Laʻau

DIY chainsaw faaleleia: faʻatalanoaina o faʻamavaega ma auala mo le faʻaumatia

O le a foliga mai, aisea e avea ai se sefe i se tagata nofo mafanafana, o loʻo galue i le galueaina o fualaʻau ma fua, po o lē e ona le fale, o loʻo i ai se tamai togalaau ma nisi togalaau fugalaau? O le fesili e mou atu pe a iai se manaʻoga e fausia se fale taele, e faafou ai se fale lauʻeleʻele, e faʻaumatia ai se pisinisi tuai pe na o le faia o se nofoa mo se malologa. O le mea e leaga ai, soo se masini e manaomia ona taofia ma suia vaega, ma o lea e tatau ai ona malamalama lelei le fausaga o le masini, ma o le toe faaleleia o se uila ma o oe lava lima o le a sefe ai le taimi ma tupe.

Vaega faʻavae o filifili chainsaws

E tutusa uma lava laina tutusa i le fausaga, e tusa lava pe fai Europa (ECHO, Stihl, Husqvarna) poʻo le fale (Cedar, Ural). O elemene autu o loʻo i totonu o le mataupu - o se tane suauu ma se afi, ma i fafo atu o le mea e amata ai, lima, vaai vaega (paʻu) i se filifili. O se manoa malosi o le uaea e amataina ai le afi, ma o - le mata o le mata.

Ina ia amataina, matou te fautua atu ina ia e faamasani i ata vitio o loʻo faʻaalia ai le auala e faatulaga ai le chainsaw ma le auala e aoga ai:

Mai lea taimi i lea taimi, o mea leaga e tutupu i le faagaoioia o le see, o le aveeseina lea e manaʻomia ai le faatea. O le a se mea e mafai ona tupu i se ituaiga masini faigofie e pei o se filifili? Le itiiti ifo o mea nei:

  • Ua le toe amataina;
  • Amata, ae e le pine ae taofi;
  • Ua faamuta ona galue i le tipi;
  • Pau lona malosi;

O le tele o faafitauli e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave i le afi (faʻaaogaina o le suauʻu, faʻapalaina o le tino, moli, pusa piston vaega), poʻo le faʻaleagaina o isi masini ma vaega (faʻapipiʻiina, paʻu uila, paʻu, faʻaaogaina o le suauu). Mafaufau i faʻalavelave masani ma metotia mo le faʻaaogaina.

E amataina le filifili o le filifili i se tasi e tasi ma e le toilalo

Iloa siaki siaki

O le mea muamua e fai pe a faʻauʻu i lalo se mea vavalalata o le asiasia lea o le moli matala e ala i le vavaeina o le uaea ma faʻataʻamilo ma le faaeteete i se ki faapitoa.

Vaega o le faʻaaogaina o le chainwitch: 1 - mimiti ma pou, 2 - faʻafitiina o le module, 3 - faʻavavelaina le pulupulu, 4 - telefoni eletise

Faʻasese le pulou moli e siaki lona tulaga.

O ona foliga vaaia e fai mai tele:

  • Ava. E foliga mai, o le suauu paluga e le alu i totonu o le paʻu. E leʻo le faʻaogaina o le afi, o lea ua feteenai ai le moligao.
  • E matua mafolafola i le suauʻu. O le mafuaʻaga o le faʻafefiloi o le suauʻu sili atu o loʻo taʻoto i le soliga o tulafono amata, poʻo le fetuutuunaiga o le gaosiga le saʻo. Fufulu mama le moligao, tapuni ese le suauʻu ma faʻapipiʻi le tagata e faʻataʻapeʻapeina - ia aveese le tele o suauʻu ma faʻamaʻalo le potu afi. Ona tuʻu lea o le moligao ma toe amataina le masini.
  • Sa ufiufi i le soga uliuli. E mafai ona taʻu mai ai le faʻaaogaina o le suauu maualalo, se kapili e le saʻo le fetuunaiga poʻo se fua faatatau le saʻo o le suauu i le suauʻu. E tatau ona mulumulu le moligao, faʻamamaina faʻamalo o le kesi i se mea faitino (faatasi ai ma se vili poʻo se nila), solo mea eletise ma se paʻu ma tuʻu i totonu.

Pe a siaki le moligao, e tatau ona e gauai atu i le va i le va o eletise: mai le 0.5 i le 0.65 mm e manatu e masani. E tatau ona sui ni mea leaga poʻo ni mea gaʻo.

O se aofaiga tele o le sooga uliuli i luga o le pulumu moli e faailoa ai le leaga o le masini

Mo le mautinoa atoatoa, o le iai o se aloiafi e tatau foi ona siakiina. Ina ia faia lenei mea, tuu le fila i luga o le moligao, faʻafesoʻotaʻi le kuluga ma le paʻu i paʻu, amata le tagata amata ma mataʻituina le foliga mai o se aloiafi. Afai e toesea - e tatau ona sui le moligao. Afai e le mafai e le moligao fou ona aumai ni aloiafi - o le faafitauli o loʻo i le telefoni eletise poʻo le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le moligao.

Toe faʻaleleia le faʻaleleia o le tino

E le mafai e le suāsusu ona ulu i le paʻu mo mafuaaga nei:

  • Fuel filter contamination. Aveese le suauu ma siaki le fufulu afi. Afai e vaivai le vaalele, atonu e manaʻomia lou faʻamamaina o le faamama. E faʻaaogaina i totonu o le pusa faʻaputu o le suāuu ma fufulu, i le tulaga o le faʻaleagaina o le tino ua suia i se mea fou. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e fautuaina e suia le suāsusu i masina uma e tolu.
  • Paʻu manava (pupuni i le uila fafie). Ia siaki foi e ala i le momotuina o le maea, i le tulaga o le poloka, mama ma se nila.
  • Le lava po o le le lava o le suauu. Atonu e tele mafuaaga mo le faaletonu. O le mafuaʻaga muamua e faʻafefe ai le faamama o le ea. O le ea e le mafai ona tafe atu i totonu o le kaputa i le aofaiga tonu, i lenei itu, ona o le tele o le suauu o le suauu, o le afi ua faaleagaina. O le faamama faamama ua vaʻaia ma le faaeteete, fufulu ma fufulu i le vai, ona faʻagogo ma sui.

O le isi mafuaaga o le fesuiaiga o le gaosiga le saʻo. O le fetuutuunaiga e faia i ni sikuea se tolu.

Suiga vave o le faamama o le suauu e mautinoa ai le atoatoa o le suauu

O le suauu ma le kesi e tatau ona fetaui lelei ma le faʻaoga.

E tatau ona i ai i le mea e tatau ai le uaea eletise e puleaina

Aʻo faʻagasolo, e tatau ona e faʻaaogaina faatonuga, i se isi itu e mafai ona sili atu ona leaga.

Mea e fesoʻotai i ai: Faʻasalalau le uʻamea ipu uʻamea: faʻasologa faʻapitoa

Ma o le mafuaaga mulimuli o le solia lea o le amio saʻo o le membrane poʻo le faʻapipiʻiina o alavai kapeta.

Mo le toe faaleleia o le kapeti, e tatau ona e faamasani ma auiliiliga

O vaega uma lava e tatau ona mamā, mago ma faʻafeiloaʻi.

Le faʻaaogaina ma le faʻamamaina o le leo

Afai o le afi o loʻo galue lelei i le maualalo o le revs ma amata ona tu i luga i le maualuga, o le mafuaaga e mafai ona aofia ai i se siʻosiʻomaga e puʻeina ai le pipili, faʻasalaina i oloa faʻamafanafana.

Taualumaga

  • aveese le muffler;
  • faʻanenefu (e le o vaʻavaʻai faʻataʻitaʻiga);
  • fufuluina tupe teu e faʻaaogā ai meaʻai;
  • pe a vevela;
  • faatulaga i le nofoaga.

E le taliaina le faamamaina mama, aua o loʻo i ai tino oona i totonu o le tan, o lona faʻamaʻi lea e lamatia ai le ola maloloina. A uma ona aveese le muffler, ona tapunia lea o le faitotoa i se mama mama.

O le malfunctions o Chainsaw e mafai ai ona faʻamalo ai le faʻamalo

Ina ia taofia le taina o le muffler, e tatau ona mataʻituina le tuufaatasiga o le paluga suauu. Ole aofaiga o le suauu e le tatau ona sili atu i tulaga masani ua fautuaina e le kamupanī. O le le lelei o le suauʻu o le suauu e afaina ai foi le faʻaaogaina o le afi

Iloiloina le tulaga o le kulupu-piston group

E masani lava e le amataina le afi pe leai foi se malosi e mafua mai i le maualalo o le mamafa i totonu o le paʻu. E mafai ona mafua mai i le ofuina o le piston poʻo le paʻu, faʻapala ifo o le piston mama, laei o palupi. Iloilo faʻatasi le tulaga o le kulini-piston group (CPG) e ala i le aveeseina o le muffler ma vaʻai i totonu o le avanoa.

O se compressometer ua tuʻuina i totonu o le pu faʻafuasei o le a fesoasoani i le fuaina o le faʻamalosi i le afi - e tusa ai ma iuga o le fuataga, e mafai foi ona e talanoa e uiga i le setete o le CPG. O faʻamatalaga saʻo e maua mai pe a maeʻa le toe faʻaaogaina o le masini. Afai o le piston ei ai tupe meataalo po o le sasa, e tatau ona sui. O le piston ring e tatau ona mamā, e aunoa ma ni pusa tioata, ma ia saʻo lelei.

Faʻaaogā i luga o le piston ma le faʻaoʻoina o le faʻaoʻoina o se faafitauli ogaoga.

E tusa ai ma taunuʻuga o fua faʻatatau, e mafai ona e faʻamasino le tulaga o vaega o le CPG

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le lisiina o laina

Seʻio tatou mafaufau i ni mea sese se tolu:

  • Suauu suauʻu. Siaki pe lelei fesoʻotaʻi paipa paipa i le paipa o pamu ma pe a iai ni vaʻavaʻai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamaonia pe suia.
  • Le lava le faaaogaina o suauu. O le mea e sili ai, o loʻo faʻapipiʻiina ai laina o lubrication.
  • Fusi i totonu ole fale pamu penisini. E manaʻomia se vaega.

O le a avea foi ma mea aoga i le auala e faʻamalosi ai le filifili o le chainwisew: //diz-cafe.com/tech/kak-zatochit-cep-benzopily.html

O le auala lenei e iloa ai se faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina:

Faʻasaʻo le fetuunaiga o nofoaafi

O le faʻasologa o le faʻasolosolo e masani ona le aoga ona o le pisia o le gaʻo po o le fasi kesi ma le avanoa i lalo o le faʻavaa. O vaega uma e tatau ona faʻamamāina o poloka. Masalo o le lipine ua matua vaivai lava, ona tatau ai lea ona sui.

O le faʻapaʻuina o le filifili e toe faʻaleleia e ala i le faamamaina masini

O nisi vaega o le chainsaw e sili atu le vave nai lo isi. O nei mea e aofia ai le pulupulu oso, paʻu, filifili, elemene eletise. Mo le sui vave, e sili ona lelei i taimi uma ona i ai ni vaega faʻapitoa. Aua e te faatalale i le faʻamalosiina o le filifili.