Fualaau

Strawberry "Zenga Zengan": faamatalaga ma togalaau

O lenei ituaiga o se tasi o mea e sili ona lauiloa i o tatou latitudes. O le le faʻaeteete o le tausiga ma le tofo lelei na faia ai o ia e sili ona fiafia i ai i le tele o tagata nonofo i le taumafanafana. I le asiasiga i aso nei, o le a tatou tilotilo atu i le ofoofogia o le ituaiga o fualaau 'aina a le Zenga Zengana.

Eseesega faʻamatalaga

O le ituaiga o laau ia o le pumoomoo. O le taimi matua o le taimi ua leva. O fualaau aina e aliali mai i se aso pupuu (seia oo i le 12 itula). O le fugalaau e tupu foi i se aso puupuu puupuu (e le silia le 14 itula). O le vao e fua mai i le tasi taimi, latalata i le ogatotonu o Iuni, tasi le masina talu ona tupu.

O le vailaʻau o loʻo faʻamaonia foʻi i le mea moni e faʻapea, o loʻo ola malosi le taamilosaga i foliga o "lapisi", lea e mafai ai ona faʻatautaia togavao. Busu malosi, ma le atinaʻe o laʻau, ae matua faʻatusatusa. O fualaʻau e tutusa ma le mamafa ma le tele (10-30 g). O le tofo e matua suamalie, afaina, ma se paʻu mafiafia. I totonu o le vaega e iloa ai le mumu mumu.

E taua! Eseesega e le umi se timu. O le mea lea, e le faʻataunuʻuina se lauʻeleʻele tele i nofoaga timuga.
Strawberry "Zenga Zengan" ei ai se isi ata, e aunoa ma se faʻamatalaga o lenei ituaiga o le a le faia. O le mea moni, o lona gaosiga e matua maualuga lava, mai se tasi togavao e mafai ona e aveesea le 1-1.5 kilokalama (o le 4 kg mai le 1 sq. M).

Faʻamasinoga faʻalelei

Mafaufau e uiga i le faatauina o laau, e taua le manatuaina o ni faʻaaliga e fesoʻotaʻi ma le faʻatoʻaga o fualaau. E iai foi ia Zenga.

Auala e filifili ai ni fatu

E mafai ona faʻatau sau strawberries i luga o maketi ma fale tausimai. O faailo nei e faʻaalia ai se falemaʻi maloloina:

  • leai se mea e faaleagaina i foliga o malologa;
  • lelei le atiina ae ma le malosi atoa;
  • o le vao o loʻo i ai se laʻau malosi ma malosi o le lanumeamata poʻo le lanumeamata lanu meamata;
  • o fualaau aina latou lava e le o ni faʻanoanoa ma talafeagai mo femalagaiga;
  • O fualaau lelei e tatau ona mafaufau i ai, lea e oʻo atu i le 5-6 mm le lautele.
O nei tulafono faigofie o le a avea ma ki i fua maualuga.

Tuutuuga ma nofoaga o le tulaueleele

O le taimi sili mo le totoina o tausaga muamua ia o le tautotogo. I itulagi o loʻo i ai se tau le lelei, o Mati 10-20 lenei. O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai gutu malulu, o lea e le aoga ai le tolopoina i le tulaʻi.

E te iloa? O le fualaau siliva tele na i ai le mamafa o le 231 kalama. I totonu o le Guinness Book of Records, o loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai.
Ina ia faia lenei mea, filifili se nofoaga laugatasi, e sili mai le itu i saute (ae le o le matagi) itu. Ua iloa lelei e le au fai togalaau o eleele maulalo po o slopes e le talafeagai mo sea ituaiga mataupu. E faatatau foi lenei i fanua e maualuga le eletise.

O le eleele e tatau ona leai se vao ma le soifua maloloina. Faʻaleleia eleele muamua mo meaola faalafua. Afai ei ai, e faʻaaogaina se vaifofo (2 kilokalama o le amonia / 10 l o le vai) e faʻaaogaina e togafitia ai lenei eria.

O le eleele lava ia mo le 2-3 vaiaso aʻo lei totoina e tatau ona fafagaina. I le avea ai o se mea faʻaleleia pe a eliina, o ia ituaiga o mea o le a talafeagai (i le 1 sq. M):

  • mūmū solo po o le humus (6 kg);
  • palukala (20 g);
  • superphosphates (40 g).
Le isi itu - suavai. E manaʻomia ina ia latou le pasi maualuga (o le loloto aupito maualuga o le 60-80 cm).

E faapefea ona toto "Zenga Zenganu"

A o lei totoina, ave ese laulaʻau, ma tuu ai le maualuga o le 3 laupepa. Ua faia lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le vaʻavavega (o le auala lea e umi le umi o le susu mo le vao).

E taua! O le taamilosaga o le vaomatua e 6 tausaga. Ae a maeʻa le 3-tausaga, e tatau ona e suia le nofoaga o le tulaueleele.
O le totoina o mamanu e masani lava mo strawberries:

  • eli i luga ni pu laiti, e sasaa i le vai;
  • tuʻuina fatu, toto lemu i lalo o aʻa. O le fatugalemu tutotonu e tumau pea i luga o le eleele;
  • ufiufi malu ile palapala ma faʻaleleia le lua. Afai e talafeagai, e mafai ona e mimilo.
Mo lenei vasega, pipii i le va o le 25-30 cm i le va o vao. Afai tatou te talanoa e uiga i le metotia o le totoina, o le faigofie e mafaufauina o le tasi-laina, pe a alu le togavao i le laina e tasi, ma se va o le 70-80 cm i le va o laina.

O le laina lua-laina o se mea e sili atu ona faigata, o le va i le va o vao e tausia ai iina, ae o laina e pei o laina e lua, ae o laau tutusa e 70-80 cm e teuina i le va o togavao mulimuli o laina eseese. E i ai foi se auala sese, ae faʻatasi ai ma le tatau ona mulimulitaʻi i le ata uliuli. Ina ia le mafai ona vevela le palapala, e tuu foi i luga le vaomago. Manatua o lenei mea o se auala e galue malosi ai.

Fautuaga togafitiga Strawberry

O le ituaiga e le o aunoa ma se mafuaaga ua avea ma se tasi o mea sili ona le lelei. Ina ia iloa lenei mea, seʻio tatou vaai i le auala e tausi ai laau toto.

E te iloa? O Strawberry o se oloa suamalie. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le togi maualalo i totonu, o lona anotusi i lemoni e sili atu le maualuga.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

O suasusu e faʻafeinu, fuafua i le tau: afai e leai se vevela, ona lava lea i vaiaso uma 1-2 vaiaso. Afai e maualuga tele le vevela, ona maeʻa lea o le susu ile 5-7 aso. O le mea moni, e le tatau ona faʻamago le eleele i se tulaga maʻa, o lea vaʻai i le tulaga. O le palapala e tatau ona loloto le 20-30 cm loloto. O iinei e te manaʻomia ai le saʻo, taumafai e inu le pu ina ia le pa'ū le vai i luga o le lanu meamata o le vao. O le taimi aupito sili o taeao.

Mo strawberries, e taua tele le faʻamalulu aʻo lei fuga, ona faʻafeinuina lea e faʻatino pe'ā manaʻomia.

E tatau foi ona veleina. Aua e te taina vao, e sili atu ona vave aveese.

Faatasi ai ma le tatalaina o le tala lava e tasi. O nai laʻasaga muamua e sili ona taua pe a fai e "paʻu" le eleele ma faʻafefe vai. Tatala i le vavae, alu i le 10 cm. Latalata i le vao e faʻaitiitia, ina ia aua nei tipi aʻa. Ava i le taimi lava e tasi e fai sina sipili (pei o aʻafiaga faʻafefete). Afai e leai ni aʻa o togavao tuai, e le o se mea e popole ai - ua fufusi i le eleele ma felelei solo.

Faʻatauga

O le mea autu e le o le faʻafefe. Ava suavai, ma aemaise lava le nitrogen, pe a faia se tele o galuega i luga o le lanu meamata, ae le o luga o fua. O le mea lea, e sili atu ona lelei le fuafuaina o le fualaau.

O le taimi lava e alu ai laʻau i le tuputupu aʻe, e faʻafeinu le vao i inflein mullein ma se faʻaopoopoga laitiiti o le sulfate.

Ina ia maua se seleselega lelei, ia faʻaaoga se vailaʻau urea. E ave i luma o le fuga, faʻafefe 2-30 g i le lita o vai. Mo lenei vaitau, faʻafefiloi lelei ma le sulfate: 1 tsp. potassium sulfate faʻatasi ma le 2 tbsp. l nitroammofoski alu i le 10 lita o vai. I luga o le tasi laau talatala pe tusa o le 0.5 lita o lenei fatuga.

E taua! Mo le faʻaleleia o le vai e aupito sili ona fetaui lelei ma le "otaota" - o le faʻasusu o le a tutusa. E le gata i lea, e le tatau ona gaoioi le pulumu, e ono lamatia ai le togavao ma faʻafefe ai aʻa.
Mo le faʻamafanafanaina e masani ona faʻaaoga ai le faʻamafanafana faʻamafanafana, lea e salalau solo i le va o laina ao lei tatalaina. Liquid "organic" e lelei foi, e oʻo lava i le fafagaina o moa moa o le a fesoasoani. I sina vaega itiiti o le vai, o loʻo faʻaosoosoga mo le 5 aso, pe a maeʻa ona faʻafefe i le vai i le fua o le 1:10. I le sikuea 1. m faia 3.5-6 lita o ia tupe.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O meaola faalavela mo le "Zengi" moli vine e sili ona matautia. E teteʻe i le verticillosis ma le paʻu paʻu. O le mea moni, o le lamatiaga e mafai ona faʻaalia i le tulaga o lau laʻau ma le pala.

E le mafai i taimi uma ona vaʻai i le meaʻai (e papaʻu lava), o le mea lea, ao lei totoina, e masani ona faia le vevela o togafitiga. Totoina o mea mo le 15-20 minute tuʻu i totonu o se pusa e faʻamafanafana i le 40 ° C, ona faʻamago ma totoina.

Siaki le lisi o fualaau faasaina o le a aoga ia te oe i le tausiga o le togalaau: "Calypso", "Shining-1", "Nurell D", "Thanos", "Oksihom", "Ordan", "Kinmiks", "Omite".
I le tele o numera, ua faʻaumatia e "Fufanon", "Aktellik", "Kemifos", "Karbofos". O nei acaricides ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i totonu o fale tumaoti, ae o le metotia e tatau ona faia ma le atamai. Colloidal sulfur e lelei foi.

Latou te feagai ma le afaina i auala eseese e faalagolago i le lanu o mea. Fungicides pei o Topa, Horus poʻo Golda e fetaui lelei mo faʻamaʻi paʻepaʻe (pe'ā faʻasalalau le faʻamaʻi). Faʻafitauli lelei ma iodine (50 ml / 10 l o le vai).

E te iloa? O le sua o le Strawberry e osofaʻi ai i luga o le paʻu ni puaʻa matagofie. O lenei vailaau faʻasolosolo e faʻaaoga i le saluina.
O le a mou ese atu le lanu o Brown pe afai e te saunia se fofo: 5 g o le potassium pati, 2 sipuni o le suamalie ma 1 le fagu o le iodine e faaopoopo i le 10 lita o le vai. I le faaiuga faʻaopoopo 20 g o le fasimoli ma faʻafefiloi. I le faʻaitiitia o le lanu enaena, o le paluga o penisina ma le pefu (tasi le tioata) ma le sulfate copper (1 tsp) ua saunia. O nei mea uma ua sasaaina i totonu o le vai ma fefiloi.

Afai ua tele le vaega ua pisia, sasaa i se vaifofo o le paʻu o le sinapi (50 g i le 5 lita o le vai mafanafana ma le lua o le sludge, ona faaopoopo lea o le 5 lita o le vai malulu).

O ia togafitiga e faia i vaitau o aso e 10. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le amataga lea o le tuputupu aʻe o le fana, o le susuga ma le aso muamua i le maeʻa o le seleselega.

O le togafitiga o le Bordeaux, lea e lauiloa i ia tulaga, o se fua lelei ae sili ona matautia. E le o taimi uma e mafai ai e laau ona toe faʻaleleia mai lona faʻaaogaina, ma afai o le vailaau o se mea malosi e le sao, o loʻo i ai se lamatiaga o le vevela kemisi.

E muamua le puipuiga:

  • moega mama;
  • aveeseina o vao ua afaina;
  • fetaui lelei ma taimi talafeagai;
  • totoina o vaifofo malie (tautotogo ma le autumn);
  • suiga o nofoaga tulaueleele. Latou te taumafai e aua nei tausia strawberries i se nofoaga e tasi mo le sili atu ma le 2-3 tausaga.
Aoao atili e uiga i le totoina o isi ituaiga vine, pei o Kimberley, Rusia, Masha, Elizaveta 2, Alii, Malvina, Elsanta, Taʻaloga.

Faʻasusu ma ave faʻamaʻi

E leai ni aso patino mo le aveesea. Na o le pau lava le tulafono o le amataga o le taumalulu togalaau e tatau ona vavaeina, faatasi ai ma aʻafiaga laiti na tulia i le autumn. E toʻatele faifaatoaga e faʻaaogaina ia Aokuso.

E leai ni faigata iinei, ae e tatau ona e iloa e uiga i ia tulaga:

  • Faaaoga fagu po o seleulu. E le mafai ona vaʻaia ou lima.
E taua! O kulumu, aniani, beets, kāloti ma lekiu o ni mea lelei muamua atu i le togalaau. Aʻo le i ai muamua na tupu totogo, fasi pepa, kukama poʻo pateta - e le o sauni le lalolagi e talia fualaau.
  • Faʻamaʻa na o pepa laulaʻau, ae le o le laupepa atoatoa. E tusa ma le 10 cm o le meaʻai e tuʻuina (o le faatumauina o le tuputupu ae mo le vaitau e sosoo ai).
  • Anetena o loʻo i ai se laʻau ola maloloina e totoe (pe afai latou te muamua muamua mai le vao). O nei laupepa o loʻo tafe.
  • E na o maʻi poʻo le lau o le lau e mafai ona aveesea atoa.
A maeʻa ona teuteu, e faʻamalo le palapala, faʻafefete ma le paluga faʻasalalaʻau ma faʻamaʻi. O le moega e tatau ona susu - o le taimi muamua pe a uma ona aveeseina, faʻamalosia e mafai ona faia i aso uma poʻo isi aso uma.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

I le maeʻa o le vaitau o le tautoulu. O mea e faaaoga mo fale e faalagolago tele i le tau ile itulagi. O lea, mo nofoaga e masani ona mafanafana ma malulu ai le taumalulu, e lava le laulau malulu o mulch. E sili atu le malulu o tauvaga e manaʻomia ai puipuiga sili atu. O mea aupito sili ona talafeagai i ia tulaga o le a avea ma lapnik. O lala o laau coniferous e matua ufiufi ai vao o le tausaga muamua, ma o le tele o laau matutua ua faataamilomilo faataamilomilo. Mo le sili atu o le taʻaloga o le ea i lalo o nilala, e mafai ona e tuʻuina ai le fugalaau mamago poʻo le palasi. Ma sili atu ona lelei le aloese mai laulaau masani poʻo luga - ua nutimomoia ma taofi, e le gata i lea, e masani lava ona avea ma nofoaga taumalulu mo meaola faalafua.

E te iloa? O le Strawberry e faʻamalolo le ulu o le ulu e le sili atu le leaga nai lo le aspirin, i lona fatuga o loʻo i ai mea faʻale-natura masani.
O se filifiliga - aofia ai meafaitino ma le maualuga o le 60 g / sq. m, lea e toso i luga le arc. O nei mea o agrotex, spunbond ma similar coatings. E leai se faafitauli vyperyvanie, ma o le vevela e maualuga. Ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona sosolo le agrofibre, e itiiti lava le pepelo i luga o le laina - o lea o le eleele o le a faʻamalo ai le vave.

"Zenga Zengan": o faamanuiaga o le ituaiga

Laʻau togalaau vao "Zenga Zengana" e fetaui lelei mo tagata fai togalaau o loʻo tutupu fua faʻatau mo le faʻatau. O finauga e fiafia i ai o le a:

  • mea manogi ma suamalie, lea e faatumauina o latou uiga pe a faʻamaʻa;
  • le taua o le vao i le tuufaatasiga o le eleele;
  • fetuunaiga i o tatou tulaga;
  • maualuga le puipuiga, tetee atu i ituaiga eseese o siama;
  • maualuga maualuga i tamai laiti;
  • mo se taimi umi o tausia le polokalama i taimi o felauaiga.
E i ai foʻi mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaiuga o le vaitau o le fuaina o vine o le a laʻititi (e tatau ona e puʻeina le taimi). O le isi mea le lelei e taʻua o le faʻafitauli i le pala. E ui o le tausiga lelei, o lenei lamatiaga ua matua faʻaititia.

E taua! Faʻatasi ai ma se nofoaga tetele e vaʻavaʻai mo vao, o moega e faia i luga aʻega (e masani lava e ala i le fesoasoani a se motoblock). Ufiufi i latou i le vevela, fai ni pu mo ni fatu.
Ua matou aʻoaʻoina mea o le a faʻamalieina Zenga. O le faʻamoemoe, o le fesoasoani fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe e aveese ai se fua tele o fualaau suamalie. Le manuia i luga o moega!