Fua o le gaosiga

Herb Hibiscus: Faʻatoʻaina ma toe faʻaleleia

O le rose Saina e ofoofogia lava mo lona matagofie matagofie. O le susulu, o pulumu pupula ua manumalo i loto o le tele o tagata. O le mea lea, ua faateleina le avea o se teuteuga matagofie e le gata mo fale mautotogi, ae mo ofisa foi, ma talu ai nei na totoina ai le rose a Saina i le togalaau.

Faʻamatalaga

O le rose po o le hibiscus, e pei ona taua ai, na faʻaalia i Europa i le seneturi lona XIX, ae o le fugalaau e mafai ona vaaia i totonu o togalaau. Na maua e Hibiscus lona lauiloa i le amataga o le 20 seneturi, ina ua amata ona tupu le fale i fale ma ola aʻe i fugalaau.

I le lalolagi ei ai pe tusa ma le 300 ituaiga o lenei fugalaau. O nisi e faʻaaogaina i le manogi ma le kuka. O le faʻaaoga sili ona lauiloa o le hibiscus i le kukaina o le lauti lauiloa.

E te iloa? O le fugalaau o le hibiscus o se faailoga o le atunuʻu o Korea i Saute ma o loʻo faʻaalia i luga o le tagavai o lenei atunuu.

O tagata hibiscus na taʻua o le "fugalaau o le oti." O loʻo i ai se manatu e mafai e lenei mea totino ona aʻafia le manuia o se tagata ma e mafai foi ona filifilia lona malosi. Ae e ui lava i se igoa taufaʻailoga mataʻutia, o le toʻatele o tagata fiafia i fugalaau susulu ma matagofie ma le fiafia tele latou te tupuina lenei laau i le fale.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe aisea ua taua ai le hibiscus o le fugalaau o le oti.

I aso nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga eseese o lenei laau. O le Hibiscus e sau i le tulaga o se laau, vao ma vao vao. O lenei fugalaau manaia e mafai ona oʻo i le 30 tausaga, ao oʻo atu ile maualuga 2 mita.

O fugalaau o Hibiscus e tetele, foliga faʻafoe. O le tele lava o taimi e mafai ai ona e vaʻai i fuga lanumumu mumu ma le ulaula, masani poʻo le teu, e faalagolago i le ituaiga o laau. O laʻau o Hibiscus sa faʻasino atu i le pito, pei lava o le birch. O le mea lea, o le palealii o se laau po o se ogalaau e foliga manaia.

Faʻamasinoga

O Hibiscus o se laau tuai ma e le gafatia le malulu tele. O le tau o lau eria e tatau ona amanaia pe a totoina i luga ole laupepa. E i ai se isi auala: ia totō se fugalaau i totonu o se ulo tele ma aumai i totonu o le fale i le amataga o le tau malulu muamua. I le isi itu, e mafai ona e faʻasao i luga o le saite Syrian hibiscus, lea e puipuia i le malulu ma le malulu.

E pei o vao vao, Mallow, Maldacea, Lavathera, Cotton, Abutilone, Castor Bean, Stockrose, Althaea Medicinal e aofia foi i le aiga Malvaceae.

A o le totoina le laau e tatau ona fuafua lona nofoaga, e faalagolago i le umi o le a fuga mai ai le hibiscus. Faatasi ai ma le filifiliga sao o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona mauaa se fugalaau i se tasi nofoaga e aunoa ma le toe suia i le 20 tausaga.

O le totoina o le tihi e tatau ona mafanafana i le tautotogo, pe a mavae le pati o po, ina ia mafai ai e le laau ona faʻalelei ma tuputupu aʻe malosi i le taumafanafana. O se mea taua i le faagasologa o le totoina o lenei fugalaau o le palapala. I le tele lava o taimi, e faʻaaogaina se mea e fai ma faʻataʻitaʻiga mo le totoina ma le totoina o le hibiscus, lea e aofia uma ai meaʻai talafeagai.

E mafai ona saunia se paluga faapena, i lona tuufaatasiga e tatau ona:

  • lapisi, laulaʻau ma le eleele oona;
  • humus;
  • oneone;
  • peat;
  • nisi o malala.

Ina ia mafai ona ola le la, e tatau ona le mautonu le eleelea o le palapala, e ui lava e mafai ona gaoioi fesuiaiga.

E taua! Faʻateleina pe maualalo le acidity, o le a sili atu ona faigata le faʻaaogaina o meaʻai. E mafai ona tupu i faʻamaʻi ma e oʻo lava i le oti o le laau.

Vitio: totoina o rhizomes o vao vao

O le lua mo le tulaʻi mai o le hibiscus e tatau ona 2 taimi le tele o aʻa. I le pito i lalo e tatau ona faataatia i fafo o se alavai faʻaputu o piliki piliki 15 cm le maualuga, mulimuli ane - o se oneone oneone 10 inisi, ona pala ai lea ma le oneone.

Ina ia faatumuina le avanoa o loʻo totoe, e tatau ona e faʻafefiloi le pito i luga o le palapala ma le peʻa ma le oneone, o le mea autu: ia mataituina le ratio 2: 4: 1. A maeʻa ona saunia le lua, e tatau ona tuʻuina le fatu i se auala e laʻititi ai luga o le fatu basal i luga o le eleele.

Matou te fautuaina ina ia faamasani ma meatotino aoga ma leaga o le hibiscus.

Loto malie le moe ma le vai. Hibiscus e faʻaleleia togalaau o le togalaau, o lea e mafai ai ona e totoina i le va o togavao. O le totoina o le tihi e tatau ona vave i le amataga o le tautotogo, ina ia lava lona taimi e malosi ai ma faʻaaoga i le palapala.

Tausiga

Ina ia mafai e Hibisc ona fiafia i ona lanu, e taua e le gata ina totoina lelei, ae ia tausia lelei foi. O luga o laʻei, faʻamafanafana ma talafeagai lelei o le ki lea i se fugalaau ola maloloina ma matagofie.

Faʻasa

Faʻasalaina o le hibiscus e tatau ona faʻaauau, ae aua neʻi galo e tatau ona fai na ituaiga peʻa pe a maeʻa le lalolagi faʻataʻamilo. Afai e vevela le vevela, o le fugalaau e tatau ona faʻafeinu tele i aso uma. Aua neʻi galo e uiga i laulaʻau.

Ia faamasani lelei i faʻaaliga o le totoina o togalaau, Suria ma Sina.

I le tautotogo ma le vevela vevela e tatau ona faia i ni nai taimi i le vaiaso, pe a vevela tele le vevela, ona faʻaleleia lea, faʻapea foi ma le fafagaina, e fautuaina e faia i aso uma.

Afai o le hibiscus o loʻo i totonu o le taumalulu, e tatau ona faia le pulupulu 1 le taimi i le 3 aso, talu ai ona o le leaga o le aʻafia o le laau i masini faʻavevela galuega. E tatau ona puipuia le vai mo le faʻavaivai ma le totoina.

Laʻei pito sili

E ui lava o le hibiscus ma le tausiga le lelei, ei ai taimi e le fuga ai le laau mo se taimi umi. E mafua lenei mea i le mea moni e le maua e le fugalaau le mea e tatau ai i le aofaiga tonu. Laei pito sili ona taua aua e mafai ai e oe ona faapaleni uma meaʻai ma fesoasoani i le faʻavavevave o le fugalaau.

E tele taʻiala o le fafagaina o le hibiscus:

  • e le tatau ona sili atu i le 1-2 taimi ile masina;
  • fafagaina le laau e tatau ona i ai i le afiafi - ona faʻaleleia vave lea o meaʻai;
  • e fafaga lelei, lua itula ao leʻi oʻo i lenei mea e tatau ona tele le vai i le eleele ma vai inu.
E taua! I le tau malulu, e tatau ona fafaga le laau i le tasi taimi mai le Oketopa ia Mati ma faalua mai ia Aperila ia Setema.
E mafai ona e fafagaina le laau faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻasalalau ma mineral:
  1. Manure O lenei mea o se fugalaʻau masani e mafai ona faʻaaoga mo le toetoe lava o laau uma. E matua faʻaleleia ai le palapala, ae e manaʻomia ona e manatua ni mea. E le mafai ona e fafagaina le eleele i le manulele fou, e tatau ona taoto i lalo lalo ma ola ai. Fafagaina o laau toto ma le manulele e mafai ona maua mai le 1 tausaga o le soifuaga.
  2. Pepa papapi. O le isi vailaau faʻaleleia lelei. E fafaga lelei le eleele.
  3. Mineral fertilizers - phosphorus, nitrogen ma le potassium. E taua le manatua o latou tulaga: 1: 2: 3. Ina ia toe faʻaleleia faʻasao o le phosphorus, o le fala o le ponaivi e atoatoa. Ae pei o le lelei o le faʻaaogaina o le nitrogen o le urea.

E mafai foi ona e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo laau toto. O auala faigofie e fesoasoani e tausia ai le ola maloloina o le laau, faatelevave lona tuputupu ae, ma e le pine ae o le a fiafia ou mata.

I le avea ai o se mea faʻapitoa e masani ona faʻaaoga e pei o le "Tsitovit", "Master", "Mortar", "Crystal", "Kemira".

Teuteu

O le teuteuina o se tasi lea o vaega taua pe a uma ona totoina hibiscus. E faʻatagaina ai e le na o le tuʻuina atu o le manaʻoga i le laau, ae faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o vaʻa vaivai ma vaivai. O le mea lea, o le le aofia ai o lenei taualumaga e le aoga. A maeʻa ona totō se laau toto, e manaʻomia lou faʻapuʻupuʻuina o lālā paʻu uma i le maualuga o 2-3 faʻaʻau.

E le gata i lea, talu mai Fepuari, e tatau ona tipiina pine i le fuga, ae o le paranesi autu e tatau ona faapuupuuina i le maualuga o le 5-6 ulu. A oʻo ina tupu aʻe le hibiscus i le maualuga e manaʻomia, e mafai ona e faia foliga o le pale, tipi le tumutumu o le ogalaau ma gutu uma e le manaʻomia. Ia mautinoa e fai le teuteuina o le tausiga pe a maeʻa le faapaleina, aveese lala vaivai ma tiga ma tupu.

E te iloa? Ina ia fuga le hibiscus, e tatau ona e faia se teuteuga faapitoa: i le amataga o le tautotogo e tatau ona faapuupuu le tuputupu ae e tasi le tolu. O lenei mea o le a faateleina le numera o fugalaau.

Afai e tuputupu aʻe le laumua o le hibiscus pe tasi itu, e tatau ona e avatu ia te ia le avanoa e fausia ai se palealii matagofie. O le mea lea, o le teuteuina o le vaʻaiga o le tuai. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e aveese ai lala tuai tuai, ma faapuupuu le malologa i le lona tolu ina ia mafai e le laau ona "manava".

Togi

Le tele o ituaiga o hibiscus - o le kiona. O le mea lea, latou te le manaʻomia le tele o sauniuniga mo le taumalulu. O meaola e pei o mutia ma laau talatala e tatau ona teuteuina, faʻaleleia tele, ae tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi muamua le kiona. I nai aso mulimuli ane, e tatau ona totogo le laau.

Ae mai ia Novema e mafai ona e amataina le faagasologa o le mafanafana. O laau totō ma le eleele ua uma ona saunia lelei e ufiufi i laʻau ma lau vevela, o lea e oʻo atu i le 15 cm le maualuga.

Ae o vao laiti e tatau ona ufiufi ma le faʻaeteete, e mafai ona faia i ni auala se tele:

  • e punou ai le vao atoa i le eleele ma ufiufi i se ie faapitoa, ona ufiufi lea i le polyethylene;
  • faataamilo i le togavao e mafai ona e tuu se faavaa e ufiufi i luga ma se mea faapitoa ile tele o papa.

Vitio: sauniuni o vao vao mo le taumalulu

E taua! E le o malolo Hibiscus mo se taimi umi lava. O le mea lea, e tatau ona tatou faʻaeteete faʻaeteete ia aua nei faʻafuaseʻi ona sosolo se laau ola i le taimi o sauniuniga o le tautotogo. laufanua.

Faʻatauga auala

O le rose e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  1. Laʻau. O lenei metotia e lelei mo le totoina o laau i le taumafanafana. O le mea lea, i le taimi o le seleseleina o le vao i le faaiuga o le fugalaau e tatau ona saunia ni meaʻai. A maeʻa lena mea, e manaʻomia ona togafitia i latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma tuʻuina i totonu o se fale kati faʻatasi ma peʻa. O afaina e afua i le masina atoa, ona tatau lea ona totoina i totonu o ipu ma le paluga e aofia ai laʻau ma eleele suauu, oneone ma peat. O le taimi lava e amata ai ona fuga le laau, vave loa ona e faʻaaogaina i se nofoaga sauniuni. Faʻasaga lelei ma tausisia tulafono uma, e mafai ona amata le fuga o le hibiscus i le tausaga muamua.
  2. O le vaevaeina o le vao. O lenei metotia ua manatu e sili ona faigofie ma mataalia, talu ai o le laau e faatumauina uma ona uiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e suʻeina ma le faʻaeteete le togavao ma faʻamamā le aʻa o le lalolagi tele. I lenei metotia, o le aʻa autu e tipi, ae tatau ona faia ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa laiti. O togalaau fou e togafitia i le pefu laupapa ina ia aua le pala. A uma lena ona latou totoina lea o se togavao i le lua ua saunia. A maeʻa le suamalie o le fanua ma se vaomatua e tatau ona faʻafeinu i le vai mafanafana.

    Vitio: toe gaosia o le vao vao i le vaevaeina o le vao

  3. Fatu. O lenei metotia e sili ona aoga ia Ianuari, o le aso e gata ai o Mati. E faʻalagolago i le saʻo le sauniuniga pe faapefea ona aʻa le laau:
  • ao le i luluina, lulu fatu i se vaifofo o le potassium mo le 45 minute;
  • ona tatau ai lea ona pala le fatu i totonu o se ie na faʻaleleia i le vaifofo a Epin, aʻo leʻi folasia muamua i totonu o se taga palasitika;
  • o le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e tatau ona totōina i ni ipu eseese o peat ua tumu i le oneone ma le peʻa. O nei ipu e tatau ona ufiufi i le polyethylene ma tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela e le maua lalo ifo i le +24 ° C. E manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻamafanafanaga maualalo i fatu, faʻapea foʻi ma faʻamalamalamaga faaopoopo pe'ā amata ona faʻalautele laau;
  • E tatau ona totoina le hibiscus i le faaiuga o Me, faatasi ai ma ipu.
Vitio: sauniuni o le hibiscus fatu mo le totoina

Maʻi ma faʻamaʻi

Hibiscus e seasea ona tosina mai le gauai mai o meaola faalafua, ae i se vaitau malogo e mafai ona osofaia e se apogaleveleve mite, aphid, whitefly. E mafai ona e tauina iniseti ma iniseti. O le togafitiga e faia i le taeao po o le afiafi, muamua le faguina le laau e pei ona tatau ai. E taua le manatua e tatau ona i ai le sefulu tausaga i le va o tusi talosaga.

O le faʻatele masani i le hibiscus o le chlorosis. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le paʻu o laulaau, aʻo tupu fou le lanu samasama. O le mafuaaga o lenei maʻi o le le lava o le uʻamea ma le vailaʻau.

O le mea lea, i ia tulaga, e tatau loa ona vave amata ona e faʻafefiloi ia laau ma punaoa o meaola ina ia faʻalautele le maualuga o elemene na misi. O Hibiscus o se laau e le lelei. Ma o le tausiga lelei o le a mafai ai e ia ona ola mo le tele o tausaga ma fiafia ia oe i lanu matagofie, susulu.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ua ou fuga mo le tolu vaitau, ae le o mea uma. I totonu o le taga o se paluga o ituaiga eseese - 6 fatu, 5 laau toto na ola seia oʻo ina fuga 3. Ou te le faapitoa le fufuluina - i le tautotogo na ou faasalalauina superphosphate poo se nitro amphosphere. Latou te taumalulu i le laufanua lauʻeleʻele, e aunoa ma se malutaga, pe leai, ufiufi a latou lava fale. E teuteuina ni ogalaau mamago i le tautotogo pe a faaali mai ni pine fou (ina ia mafai ona tatou iloa o loo tupu se mea iina).
Anri
//www.vashsad.ua/forum/posts/1348/#post7

Sa ou tipiina le vao vao i le tautoulu, o lea e tumau ai pea laau i le faasologa ina ia aua le maumau le laau i le tautotogo, e foliga mai ua tuai lava, ma o le Syria (tree) hibiscus ua tipiina i le tautotogo ae ua na o lala mamae
Hanno4ka
//www.vashsad.ua/forum/posts/1348/3/#post51

O le au faipule, o le togavao vao na talepeina le fatuga, o latou uma lava o meaola. Afai ou te liliuina ni fatu i le afiafi e aunoa ma le gau o le palapala o le eleele, ona ou le ufiufi ai lea o se mea. O le mea moni, ao leʻi oʻo i le vevesi, sa lava lo latou fiafia i le la, suia le vevela aʻo faʻamalosi. Afai e gau le pulou, o le a le afaina le ufiufi i se pusa laupapa poʻo se fagu pogisa e aunoa ma se tapuni. Afai e leai se la, o nei lapataiga uma e le lelei tele. Suʻega! E sili atu le matagofie nai lo le uluaʻi hibiscus - naʻo le hibiscus lona lua.
Gripas-va
//www.vashsad.ua/forum/posts/1348/4/#post65