux poʻo Fufanon.

E taua le iloa! A o leʻi faʻaaogaina, faitau ma le faaeteete le faʻamatalaga o lapataiga pe a faʻaaoga le fualaau.

Vaitaimi

Fuga mai i le vao na tumau i le taumafanafana uma (mai ia Me ia Setema). Faʻalagolago i ituaiga, o fugalaau e mafai ona siosiomia e ni pusa faʻapitoa poʻo lauulu. O le fua e mafai ona eseese lapoa ma tumu i se numera ese o fatu.

Fugalaau vao

<

Sauniga o le taumalulu

A maeʻa ona teuteuina lelei, e togafitia le togavao ma le copper sulphate ma ufiufi i soo se vailaʻau faʻatoʻaga. E le manaʻomia e le au matutua matutua le puipuiga.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E faʻaaogaina ituaiga o cinquefoil e maualalo le ola e faʻatumu avanoa avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi. Mo fatuga, o le umi umi e faʻafefiloi lelei ma tuaoi laiti.

Toto i le fugalaau fugalaau

<

Mai le vaomatua e mafai ona e faia se ola ola olaola i le na o le totoina o fatu laau i se laina. O le lalagaina o ituaiga laau toto e faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa mo le mamanu o moega fugalaau uumi ma uta.

O le tausiga ma le totoina o galuega e le o se mea tele. O le mea sili o le mulimuli i nei tulafono faigofie. Faatasi ai ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le a olaola lelei vao ma fiafia i lo latou alofa tunoa.