Laʻau

Tuʻu-tao-a-oe lava keke e fai i piliki: faʻafaigofie se vaega o tafaoga

O aso mafanafana e oo mai ma o tagata o le tau vevela e faanatinati atu i latou nofoaga. Ua oo i le taimi mo le tautotogo popolega. Ae i le masani lautele ma le vevela e taua le lagona o le manaia uma o le natura fafagu, ia manava ma susu atoa le ea mama, e aunoa ma le asu o le taulaga ma susunuina. O le galue o le galuega, ae ua uma ona tatou ofoina atu mo le vaiaso atoa, ma o malaga i le atunuu e tatau, muamua lava, maua le fiafia. Soʻo se malaga i le natura faʻatasi ma i matou eo faatasi ma fagakeke masani. O le a le mea e le tatau ai ona fausia se pusa taofi-e-oe-luga i se fasi piliki? E mafai ona faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina. A uma mea uma, o ia o loʻo iloa le ala e maua ai se malologa lelei, ma o le a galue ma lona agaga!

Totogiina o se pitonuʻu eria

A e na ona tatou maua se manatu pe faapefea ona faia se mea faʻamalosi mai piliki, e tatau ona tatou faʻapipiʻiina ma le mafaufau lenei fausaga i le eria. O le tele ma foliga o le fale e mafai ona faalagolago i le nofoaga o le a tu ai.

O tulaga masani lautele e faigofie:

  • e tatau ona i ai le tulaga maualuga;
  • ia manatua le matagi e oso mai ina ia aua nei faalavelaveina le asu o le kuka i tuaoi, e le pauu atu i le nofoaga o faafiafiaga po o le fale ma e le afaina ai le kuka;
  • o le vavalalata o le 'upega tafaʻilagi i le fale e tatau ai, aua e sili atu le faigofie ona tuʻuina atu i le vai ma le malamalama, e le gata i lea, e te le tau tauaveina ni ipu ma ni meaai mamao.

I le taimi lava lena, e aoga le fuafuaina o le vaega atoa mo tafaoga.

O le pitonuʻu eria i le atunuu e le tatau ona faʻatuputeleina i fale. Pau lava le mea e te manaʻomia o se piliki piliki, o se meaʻai, se nofoa faʻamalieina ma se laulau feaveaʻi

Ole Brazier e le o se paʻukeke, pe afai o se paipa e tatau ona iai i le mamanu o le ogaumu. O se fale tatala ma faigofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi fale mafiafia e leai se tasi galuega galue, ae lua, o loʻo i itu uma o le brazier. O le faʻataʻitaʻiga e mafai ona aofia ai se ogaumu, se asu asu, ma se meaʻai. Afai e maua le vai, o le a manaʻomia le fufulu.

O le filifiliga sili ona faigofie o le taimi lea e faia ai se piliki piliki i le foliga o se puʻu, lea e tuʻuina ai se paluga falaoa ma meaʻai mo aano o manu poʻo tao mo skewers. Ae ui i lea, a aunoa ma se galuega galue o le a faigata: e leai se mea e tuʻuina ai ipu, oloa ma mea manogi e faʻaaoga i le faagasologa o le faia o keke. O le mea lea, e manaʻomia foi ona tuʻuina atu.

O braziers uma na tuʻuina atu e le o mamafa tele i galuega, ae o le tasi o loʻo i ai se galuega galue e sili atu ona faigofie

Mea e manaomia mo le fausiaina

I le faʻamuamua, e leai ni lanu e manaʻomia mo ni piliki faigofie piliki, sei vagana ai le faʻatusatusaina o le manaʻomia mo meafaitino. Faʻaaoga se ata tusi e faʻaalia ai le tele, o le a fesoasoani ia te oe e suʻe ai.

Mo le fausiaina o le a e manaʻomia:

  • sima;
  • lime lue;
  • faʻamalosi faʻamau poʻo faʻamalosi le faʻamalosi;
  • uaea e faamalosi ai le brickwork;
  • oneone;
  • fausaga uʻamea;
  • vevela vevela.

Afai o le a le aʻafia le piliki, e mafai ona suia le piliki vevela e vevela-vevela i mūmū masani. Mo le brazier, o se apa apa ma le faʻafefe o le a manaʻomia. Aua le galo e uiga i taʻaloga, lea o le a matou faʻaaogaina e fai ma mea e faʻaaogaina.

E lua ituaiga o paluga e tatau ona saunia: mo le faavae ma mo masini. E mafai ona e faafaigofieina lau galuega ma faʻaaoga le faʻafefiloi maeʻa e saunia ai le masini moa

Matou te faatulagaina le faavae o le fausaga

O se mea sese le talitonu e lava le faʻatusatusaina o le 'upega tafaʻilagi, faʻatumu i lapisi ma tuʻu i lalo paʻu paʻu e mafaufau i le pito i lalo o le faʻamalosi. Soʻo se gaioiga o le eleele e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le fausaga. O le a faʻaleagaina le faʻaaluina o taimi ma mea. O le mea lea, tatou te le faanatinati ma faʻatumu se faʻavae mautinoa.

Tatou te filifilia se fausaga laitiiti ae o le faavae e 120x120cm le faavae. o le a lava. Matou te faailogaina le saite ua saunia mo galuega faufale faatasi ai ma le fesoasoani o pine ma se manoa. Tatou teliina se pu o le tele o laupepa ma se loloto o le 25 cm. Matou te faʻapipiʻi le pepa, lea matou te faʻatumu ai se vaifofo ua saunia i le faavae o le 1 vaega o le sima, tolu vaega o le oneone.

O le faavae e mautinoa ai le malosi o le fale atoa, o lea e le manaʻomia ai le faanatinati i le taimi o lona fausiaina: o le a le saunia i luma o le lua vaiaso mai le aso o le faʻatumu

E tatau ona faʻamalosia le faavae. O le faʻamalosia o faʻamau po o le faʻamalosia o le manulele e mafai ona faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe. Afai tatou te filifilia se mea faʻapipiʻi, ona tatau ai lea ona faalua faalua. Muamua, faʻatumu le fofo ile tasi vaetolu o le maualuga, ona tuʻu lea o le manisa, ona faʻatumu lea o le vaega tolu ma le laina i le isi vaega o le meli, ona faʻatumu lea o le faavae i lona atoaga.

Afai o le a tuʻuina ia laau i le faavae, ona tuʻuina lea pe a uma ona sasaaina le afa o le faavae. E oo lava i le taoto i luga o le tolu taʻi 100-105cm le umi, ona faatumu lea o le vaega atoa. I le mulimuli ane o le timu e tafe mai i puipui o le fafie, e mafai ona e faia se fausaga ma se tamai (1 cm) le mamao. I le faavae na maua le malosi, o le a totoe mo le lua vaiaso na o oe.

O le laina muamua o masini

Afai tatou te mananaʻo e fausia se mea faʻamalosi faigofie, ae vave ma sao, e tatau ona tatou faia se ituaiga "fetaui". Ina ia faia lenei mea, i luga o se faavae ua saunia mo nisi galuega, tatou te faataatiaina le tele o piliki. O se faataʻitaʻiga muamua e mafai ai i le lumanaʻi ona faʻaaoga naʻo pulu ma poloka atoa. Afai na saunia muamua e le matou kuka ma le paleti i le taimi muamua, e tatau ona amanaia lo latou sao i le lumanaʻi. O le laina o le lumanaʻi i luma o le lumanaʻi e faʻataʻapeʻapeina, faʻamautuina ma o le a avea o se mau faʻamaufaʻailogaina mo i matou.

O le muamua laina o piliki e tatau ona tuʻuina atu mo le fetaui lelei, ae ia mafaufau i le mea moni o le ai ai se fofo i le va o piliki

O le piliki o le hygroscopic: e faʻafefe malie ai le susu. Afai e le i saunia muamua mo le galuega o le a oʻo mai, ona mafai lea ona faʻafefe uma le susu mai le masini. O le fausia o le a vaivai. Ina ia aloese mai lenei mea, o le aso ao le i faia le galuega, e tatau ona lelei lelei le piliki. E faʻamalieina i le vai i totonu o pusa, poʻo le faʻaoga lelei foi i faʻatoʻaga togalaau. Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona susu mai piliki mai totonu ma faʻagogo mai fafo.

Matou te saunia se masini moa i le fuataga o le 1 vaega le sima, 3 vaega le oneone ma le kuata le vaega o le lime. E ala i le tumau, e tatau ona foliga tutusa le palu paʻu mafiafia. E tumau le toe siakiina uma o fuataga ma faʻapalapala le piliki piliki i totonu o le masini moa i se auala manino i le auala na faʻataʻatia muamua. I le va o piliki e tatau ona tumu lelei le avanoa i le paluga. Ina ia sili atu le faʻatuatuaina o poloka i le fofo, e tatau ona taʻalo i luga ma se manoa poʻo se hama.

Matou te fausiaina se faavae faʻamalosi

O le laina muamua o le fale e avea o se taʻiala mo mea uma mulimuli ane, lea o le a faʻapipiʻiina i se siaki siaki: o aʻafiaga mulimuli ane o le a avea ma afa e faʻatau i le mea muamua. E tatau ona e amata amataina se laina mai le tulimanu, ona faatoa faatumuina ai lea o puipui.

E tatau ona tufatufaina le paluga i le va o laina ma aua nei galo e uiga i itu pito o piliki, o le faasiliga e aveese lelei

O vaalele o le fale e tatau ona siakiina e le aunoa e faaaoga ai le fale ma le laumei mo lenei faamoemoe. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo i le tolu laina, pe a le o le fale e mafai ona faʻasalalau. E tatau ona faʻamalosia le masini i faʻavae tulimanu ma le uaea uʻamea. Afai e le fuafuaina le faʻamaeʻaina o le brazier, e mafai ona e faʻaogaina se fasi pusa togalaau e tuʻu ai le fausaga o le masonry foliga lelei.

Tuʻu mo le kuka ma le kuka

Mo le pito i lalo o le paluga, e tatau ona tuʻuina poʻo le faʻamalosia o laʻau i le va o puipui puipui. O le pito i lalo o le afi afi na faia i piliki o loʻo tuʻuina atu ia i latou. O lo o ia i matou lenei matafaioi e faia i se palani uʻamea. O le tulaga autu o le ogaumu e faigofie ona faʻamamaina le pefu.

I le ogatotonu o le ogaumu, e tatau ona tuu le gapa o le itu e le tumu i le paluga i le brickwork. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le ulufale atu o le ea i le potu. O le mea moni, a aunoa ma le aʻafia o le okesene, o le gaioiga o le susunuina o le suauʻu e le mafai.

O le fausiaina o se frypot ma le faʻapipiʻiina o se palatusi, mea faʻafefe ma le togitogi o le paʻu maeʻa. O foliga vaaia o le fausaga ma lou lagona o le galuega ua faia e faalagolago i luga o latou uiga

E mafai ona faʻapipiʻiina le gaʻo i luga o uamea, o loʻo faʻatūina i luga o le puipui piliki, poʻo luga o le pito o le brickwork lava ia. O ia faʻafitauli ua faia pe afai e le o faʻatalanoaina piliki, ae i luga o le puipui. Latou te manaʻomia le faʻafefe i totonu o le paluga faʻafefete i le tulaga lava e tasi.

Galuega galue

E tatau ona o gatasi le popo ma foliga vaaia o le ogaumu e mafua ai ma ia faigofie mo le faʻaaogaina. E mafai ona e ave se fale mautu poʻo ni fale tipi. Mo se galuega, e taua e umi ma e fufuluina.

E toetoe lava a maeʻa le galuega, ae o tagata faufautua e fautuaina vaiaso e lua e faʻataga ai lau kesi ona faʻagogo aʻo leʻi amata ona faʻaogaina

Afai na fuafuaina e aumai le suavai ma lele i le nofoaga o le brazier, e lelei tele le fuafua muamua, aua o le paipa e sili atu ona faigofie ona alu ese i totonu o le faavae. O lea la o le a latou le iloa, ma o le vaaiga lautele o le fausaga o le a sili atu ona matagofie. O le faʻamalamalamaina o le 'upega tafaʻilagi o le a le faʻateleina. I le vaitau fou o le taumafanafana, e sili atu le malolo i le tauvaga ma le sauniuni o keke i le afiafi, pe a le vevela. O lenei ua e iloa le auala e vave ona faigofie ai ona fausiaina se mea faʻamalosi mai piliki.

O le isi filifiliga o se keke keke o le a faʻafeiloai atu ia te oe i le vitio: